![]() |
5 Eklenti(ler)
Rainbow Eucalyptus (Eucalyptus deglupta)
Resimlerini merak edenler için bunları ekledim. |
kimseden ses çıkmadı ama ben kendim araştırdım ve azda olsa bilgi sahibi oldum
Türkiyede tohumları bulmanız neredeyse imkansız ama isteyen arkadaşlar için getirtebiliyorum. 10 tanesi 50 TL civarında ama hemen hemen hepsi cimleniyor. ortalama %80-90 vivarında cimlenme oranı var. bonsai olarak uygulanırsa özellikle avrupada çok değerli... |
Sayın kaktüs,ben marmarıs te deniz kenarında bir otelde çakşıyorum,bahçede 20 adet okaliptus ağacı var,altına diktiğimiz süs bitkileri gelişmiyor.Benim sorum;okaliptus ağaçlarının altına hangi çiçek açan bitkileri dikersek iyi sonuç alırız?
|
Okaliptüs hastalıkları
1 Eklenti(ler)
Merhabalar okaliptüsümün yapraklarında fotoğrafta görülen sıkıntı başladı. Kırmızı örümcekten şüphelendim fakat bir zararlı göremedim.
Hastalık nedir ve ne yapmalıyım yardım ederseniz sevinirim |
Soğuk zarar vermiş olmasın?
|
Alıntı:
Benim okaliptüsler 2 haftada çimlenmeye başladı fakat benimkiler ince uzun yapraklı bol su içen ve dev boyutlarda büyüyen okalüptüs cinsi değil. Biraz daha büyüdüklerinde fotoğraflarını paylaşırım. Youtube'ta daha önce aynısını yetiştirmiş olanlar var: |
Yanlız okaliptüs ağaçları yetiştiği bölgenin kuraklaşmasını sağlıyor diye biliyorum [emoji848]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
evet doğru çok fazla su isteyen bir bitki genellikle sehirlere yakın bataklıkları (varsa) kurutuyorlar böylece sivrisinek fazlalığıyla sıtmayı önleyebiliyorlar
|
1 Eklenti(ler)
İngiltere den getirdiğim bir Okaliptüs türü. Eucalyptus dalrympleana eksi -12 ile -18 derece soğuğa dayanıklı bir tür. cok hızlı büyür. 30m kadar boylanır.
|
Kabuğuyla malçlama yapılır mı
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025