agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Geniş Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-03-2008, 20:57   #1
Ağaç Dostu

kazim polat's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2007
Galeri: 1
Hoşgeldin ağaçsever2.
Evet o topcuklar tohum.Binlercesi bir araya gelerek oluşturuyorlar o topu.Yapman gereken o topu ufalayıp bir gece suda beklettikten sonra o minik tohumları toprakla karıştırıp ekmek.Hatta bir de mantar ilacıyla(pomarsol olabilir)kararsan çimlendiklerinde mantardan ölmezler.Ektikten sonra üzerini ince bir toprak tabakasıyla ört,çimleninceye kadar günün sıcak saatlerinde,çimlendikten sonra da serin saatlerinde sula.Arada mantar ilacı ve gübre vermeyi ihmal etme.Yalnız acele et tohum ekmenin son zamanları!

kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2008, 15:51   #2
Ağaçsever

ağaçsever2's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2008
duyarlı arkadaşım teşekkürler

soruma sonunda cvp alabildim sağol.

ağaçsever2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2013, 22:37   #3
Ağaçsever

ahmetiri's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2013
Çimlenen çınarlar ölüyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kazim polat Mesajı Göster
Hoşgeldin ağaçsever2.
Evet o topcuklar tohum.Binlercesi bir araya gelerek oluşturuyorlar o topu.Yapman gereken o topu ufalayıp bir gece suda beklettikten sonra o minik tohumları toprakla karıştırıp ekmek.Hatta bir de mantar ilacıyla(pomarsol olabilir)kararsan çimlendiklerinde mantardan ölmezler.Ektikten sonra üzerini ince bir toprak tabakasıyla ört,çimleninceye kadar günün sıcak saatlerinde,çimlendikten sonra da serin saatlerinde sula.Arada mantar ilacı ve gübre vermeyi ihmal etme.Yalnız acele et tohum ekmenin son zamanları!
Arkadaşlar merhaba. Konuya biraz geç dahil olmuşum ama bir problemim var. Topladığım tohumları sizin dediğiniz gibi ektim ve çimlenme başladı. Havaların güneşlendiği su günlerde güneşi gören kapalı balkonuma çıkardığım çınarlar ölüyor. Sanki güneş yaramıyor gibi. İçeri alıyorum can geliyor. Su durumu da iyi. Problemin ne olduğunu söyleyebilecek var mı? Teşekkürler.

ahmetiri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2013, 11:52   #4
Yeni Üye

muratkapan's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmetiri Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba. Konuya biraz geç dahil olmuşum ama bir problemim var. Topladığım tohumları sizin dediğiniz gibi ektim ve çimlenme başladı. Havaların güneşlendiği su günlerde güneşi gören kapalı balkonuma çıkardığım çınarlar ölüyor. Sanki güneş yaramıyor gibi. İçeri alıyorum can geliyor. Su durumu da iyi. Problemin ne olduğunu söyleyebilecek var mı? Teşekkürler.
Evet Ahmet bey çınarlar güneşi pek sevmiyorlar galiba ben de geçen yıl 8 tane çınarımdan 6 sını aşırı güneşten kaybettim çözümü gölgede buldum. Ama bu yıl çıkmadı tohumlarım nedense.

muratkapan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025