![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;777669]Samsun' da yaprak döken kırmızı çiçekli manolya çiçeklenmeye başlamış. ![]() Sn. Orhan Özbilgiç bu guzel kırmızı cicekli manolyadan tohum almanız mumkunmu.Bizimde olsunn bu guzellikden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Orhan Özbilgiç bu guzel kırmızı cicekli manolyadan tohum almanız mumkunmu.Bizimde olsunn bu guzellikden ![]() Sayın sevgice1981; Ben şu anda İstanbul' dayım. Bahçem Samsun-Çarşamba' da. Yazı orada geçiriyorum. Samsun' ada yaz boyu birkaç kez gidip geliyorum. Bu yaz sonunda şayet unutmazsam, sizin için almayı denerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar, dün Dolmabahçe Sarayını ziyaret ettik ve tam çıkarken bahçesinde şu ağacı gördük. Fotosunu cep le çektiğim için biraz karanlık çıktı anlaşır olmayabilir ama acaba bu ağaç Manolya Ağacı mı? Hayran kaldık vallahi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu ağaç Dolmabahçe Sarayı Has Bahçe'nin kara tarafında. Yani kuzey bölümde. Bahçe ile ilgilenen uzmanlar az bulunan bir tür olduğunu, nadir olarak tohum verdiğini çimlendirmek de oldukça güç olduğunu söylüyorlar. Geçen yıl havai köklendirme denemesi yaptılar. Neyse yeni fide geçen yıl Harem Bahçe'ye dikildi. Bu yıl çiçeklendi. Fidan küçük olduğundan çiçekleri yakından görmek mümkün oldu. Çok heybetli ve büyüleyici bir ağaç. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-01-2009
|
Benim bahçemde de 3 yaşında olduğunu tahmin ettiğim bir yapraklarını dökmeyen cinsinden olan manolya var.3 senedir hiç çiçek açmadı.Bu sene açar inşallah diyoruz da bu çiçek hangi ay açıyor acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İri çiçekli Manolya (Yaprak dökmeyen) genel olarak Haziran ortasında çiçeklenmeye başlıyor. Eylül sonuna kadar devam edebiliyor. Manolya ağacı en erken 3-4 yaşında çiçekleniyor. Sizin ağacınızdan bundan böyle çiçeklenme bekleyebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah diyerek bu sene haziran ayını bekliyor olacağım.Teşekkürler orhan bey ilginiz için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Yazılanları okuyunca, geçen yaz yaptığımız İtalya gezisinde gördüğüm ve hayran olduğum Manolya ağaçlarının resimlerini paylaşmak istedim. Ne kadar muhteşemler ve bizim at kestaneleri gibi yollarda alelade ağaçlar gibi sıralanmışlardı. İyi günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yaklaşık bir metre boyunda bir manolya ağacım var.Bu sene mart sonlarına dagru yerini değiştirdim.Şu sıra sürekli yaprakları sararıyor ve dökülüyorBu normalmi yoksa nasıl müdahale etmeliyim.Bilen arkadaşların yardımına ihtayım var.Teşekkürler...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
agaclar.net
|
Yaşlı yapraklar dökülebilir, aynı anda yeni yaprak veriyorsa endişe etmeyin. Yaprağını tamamen silkeleyip yeniden veren manaolyalar da oluyor. Bu dönemi azotlu bir gübre vererek kolay atlatmasına yardımcı olabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Mine hn. Tüm sarı yaprakları topladım.Azotlu gübre vermeye çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-01-2011
|
arkadaslar manolya celikle **** dal ucuyla tutarmı :S nasıl dikeceğim?? tohumu falan bulmam imkansız benim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-01-2006
|
Bir abimin bahçesinden aldiğim manolya kozalaginin icindeki 20 kadar kirmizi tohumu ya cikarsa diye 3 sene evvel diktim. Hepsi çıktı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2009
|
yaprak kıvrılMASINA Bİ ÇARE BULAMADIM |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
benim de var bir adet manolyam. 2 yaşında ama boyu bir karıştan fazla. ne tür olduğunu tam bilmiyorum. ama toprağına sevgimi katıyorum devamlı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-11-2011
|
Magnolia x soulangeana
Bir yurt dışı gezimde devasa bir "Magnolia x soulangeana" görme şandım oldu ve hayran kaldım. fidanından bulmak mümkünmüdür? Fethiye ikliminde yetiştirebilir miyim? teşekkürler. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
Alıntı:
evet fidan bulmanız mümkün ve fethiye ikliminde biraz zorlansa da yetişir. yeter ki rüzgarı çok almasın... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Magnolia Grandiflora 7a da (gerçi barajlardan dolayı iklim 7b-8a arası bi hale geldi ) yetişebilir mi? Yoksa yaprak dökenlerden birini mi seçmeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-02-2008
|
Mine hn. manolya ağacım çim alanında bulunduğu için sulama esnasında yaprakları ıslanıyor.Su kireçli olduğu için de yaprakların üzerinde su lekeleri kalıyor.Bunu önlemenin veya temizlemenin çaresi olabilir mi? Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Aynı dert bende de var, ayrıca çok suyun da zararı olabilir mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Aşılı olan ile aşısız arasındaki fark sadece çiçek açma yaşını öne almayla mı ilgili? Düzenleyen Hillbilly : 05-02-2012 saat 00:32 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2012
|
8 yaşında ama hala çiçek vermemiş bir manolyam var. Ayvalık'taki sitenin en taşlık ve olmadık yere fideyken indirdim, taşı sevip tuttu.2 gün önce sitenin cahil ve hasüt sakinleri 'nasılsa çiçek vermedi, vereceği yok ' zannıyla, alt dallarını budayıp atmış. Öyle çok ana dalı alttan almışlar ki, vazoya ıslı kocaman bir çiçek gibi kalmış... 1) Budadıkları o ana dalların çıplak kalan yerine herhangi onarıcı bir bitki macun sürülmeli mi? 2) Manolyam ölür mü? 3)Bu şaşkın niye çiçek vermiyor, sekiz yaşında menopoza mı girdi?Çiçek verse hain insanlar sever belki onu. 4)En önemlisi, olduğu yerden kaldırıp, kadir bileceklerin bahçesine aktarsam ne olur? Aktarırsak küser mi? Bunun mevsim ve teknik olanakları mutlak vardır da, nelerdir ve bu koşullarla, toprağıyla kaldırıp yeni yere indirmek akıl işi midir? Beni bilgilendirin ne olur,manolya aşkına... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ayşe Kilimci; Mesajınızı şimdi farkettim. Manolya budanmaktan fazla hoşlanmıyor. Zira yaraları kolay kapanmıyor. Mademki olan olmuş, aşı macunu veya su bazlı plastik boya ile budanan yerleri kapatmak çözüm olabilir. Çiçeklenmesini arttırmak için, potasyum ağırlıklı gübreler verilebilir. Aslında bulabilirseniz en iyisi, büyükbaş hayvan gübresidir. Bu mevsim her iki tür gübreleme için uygundur. Manolyanızın durumunu, en azından ayrıntılı fotoğraflarını görmeden, ölüp ölmeyeceğini söylemek ''kehanet'' olur. Manolyanızın taşlı bir yerde olduğunu yazmışssınız. Bu durumda köklerini sarmalayan toprağıyla, yer değişikliği yapabilmeniz zor görünüyor. Üstelik Ayvalık'ta manolyanın uyanmış ( Ağaca su yürümüş ) olması gerekir. Yani değişiklik için geç kalınmış. Artık yer değişikliği için, kış aylarını beklemeniz doğru olacaktır. Dilerim, olayı en az zararla atlatır. Selam ve sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Manolya ağacım geçen yıl az sayıda çiçek açmıştı. Araştırdığımda bu ağacın kökleri yüzeysel olduğu için dibinin eşelenmesinden hoşlanmazmış. Ben de hava ve su alsın da daha iyi gelişsin diye(yanlış yaparak) dibini işleyip godetialar dikmiştim. Godetialar yarı gölgede harika oldu ama manolyam 5-6 adet açtı. Ayrıca manolya kendi yapraklarını dibinde istiyor diye bir bilgiye de ulaştım araştırırken. Dökülen yapraklarını dibinde yoplayıp toprağını hiç eşelemedim, bu yıl daha çok çiçek açacağını düşünüyorum. Şimdiye kadar 8 adet tomurcuk saydım. Bu bir tanesi..Bir haftaya kadar açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Tahmin ettiğim gibi bu yıl ağacım sayamadığım kadar çok tomurcuk yaptı, arka arkaya açıyor. Bu ağaç çok ilgiden hoşlanmıyor anladığım kadarıyla. En azından benimki öyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Ağaçta kocaman bir lale nefis kokulu...Bu yıl çok tohum oluşacak isteyenlere, istedikleri kadar gönderebilirim.. ne güzel! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|