![]() |
Erguvan da çalı formunda olabilir. Ayrıca bazı bölgelerde Leylak'a da Erguvan deniliyor. Yani çiçekçilerin yanlışı yok. Sadece onlar sizin bahsettiğiniz Erguvanı bilmiyorlar galiba.
|
Erguvanı diyorum ben anlatamadım buradaki çiçakçime, fidesini arıyorum oysa sadece.
|
Merhaba arkadaşlar saksıda çimlendirdiğim erguvan tohumlarını toprağa nasıl geçirmeliyim?
Gerçi henüz çok küçükler tavsiyelerinizi bekliyorum.. |
4-6 yaprak olunca bir kaşık yardımı ile topraklı olarak alın ve yeni saksısına geçirin. Orada biraz daha gelişsin sonra toprağa alırsınız.
|
Sağolun Mine Hanım.
|
erguvan uretımı
degerlı arkadaslar erguvan sıcak suda bekletıp ertesı gun ekılırse cok cabuk cımlenır sayet bunu yapmadan ekersenız ekılen toprak nemlı tutulmak kaydıyla ertesı yıl ıllakı cımlenıyor ben 20gun once ektım su an cımlendı ortalama 3000 adet cımlenmıs durumda ( eflatun rengınde) beyaz erguvan ve borda yapraklı erguvan gormedım elınde bordo yapraklı erguvan olan arkadas varsa baslıkta bıldırırse gorusmek ısterım ıyı calısmalar
|
Merhaba Bbuurrccuu yukarıda tohumun çimlenme zorluğundan, soğuk katlamadan, sıcak suda bekletmeden söz ediliyor.
Sen bunlardan hangi yöntemi uyguladın da başarılı oldun? Ben de tohum çimlendirmeye çalışıyorum , tohumlara özel bir şey uyguladıysan paylaşabilir misin? |
Alıntı:
|
Ben de bu yönetemi uyguladım, benimkiler niye çimlenmedi? 15 gün oldu. En iyisi ümidi keseyim:(
|
Bence ümidi kesmeyin. Benimkiler dün çimlenmeye başladı.:)
|
Kudret Bey, sizin tohumlarınız ne kadar sürede çimlendi?
|
Yaklşık 20 günde çimlendi.
|
:p Çok sevindim, demek biraz daha sabır...
|
Evet hala çıkanlar var ümidi kesmeyin.
|
Zor çimlenen tohumlar için hümik asit önerilmişti.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...73&postcount=4 |
Bilgi için teşekkür ederim ;)
|
Bir arkadaştan aldığım erguvan tohumlarını 13 ocak 2008 tarihinde bir gün suda beklettikten sonra dikmiştim. Sanırım 8-9 tohum kadardı ektiğim. Buzdolabında 3 ay bekletilmeli kısmını atlamıştım. 2 gün önce bir tanesi topraktan başını çıkardı sonunda. Şükürler olsun, ,inşallah yaşar ve büyür. Diğerlerinden de en azından 2-3 tanesinden bu aralar ümitliyim :) hadi aslanlarım:)
|
Buzdolabında bekletmek şartmı.?Bende yarın ekeceğim ,suda şişirip ekmeyi düşünüyorum.
|
tomurcuk054 tohumları 2-3 gün ılık suda bekletin ve ekin. Sonrasında toprağını nemli olarak muhafaza edin mutlaka çimleneceklerdir.
|
erguvan tohumu
Alıntı:
|
Muhtemelen seneye çimlenirler.
|
Merhaba neden insanlar ilik suda bekletiyorki ve birde buzdolabinda ilginç .Hayatimda daha neler ogrenecegim bakalim.Dogada ilik su varmi buzdolabi varmi peki nasil uruyor neyse karistirmayayim.
ancak ogretici yani çok fazla olduguda bir gerçeklik tesekkurler travaux paysagist |
Sevgili yakamozsimsek, ılık suda bekletmek tohumu suyla şişirmek, geç kalmış ekimlerde ya da az su olan alanlarda ekim açısından erkencilik kazandırmak açısından önemlidir.
Buzdolabında bekletmek ise çimlenmeyi kolaylaştırmak, tohumun sabit ısıda üşümesini sağlamak, saklama **** sonbaharda ekim imkanı olmayan, sulama imkanı olmayan yerlerde tohumu da nemli saklamak açısından önemlidir. Biz buna tohum katlama diyoruz +4 ile +10 ºC arasındaki sıcaklıkta bekletmek yani. |
Cevaniz icin tesekkurler bu zimpara ne ise yariyor birde zimpara anlatiliyor nedir bu zimpara
tesekkurler |
Tohumları alıp tek tek zımparalıyorsunuz sayın şimşek :D
|
Erguvan
Merhaba Arkadaşlar ;
Değişik renkli ağaçlar ve değişik renkli çiçekler dikkatimi çekiyor.Ankara'da da sanki gözüme çalındı !... Bundan sonra fotograf makinesiyle gezeceğiz galiba !... Sevgi ve Saygılarımla |
)))Desenize marangozlarin elinden aldik meslegi.Yakinda tohumlara vernik te vurulur heralde.
|
Merhaba bende tam evimin arkasında ne olduğunu bilmediğim bu ağacın fotoğraflarını çekip sitede "bu ne ağacıdır" başlığı altında soracakken buradan öğrendimki erguvanmış:)) şimdiye kadar erguvan diye Leylağı kastediyordum. Bitkinin çalı formunda olanı "leylak" daha yaygın galiba.
|
Alıntı:
|
Erguvan çimlendirmek için bu ay ugun mu? Bir gün sıcak su(radyatör üzerinde) bir gün de soğuk suda bekletip ektim. Ev şartlarında bahara kadar toparlanır diye düşünmüştüm.
|
Ağaç üzerinden toplayıdığım erguvan tohumlarını 3-4 dakika kaynar suda beklettim(fazla bekletmek tohumları pişirebilir)bu işlemden sonra hafif şişmeye başlıyorlar zaten,ardından tohumları nemli bir bezin içine yatırdım ve sonuç yaklaşık 8/20 küçük kök çıkarmış tohumcuk:)
Üstelik sadece 2 günde! Pörtleyenleri hemen toprağa ektim,büyüdükçe gözlemleri buraya ileteceğim. :) |
|
Sn Bohemian bu hale gelmeleri ne kadar sürdü? benzer işlemleri ben de yaptım 20 gün geçti fakat bir kıpırtı yok. Torfta mı çimlendirdiniz acaba?
|
2 Eklenti(ler)
Aşağıdaki ağaçlar okul yolunda günlerdir dikkatimi çekiyor. Erguvan olduğunu düşünerek resimlerini çektim. Erguvan mı:confused:
|
Bunları ben OYA ağacı diye biliyorum. ERGUVANLAR mayıs gibi çiçekleniyor.
|
Evet sanırım oya ağacı.
|
Latince ismi çok ilginç.Yanlış bilmiyorsam Erguvan ağacının Hz.Îsâ'nın ölümüyle ilgili bir efsânesinin olduğu söylenir. Çiçeklerinin kırmızı olmasının sebebi olarak gösterilir.
Cercis bir peygamber ismidir.Hz.Îsâ'dan sonral Lübnan taraflarında geldiğine dair rivayetler var.Oranın kralı tarafından öldürülür.Allah onu diriltir.Yine öldürülür.Yine diriltilir.İki üç kere öldürülmüş bir peygamberdir.Acaba efsaneler mi karıştı?Çok ilginç! |
Erguvan Efsanesi
Derler ki: erguvan önceleri beyazdı. Bu günkü Filistin toprakları anavatanı. İsa’ya ihanet eden havarisi Yahuda, kendini bu ağaca asıp intihar edince utancının şiddetiyle dallar büküldü, çiçeklerin rengi değişti. Bu nedenle İngilizce’de ağacın adı Judas Tree (Yahuda’nın Ağacı). Türkçe’deki ismi Farsça rengini tanımlayan sıfattan geliyor! Erguvan ve Bizans Bizans İmparatorluğu, erguvanların çiçek açtığı 11 Mayıs’ta kurulmuş. Erguvan bu nedenle imparatorluğun resmî rengiydi. İmparatorlar Erguvan Sarayı’nın Erguvan Odası’nda doğardı. Sadece Erguvan Boyası Loncası’nın nadir bir deniz salyangozuyla boyama hakkına sahip bulunduğu ipeklileri, yine sadece imparatorun ailesi kullanabilirdi. Osmanlı da erguvana sahip çıktı. Şehre büyük miktarda erguvan diktirildi. Bu arada benim minik erguvan fidanım can çekişmede, sıcaktan tüm yaprakları kavruldu, tıpkı geçen yaz bu zamanlarda olduğu gibi. Havalar serinleyince toparlamasını umuyorum. |
Bu başlığın önceki mesajlarında beyaz erguvandan bahsedilmiş.
Duyan gören bilen var mı? Ben hiç görmedim. |
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025