agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Geniş Yapraklı Ağaçlar (https://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/)
-   -   Ylang ylang (Parfüm ağacı) (https://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/14541.htm)

ERKEN48 21-10-2016 09:48

Ağaç formunda olanlar zor çimleniyor gibi. Bende 15 tohum ektim bakalım sonuç ne olacak. Ayrıca elimde 1.5 yaşlarında bir fidanım var. Sarmaşık formunda olanların tohumlarını coopeat içerisinde çok kolay çimlendirdim.Bunların tohumları daha büyük ve çimlenme süreleri çok daha kısa. 10 civarında da bundan fidanım var.

oğuz13 14-02-2017 09:16

Fidan satan birileri varmi acaba
Çünkü tohumdan üretmek biraz zor galiba

oğuz13 14-02-2017 10:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ERKEN48 (Mesaj 1483100)
Ağaç formunda olanlar zor çimleniyor gibi. Bende 15 tohum ektim bakalım sonuç ne olacak. Ayrıca elimde 1.5 yaşlarında bir fidanım var. Sarmaşık formunda olanların tohumlarını coopeat içerisinde çok kolay çimlendirdim.Bunların tohumları daha büyük ve çimlenme süreleri çok daha kısa. 10 civarında da bundan fidanım var.

Fidan satışı yaparmisiniz

oğuz13 14-02-2017 10:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci (Mesaj 1475556)
Yaprak ve dal fotosu budur:

siz çoğaltabildiniz mi. Hava daldirma yontemiyle falan cogaliyormu fazla fidaniniz var mı acaba

Zeytinci 24-03-2017 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oğuz13 (Mesaj 1495353)
siz çoğaltabildiniz mi. Hava daldirma yontemiyle falan cogaliyormu fazla fidaniniz var mı acaba

Henüz çiçeğini görmedim. Boyu 2,5 metreyi buldu. Yapraklarını döküyor. Yaprakları ve dal yapısı ylang ylang olduğunu gösteriyor. Osmantus fidesi olarak satın aldığım için çiçeğini görmeden ylang ylang diyemiyorum.

Zeytinci 13-05-2017 13:42

1 Eklenti(ler)
Vazo şeklinde, küçük çiçeği var. Arılar bu çiçekleri ziyaret ediyor, ben koku alamadım. Bu ylang ylang olabilir mi?

Ne olduğunu hala bulamadığım bu ağacın Ylang Ylang olmadığını anlayıp kesip attım. Çan şeklinde minik çiçeği olan bu ağaçla işim bitti. Ne olduğunu hala merak etmiyor değilim ama bilen de yok galiba. 4 haziran 2017.

Sûz-i Dilârâ 02-10-2017 17:05

Zengardentr.com adresine bir öneri olarak "tohumları kendilerinin çimlendirip fide olarak satışa sunmalarını rica ettim. "Yetkililere iletilecektir" diye bir cevap geldi. Yetkililer bu işe ne der bilmiyorum ama olsa ne güzel olur değil mi:D

Üyeler olarak bu işin altından acemi çabalarla kalkacak gibi değiliz. :o

Hatta düşündüm ki üyeler olarak zengarden'ı bu konuda biraz sıkıştırsak:D

Tohum sipariş etmekten ve çürütmekten bıkmış forum kişisi

oğuz13 02-05-2018 00:23

Bende arayıp iletmistim geçen yıl ama sonuç alamadım. Yapmıyorlar çünkü onlarda yapamiyacak tohumdan para kazanalim insanlar denemek için alsa yeter onlara .

asyaa 02-12-2018 20:59

Arkadaslar bende ylang ylang sarmasik turu var ama buyumuyor nedenini anlamis degilim. Yaz kis disarda balkonda. Iceri Alinca yaprak dokuyor. Bilgisi olan varmi bu konuda

Kerem Örenç 08-12-2018 21:33

Ylang ylang ağacının ölümüne dayanabileceği en düşük ve en yüksek kaç derecedir?

Mevlüde Almalı 20-02-2019 15:40

Adanada çoğu kişi tanır, eski emekli Ersin Öztopal isminde biri vardı, onun bahçesinde bu ylang ylang ağacı ndan ve farklı türlerden bulunuyor, 1993 yılında tohumunu gazimağusadan getirip dikmiş. Yalnız önemli bir unsur var ki, Türkiye de bir tek bu ağacı kendisi yetiştirebilmiş, ağaç 4 metre yükseliğe ulaşmış. Ne kadar denedilerse tutturamadılar, boşuna uğraşmayın diyordu, evde saksıda süs için olabilir, 10 derece altı hava durumunda bitki ölüyormuş.

Sûz-i Dilârâ 20-02-2019 17:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mevlüde Almalı (Mesaj 1559703)
Adanada çoğu kişi tanır, eski emekli Ersin Öztopal isminde biri vardı, onun bahçesinde bu ylang ylang ağacı ndan ve farklı türlerden bulunuyor, 1993 yılında tohumunu gazimağusadan getirip dikmiş. Yalnız önemli bir unsur var ki, Türkiye de bir tek bu ağacı kendisi yetiştirebilmiş, ağaç 4 metre yükseliğe ulaşmış. Ne kadar denedilerse tutturamadılar, boşuna uğraşmayın diyordu, evde saksıda süs için olabilir, 10 derece altı hava durumunda bitki ölüyormuş.

Kendisi yapabilmişse "başkasının yapamayacağını" düşündürten nedir merak ettim?

Sırrını mı vermek istemiyor yoksa deneyip de tutturamayanlar mı çok acemi?

Ağacı dışarıdaysa Adanada 10 derece altında ölmesi gerekiyor yok serası varsa 4 mt yükseklikteki bir ağacı koruyabilecek kadar ona bir şey diyemem.
Bundan da aynı imkan ve bilgiye sahip olan insanların da başarabileceğini anlarım ki yukarıdaki cümlesi yine boşa çıkar.

Niye cesaret verip teşvik etmek yerine korkutup imkânsızlaştırırız hiç anlamıyorum. Neden başaramayalım????

siflera12 20-02-2019 17:20

Alıntı:

10 derece altında ölüyor diyorsunuz ama yabancı sitelerde Zone değeri 10 olarak gösterilmiş buda -1 dereceye kadar düşen bölgelerde yetişebileceği anlamına gelir [emoji848]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AkisSoftware 20-02-2019 18:57

Bu bitkinin tohumlarini aliexpressten aldim. Cok ucuz ufak yesil ve mavi arasi bir renkte tohumlar. Tazemi degilmi bilmiyorum. Insallah çimlenir

Sûz-i Dilârâ 20-02-2019 19:39

Ylang ylang tohumları kahverengi oluyor, foto ekleme imkânınız varsa tohumları görmek iyi olurdu.

Çimlendirme için ne gibi işlem yaptınız?

AkisSoftware 20-02-2019 21:23

Cimlendirme konusunda farkli soylenenler oldugu icin direkt torfa diktim. Surekli nemli tutuyorum. Zaman gösterecek.

Tohum yanlis olabilir bilemiyorum yarin aldigim linki atayim

Çetnevir 22-02-2019 22:51

1 Eklenti(ler)
Turnera diffusa & Turnera aphrodisiaca isminde iki gurup aromatik bitkiler daha var ki, önemi henüz keşfedilmemiş ya da yaygın değil. Çok kıymetli bir bitkidir, kaliforniya, güney ve orta florida ikliminde yetiştirilmektedir. Şerbetleri, Likör yapımı ve daha bir çok alanda yahut cinsel sağlık açısından çeşitli kullanım alanları mevcuttur. Ülkemizde varmı bilemiyorum...

AkisSoftware 25-02-2019 14:47

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1559732)
Cimlendirme konusunda farkli soylenenler oldugu icin direkt torfa diktim. Surekli nemli tutuyorum. Zaman gösterecek.

Tohum yanlis olabilir bilemiyorum yarin aldigim linki atayim

Aldığım tohum linki burada. Bilmiyorum ne kadar doğrudur;

https://www.aliexpress.com/item/100-...3a994c4dnvjMfj

Tohum resmini ekledim

Sûz-i Dilârâ 25-02-2019 15:40

Aldığınız bağlantıyı değil de elinizdeki tohumları görmeyi kastetmistim, istediginiz bitkinin fotoğrafını koyup yanlış tohum gönderebilirler

AkisSoftware 25-02-2019 15:45

Unutmazsam yarın fotoğraflarını çekip buraya ekleyeyeyim. Ufak ufak yeşil renkli tohumlar. Tabii ki dediğiniz çok doğru. Ben pek güvenmiyorum ama fiyat olarak uygun olması ve nakliye ücreti istememesi sebebiyle tercih ediliyor.

Bu tohumu başka bir siteden alırsanız şuanki kur ile 75TL fiyata mal oluyor. 10 adet tohum.

Ağaç Tesbihler 25-02-2019 15:57

Alıntı:

Örneğin ,ocak ile şubat aylarında az su verilmelidir , serin havalarda bol su bitkiyi yorabiliyor , kaliteli gübreler , bu konuda çok ideal , toprak içinde karışımlı torf ilavesi yapılmalı, imkan varsa kışın kökler için akvaryum ısıtıcıları etkili olabilir.

ERKEN48 26-02-2019 07:16

Üzgünüm ama elinizdeki büyük ihtimal ylang ylang tohumu değil. Aliexpresin çakma tohumlarından. sarmaşık formunda olandan 4 adet bitkim var 3 yaşlarında. saksıda dışarı dikmeye cesaret edemedim. saksı ufak olduğundan daha çiçek görmedim. birde kaç yaşında çiçek verir bilmiyorum. bu sene saksılar büyültülecek.

AkisSoftware 26-02-2019 07:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ERKEN48 (Mesaj 1560459)
Üzgünüm ama elinizdeki büyük ihtimal ylang ylang tohumu değil. Aliexpresin çakma tohumlarından. sarmaşık formunda olandan 4 adet bitkim var 3 yaşlarında. saksıda dışarı dikmeye cesaret edemedim. saksı ufak olduğundan daha çiçek görmedim. birde kaç yaşında çiçek verir bilmiyorum. bu sene saksılar büyültülecek.

Bilemiyorum. Daha önce hiç bu bitkiden yetiştirmedim. Sadece burada görünce başka tohumlarla beraber o tohumuda talep ettim. Çimlenmediği içinde hiç bir şey diyemiyorum.

AkisSoftware 30-03-2019 07:07

En sonunda; YLANG - YLANG( Cananga Odorata ) ve parfüm ağacı (SARCOCOCCA CONFUSA) bitkisi tohumlarından sipariş verdim. Macaristan'dan geliyor tohumlar. İnşallah çimlendirebilir ve büyütebilirim. Eğer çoğaltabilirsem buradaki bazı kişilerle paylaşmayı düşünüyorum.

AkisSoftware 30-03-2019 07:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1482617)
Konu başlığını böyle açtım ama yıllardır ylang ylang çimlendirmeye çalışan biri olarak hâlâ başaramadığımı da söyleyeyim.

En azından bu konuda başarılı olan ya da bilgi sahibi olan arkadaşlar burada paylaşımda bulunursa ylang ylang severler için de ufuk açıcı olur.

Son olarak yeniden bir paket tohum aldım ve ekimi de bugün yaptım.

Balkon sayfamda yeni çalışmamı fotoğraflarla paylaştım.

Süreç epey uzun, herhalde uzun zaman tekrar yazmayacağım. Nasip olursa baharda çimlenme bekliyorum:D ya da yeni bir hüsran.

Sayın Sûz-i Dilârâ; başarılı olursam ilk size gönderim yapacağım :) Konuda epey müdacedele ettiğinizi gördüm. Belki acemi şansı olur başarılı olurum. Hayırlısı bakalım.

Selma_321 30-03-2019 08:57

Sayın AkisSoftware, sarcococca fidesi bazı sitelerde var, almak isterseniz.

aloe 30-03-2019 09:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1564403)
En sonunda; YLANG - YLANG( Cananga Odorata ) ve parfüm ağacı (SARCOCOCCA CONFUSA) bitkisi tohumlarından sipariş verdim. Macaristan'dan geliyor tohumlar. İnşallah çimlendirebilir ve büyütebilirim. Eğer çoğaltabilirsem buradaki bazı kişilerle paylaşmayı düşünüyorum.

Hangi siteden aldığınızı bilmediğim için inşallah doğru tohum gelir ve başarılı olursunuz diyorum. Ölmezde sağ kalırsam ve sizde başarılı olursanız Sûz-i Dilârâ'dan sonra bende talep için sıraya girerim belli mi olur :)

AkisSoftware 30-03-2019 09:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1564409)
Sayın AkisSoftware, sarcococca fidesi bazı sitelerde var, almak isterseniz.

Evet görmüştüm. Ben asıl ylang ylang bitkisini yetiştirmek için tohumunu aldım. Yayında o bitkiyide görünce onuda ekledim. Deneyelim bakalım.

Ev için aslında 1 adet yetiştirmek gerek

Sûz-i Dilârâ 30-03-2019 13:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1564405)
Sayın Sûz-i Dilârâ; başarılı olursam ilk size gönderim yapacağım :) Konuda epey müdacedele ettiğinizi gördüm. Belki acemi şansı olur başarılı olurum. Hayırlısı bakalım.

Hadi bakalım inşallah:D

AkisSoftware 07-04-2019 21:34

2 Eklenti(ler)
Sonunda ebay uzerinden aldigim tohumlar geldi ve cimlendirme islemlerine basladim. Cimlenme gelismelerinj yazacagim.

Resimler;
YLANG - YLANG( Cananga Odorata )

Ve
SARCOCOCCA CONFUSA

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025