![]() |
Alıntı:
|
Sağolun sagun. Çok istiyorum tutmalarını. Artık azami özen gösterip gerisini Allah'a havale edeceğiz :)
|
1 Eklenti(ler)
Bugün ormana bir bahar gezisi düzenledik. O kadar güzeldi ki, anlatılamaz. Ne yazık ki bu güzellik aklımı dondurduğundan 2 fotoğraftan sonra fotoğraf çekmeyi unutmuşum. Kayınlar o kadar güzeldi ki köpekler gibi pişmanım. Yaprakları büyük bir asalet ve bir nevi şefkatle, taptaze bir yeşil ile sarkıyorlardı aşağıya doğru. Ama ben boş durmadım tabii ve çimlenmiş yüzlerce (hatta tüm ormanı hesaba katarsak milyonlarca) kayın tohumunun arasından üç fideyi aldım ve saksılara diktim. kesin tutarlar. Yazı gölgede, derin birer saksıda geçirecekler ve sonbaharda onları yerlerine alacağım. (bunlar 3 taneler aslında üçlü fotoğrafı yükleyemedim)
|
2 Eklenti(ler)
Bu da benim geçenlerde diktiğim kayın. Aslında 2 metre kadar boyluydu ama tutsun diye budadık. Ama tuttu sanırım. Ormandakiler gibi yaprakları salınacak bir gün...
|
maşallah ağaçlarınız tutmuş çok güzeller, bende ormana gitme fırsatı bulursam bi arayım bakalım çimlenmiş kayın fıstığı var mı, en sevdiğim agaç benim, asil,gizemli ve görkemli ...
|
sizin büyük fidan avrupa kayınına daha çok benziyor bizim ordakilere göre yaprakları daha büyük sanki
|
Her ağacın altında yüzlercesi var, eminim bulursunuz. Yolların üstünde bile çıkıyorlar. Ve en yakın zamanda ormana gidin derim. Şimdi en güzel zamanı kayınların.
|
Alıntı:
|
merhaba arkadaşlar, ben geçen sonbaharda Abant'a gittiğimde yol kenarından fıstıklarını toplamıştım. Sanırım kasım gibiydi çünkü kurban bayramı dolayısıyla Sivas'a gitmiştik, Orada bulunan köydeki evimizin bahçesine diktim. Üç hafta önce köye tekrar gittiğimde çimlendiklerini gördüğümde çok sevindim. Çimlendirme işinde bence en emin yol doğayı taklit etmek. Ben öyle yaptım ve sonbaharda ekip karın altında kışı geçirmesini sağladım. İlkbaharda filizlendiler. Tek merak ettiğim konu, bizim köyümüzün 1700 rakımda olması, gerçi Abant'ın rakımı da az sayılmaz ama yinede endişelenmekten kendimi alamıyorum. Bu arada Abant'tan gürgen tohumu da almıştım, onlar da filizlendiler. Herkese kolay gelsin.
|
Sayın mahir0502, aslınd 1700 m rakım oldukça yüksek ama kayın ağacı için pek sorun olacağını sanmıyorum. Kuzey Türkiye'den İsveç ve Sibirya'ya, hatta yer yer İzlanda'ya kadar yayılmış olan bir ağaç. Soğuğa oldukça uyumlu. Siz yine de yörenizde en düşük kaç derece olduğunu söylerseniz daha iyi bir tahmin yapabilirim. Bir de çevrenizde meşe vb. ağaç hiç var mı?
|
sivas derken acaba sivasın neresi, nem olan bir yerse 1700 rakım sorun oluşturmaz, ama nemsiz ormansız Kangal gibii bir yere ağacın yetişeceğini zannetmem.
|
Ben de haftasonu memlekete yaylamıza gittim, sayın fagus sylvatica aynen dediğiniz gibi ormanda yüzlercesi vardı, çok güzel çimlenme fotografları çektim, 3-4 tanesini de topragıyla birlikte evin bahçesine diktik, babamın ektiği fıstılardan da 3 tane çimlenen olmuştu. onları da koruyoruz. fotoğraf makinesinin SD kartına virüs mü girdi ne olduysa bilgisayara atamadım henüz..
|
İlginiz için teşekkürler sayın fagus sylvatica, köyümüz Yıldızeli ilçesinde. Bizim köyümüzün bulunduğu yer Akdağ ormanlarının bitiminde ve meşe, titrek kavak, çam, katran ardıcı gibi ağaçların doğal olarak yetiştiği bir bölge. Ayrıca yazları sisli günler birhayli fazla, öyle Ankara veya Konya'nın kurak havasından eser yok. Kışları en düşük sıcaklık tahminen -25 dereceyi buluyordur.
|
Sayın mahir0502, -25 ise bence gayet rahat yaşayacaktır. Dediğinize göre meşe de varmış zaten, başka ağaçlar da yaşayabiliyormuş, o yüzden siz elinizden geleni yapın. Sayın Sagun'un da endişelendiği gibi çok soğuk kışlardan birinde ( hani o yüzyılda 3-4 kere gelenlerden) zarar görme olasılığı var ama hava nemli olduğuna göre bu da yalnızca bir olasılık olarak kalacak gibi (ben yine de kesin konuşmuyorum, yörenizin şartlarını en iyi siz bilirsiniz tabii :) ). Kısacası denemekten zarar gelmez ;) kolay gelsin
|
Alıntı:
|
kayın
1 Eklenti(ler)
|
aynen dediğiniz gibi tarla farelerinin elinden kurtulanlar çimlenebilmiş. her yer fare tüneli idi bahçede. bahçede çimlenen fidanların yanına 3 tane de ormandan yaklaşık 3 yaşlarında fidanlar diktik ormanı tekrar canlandırmaya çalışıyoruz.
|
kayın ağacı, kayın çimlenmesi
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
haftasonu memlekete gittim ve yaylaya çıktım, babamın güzün ektiği fıstıklard an çimlenen fidanları ve ormandan söküp diktiğim fidanları görüntüledim fıstıklardançimlenen iki adet kayın yavrusu gayet sağlıklılar birisini makinenin şarjı bittiği için çekemedim.
Eklenti 420412 fıstıktan çimlenen Eklenti 420413 Eklenti 420414 bunlar da ormandan diktiklerim, |
2 Eklenti(ler)
Kayın ormanını kasım ayındaki ziyaretimden...her türlü güzel bu ağaç..
Eklenti 457549 Eklenti 457550 |
1 Eklenti(ler)
Ekim 2013 Erbaa nın dağları..
Eklenti 458249 |
Kayın ağaçlandırma çalışmam
3 Eklenti(ler)
fıstıktan yetişme(babamın ektiği)
Eklenti 503686 bunlar da benim geçen yaz ormandan getirip diktiklerim Eklenti 503687 Eklenti 503688 güzel tuttular büyümeye başladılar. |
kayın fidanlarım
3 Eklenti(ler)
|
1 yılda 3. sürgün
1 Eklenti(ler)
|
kayın fidanları ekim 2014
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu ağacın yaprakları yukarıdaki resimlere uyuyo aceba doğu kayınımıdır?
|
Alıntı:
|
doğu kayınları yeşermiş.
2 Eklenti(ler)
mayıs ayı yayla kayın ağacları uyanıyor
[ATTACH]Eklenti 553684[/ATTACH] |
kayın fidanları
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
3. fotoğraf 64 numaralı mesajımdaki 2. fidandır. bu yıl maşallah güzel sürgün verdiler. |
1 Eklenti(ler)
64no lu mesajdaki 3. Fidan
Eklenti 557727 |
Kayın
1 Eklenti(ler)
|
kayın fidanı
1 Eklenti(ler)
bu yıl mart ayında diktiğim kayın fidanı tuttu ve yaklaşık 15 cm sürgün verdi.
Eklenti 570262 |
kayın fidanlarımız. temmuz ayında
2 Eklenti(ler)
|
ağustos ayında
1 Eklenti(ler)
|
ayırma
1 Eklenti(ler)
kayın fidanını ormandan sökerken dibinde yaban mersini ile gelmişti. acab ondan mıdır bilemedim 2 sürgünü bir anda kurumaya başlamıştı. ben de yaban mersinini köküyle söküp başka yere diktim. ve kuruyan sürgünleri budadım.
Eklenti 574635 |
budama
2 Eklenti(ler)
fidanın kalan sürgününü yaklaşık 2 ay sonra budadım. artık önümüzdeki yıla güzel sürgünler verir inşallah.
Eklenti 574636 Eklenti 574637 |
fıstığım
1 Eklenti(ler)
Eklenti 579747
Eylül 2015 |
kestaneler arasındaki
1 Eklenti(ler)
Eklenti 579817
güzel güçleniyor |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025