![]() |
tirbişön çeliklerim
1 Eklenti(ler)
|
Öncelikle belirteyim ki çok dekoratif olmuş.Ama söğütten alınan çeliklerin 15-20 cm olması gerekmiyor mu.Ben salkım söğüde öyle yaptım köklendi.Okuduklarımda makalelerde hep öyle yazıyordu.Bonsai için istiyorsan bir en az parmak kadar olmak üzere bilek kalınlığına kadar(Ali üstat bilek kalınlığında köklendirmiş) olmalı.İnce dallarla elde ettiklerini pek hayırla anmadılar.Sarmal çalışmalarında da gövde kaynayarak yine tek gövde olmuş.
|
Sevgili Keçiboynuzu onları öylesine bıraktım, herhangi bir dekor amacım yoktu :) Ayrıca şunu belirteyim daha öncede 1 metre civarında bir çeliği köklendirdim. Hatta küçük dallar da çıkardı ancak toprağa almadan tatile gittim. İki ay o suda kalınca döndüğümde ölmüştü. Örgü yapmaya çalıştığım çelikleri fotolayıp ekleyeceğim. Biraz inceler ama uğraşmak istiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
|
Yer vazolarına bambu gibi yaş veya kuru dallarla yapılan dekorlara benzemiş umarım randıman alırsın ben deneyenlerin yalancısıyım vallahi
|
Benim çeliklerin bazıları pembe renkte kökler çıkardı. Dikme vaktim geldi mi acaba?
|
2 Eklenti(ler)
Tirbüşon Söğütlerim köklendi ama bazılarını hala dikemedim. Onlarda suda dallanmaya başladılar. Haydi hayırlısı nolcak bakalım.
Eklenti 50868 Eklenti 50869 |
Söğüt türleri
söğüt ağaçlarının dallarında çamurumsu yumak yumak kahverengi birbirine girmiş kuru otlar var bunlar nedir bunların aynısı sedir ağaçlarında da var
|
Bizim eski bahçede kocaman bir ak söğüt var.Amcam dikmişti.Çok güzel gölge yapıyor.
|
Bir de hibrit söğüt var.O nasıl bir söğüt çeşidi oluyor.Bilgisi olan arkadaş var mı?
|
Sn. Ormanbotaniği;
Keçi söğüdü dediğiniz söğüt türüne, "gümüşi söğüt" de denir mi? Orman fidanlığından alırken "gümüşi söğüt" diye verdiler, fakat sizin yazdığınız türler içerisinde yoktu, keçi söğüdü diye belirttiğinizin yapraklarına benziyor yaprakları. Eğer aynı söğütse, özelliklerinden biraz daha bahsedebilir misiniz? Ne kadar boy yapar, iklim ve toprak istekleri nelerdir, taç genişliği ne kadar olabilir gibi. |
Adına "Selda" denilen söğüt hangisi, bilen var mı?
|
salkım söğüt budama
Alıntı:
|
Salkım söğüt müthiş bir ağaç. Çok güzel. Bir tane olsun istiyorum. Aslında hayalim ufak bir gölet, üstünde nilüferler ve kıyısında salkım söğütler... Ne yazık ki bir gölüm ya da nilüferlerim yok. Neyse, acaba hızlı mı büyür salkım söğüt, bileniniz var mı??
|
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Yalnız nerelerde yetiştikleri de olsaydı daha güzel olurdu
|
arkadaşlar, iki tane söğüt ağacım var ikisinin de yaprakları sararıp dökülmeye başladı.bu olağan bir durum mu acaba, değilse ne yapmam lazım
|
2 Eklenti(ler)
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar,
Benim sorum olacaktı. Şubatın sonunda aldığım keçi söğüdü çelikleri bugünlerde köklendiler ve toprağa ektim. Hızla büyüyorlar. Fotoğraflarda görülen sürgünleri kesersem kök gelişme hızını arttırır mıyım ? Bitkiyi kaybetme riskim var mıdır ? Ne tavsiye edersiniz ? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025