agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Geniş Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni97Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-01-2009, 00:27   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2007
Galeri: 266
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ela Mesajı Göster
Ankara şartlarında dış mekanda zor büyür o zaman. Ankara'da bu ağaçtan gördünüz mü ?Ben de çok beğendim ama büyüdüğü zaman apartmanın bahçesinde yer kalmadı.Balkonlarım çok rüzgarlı bu şartlar altında bu ağacı büyütmek zor görünüyor.
Sn.Ela;
Hala sorunuz cevapsızsa ; evet Ankara'da bu ağaçtan evimizin önünde 2 adet var. Yaklaşık 3 yıl önce dikildi. Gayet sağlıklılar ve bol ,bol çiçek açıyor. Ayrıca Beysukent'tede epey yaşlı bir ağaç yolumun üstünde olduğu için görüyorum.

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2009, 19:19   #2
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Belki gülibrişimi tanıyan herkes biliyordur. Ama ben bu yaz bahçeme mart ta diktiğim iki gülibrişim ağacının yapraklarının, güneş battıktan sonra küstüm otu yaprakları kadar olmasa da kapanarak büzüştüğünü gözlemledim.
Sabah güneş doğunca, tekrar yelpaze gibi açılıyor.

samur beğendi.
Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2014, 17:44   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-11-2014
merhaba bırey ögrenmek istıyotum yardımcı olurasanız sevınırım ben kasım ayında gülibrişim togumlarını buldum bunları ekdım hemen hemen hepsı cıkdı yaklasık 40 tane bunları catı katında camın önune koydum hepsıde tek tek pet bardaklarda ama pek fazla gelışım göremıyorum hatta bazılarıda öluyor elımde nerdeyse 20 tane kaldı bunları nasıl gelısdıre bılırım bana bu konuda yardımcı olurasanız sevınırım neten bakdım lakın terımlerınde de pek bırsey anlamıyorum artı nıtelık bı bılgıde elıme gecmedı

Büyük Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2014, 15:19   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-10-2014
İbrişim ağacı dikimi

Merhaba,

İzmir Karaburun bölgesindeki yazlığımızın bahçesine Gülibrişim ağacı dikmeye karar verdik, kararımızda temel etkenler hızlı büyümesi ve geniş bir alanda gölge yapması. Piyasada çok farklı boyutta ve tipte fidan satılıyor, hatta bazıları fidan değil, ağaç formunda. 2-3 metre boyunda, 12-14 cm gövde kalınlığına sahip bir gülibrişim alıp dikmeyi düşünüyoruz ancak bu ağaçları saksıda gördüğümüzde gülibrişim olduğuna inanamadık. Düz bir gövdeye sahipler (bir işlemden geçirildiği söylendi) ve tepesinde çok az sayıda dal mevcut. Biraz kel gibi. Fidanlık görevlisi, ağacın toprağa dikildiğinde üst dalların genişleyeceğini ve bildiğimiz gülibrişim formunu alacağını söyledi. Benim sorum şu : bu ağacın üst dallarının gölge yapacak şekilde 5-6 metre çapında genişlemesini beklemek doğru olur mu, yoksa ilerde de bu formda kalıp, bizi üzer mi ? Yoksa 20-30 cm boyunda küçük bir fidan alıp sabırla büyümesini beklemek mi daha doğru olur ?.

Saygılar,

bozunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025