agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Geniş Yapraklı Ağaçlar (https://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/)
-   -   Mercan ağacı (Erythrina crista galli) (https://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/16258.htm)

Orhan Özbilgiç 27-10-2012 23:39

Yok böyle bir büyüme!

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 966510)
Maalesef kışın toprak üstü bölümü dondu. Baharla birlikte yeni dip sürgünler vermişti. Bunlardan ikisini bıraktım. Bu kış tül örtü ile korumaya alıp gideceğim İstanbul'a. Yinede donarsa kökünden söker, coğrafyaya uygun bir başka bitki dikerim.

Eklenti 295936

Yukarıda fotoğrafta görünen Mercan ağacı sürgünlerinin birini kesmiştim. Diğeri o kadar hızlı büyüdü ki; Şaşırtıcı, hatta İnanılmaz.:eek:
Boyu 4 metreye ulaştı.
Ona tülde yetmez. Ama yinede saracağım. Dibinide yanmış ahır gübresi ile malçlayacağım. Bu kalın gövdeyle, kışı çıkarıp, yaz başında çiçekleneceğini umuyorum. Yinede kışı çıkaramazsa, onu kökünden sökerim artık.

Mayıs ortalarında 40-50 cm. olan fidandaki, 5-5,5 aylık gelişmeye bakar mısınız? Dibindeki destek 8 cm. çapında bir akasya hereği. İncesini söküp, onu çaktım.Yani ona eşit çapta...

Eklenti 341582

Eklenti 341583

Eklenti 341584

burak_skry 30-01-2013 22:51

fidan halindeyken gövdesi komple dikenli olan bir türmü acaba?küçük bir fidanım vardı fakat son donlarda kurudu maalesef şimdi tekrar patlarmı diye gözüne bakıyorum :(

Orhan Özbilgiç 03-02-2013 04:50

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burak_skry (Mesaj 1094565)
fidan halindeyken gövdesi komple dikenli olan bir türmü acaba?küçük bir fidanım vardı fakat son donlarda kurudu maalesef şimdi tekrar patlarmı diye gözüne bakıyorum :(

Evet!
Galiba sizinkide Mercan. Nisanda toprak seviyesinden, kesinlikle yeniden sürgün veya sürgünler verecektir.

Ben bu sene, boyunun üçte birini kesip, bitkiyi sarıp sarmaladım. Nisanda göreceğiz. Bakalım donlardan koruyabilecekmiyim?

Eklenti 366760

Ahmetbey07 16-02-2013 20:41

merhaba bu ağaç'ın 1'5 2 m boyunda fidanları kac para acaba bilgisi olan varmı.?

burak_skry 26-03-2013 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1096057)
Evet!
Galiba sizinkide Mercan. Nisanda toprak seviyesinden, kesinlikle yeniden sürgün veya sürgünler verecektir.

Ben bu sene, boyunun üçte birini kesip, bitkiyi sarıp sarmaladım. Nisanda göreceğiz. Bakalım donlardan koruyabilecekmiyim?

Eklenti 366760

evet tahmin ettiğim gibi benim bitkimde mercanmış yeni sürgünler verdi dibinden ama keşke tek gövde üzerinden büyütebilseydim diyorum:(

Orhan Özbilgiç 26-03-2013 22:10

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burak_skry (Mesaj 1127756)
evet tahmin ettiğim gibi benim bitkimde mercanmış yeni sürgünler verdi dibinden ama keşke tek gövde üzerinden büyütebilseydim diyorum:(

Benimkide sürgünler vermişti. Ama ben yinede tek bir sürgünün büyümesine izin verdim. Diğerlerini kopardım. O tek sürgün, fotoğraflardada görüldüğü gibi, çok hızlı büyüdü.

Mart başında örtüsünü açtım. Bu yıl donlardan zarar görmedi. Çiçeklenmesini ümidediyorum.

Eklenti 382177

Eklenti 382178

bukalemune 26-03-2013 22:29

güzel ağaçmış, bahçe için listeye alıyorum

Ekeskin 27-03-2013 01:19

Merhaba
Ben de mart başında zengarden de bir sürü tohum aldım ve ektim. İlk çıkanlar mercanlar ( erytrhina calli. ) oldu ve inanılmaz bi hızla pencerein nünde büyüyorlar. Yalnız bahçeye diktikte sonraki endişem tohumlarının kimse tarafından yenmemesi kuşlar da dahil. Çünkü zehirli tohumları var ben endişe ediyorum.

Orhan Özbilgiç 29-05-2013 21:51

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1127787)
Benimkide sürgünler vermişti. Ama ben yinede tek bir sürgünün büyümesine izin verdim. Diğerlerini kopardım. O tek sürgün, fotoğraflardada görüldüğü gibi, çok hızlı büyüdü.

Mart başında örtüsünü açtım. Bu yıl donlardan zarar görmedi. Çiçeklenmesini ümidediyorum.

Eklenti 382177

Eklenti 382178

İki dalda çiçek tomurcukları var.

Ama ne yazıkki ben bugün İstanbul'a geldim. Fotoğrafı bu sabah çektim. Korkarım çiçeklerini göremeyeceğim.:( Bu tomurcukların ne zaman çiçekleneceğini ve dalda ne kadar kaldığını bilmiyorum. Dilerim 8-9 gün sonra döndüğümde çiçekleri hala duruyor olur.
Bir fikri olan arkadaşımız var mı?

Eklenti 411877

Sûz-i Dilârâ 16-06-2013 07:28

1 Eklenti(ler)
Sevgili mercan ağacım, tohumlarını zengarden'dan almıştım, paketten üç adet tohum çıktı, en büyük olanı küflendirip çürütmeyi başardım, bir tanesine çizik atamadığım için çimlenmemişti bu da nasıl olduysa attığım çizik işe yaramış ve kısa sürede çimlendi ve çok hızlı büyüdü, üç ayda bu hale geldi.

Diğer çimlenmeyen tohum saksısının içinde sapasağlam duruyordu, meyve bıçağıyla çentikler açtım iki gün sonra o da çimleniverdi. Şimdi biri yetişmiş diğeri henüz bebek saksıda iki tane mercan ağacım var.

Suyu çok seviyor, gövdesine günde üç-dört defa yağmur suyu püskürtüyorum. Çocukların odası çok güzel sabah güneşi alıyor sabahları saksıları oraya toplayıp güzelce güneşlendiriyorum.:cool:

KAPTANzst 07-09-2013 12:15

1 Eklenti(ler)
Buda benim mercan ağacım

Orhan Özbilgiç 07-09-2013 14:14

2 Eklenti(ler)
Mercan ağacım ikinci kez çiçeklendi. Demek ki, senede bir kaç kez çiçeklenebiliyor.
Ağacı biraz yüksek taçlandırdım. Bu nedenle fotoğraf çekmem zor oluyor. ''Nasıl olsa yaşamaz!'' diye önemsemedim. Bu iklimde yaşayabileceğini bilseydim, bu güzel çiçekleri daha yakın görmek ister, alt dalları budamazdım.

Eklenti 439358

Eklenti 439359

limon_sever 23-04-2014 17:21

2 Eklenti(ler)
Geçen sene sitemizin üyelerinden gelen bir adet mercan ağacı tohumunu bahçeye ekmiştim. Haziran gibi çimlenmişti. Ama sonra gelişim göstermeyip yaprakları yanmış gibi yazı geçirmişti. Kışı geçiremez diye düşünmüştüm ki sürpriz yaptı...

Eklenti 485563

Yaprakları neden kızıl bilemiyorum...

Eklenti 485564

musk 23-04-2014 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1274479)
Geçen sene sitemizin üyelerinden gelen bir adet mercan ağacı tohumunu bahçeye ekmiştim. Haziran gibi çimlenmişti. Ama sonra gelişim göstermeyip yaprakları yanmış gibi yazı geçirmişti. Kışı geçiremez diye düşünmüştüm ki sürpriz yaptı...

Eklenti 485563

Yaprakları neden kızıl bilemiyorum...

Eklenti 485564

Sayın Limon sever,

Yaprakların kızarması konusunda bir şey diyemeceğim ama resmini eklediğiniz bitkinin mercan ağacıyla uzaktan yakından ilgisi olmadığını söyleyebilirim. Mercan ağacının yaprak yapısı bambaşkadır. Yukarıdaki resimlerde de görebilirsiniz.

cheko 10-08-2014 19:37

Mercan Ağacı

4 Eklenti(ler)
Bu yıl da muhteşem...

BirazBilgi 11-10-2014 11:33

bu nasıl bir güzelliktir kocaman bir ağaçta böylesine rengarenk çiçekler harika bir manzara

auersoz 26-06-2015 16:44

http://i.hizliresim.com/n745NB.jpg

Bu da benim mercan ağacım.
Balkonda yetiştiriyorum ve aslında 1 metreden fazla büyümesini de istemiyorum daha çok enine dallanmasını istiyorum.
Yeri burası olamayabilir ama budama önerileriniz nelerdir?

umayana 03-07-2015 23:13

Bu Haziranda Marmaris Aksaz Kampında görüp aşık olduğum ağaç.Adını kimse bilmiyordu. Çektiğim resmini görsellerde aratarak buldum. Burada da konu olduğunu görünce kendime kızdım .Neden forumumuza bakmadım diye :) Acaba çelik alsaydım köklenir miydi ?

umayana 03-07-2015 23:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi omar (Mesaj 487515)
Temmuz ayında İzmir-Bayındır yolu üzerinde bir fidanlıkta yaklaşık 1 m. boyunda genç bir fidanını buldum. Ankara'ya dönmek üzere olduğumdan alamadım.

Ankara'da ortamını hazırlayayım; İzmir'e ilk gidişimde alacağım. :)

Ankarada yetiştirebildiniz mi acaba ?

omar 06-07-2015 12:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umayana (Mesaj 1393228)
Ankarada yetiştirebildiniz mi acaba ?

Ankara'da iç mekanda fidan boyutuna getirebildim. Kış şartlarına dayanacağını sanmıyorum.

Adalet Yağcı 02-05-2016 15:26

2 Eklenti(ler)
Akdeniz iklimini çok seviyor Mercan ağacı.
Şu sıralar tam mevsimi.
Bugün sahilde yürüyüş yaparken rastladım bu güzele..

Eklenti 609433

Eklenti 609432

Sûz-i Dilârâ 02-05-2016 15:31

Adalet ablacım, tohum zamanı buraya yine gelme imkânın var mı? :D Benim ağacım kurudu maalesef. Ama yeniden yetiştirmek isterim. Tam da yeriyken hazır.;)

Adalet Yağcı 02-05-2016 15:56

Sevgili Suz-i Dilârâ, siz Tarsus'ta değil misiniz, Mersin'e yolunuz düşmez mi hiç?
Ben tohum alırım sorun değil de, gelip yerinde görseniz bu güzelliği diyorum.
Yenişehir kampüsü yakınlarında diye tarif edebilirim.

Sûz-i Dilârâ 02-05-2016 16:07

Fotoğrafa bakarken ilk aklımdan geçen şeydi yerinde görmek.

Bir agaclar.net üyesinin elinde mercan tohumu bulunsun ne olur ne olmaz :)

sevgice 06-05-2016 08:56

Sn. Adalet yagci hanim. Tohum verirse bende rica edebilirmiyim. Iki kere tutturdum olmadi curudu son tohumsa hic cimlenmedi maalesef .
Cok tesekkur ederim
( tel.baglaninca karakterlrr farkli cikiyor )

Adalet Yağcı 06-05-2016 11:26

Sevgili Sûz-i Dilârâ ve sevgice, bu başlıkların altında tohum çelik vb. paylaşımlar yapmıyoruz.
Zamanı geldiğinde burada olabilirsem, sizler için tohumlarını toplar, buradan başlık açıp dağıtım yaparım.
Sevgiler.

Gardenias 15-05-2016 21:32

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...4449395adc.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...f256c4cdd3.jpg

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pocezc01 01-09-2016 13:19

Arkadaşlar merhabalar,
siteye yeni üye oldum sizden yazlığımdaki bahçeme hem gölge yapması hemde görsel güzellik olması adına İnternette gördüğüm ve güzelliğine hayran olduğum Mercan Ağacını nasıl temin edeceğimi veya bedelsiz tohum verebilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

tasdelenmurat 01-09-2016 14:49

Ben birinci mesajdaki mercan ağacını Samsun'da bir konağın bahçesinde görmüştüm. Artık bu ağacında ismini biliyorum. :) Samsunda Karadeniz bölgesinde kendine özgü hava halleri olan özel şehirlerden biri.( nemimiz ve sıcak havamız, ve hava şartlarının çok hızlı sürekli değişmesi, ve Samsunluların deyimi ile, her mevsimde 4 mevsimi hızlıca yaşabilecek kapasitesi olan bir yerde de yetişebiliyor. Yalnız artık kışımız eski çocukluk kışlarıma hiç benzemiyor. Kar artık yok gibi. Mevsim değişmesi. )

Mücevher Çalısı 01-09-2016 15:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Pocezc01 (Mesaj 1478106)
Arkadaşlar merhabalar,
siteye yeni üye oldum sizden yazlığımdaki bahçeme hem gölge yapması hemde görsel güzellik olması adına İnternette gördüğüm ve güzelliğine hayran olduğum Mercan Ağacını nasıl temin edeceğimi veya bedelsiz tohum verebilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

mercan ağacı tohumu, erythrina crista galli, coral tree | Zengarden Ev ve Bahçe

Burada tohum satışı var...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025