agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Genel bitki koruma (https://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/)
-   -   Ev yapımı ilaçlar (https://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/3062.htm)

natilus 18-05-2010 12:59

bende doğadan topladığım uğur böceği **** halk arasındauç uç böceği dediğimiz böcekleri toplayıp domateslerimin üzerine konuçlandırdım bütün bitleri afiyetle yediler bitirdiler şu an çok mutluyum... :)

fmerry 18-05-2010 15:02

arapsabunlu karışım 2. denememde gülümü resmen kuruttu yaprakları sarardı yeni sürgünlerde bozuldu...Çiçekçiye gittim bana kendi pombasını verdi içi ilaçlıymış sıktım onu bütün çiçeklerime bitlerden eser yok bakalım ne zaman toparlanacak gülüm

kuzum 24-05-2010 15:25

merhaba

balkonumda çeşitli sebzeler yetiştirmeye çalışıyorum. ama son bir haftadır sürekli uçuşan küçük sineklerle başım dertte. bunların üstesinden gelmek için ev yapımı ilaç varmıdır, yoksa hangi ilacı satın almalıyım. lütfen yardım edin

natilus 26-05-2010 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kuzum (Mesaj 644654)
merhaba

balkonumda çeşitli sebzeler yetiştirmeye çalışıyorum. ama son bir haftadır sürekli uçuşan küçük sineklerle başım dertte. bunların üstesinden gelmek için ev yapımı ilaç varmıdır, yoksa hangi ilacı satın almalıyım. lütfen yardım edin

bu konu başlığını ilk sayfadan itibaren okursanız sanırım ihtiyacınız olan bilgiyi ilk sayfalarda bulabilirsiniz..

Michiganensis 26-05-2010 16:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kuzum (Mesaj 644654)
merhaba

5 lt'lik herhangi bir pet şişeyi sprey boya ile sarıya boyayın yanlarından ufak delikler açın şişenin içine boynuz pekmezini suyla karıştırarak şerbeti hazırlayın. Şişenin kapağını kapatarak uygun yere asın.

lerdemir 27-05-2010 21:37

Zararlıdan Önce Sarımsaklı, Sıvı Yağlı Arap Sabunu Uygulaması

Mine Hn'ın ilk sayfada verdiği arap sabunlu, sıvı yağlı ve sarımsaklı karışımını son 4 haftadır birer kere uyguladım tüm saksı bitkilerime.

Yıllardır havaların ısınmasıyla birlikte hemen ortaya çıkan kırmızı örümcekler, gül bitleri henüz görünmediler. Özellikle selluka, gül, limona dadanan zararlılarla şimdilik sezon açılımızı yapmadık :)

Sarımsağın kaçırıcı etkisinden midir bilemiyorum, şimdilik iyi gidiyor gibi...

Bilgilerinize...

kar-topu 28-05-2010 10:47

Yaşasın bitlerimin hepsi öldü:D. Mine hanımın verdiği arap sabunlu tarifi uyguladım hepsi öldü. Teşekkürler Mine hanım.

galadriel_elf 29-05-2010 18:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 23423)
1 ölçü yağsız veya yarım yağlı süt (yağsızı tercih edin)
9 ölçü içme suyu

İkisini karıştırıp iyice çalkalayın. Bunu balkondaki bitkilerinize püskürtün.

1 lt suya 1 silme çay kaşığı içme sodası,
1 çay kaşığı sirke,
1 tatlı kaşığı sıvı yağ karıştırıp iyice çalkalayınız ve çok ince püskürten bir başlıkla sislercesine bitkiye verin.

Bu terkipler Mantari hastalıkların önlenmesinde kullanılır.
Haftada iki kez uygulayın. Süt leke yapar etraftaki eşyalara dikkat edin.

Mine Hanım, bu uygulama küllenme ve pas hastalığı bulunan bir gül için kullanılabilinir mi? Mantari hastalıklar derken bu hastalıkları kapsıyor değil mi?

lerdemir 30-05-2010 17:05

Pas'ı bilmiyorum da, "külleme" tam olarak mantari hastalıktır Sn.galadriel_elf.

gülendam 31-05-2010 16:00

minyatür güllerimde kırmızı örümcek var. kükürt tozunu sulandırıp sıktım.öldüler ama ertesi gün artarak geri geldiler. bunun sıklığı nedir?
bir de açelyalarımda turuncu bitler var. bunlara arap sabunlu kaışımı uyugulamayı düşünüyorum. uyguladıktan sonra silmem gerekiyor mu?

zeynep dila 01-06-2010 13:45

Mine Hanım'ın önerdiği arapsabunlu karışımı uyguladıktan sonra bitkileri daha sonra bu karışımdan arındırmamız gerekiyor mu? Bitkileri sonraki günlerde su ile temizliyor muyuz acaba? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Hhatice 01-06-2010 17:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zeynep dila (Mesaj 650268)
Mine Hanım'ın önerdiği arapsabunlu karışımı uyguladıktan sonra bitkileri daha sonra bu karışımdan arındırmamız gerekiyor mu? Bitkileri sonraki günlerde su ile temizliyor muyuz acaba? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Sevgili Zeynep uygulamayı yaptıktan sonra 5 dk kadar bekleyip güzelce yıkıyoruz .sabunlu kalmıyor .

zeynep dila 01-06-2010 23:11

Teşekkürler Hhatice,
Acil servis gibisin, her yerde yardımıma koşuyorsun.

lerdemir 03-06-2010 00:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 650429)
Sevgili Zeynep uygulamayı yaptıktan sonra 5 dk kadar bekleyip güzelce yıkıyoruz .sabunlu kalmıyor .

Yıkıyor muyuz? Bunu bilmiyordum ve defalarca uyguladığım bu karışımı bugüne kadar hiç yıkamadım, durulamadım. Bitkilerimde de bu uygulamalarımın sonrasında belirgin bir zarar görmedim bugüne kadar.

Şaşırdım.

habibe 03-06-2010 02:48

Şimdiye dek 3 kez yaptım ama ben de hiç yıkamadım.

Mine Pakkaner 03-06-2010 12:54

Yıkamanıza gerek yok.

kuzum 03-06-2010 14:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 23423)
1 ölçü yağsız veya yarım yağlı süt (yağsızı tercih edin)
9 ölçü içme suyu

İkisini karıştırıp iyice çalkalayın. Bunu balkondaki bitkilerinize püskürtün.

1 lt suya 1 silme çay kaşığı içme sodası,
1 çay kaşığı sirke,
1 tatlı kaşığı sıvı yağ karıştırıp iyice çalkalayınız ve çok ince püskürten bir başlıkla sislercesine bitkiye verin.

Bu terkipler Mantari hastalıkların önlenmesinde kullanılır.
Haftada iki kez uygulayın. Süt leke yapar etraftaki eşyalara dikkat edin.

mine hn merhaba

bu karışımı özellikle çileklerime uygulamak istiyorum. küllenme hastalığına karşı. haftada 2 kez demişsiniz. ilk püskürtmeden sonra karışımı 2-3 gün bekletip aynı karışımı uygulasam olur mu? yoksa her uygulama için tekrar yapmam gerekir mi?
teşekkür ederim.

zeynep dila 03-06-2010 15:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 651205)
Yıkamanıza gerek yok.

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler sayın Pakkaner.

Mine Pakkaner 03-06-2010 15:04

Her uygulamada yeni terkip hazırlamanız doğru olacacak. Kolay gelsin.

Mine Pakkaner 03-06-2010 15:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi galadriel_elf (Mesaj 648517)
Mine Hanım, bu uygulama küllenme ve pas hastalığı bulunan bir gül için kullanılabilinir mi? Mantari hastalıklar derken bu hastalıkları kapsıyor değil mi?

Külleme de pas da mantari hastalıklar, yağsız sütü uygulayabilirsiniz. Pas için ayrıca evde oksijenli suyu da uygulayın, ancak dikkatetmeniz gereken nokta çok ince püskürtme yapmanız ve özellikle pasta yaprak altlarını iyice ilaçlamanız.

kuzum 03-06-2010 15:38

merhaba

2 hafta önce nanelerime musallat olan bitler için 1 lt suda 2 çorba kaşığı arap sabununu iyice erittim. Sonra içine bebekler için kullandığımız can rendede rendelediğim 3 diş sarımsağı ekleyip iyice çalkaladım. Daha sonra bu karışımı evde kullandığımız temizlenmiş sprey deterjan kutusuna doldurup nanelerimin her yerine gelecek şekilde güzelce spreyledim. Bu işlemi akşam yaptım. Sabah kalktığımda bütün bitler yok olmuştu. Hala bitlerden eser yok. Birde karışıma 2 yemek kaşığı sıvıyağ eklemiştim. onu unutmuşum.

obsumer 03-06-2010 16:41

Sn Malina, Sn Mine Pakkaner'e atıfla bulunduğunuz güzel paylaşım için çok teşekkür ederim.

galadriel_elf 03-06-2010 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 651304)
Külleme de pas da mantari hastalıklar, yağsız sütü uygulayabilirsiniz. Pas için ayrıca evde oksijenli suyu da uygulayın, ancak dikkatetmeniz gereken nokta çok ince püskürtme yapmanız ve özellikle pasta yaprak altlarını iyice ilaçlamanız.

Çok teşekkürler, Mine Hanım.Daha önceki mesajlarda oksijenli su hakkında 1 tatlı kaşığı dolusu oksijenli suyu 0,5 lt suya koyup uygulamamızı söylemişsiniz.Bu şekilde uygulayacağım değil mi?

Mine Pakkaner 03-06-2010 22:11

Siz o dozu yemek kaşığına çıkarın Galadriel elf, ince bir pulverizasyon yapın.

emrebakan 09-06-2010 10:03

Melia Azederach

2 Eklenti(ler)
Merhaba Mine hanım,
Bu fotoğraftakiler tesbih ağacının meyvesi midir? Biraz yumuşaklar emin olamadım. Oldukça sert olduklarını okumuştum. Ancak şu an hazirandayız. Acaba olgunlaşmadılar mı? Eğer öyleyse bu haliyle de kullanabilir miyim? Sevgiler.

Mine Pakkaner 09-06-2010 18:46

Sert olan tohumu, bunlar meyve. Meyve etini kaldırırsanız tohuma ulaşırsınız. Tesbipler şimdi çiçekte daha meyve vermedi. Topladıklarınız geçen seneden üzerinde asılı kalanlardan olmalı. Eğer meyve eti kurumamışsa kullanabilirsiniz.

gülendam 09-06-2010 21:39

sayın mine hanım;
arap sabunlu karışımı açelyalarıma uyguladım bitler öldü. etkili oldu. ama şimdi de başka bir çiçekte (çiçekler aynı ortamda değil) tekrar ortaya çıktı. toprağa yerlertireceğimiz (karanfil, salatalık vb.) herhangi bir şey yokmu bunların gelişini engelleyen. ya da bitler olsun ya da olmasın bu karışımı belli aralıklarla çiçeklere uygulamak mı gerekiyor.

emrebakan 10-06-2010 08:52

Çok teşekkür ederim Mine hanım. Meyveler kurumamış. Kullanacağım. Yeşilken toplanıp kullanılıyorlar mı?

fatma sunay 12-06-2010 21:31

mine hanım benimde bahçemdeki gülleri siyah böcekler yiyip bitirdiler daha goncalar açmadan içinden delip koparıyorlar şimdide yıldız çiçeklerime musallat oldular bunları yok etmek için ne önerirsiniz iki defa ilaçlama yaptım ama fayda etmedi hergün sanki dahada çoğalıyorlar

finduk52 25-06-2010 11:57

Arka bahçemde açmış olan liliumlarımın yapraklarını birşeyler yiyip duruyor. Bir de dışkı gibi birşeyler de mevcut üzerlerinde , elim değince sürülüyor elime. Önce kuş pisliği sandım. Yapraktan koparıp altına bakınca anladım ki değil. Resimlerini çekmeye çalıştım . Umarım açıklayıcı olmuştur. Acaba bunlar nedir ve ne yapmam gerekir ?

http://img23.imageshack.us/img23/3576/foto887.jpg

http://img541.imageshack.us/img541/7910/foto888.jpg

http://img339.imageshack.us/img339/5808/foto889.jpg

http://img199.imageshack.us/img199/3332/foto890d.jpg

http://img193.imageshack.us/img193/2750/foto892.jpg

http://img194.imageshack.us/img194/8075/foto893t.jpg

http://img249.imageshack.us/img249/1706/foto894.jpg

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025