agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Geniş Yapraklı Ağaçlar (https://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/)
-   -   Acer palmatum (Japon Akçaağacı) (https://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/6863.htm)

seratblyz 27-04-2014 12:44

2 Eklenti(ler)
Dolapta poşette çimlenen japon akçaağaçlarının 2 ay sonraki durumu.

glarienn 30-04-2014 23:17

Dolapta poşet içinde demişsiniz ama torf la berabermi?
Ve dolapta ne kadar sürede çimlendi acaba?
Ben de dolaba attım torfla beraber poşet içinde 1.5 ay oldu henüz birşey yok .bekliyoruz bakalım :)

seratblyz 01-05-2014 17:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi glarienn (Mesaj 1277861)
Dolapta poşet içinde demişsiniz ama torf la berabermi?
Ve dolapta ne kadar sürede çimlendi acaba?
Ben de dolaba attım torfla beraber poşet içinde 1.5 ay oldu henüz birşey yok .bekliyoruz bakalım :)

Yukarıda fotoğrafını koymuştum zaten, torfla beraber nemli olarak koymuştum ve sürekli nemli tuttum. 3-4 ay alabilir çimlenmesi.

Tohumcu Nılgun 01-05-2014 17:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seratblyz (Mesaj 1278164)
Yukarıda fotoğrafını koymuştum zaten, torfla beraber nemli olarak koymuştum ve sürekli nemli tuttum. 3-4 ay alabilir çimlenmesi.

Sayin seratblyz, ben de sizin yontemi uyguladim ve benim tohumlar buz dolabinda tahminimden cok cok erken;
1 aylik bir sùrede cimlenmeye basladilar.
Tam emindegilim fakat erken cimlenmelerini suna bagladim: Sonbaharin sonlarinda agaclarin dallarinda kuruyup kalan tohumlari toplamistim. Brùksel yaz sonu ve sonbaharda bol yagis alan bir sehir, sanirim bu nedenle tohumlar agac dallarinda sùrekli neme maruz kaldiklari icin cabuk cimlendiler. Yani tohumlari topladigimda doga soguk katlama islemini coktan baslatmisti, ben de bu tohumlari toplayip ayni sekilde soguk katlamasini yaparak bu sùreci devam ettirmis oldum.

ayhan coruk 04-09-2014 00:38

acer palmatum

1 Eklenti(ler)
bbenim acer palmutumlarımEklenti 516004

emrebilmuh 10-09-2014 23:14

Merhabalar,

2 gün önce Yalova'dan bir Acer Palmatum Atropurpureum aldım. Öncelikle Acer Palmatum ve bitki yetiştiriciliği konusunda yeni olduğumu belirteyim. Bu forumda ve internette, fidancılardan bilgi toplamaya çalışıyorum. İstanbul'da yaşıyorum ve bildiğiniz üzere bu 2 günde sıcaklık öğleden sonra 30 derece oluyor ve her zamanki gibi nemli. Bitkiyi balkona, yarı gölge alan bir yere yerleştirdim. Acer Palmatum'um ilk gün gayet sağlıklıydı fakat bu 2 günde birkaç yaprağı kurumaya yüz tuttu, kağıt gibi oldu sanırım dökülecekler. Diğerlerinin de bu şekle gelip döküleceğinden endişeliyim.

Yaprak döken bir ağaç olduğunu biliyorum fakat bu durumun 2 günde başlıyor olması beni endişelendirdi. Bu normal midir, siz tecrübeli arkadaşlarım ne yapmamı önerirsiniz birinci sorum bu olacak? İçeri almayı düşündüm fakat şiddetle bunu tavsiye etmiyorlar. Arada sıcak rüzgar da esiyor nadir de olsa.

İkinci sormak istediğim, bitkiyi alırken fidancı, NPK gübresi kullanmamın iyi olacağını söyledi. Ben de bugün onun önerdiği 15-15-15 NPK gübresinden biraz toprağın üzerine serpiştirdim. Bu doğru bir işlem midir, hangi sıklıkla yapmam gerekir. Ayrıca toprağı nemli tutmaya çalışıyorum, aşırı sulamaktan kaçınmak için her gün toprağın üzerine elimle azar azar su serpiştiriyorum.

Son sorum, bitkiyi bana gönderilen kirli ve dayanıksız saksıdan daha büyük bir saksıya almak istiyorum. Bu konuda dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?

Başınızı ağrıtıyorsam affola, fakat bilgi paylaşımından sıkılmayacağınız kanaatindeyim. Bu konuda tecrübem olmadığı için sizlerden bu ve diğer konularda tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu şekilde devam edip de daha yaklaşık 30cm olan Acer'imin baharı göremeden kuruyup gideceğinden endişeliyim...

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

emrebilmuh 14-09-2014 19:59

Merhabalar,

Önerilerinizi bekliyorum.

glarienn 14-09-2014 23:42

Sulama yaptıktan 2-3 gün sonra saksıdan çıkarıp (Köke sarılmış toprağı dağıtmadan) daha büyük bir saksıya alabilirsin.
Güneş ve rüzgardan koruman gerekir.
Ve bence şimdilik gübreyede pek gerek yok.
Evin bütün balkonları çok güneş alıyorsa evin en serin odasında tut bence .

emrebilmuh 20-09-2014 16:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi glarienn (Mesaj 1319305)
Sulama yaptıktan 2-3 gün sonra saksıdan çıkarıp (Köke sarılmış toprağı dağıtmadan) daha büyük bir saksıya alabilirsin.
Güneş ve rüzgardan koruman gerekir.
Ve bence şimdilik gübreyede pek gerek yok.
Evin bütün balkonları çok güneş alıyorsa evin en serin odasında tut bence .

Merhaba Glarienn,

Onu çok daha büyük bir saksıya aldım(5 lt). Mesajı attıktan sonra geçen 9 günde neredeyse bütün yapraklar kurudu. Bu normal midir?
Ağacı günün belli saatlerinde güneş alan bir yere koydum, tamamen gölgeye mi koymam gerekiyor? Gün boyunca hiç mi güneşe ihtiyacı olmuyor?

Şimdi açıkçası bu yaprakların kurumasının sonbahardan mı kaynaklandığını, yoksa bir sorun mu olduğunu merak ediyorum. Geldiğinin 2. gününde yaprakları yavaş yavaş kurumaya başladı(dallar şu anda yaş). Diğer atropurpureum sahipleri de aynı durumu yaşıyorlar mı bu dönemde acaba?

Teşekkürler

glarienn 21-09-2014 10:46

Sulama yaparken yaprakları ıslatmayın. (bende bu konuda yeniyim ,çok yardımcı olamıyorum, burdada pek kimse malesef pek cevap vermiyor, diyecekleri şey forumu iyice oku :P , bide kendin tecrübe et :P )

emrebilmuh 21-09-2014 16:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi glarienn (Mesaj 1320514)
Sulama yaparken yaprakları ıslatmayın. (bende bu konuda yeniyim ,çok yardımcı olamıyorum, burdada pek kimse malesef pek cevap vermiyor, diyecekleri şey forumu iyice oku :P , bide kendin tecrübe et :P )

Evet farkettim :) . Yine de yardımın için teşekkür ederim.

Bilgi paylaşımı iyidir deyip yardımcı olmak isteyen olursa memnun olurum...

emrebilmuh 25-09-2014 12:09

Sağolun arkadaşlar çok yardımcı oldunuz. Bu sürede zaten yapraklarını döktü! Sanırım bu forumun kurulma amacı yetiştirilen ağaçları sergilemek yerine biraz da bilgi paylaşımı...

asmalıtepe 02-02-2015 16:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seratblyz (Mesaj 1276232)

Ben de bu günler görürüm inşallah. 2 ay çok uzun hem de çok kısa.

Ama bunların cinsinden sanırım yaprakları ne kadar güzel. Bilmiyorum belki benim tohumlar da aynı yapraktandır.

mstflgz 12-02-2015 13:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seratblyz (Mesaj 1276232)

hocam ayrıntılı olarak anlatabilirmisiniz. Tohumları nasıl temin ettiniz. Herhangi bir ön işlem yaptınızmı ve dolap derken benim aklıma buz dolabı geldi :D Buz dolabımı ?

Kabuki 12-02-2015 17:54

bunu satın alabileceğimiz herhangi bir yer var mıdır?Türkiye sınırları içinde:)

aigneis 18-03-2015 08:49

1 Eklenti(ler)
İyi günler,

İstanbul'da balkonda baktığımız bir akçaağacımız var. Ancak balkonu kapatmaya karar verdik. Kapalı balkonda da yaşar mı? Bir de Mart ayının sonuna gelmeye başladık ama henüz yeni yaprakları çıkmadı. Acaba bir sorun olabilir mi?

Aşağıda resmini paylaşıyorum.

Şimdiden teşekkürler

Eklenti 541480

aigneis 18-03-2015 09:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kabuki (Mesaj 1355668)
bunu satın alabileceğimiz herhangi bir yer var mıdır?Türkiye sınırları içinde:)

İstanbuldaki fidanlıklarda var. Ben Büyük Çamlıca Fidanlığıdan aldım.

aigneis 18-03-2015 09:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emrebilmuh (Mesaj 1318596)
Merhabalar,

2 gün önce Yalova'dan bir Acer Palmatum Atropurpureum aldım. Öncelikle Acer Palmatum ve bitki yetiştiriciliği konusunda yeni olduğumu belirteyim. Bu forumda ve internette, fidancılardan bilgi toplamaya çalışıyorum. İstanbul'da yaşıyorum ve bildiğiniz üzere bu 2 günde sıcaklık öğleden sonra 30 derece oluyor ve her zamanki gibi nemli. Bitkiyi balkona, yarı gölge alan bir yere yerleştirdim. Acer Palmatum'um ilk gün gayet sağlıklıydı fakat bu 2 günde birkaç yaprağı kurumaya yüz tuttu, kağıt gibi oldu sanırım dökülecekler. Diğerlerinin de bu şekle gelip döküleceğinden endişeliyim.

Yaprak döken bir ağaç olduğunu biliyorum fakat bu durumun 2 günde başlıyor olması beni endişelendirdi. Bu normal midir, siz tecrübeli arkadaşlarım ne yapmamı önerirsiniz birinci sorum bu olacak? İçeri almayı düşündüm fakat şiddetle bunu tavsiye etmiyorlar. Arada sıcak rüzgar da esiyor nadir de olsa.

İkinci sormak istediğim, bitkiyi alırken fidancı, NPK gübresi kullanmamın iyi olacağını söyledi. Ben de bugün onun önerdiği 15-15-15 NPK gübresinden biraz toprağın üzerine serpiştirdim. Bu doğru bir işlem midir, hangi sıklıkla yapmam gerekir. Ayrıca toprağı nemli tutmaya çalışıyorum, aşırı sulamaktan kaçınmak için her gün toprağın üzerine elimle azar azar su serpiştiriyorum.

Son sorum, bitkiyi bana gönderilen kirli ve dayanıksız saksıdan daha büyük bir saksıya almak istiyorum. Bu konuda dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?

Başınızı ağrıtıyorsam affola, fakat bilgi paylaşımından sıkılmayacağınız kanaatindeyim. Bu konuda tecrübem olmadığı için sizlerden bu ve diğer konularda tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu şekilde devam edip de daha yaklaşık 30cm olan Acer'imin baharı göremeden kuruyup gideceğinden endişeliyim...

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Yaprakları tekrar çıkmaya başladı mı acaba? Bizimki de aynen sizinki gibi birden döküldü. Aldığım fidanlığı aradım öyle kolay kolacak ölecek bir agaç değildir. Mevsim değiştiği için dökülmüştür dediler. Mart sonuna geliyoruz. Henüz bir hareket yok. Sizinki ne durumda?

emrebilmuh 06-05-2015 02:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aigneis (Mesaj 1364120)
Yaprakları tekrar çıkmaya başladı mı acaba? Bizimki de aynen sizinki gibi birden döküldü. Aldığım fidanlığı aradım öyle kolay kolacak ölecek bir agaç değildir. Mevsim değiştiği için dökülmüştür dediler. Mart sonuna geliyoruz. Henüz bir hareket yok. Sizinki ne durumda?

Benim akcaagacim ne yazik ki oldu. Bu sure icerisinde bayagi arastirma firsatim oldu. Yalovadan gelmisti agacim ve İstanbul iklimine uyum saglayamadigini dusunuyorum. Atropurpureum olmasa da bir Acer Palmatum daha aldim Bursa'dan Mart Ayi'nda ve su an cok saglikli. Hatta keskin budamalar yaparak bonsai yaptim, surgun vermeye devam ediyor. Siz nereden aldiniz ve hangi sehirde su anda? Benim bir hatam da bir iki gun de olsa agaci gunes altinda birakmak oldu. Yapraklari bu yuzden de dokuldu. Siz de İstanbuldaysaniz kesinlikle direkt gunes altinda birakmayin. Bu mevsimde sabah gunesi goren bir yer ideal, benimki boyle bir konumda gayet saglikli su anda. Bir de topraginin uzeri devamli nemli kalmali(yanlis anlasilmasin, bu her gun sulamak degil, yoksa kokler curur, topragin uzeri sadece)

emrebilmuh 06-05-2015 03:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mstflgz (Mesaj 1355594)
hocam ayrıntılı olarak anlatabilirmisiniz. Tohumları nasıl temin ettiniz. Herhangi bir ön işlem yaptınızmı ve dolap derken benim aklıma buz dolabı geldi :D Buz dolabımı ?

Evet buzdolabi, ben cevap vereyim :) Anlatilan yontem dogal soguk katlama olayinin taklit edilmesi. Benim tavsiyem isi dogal yoldan yapmak olur. Tohumlari topraga sonbaharda ekin, yagmur alan bir yere koyun. Tohumlari tohum kalinliginin 3 kati kadar derine dikmelisiniz ve elenmis torf kullanin.Baharda cikmaya baslayacaktir, tabii biraz da sans ve tecrube isi. Tohumlari internetten (ornegin zengarden ya da ebay den) temin edebilirsiniz. Ben bu sekilde cikarttim.

Jezebel 10-05-2015 06:59

1 Eklenti(ler)
Aceriimi budarken bir sürü çelik oldu, kıyıp atamadım.
Cocopeat vardı onu kullanıp hepsini diktim.Bu ikisi hayatta kaldı.

Eklenti 551835

3 gün sulamayı unuttum, ona rağmen solmayıp yaprak çıkarmışlar :)

Jezebel 10-05-2015 07:02

1 Eklenti(ler)
Yeni çıkan yaprakların rengi çok güzel :)

Eklenti 551836

.

asmalıtepe 21-05-2015 10:59

Soğuk katlanmış Acer tohumlarımdan ikincisi

2 Eklenti(ler)
Buzdolabında 5 aydan beri beklettiğim tohumlarımdan biri geçen ay çimlenmişti. Onu bardakta bir kazaya uğratarak kaybetmiştim.

Hala dolapta tutmaya devam ettiğim diğerlerinden bir adeti yine patlamış. Aldım bardağa ve aydınlık yerde tutuyorum. Az da olsa cam arkası güneşi de var. Şimdilik takipteyim.

Kalan torf halindeki torbayı da kapaklı şeffaf saklama kaplarına boşaltıp düzelttim. Kalan tohumlar ısıdan çimlene bilir mi acaba umuduyla...

ahmdkrks 12-06-2015 12:07

Arkadaşlar merhaba. Rastgele bonsai ile tanışmam sonucu kırmızı yapraklı japon akçaağaca (Acer palmatum) aşık oldum resmen. Tohumdan üremesi çok zor biliyorum çelikten üretim yapacam. Elinde güzel çeliği olan arkadaşlar bana gönderebilir mi?

Jezebel 19-06-2015 17:28

1 Eklenti(ler)
Acer palmatum tohumdan.

Eklenti 560342

Sera gezerken yol ortasında kendiliğinden çıkmış.
Bir tükenmez yardımıyla yamadori yaptım.

Jezebel 29-06-2015 21:15

1 Eklenti(ler)
"Tuttu mu" diye endişe ettiğim çeliklerin kökleri dipten taşmış :)

Eklenti 562975

Hormon dahi kullanmamıştım :)

inch 29-10-2015 17:50

Merhaba arkadaşlar. Bahçeme ithal türlerden acer palmatum dikmek istiyorum. Bonsai yapmak istemiyorum. Bahçenin sağlı sollu girişinde değişik renklerle kontrast oluşturmak istiyorum. Elimde bloodgood, dissectum, crimson quin, senkai, butterfly, artropurpureum mevcut. Yaklaşık 10 adet daha ihtiyacım var. uygun fiyata Nereden bulabilirim? Teşekkürler

Gardenias 13-03-2016 01:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 504645)
Bir tane çimlendirmeyi başardım, daha doğrusu bahçeye ekmiştim, yeni farkettim. Bütün bir yaz bu kadar büyüyebilmiş, normalmidir?

------------------------------
Tohumdan nasıl çimlendirdiniz tarif edebilir misiniz?
Şu anda gök mavisi,saks mavisi, ebruli,lacivert ve mor türleri de çıkmış...

simo0742 01-04-2016 23:57

Merhabalar, bugün bir sitede 20-40 cm akçaağaç fidanını 15 tl olarak gördüm. Sizce alınan fidanlarda bonsai çalışma ihtimali var mıdır? İnternetten alan var ise deneyimlerini paylaşabilir mi?

Mgiray 21-05-2016 16:09

Japon akçaağaç, fireglow

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba,
Bir ay önce seradan bir fireglow alıp, daha büyük saksıya aldım...son 3 gün içinde hızla yapraklarda büzülme oldu. Acaba susuz mu kaldı ? Bu aralar sık yağmur yağdığını düşündüğüm için sulamayı azaltmıştım. Önerilerinizi ve değerlendirmelerinizi bekliyorum. Becerebilirsem resmini yüklüyorum... Şimdiden teşekkürler...

Jezebel 21-05-2016 18:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mgiray (Mesaj 1463351)
Arkadaşlar merhaba,
Bir ay önce seradan bir fireglow alıp, daha büyük saksıya aldım...son 3 gün içinde hızla yapraklarda büzülme oldu. Acaba susuz mu kaldı ? Bu aralar sık yağmur yağdığını düşündüğüm için sulamayı azaltmıştım. Önerilerinizi ve değerlendirmelerinizi bekliyorum. Becerebilirsem resmini yüklüyorum... Şimdiden teşekkürler...

Bu başlığa uğrayan pek kimse olmuyor.
Benim tecrubem sadece 2 yıllık. Bana göre uzun süre güneş altında kalmış.
Direkt olarak güneşin altında duruyorsa onu derhal gölge bir yere alın ve düzenli sulamaya devam edin. Rüzgar ve kireçli sulardan da çok hoşlanmaz.
Toprağının kurumasına izin vermeyin.
Aşırı sulama ona iyi gelmez, toprağını çamurlaştırmayın.
Ağacınız toparladığında sabah güneşi hariç güneş almıyacağı bir yer ayarlayın kendisine.
Yaprak rengi yeşil olanların güneşe tahammülü az da olsa var, yaprak rengi kırmızı olanlarda daha az.
İki metre boyundaki ağacımdan cesaretle ben de bir tane Acer palmatum 'Dissectum Atropurpureum' aldım. Aynen sizin gibi saksısını değiştirdim, siyah saksı sevmediğim için.
Bakalım ne olacak.
Kolay gelsin.

gilan 22-05-2016 05:10

Aslında Fireglow güneşe en dayanıklı kırmızı türlerden biri. Ama alışması yıllar alabiliyor.

Jezebel 22-05-2016 08:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1463474)
Aslında Fireglow güneşe en dayanıklı kırmızı türlerden biri. Ama alışması yıllar alabiliyor.

Bu da kademeli olarak Güneşe maruz bırakmak anlamına gelir ki, şu an uygun görünmüyor.
Arkadaş Ankara'da ben ise İzmirdeyim.
Güneş +sıcaklık+rüzgar+düşük nem bizde etken olarak daha ağır basıyor.
Benim Acerim temmuzda kavruluyor ve birçok yaprağını kaybediyor, ölmüyor ama sarsılıyor.
2 yıldır bende, geldiğinde 2 metreydi.
Daha ufak bir bitkinin adaptasyonu zaman ister.
Sera ortamından dış ortama geçen bir bitkiyi kurtaracaksak onu alıştığı ortama yakın bir ortam sağlamamız lazım. Kademeli olarak bulunduğunuz ortama alıştırın, ani değişiklikler yapmayın. Sonuçta o bir ağaç kedi değil :)
Doğada ağaçlar sabittir, yer değiştirmezler. Ben doğayı taklit edin derim.
Kolay gelsin Mgiray.

Mgiray 22-05-2016 16:24

Tekrar merhaba
Ağacın yerini Doğu Güneş'i alacak şekilde ( şu anda Batıda ) değiştireceğim. Düzenli gün aşırı sulamaya almayı planlayarak izlemeye devam edeceğim. Hemen cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Çok sevindim.
Şu an durmakta olduğu yere de ağaç hatmi koymayı düşünüyorum. Ankara'da biraz nazlı oluyor ama bitki olarak çok seviyorum.
Aslında İzmir'li olduğum için Ege türü bitkilere takıntım var... Bu nedenle begonvil gibi memleketimi anımsatan şeyleri yaşatmaya çalışıyorum.
Tekrar teşekkür ederim.

zedonetx 29-06-2016 12:42

1 Eklenti(ler)
Çinden getirttiğim japon akçaağacı tohumunu soğut katlamaya bıraktım dolaba. Bakalım ne olacak 3ay sonra...

fuaterkul 13-10-2016 15:38

1 Eklenti(ler)
İyi günler ,

Paylaştığım resimdeki akça ağacı tohumu mu ?
Eğer akça ağacı ise nasıl ekmem gerekir ?
Bilgilendiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler 😊

hobiciakvarist 10-05-2017 10:53

Ben de tohum'dan yetiştirme girişimine girdim. Ormandan topladığım tohumlar

1. Acer griseum (tohum kapsülleri tüylü idi, bu tür olduğunu sanıyorum)
2. A. palmatum

Tohum'dan yetiştirnler: ne gibi bir süreç izliyorsunuz? Dolapta tutmak yeterli olur mu?

polat_makina 07-06-2017 00:20

2 Eklenti(ler)
merhabalar ak ağaç fidanı aldım kargoyla geldi fakat yapraklarının uçları kuru vede beyaz renkte bunun nedeni bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim şimdiden teşekürler...

rwo 05-08-2017 20:03

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1-2 ay önce internetten aldığım Acer palmatum atropurpureum larımın yaprakları uç kısımlardan biraz kurudu.Yeni ağaçların genç dönemlerinde bunun sık görülen birşey olduğunu okumuştum ama yinede sizlerin deneyimlerine ve yorumlarına başvurmak istedim.Agaçlar yarı gölge direk güneş ışığı ile az temas eden hava sirkülasyonu olan ufak bir serada balonda duruyorlar.Sizce ağaçların durumu normalmi ya da benim eksik veya yanlış yaptığım birşey varmı ya da yapmam gereken birşey varmı? Önerilerinizi bekliyorum.
https://s3.amazonaws.com/image.yogil...jpg?1501926647
https://s3.amazonaws.com/image.yogil...jpg?1501926639
https://s3.amazonaws.com/image.yogil...jpg?1501926652
https://s3.amazonaws.com/image.yogil...jpg?1501926654
https://s3.amazonaws.com/image.yogil...jpg?1501926652
https://s3.amazonaws.com/image.yogil...jpg?1501926647
https://s3.amazonaws.com/image.yogil...jpg?1501926644

Jezebel 06-08-2017 03:30

Havanın nem oranı önemli olabilir.
Benim ağacım 2 metre ama ilk bahar ve sonbaharda çok mutlu olmasına rağmen yazın yaprak uçları kavruluyor.
Burada sıcak ve düşük nem oranının etkisi olabilir diye düşünüyorum.
Yakınına su dolu bir kap koyabilirsiniz.
Yüksek nem tercih eden bitki seralarında hep akan su veya bitki standının altında su havuzları gördüm.
Kolay gelsin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025