![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-11-2006
|
Alıntı:
bağlantısını şöyle izah edeyim. Sığla saçak kök yapısına sahip bir ağaçtır, bataklık bölgeleri çok sever. Nemli, deniz seviyesinde, sıcak iklime sahip bölgelerde rahatça yetişir.Bu yapıdak bir ağacı kırmızı ve sert kara toprakta nasıl yetiştirecesiniz?İstek duyduğu sıcaklığı ve suyu nasıl sağlayacaksınız?Çınar kadar büyüyen bir ağacı evinizde veya balkonunuzda ne kadar büyütebilirsiniz?Bonsai yapmaksa amacınız belki işe yarar. Afyon'da okudum ben. 1 fidan 3 günlük yokluğumda odada durduğu halde don yedi ve kaybetmiştik. Ama ağacı çok farklı bir yöntemle bir sonraki bahar ayında ilahi bir şekilde kazandık. Sanırım sevgi ve yoğun ilgiydi onu döndüren, bir o kadar da ağacın isteğine uygun şartları birebir yerine getirmekti. Öğrenciliğim Afyon'da geçtiğinden elimdeki Sığla Fidanlarının neler çektiğini benden iyi bilemezsiniz...Gelişmiş bir ağaç belki yetişir, ama bu yetişenler Anadolu Sığla'sı değildir. Amerikan Sığla'ları daha dayanıklıdır bizimkilere göre, odunsu yapısından ve ağacın kendisinden payzajda faydalanılır.İç kesimlerde (ısparta'da 1 tane sığla ormanı var) oluşturulan ormanlarda bana göre amerikan sığlalarıdır. Hatay'da yetiştirmeye çalıştığım Sığla bile uyum sorunu yaşadı, neyseki Muğla ile benzeyen iklim ve toprak yapısı sayesinde yetiştirebildim. yine de bir deneyin, başarılı olursunuz umarım. Sığla; suyu ne kadar seviyorsa , soğuğu da bir o kadar sevmez. Veya ; sıcağı ne kadar seviyorsa, susuzluğu da bir o kadar sevmez iyi günler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|