![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
Benim Acerimde de yapraklarda renk değişimi (yapraklar yeşil olmuştu) ve uçlarında yanma olmuştu.Nedenini buradan sormuştum ama bir cevap alamamıştım.Ziraat mühendisi olan komşumla paylaştım sorunumu ve enteresan bir cevap aldım: Yapraklar yeşile döndüğünde biraz demir gübresi ver tekrar kırmızı olur yaprakların...Denemedim çünkü Acerim şu anda nefis bir kırmızı renkte yeni yapraklarını açtı. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün, büyük boy Song Of İndia (Hindistan Şarkısı) fotoğrafları çekmek için gittiğim fidanlıkta gördüğüm Kırmızı Yapraklı Acer' in de fotoğrafını çektim. Satış görevlileri çok yoğun oldukları için fiyatını soramadım. Aslında, bahçeme almayı düşünebileceğim kadar albenili. Ancak fiyatı uygun bile olsa, onu Samsun-Çarşamba- Kızılot Köyü' ndeki bahçeme götürmemim güçlüğü, beni biraz bekleyip, fiyatını öğrenmekten alıkoydu. ![]() Çok ta güzel bir bitki. Bitkiye hayran olan sizlere, hak vermemek elde değil. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2007
|
Agacimin yapragindaki sararmalar
Herkese selamlar, 15 gun kadar once yerini degistirdigim agacimin yapraklarinda sararmalar basladi. Cok guzel aciliyordu evin onune aldim. Altindan kokler ciktigini gorunce altina daha genis bi saksi icine yarim torf, toprak karisimi doldurarak icine oturttum. Sararmalarin resimlerini cektim fikri olan arkadaslar paylasirlarsa sevinirim. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Direkt güneş ışığından koruyunuz, sularklen yapraklarına su gelmesin ve saksının aşırı ısınmasını engelleyecek tedbirlerinizi alınız, bitki güneşte kalacaksa rüzgar alan bir yerde olması daha iyidir. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2007
|
Selahattin hocam sagolun, Bitkinin yerini degistirdim ama ruzgar ve gunes durumunda degisiklik olmadi. Agac acilmadan once Ocak gibi B5A uygulamasi yapmistik. 15 gun once yer degisiminden sonra yine uyguladik. Saksinin asiri isinmamasi icin saksiyi daha genis bi saksiya oturttuk. Yinede sorun devam ediyor. Sanirim bir an once mudahale etmemiz gerekiyor. Ama nasil? |
|
|
|
![]() |
|
|