agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Geniş Yapraklı Ağaçlar (https://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/)
-   -   Ylang ylang (Parfüm ağacı) (https://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/14541.htm)

Ağaç Tesbihler 25-02-2019 15:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mevlüde Almalı (Mesaj 1559703)
Adanada çoğu kişi tanır, eski emekli Ersin Öztopal isminde biri vardı, onun bahçesinde bu ylang ylang ağacı ndan ve farklı türlerden bulunuyor, 1993 yılında tohumunu gazimağusadan getirip dikmiş. Yalnız önemli bir unsur var ki, Türkiye de bir tek bu ağacı kendisi yetiştirebilmiş, ağaç 4 metre yükseliğe ulaşmış. Ne kadar denedilerse tutturamadılar, boşuna uğraşmayın diyordu, evde saksıda süs için olabilir, 10 derece altı hava durumunda bitki ölüyormuş.

Örneğin ,ocak ile şubat aylarında az su verilmelidir , serin havalarda bol su bitkiyi yorabiliyor , kaliteli gübreler , bu konuda çok ideal , toprak içinde karışımlı torf ilavesi yapılmalı, imkan varsa kışın kökler için akvaryum ısıtıcıları etkili olabilir.

ERKEN48 26-02-2019 07:16

Üzgünüm ama elinizdeki büyük ihtimal ylang ylang tohumu değil. Aliexpresin çakma tohumlarından. sarmaşık formunda olandan 4 adet bitkim var 3 yaşlarında. saksıda dışarı dikmeye cesaret edemedim. saksı ufak olduğundan daha çiçek görmedim. birde kaç yaşında çiçek verir bilmiyorum. bu sene saksılar büyültülecek.

AkisSoftware 26-02-2019 07:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ERKEN48 (Mesaj 1560459)
Üzgünüm ama elinizdeki büyük ihtimal ylang ylang tohumu değil. Aliexpresin çakma tohumlarından. sarmaşık formunda olandan 4 adet bitkim var 3 yaşlarında. saksıda dışarı dikmeye cesaret edemedim. saksı ufak olduğundan daha çiçek görmedim. birde kaç yaşında çiçek verir bilmiyorum. bu sene saksılar büyültülecek.

Bilemiyorum. Daha önce hiç bu bitkiden yetiştirmedim. Sadece burada görünce başka tohumlarla beraber o tohumuda talep ettim. Çimlenmediği içinde hiç bir şey diyemiyorum.

AkisSoftware 30-03-2019 07:07

En sonunda; YLANG - YLANG( Cananga Odorata ) ve parfüm ağacı (SARCOCOCCA CONFUSA) bitkisi tohumlarından sipariş verdim. Macaristan'dan geliyor tohumlar. İnşallah çimlendirebilir ve büyütebilirim. Eğer çoğaltabilirsem buradaki bazı kişilerle paylaşmayı düşünüyorum.

AkisSoftware 30-03-2019 07:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1482617)
Konu başlığını böyle açtım ama yıllardır ylang ylang çimlendirmeye çalışan biri olarak hâlâ başaramadığımı da söyleyeyim.

En azından bu konuda başarılı olan ya da bilgi sahibi olan arkadaşlar burada paylaşımda bulunursa ylang ylang severler için de ufuk açıcı olur.

Son olarak yeniden bir paket tohum aldım ve ekimi de bugün yaptım.

Balkon sayfamda yeni çalışmamı fotoğraflarla paylaştım.

Süreç epey uzun, herhalde uzun zaman tekrar yazmayacağım. Nasip olursa baharda çimlenme bekliyorum:D ya da yeni bir hüsran.

Sayın Sûz-i Dilârâ; başarılı olursam ilk size gönderim yapacağım :) Konuda epey müdacedele ettiğinizi gördüm. Belki acemi şansı olur başarılı olurum. Hayırlısı bakalım.

Selma_321 30-03-2019 08:57

Sayın AkisSoftware, sarcococca fidesi bazı sitelerde var, almak isterseniz.

aloe 30-03-2019 09:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1564403)
En sonunda; YLANG - YLANG( Cananga Odorata ) ve parfüm ağacı (SARCOCOCCA CONFUSA) bitkisi tohumlarından sipariş verdim. Macaristan'dan geliyor tohumlar. İnşallah çimlendirebilir ve büyütebilirim. Eğer çoğaltabilirsem buradaki bazı kişilerle paylaşmayı düşünüyorum.

Hangi siteden aldığınızı bilmediğim için inşallah doğru tohum gelir ve başarılı olursunuz diyorum. Ölmezde sağ kalırsam ve sizde başarılı olursanız Sûz-i Dilârâ'dan sonra bende talep için sıraya girerim belli mi olur :)

AkisSoftware 30-03-2019 09:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1564409)
Sayın AkisSoftware, sarcococca fidesi bazı sitelerde var, almak isterseniz.

Evet görmüştüm. Ben asıl ylang ylang bitkisini yetiştirmek için tohumunu aldım. Yayında o bitkiyide görünce onuda ekledim. Deneyelim bakalım.

Ev için aslında 1 adet yetiştirmek gerek

Sûz-i Dilârâ 30-03-2019 13:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1564405)
Sayın Sûz-i Dilârâ; başarılı olursam ilk size gönderim yapacağım :) Konuda epey müdacedele ettiğinizi gördüm. Belki acemi şansı olur başarılı olurum. Hayırlısı bakalım.

Hadi bakalım inşallah:D

AkisSoftware 07-04-2019 21:34

2 Eklenti(ler)
Sonunda ebay uzerinden aldigim tohumlar geldi ve cimlendirme islemlerine basladim. Cimlenme gelismelerinj yazacagim.

Resimler;
YLANG - YLANG( Cananga Odorata )

Ve
SARCOCOCCA CONFUSA

aloe 07-04-2019 22:00

Hadi kolay gelsin. İnşallah başarılı olursunuz.

AkisSoftware 08-04-2019 07:39

Resimleri ekledim. Aliexpressten gelenle ebaydan gelen alakasız. İnşallah bu tohumlar dogru tohumlardır. Bilen arkadaşlar el atarsa sevinirim. Bakalım çimleneceklermi.

ERKEN48 08-04-2019 08:25

ylang ylang tohumu doğru onda bir tereddüt yok ama diğerini bilmiyorum.

AkisSoftware 08-04-2019 08:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ERKEN48 (Mesaj 1565290)
ylang ylang tohumu doğru onda bir tereddüt yok ama diğerini bilmiyorum.

İnşallah diğeride doğrudur. Bu satıcılar güvenilir satıcı. Aliexpressten gelen tohumların bazıları hiç alakasız.

Yuecel 08-04-2019 10:37

Tohumlarin kabuklari sert ise zimparalamkta fayda var.
Ama çok az.
Ve sonra 24-48saat suda bekletilse yeter.

2-5cm dogru olamaz.
2-5mm olmasin o?

Figen Öztpl . 28-04-2019 16:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mevlüde Almalı (Mesaj 1559703)
Adanada çoğu kişi tanır, eski emekli Ersin Öztopal isminde biri vardı, onun bahçesinde bu ylang ylang ağacı ndan ve farklı türlerden bulunuyor, 1993 yılında tohumunu gazimağusadan getirip dikmiş. Yalnız önemli bir unsur var ki, Türkiye de bir tek bu ağacı kendisi yetiştirebilmiş, ağaç 4 metre yükseliğe ulaşmış. Ne kadar denedilerse tutturamadılar, boşuna uğraşmayın diyordu, evde saksıda süs için olabilir, 10 derece altı hava durumunda bitki ölüyormuş.

EVET CANlM ADANA'DA ÇOĞU YERDE YETiŞiYORMUŞ BU DOĞRU.
BU ARADA EVLiLiK TEKLiFi ALMlŞSlN TEBRiK EDERiM, CANlM FOTOĞRAFÇlLlĞA HALÂ DEVAM EDiYOR MUSUN?

AkisSoftware 08-05-2019 21:13

https://www.botanikmarket.org/Ylang-...cm,PR-342.html

Sonunda bitkiyi satan bir yer buldum.

sıkma kehribar 10-05-2019 00:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1567787)
https://www.botanikmarket.org/Ylang-...cm,PR-342.html

Sonunda bitkiyi satan bir yer buldum.

Ankarada yetişirmiymiş? Profilinizde bulunduğunuz kent ankara olarak görünüyor ama. İç mekanda tropik bitkiler mutlu olmuyorlar, güneş gören cephe şart, lakin bir süre sonunda büyüyünce dışarı almak kaçınılmaz sanırım... Fiyatıda el yakıyor, umudunuzu kırmak istemem, umarım iyi sonuç alırsınız :cool:

AkisSoftware 10-05-2019 02:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sıkma kehribar (Mesaj 1567879)
Ankarada yetişirmiymiş? Profilinizde bulunduğunuz kent ankara olarak görünüyor ama. İç mekanda tropik bitkiler mutlu olmuyorlar, güneş gören cephe şart, lakin bir süre sonunda büyüyünce dışarı almak kaçınılmaz sanırım... Fiyatıda el yakıyor, umudunuzu kırmak istemem, umarım iyi sonuç alırsınız :cool:

Merhaba. Ben Ankara'da yasiyorum ama henuz bitkim yok. Ben fide degil tohum aldim ve cimlendirebilirsem sicak iklimdeki bir arkadasa hediye edecegim.

Burada olur mu olmaz mi bilmiyorum.

ERKEN48 10-05-2019 10:14

Botanik markette satılan sarmaşık formunda olan almak isterseniz bu hususa dikkat edin.

Sûz-i Dilârâ 03-10-2019 12:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1567881)
Merhaba. Ben Ankara'da yasiyorum ama henuz bitkim yok. Ben fide degil tohum aldim ve cimlendirebilirsem sicak iklimdeki bir arkadasa hediye edecegim.

Burada olur mu olmaz mi bilmiyorum.

Ylang ylang tohumlarinizdan ne haberler var, çimlendirebildiniz mi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025