![]() |
Alıntı:
Bu ağaç Antalya'da da var.Melia Azadarech ten farklı olarak çiçekleri mis kokulu... |
Sayin Gardenias, agacin resim cekme imkaniniz var mi?
Ben bir kac sene once neem cekirdektem yetistirdim fakat Istanbulda kisin oldu. Simdi yeni fidelerim var, umarim onlari Gokovada yasatabilirim. Olmazsa kisin iceriye alacagiz. |
Sayın istcallst mesajınızı geç gördüm, kusura bakmayın. .Çiçek açma dönemleri geçtiğinden, inşaallah öbür seneye, ağaç çiçekliyken fotoğrafını çeker sizlerle paylaşırım. .
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Melia azaderach : Tesbih Ağacı
Azadirachta indica : Neem Ağacı Her ikiside insectisit olarak etkilimi acaba? Bizim bahçede sarı meyveleri olan var ama tam emin olamadım |
Merhaba,
Yalancı Tesbih ağacı (Azadirachta indica - Neem) tohumu veya fidanı arıyorum, internette bulamadım. Elinde olup da parasıyla veya duasıyla vermek isteyen var mıdır? Selamlar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba, okulum için çokça yararlandığım bu siteye ilk defa yazıyorum.
Tesbih ağacı fidanına ihtiyacım. Yardımcı olabilecek var mı ? |
Antalya’da nerede bulabilirim?
Merhabalar,
Antalya’da Lara’da oturuyorum. Bu ağacı sanki Lara yürüyüş yolundaki parklarda gördüm. Sizin bildiğiniz bir yer var mı? Yalancı tespih ağacını Antalya’da nerede bulabilirim? |
Neem Seed Oil : Neem Yağı Çekirdeğinin Sıkılması yöntemiyle elde edilir. %100 Doğaldır.
ek bilgiler: Hiç bir katkı maddesi içermemektedir. Herhangi bir yağla seyreltilmemiştir. Yağın renk ve kokusu çeşitli fiziksel etkenlere göre kısmende olsa değişiklik gösterebilmektedir. Neem bitkisinin Latince ismi "Azadirachta indica” olup Bu bitkiden elde edilen ve neem yağı denilen sıvının birçok Kullanım Alanları vardır. NEEM OİL - Neem YAĞININ KULLANIM ALANLARI: Dezenfektan, Evcil Hayvan, Organik Tarım https://www.tuanadogalyasam.com/Neem...l,PR-1149.html |
Azadirachta indica için açılmış olan başlık içerisinde çok fazla Melia azaderach resmi var sanırım. İnternetten neem ağacının yaprakları ve meyveleri bakınca, burada resimleri paylaşılan ve bizim akdenizde de bol bol gördüğümüz tespih ağacının meyveleri ve yaprakları ile bariz farklı olduğu görülüyor. Neem ağacının taneleri bilyeden ziyade fasulye gibi ve renkleri sarı, ben akdenizde bu ağacı ve meyveleri daha önce görmedim açıkcası. Ama tespih ağacını (onun başlığına da yazdım) istilacı olarak nitelendirecek kadar çok görüyorum ve burada paylaşılan çoğu tohum, fidan resmi aynı tespih ağacı. Ben mi yanlış biliyorum yoksa bir yanlış anlaşılma mı var?
|
Alıntı:
Yalancı tesbih ağacı ya da neem ağacı dediğimiz latince "Azadirachta indica" meyvesi daha eliptik ve uzun. yaprakları da keza daha dar. Tesbih ağacı Latince "Melia azedarach" meyveleri daha top yaprakları neem ağacına göre daha geniş. |
Merhab bu agacin ozellikle bahcelerde zararlu bocekleri uzaklastirmak icin kullanildigi duydum. Benim bulundugum bolge 1340 rakim bu cografyada yetisme imkani var mi acaba . Bilgisi olan arkadaslarim paylasabilirlerse sevinirim. Tesekkurler
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Adana da bir türü var . Ben farkli turune bakiyorum. Buraya resim nasil atilir bakayim. Becerebilorsem aticam simdi. Ben bana lazim olanin resmini atsam diger arkadaslar da belki yardimci olabilir. 0 505 79 79 8 79 numaram |
Ülkemizde çoğu yerde yetişen Melia azaderach'e Azadirachta indica aşılayarak daha soğuk iklimlerde yetiştirme olanağı sağlanabilmektedir.
|
Selamlar,başarılı çimlendirme yapıp büyüten var mı?,Filizlendirme için tohumu olan var mı?Teşekkürler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025