![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Sn Bari Bana satin almak icin yapraklari lazimdi. SAnirim benim de yetistirmem gerekecek. Cabuk buyuyorlar mi? Dikkat edilmesi gereken onemli noktalar nelerdir? Bilgi verebilirseniz sevinirim. Saygilar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mesajı yeni gördüm kusura bakmayın.. Ben çok denedim, bu sene çimlendirebildim, çimlendirme kabının üzerine naylon örterek, torfu nemli tutarak ortalama 22 derecede çimlendirebildim. İlk yapraklarını oluşturması 1 ayını aldı.. Ama yazın sabit sıcaklıkta ve ışıkta daha hızlı büyüyeceğini tahmin ediyorum. Evin içindeler, baharda size bir tane yollayabilirim.. O zamana kadar biraz daha büyür, size zaman kazandırmış oluruz.. Ama yurtdışındaysanız, Almanyada flora-toskana diye bir site var. Orda yetişkin fidan satılıyor. Düzenleyen bari : 07-01-2010 saat 19:27 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar; Bu ağaç ''Tesbih Ağacı'' diye bildiğim bir ağaç. İlk kez 1976 yılında İzmir Bornova' da görmüş, tohumlarını toplamış ve tesbih yapmıştım. Tohumları olgunlaştıktan sonrada, çiçeklenme dönemine kadar üzerinde kalabiliyor. Ancak, tohumu çevreleyen etli meyve kısmı çok kötü kokar. Evimin alt sokağında, benim, balkonumdan ve penceremden de bir tanesi görülebilen, 5-6 ağaç var. Bu günlerde, şu veya bu şekilde yere düşmüş tohumlara basıldıkça kötü koku çevreye yayılıyor. Gerek sokaktan, gerekse uzaktanda olsa(evimden) birkaç kare fotoğraf çektim. Ancak bilgisayara yükleyemeden makinamın şarjı bitti. Akşama vakit bulursam yüklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
SEvgili Orjin sizin bahsettiğiniz ağaç Melia azaderach.. İkisindede ortak etkin madde Azadirachtin.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eveeeet..Zaten Google' de benim sözünü ettiğim ağaçlar için, doğrudan ''Tesbih Ağacı'' yazınca çıkıyor. Ama görüntü, üç aşağı beş yukarı aynı. Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
[ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH] ![]() Resimlerden ikincisinde, Tesbih ağacı' nın arkasında ve önünde, zakkumun tohum keseciklerinden daha uzun keseciklerini gördüğümüz ağaçlarda, bir başka çiçeği güzel ağaç olan, Katalpa Ağaçları! Masa üstünde fotoğrafladığım küçük tohum salkımı, sanıyorum kargalar tarafından düşürülmüş..Elimde ezmemeye çalıştım. Zira ben kokusunu pek sevmedim. ![]() Düzenleyen Orhan Özbilgiç : 08-01-2010 saat 16:58 Neden: ekleme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Alıntı:
Bir suredir buraya bakmayi unutmusum. Bana da Turkiyede lazim zaten. Ingilterede yetismeyebilir. Baharda bir tane gonderirseniz cok makbule gecer. Size adresi daha sonra bildiririm. Cok tesekkur ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2019
|
Merhaba bu konu açılalı çok olmuş. Umarım hala aktif kullanıcılar vardır. Neeem ağacı yaprağı arıyorum. Nasıl bulabilirim acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2018
|
Evimin önünde yetişkin yaklaşık 10 mt boyunda bir ağacım var ve şuan epey yaprak var. Yardımcı olabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|