![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, bir çok yorum var ve kafam karıştı, içinden çıkamıyorum, varolan tohumları mundar ettim. Yeni tohum siparişi vereceğim. Fakat bunu daha önceden yetiştirmiş ya da bu işi bilen arkadaşlar, tekrar bir açıklama yapabilir mi? Yani ben bir tohum aldım bunu hangi zamanda, ne şekilde ekmeliyim? Ve hangi tohumdan almalıyım? Ne kadar süre beklerim, nasıl durumlarla karşılaşırım? Teşekkür ediyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-07-2008
|
Merhaba, Acer palmatum tohumları toplanır toplanmaz ekilmelidir.Bu, çimlenme oranını arttırır.Tohumların içinde embiriyo olup olmadığını kontrol etmek yerinde olur.(Bir iki tanesini kesip içinin dolu olup olmadığına bakılır.Tohum yaşlı bireyden alınırsa daha iyi olur).Biz sonbaharda epeyce Blood Good ve Fire Glow tohumu ektik.Meyve kasalarına hazırladığımız tohum harçlarının içine ektik.Soğuk serada duruyor.Günde bir kez nemlendiriyoruz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-08-2007
|
Merhaba
Ben 2 hafta once bir fidanliktan resimdeki agaci aldim. Uzerinde tohumlar olusmaya baslamisti. Yerini de sevdi sanirim, yeni filizler atti. Tohumlari toplama zamani ve ekme sekli hakkinda bilgisi olan arkadaslar paylasirsa sevinirim. Ayrica tohum isteyen olursa ucretsiz olarak gonderebilirim ![]() Düzenleyen Özgür Ayata : 13-04-2009 saat 18:15 Neden: Fotograf ekleme |
|
|
|
![]() |
|
|