![]() |
At kestanesinin çelikle çoğaltılması mümkün mü ? Bununla ilgili bir bilgiye rastlayamadım forumda. Yanıtlayacak arkadaşlara teşekkürler.
|
Tohum ve kök çeliği ve Aşı ile üretilir. Tohumla ve kök çeliği ile üretim kolay ve hızlı olduğundan normal çelikle üretim tavsiye edilmez. Ama bu çelikle üretilemiyor anlamına gelmez.
|
Tekin bey teşekkür ederim. Artık gelecek yıl denemesini yapacağım. Bu sezon topladığım 200 kadar tohumu köyümüzün arazisine ekmiştim, şu anda ne durumdalar bilemiyorum. Evde saksılara ektiklerimin hiçbirisi çıkmadı.Belki olgunlaşmamıştı tohumlar.
|
Tohumlar sonbaharda toplanır toplanmaz ekilir veya 2-3 aylık katlamadan sonra ilkbaharda ekilir.
|
Demek ki benim tohumlarda soğuk katlamaya maruz kalmadığı için çimlenmediler. Ama araziye ektiklerim kışı toprakta geçirdikleri için çimlenme şansları var demektir. Umarım çimlenirler. Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim.
|
Bugün köyümüzün mezarlığına fidan dikmek için gittiğimde yol üstünde, geçen sonbahar ektiğim at kestanelerinin çıktığını gördüm. Benim için çok sevindiriciydi. Tanıdıklar hayvanların bırakmayacağını söylüyorlar, ama bu bile benim için başarıdır. Bunu görmek gelecek sezonda çalışmalarımın devam etmesi açısından pozitif bir güç olacaktır.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
500 ml pet bardaklarda bu kışın üretim yapacağım sonuçlarını da paylaşacağım
|
Yavaş yavaş zamanı geliyor,kolay gelsin.
|
Sevgili Seaa,
At kestanesi tohumları çabuk bayatlıyor. İçleri boşalıyor. Tohumların taze olduğundan mutlaka emin ol. Yeni düşmüş, ağır kestaneleri toplamaya çalış. Kolay gelsin... |
harika bizim buralarda çok var at kestanesi ağacından
|
at kestanesi fidanının en uygun dikim zamanı ne zamandır ve kaç yaşında olursa iyi gölge sağlar?
|
Alıntı:
|
Acaba bu tüm ağaçlar için geçerli mi? Yani 50 yaşındaki bir kayından çelik alsak kısa sürede meyve alabilir miyiz?
|
faydalı bilgiler için teşekkürler
|
Kasım'da toplayıp Mart ayında diktiğim at kestanesi tohumu şimdiden 30 cm oldu. Acaba saksısını değiştirsem mi? Yanında başka fidancıklar da var..
|
Eğer saksısı çok küçük değilse bekleyin derim. Şimdi havalar sıcak, hiç tehlikeye atmayın. Sonbaharda yerine diker ya da saksıda kalacaksa kışın (şubat gibi) toprağını dağıtmadan daha geniş bir saksıya alırsınız. Kolay gelsin ;)
|
Merhabalar,
Bu yıl, İstanbul Fatih'te Millet Cd. üzerindeki neredeyse tüm at kestanesi yapraklarının sanki kızgın güneşte kavrulmuş gibi yaz ortasından itibaren kurumaya başladıklarını gözlemledim. Yine aynı şekilde Unkapanı' nda yol kenarındakilerde de benzer görüntüler vardı. Acaba bir hastalık mı diye merak ettim. Sizlerden de İstanbul'un farklı yerlerinde benzer gözlemleri yapanlar oldu mu? Sadece kurak geçen bir yazın etkisi mi? ya da eğer bu bir hastalık ise sadece bir tür üzerinde etkili olabilme durumu var mıdır? Kendim veteriner hekimim ve şunu biliyorum ki farklı türler üzerinde farklı enfeksiyöz hastalıklar görülmektedir. Bu durum ağaç türleri üzerinde de benzer şekilde midir? Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler :) |
Bence yaz aylarının çok kurak geçmesi,yeteri kadar sulanmaması ağaçların yapraklarının kurumasina neden olmuştur.
|
Evet bu yaz İstanbul'da çok kurak geçti gerçekten ve yeterli sulama yapılamamış olabilir.
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
At kestanesi kaç günde çimlenir ev ortamında?
|
Alıntı:
|
At kestanesi
Alıntı:
|
Sayın Seea. bahçede bir yer bulabilirseniz Oraya ekin . Hem soğuk görmüş olur.
|
Bende bu sene yetiştircem.
|
2 haftaya yakındır evde çimlenmedi ne problem var acaba? tohumu suya atmıştım çökmüştü alta da
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025