![]() |
|
5 Eklenti(ler)
Köstebek belirtisi
Eklenti 353164 Canavar otu (orabanj) asalak bitki Eklenti 353165 Yaprak büken 1 Eklenti 353166 Yaprak büken 2 Eklenti 353167 Taze filiz'de don zararı Eklenti 353168 |
4 Eklenti(ler)
Beyaz sinek 1
Eklenti 353174 Beyaz sinek 2 Eklenti 353175 Yaprak biti ve konukçusu Eklenti 353176 Yaprak biti - karınca kardeşliği Eklenti 353177 |
5 Eklenti(ler)
Faydalı böceklerden uğur böceği
Eklenti 353179 Kayısı ağacının dallarında zamklanma ve kabuk zararlanması Eklenti 353180 Eklenti 353181 Eklenti 353182 |
Çiçek zınnı
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bunun ne olduğu ve ne yapmam gerektiği ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Gaura çalımın gövde ve yapraklarında yakaladım..:(
|
1 Eklenti(ler)
Bonsai'min yeni dallarında ve yapraklarında gördüğüm bu canlılar yaprak bitine benziyor. Siz de yorumlayabilir misiniz ?
Duş yöntemi ile kurtulmayı deneyeceğim. Kurtulamazsam hangi ilacı kullanmam gerekiyor ? |
Sayın Prayer Buraya bir göz atar mısınız?
|
Sayın Cumhur Tonba
Yönlendirme için teşekkürler. Ev yapımı ilaçlar ve sizin yönlendirdiğiniz kısımları tekrar inceledim. Dün gece duşlama yöntemi ile ağacımı yıkadım, ağacı bitler küvete dökülecek şekilde tutuğumdan bitler biraz azaldı. İlaç olarakta arap sabunu, yağ karışımını denemeyi düşünüyorum. |
Sayın Prayer,
İstediğim ev yapımı ilaçlarıda görmeniz İdi. Benim kullandığım bir yolu da size söyleyeyim. Bilmiyorum sigara içiyor musunuz? İzmaritleri Pet şişeye (YARIM LİTRELİK SU ŞİŞELERİ)atıyorum. 15- 20 izmarit oldu mu yarıya kadar su ile dolduruyorum. Güneşte bir kaç saat bekletiyorum. İsterseniz sıcak su koyup 1-2 saat bekletin. Daha sonra 5-6 misli su ilave edip, yaprak bitlerine karşı ilaçlama yapıyorum. |
Kimyasal ilaçlara hiç gerek yok. Yoksa alacağınız herhangi bir insektisit (Böcek öldürücü) işinizi görür. Hangisi olursa olsun
|
Alıntı:
Tütün karışımını pek sağlıklı bulmuyorum açıkçası. Çünkü tütün mozaik virüsü sigarada, tütünde bulunabiliyor. Tütün mozaik virüsü domates, biber, hıyar, süs bitkileri başta olmak üzere 125 türde zararlıdır. Diğer ev yapımı ilaçları denemenizi öneririm. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Kiraz ağacımın dibine keçi gübresi koymak için toprağı gevşetirken bulduğum böcek. Ezince içinden yemyeşil sıvı çıktı. Bundan kesin daha vardır ve ağacıma zarar verecektir. Nasıl mücadele edebilirim, önerilerinizi bekliyorum.
Eklenti 535761 |
Alıntı:
|
Limon ağacında yeni sürgün yapraklarında kıvrılma ve tanımlanamayan ipsi oluşumlar
2 Eklenti(ler)
Merhaba. Bahçemdeki limonu sonbaharda budamıştım. Şimdi yeni çıkan sürgünlerdeki yapraklarda kıvrılmalar ve fotoğrafta gözüken ipliksi oluşumlar var. İpliksi oluşumlar bir canlı mı değil mi tanımlayamıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
merhabalar
limon agacimin govdesinde resimdeki gibi bir seyler var katman halinde ne oldugunu ve neyapmam gerektigini bilen var mi acaba . |
1 Eklenti(ler)
Elma ağacımda böyle böcekler var terasta ama evci hayvanımda var ve kuşlar güllerdeki minik bitleri topluyorlar hiçbirine zarar vermiycek bi ilaç önerirmisiniz lütfrn
|
Gördüğünüz uzun, siyah, büyük çirkin yaratık bir uğur böceği larvası ve size çalışıyor :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025