agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Genel bitki koruma (https://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/)
-   -   Toz kükürt - Islanabilir kükürt (https://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/17396.htm)

mandalinci 07-06-2012 22:28

Ne kadar faydalı bir bilgi oldu benim için, bilgi veren herkese teşekkür ederim.

merlict 08-06-2012 01:55

Arkadaşlar iyi geceler.

Ben kükürdün koruma amacı dışında bitkilerde kök-dal yapısı geliştirici olarak kullanıldığını duydum, hatta önerdiler.Deneme olarak bazı havai köklendirmelerde ve yeni diktiğim delice zeytin çeliklerinde toz kükürt kullandım.Sonucu merak ediyorum, bu konuda fikri veya bilgisi olan var mı ?

Burada bahsettiğim toz kükürt, toprağa ekleyerek karıştırdım.

Mehmet

selim_50 08-06-2012 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merlict (Mesaj 981423)
Arkadaşlar iyi geceler.

Ben kükürdün koruma amacı dışında bitkilerde kök-dal yapısı geliştirici olarak kullanıldığını duydum, hatta önerdiler.Deneme olarak bazı havai köklendirmelerde ve yeni diktiğim delice zeytin çeliklerinde toz kükürt kullandım.Sonucu merak ediyorum, bu konuda fikri veya bilgisi olan var mı ?

Burada bahsettiğim toz kükürt, toprağa ekleyerek karıştırdım.

Mehmet

merhaba;
arkadaşlar artık piyasada jips denilen ürünler var, kükürt ve kalsiyum içerikli, tarımın her alanında kullanılabiliyor.Fiyatlarıda uygun.

alpp89 22-06-2012 19:09

merhabalar.

Bir sorum olacak. Bir hobi bahçemiz var ve kabak salata falan ektik.
Yapraklarının altlarında böceklenme olmuş çokta anlamam açıkcası. Yaprakların bazıları kurumus bazılarıda kurumaya yakın. kükürt su karışımı atmak istiyorum kükürtüm var yalnız kaç litre suya ne kadar kükürt atacağımı bilmiyorum. Webte araştırdım bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

merlict 22-06-2012 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 (Mesaj 981573)
merhaba;
arkadaşlar artık piyasada jips denilen ürünler var, kükürt ve kalsiyum içerikli, tarımın her alanında kullanılabiliyor.Fiyatlarıda uygun.

Yanii, böyle derken kükürdün bitkide kök-dal yapısında faydası varmı yoksa tek başına işe yaramaz, diğerleri de eklenmeli mi ?

Mehmet

selim_50 27-06-2012 12:09

kükür topraktaki ph değerini dengelemek için kullanılır, ph'ı yüksek veya düşük toprakta mineraller bitki tarafından alınamazlar, bu nedenle bitkinin ihtiyacı olan minerallerin alımı için kükürt kullanılır, ayna zamanda kükürtle birlikte kimyasal reaksiyona girmeyecek olan toprağın ihtiyacı diğer minerallerde aynı anda verilebilir.

selim_50 28-06-2012 09:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alpp89 (Mesaj 988535)
merhabalar.

Bir sorum olacak. Bir hobi bahçemiz var ve kabak salata falan ektik.
Yapraklarının altlarında böceklenme olmuş çokta anlamam açıkcası. Yaprakların bazıları kurumus bazılarıda kurumaya yakın. kükürt su karışımı atmak istiyorum kükürtüm var yalnız kaç litre suya ne kadar kükürt atacağımı bilmiyorum. Webte araştırdım bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

kullanacağın kükürt sıvı kükürt ise, 20 lt için bir kola kapağı kullanacaksın.

syıldıran 29-06-2012 17:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 (Mesaj 990957)
kullanacağın kükürt sıvı kükürt ise, 20 lt için bir kola kapağı kullanacaksın.

Sn. selim_50 ,
Bir kola kapağı takriben kaç gr. veya cc. gelir. Tahminimce 5-6 cc. / gr. olduğunu düşünüyorum. Sulu kükürt olarak tabir edilen WP. formundaki kükürtlü preparatlar bildiğim kadarıyla 400-800 gr./ 100 lt. dozajında kullanılıyor. Bu durumda 20 lt. suya 80-160 gr. konulması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle belirttiğiniz dozajın çok az olduğunu :confused: düşünüyorum. Selamlar . .

drmgunes 30-06-2012 14:08

bu yıl ve geçen yılki meşe saplı ve sapsız meşe fidanlarımda külleme vardı. Hem yeni sürgünlerde hemde eski yapraklarda mevcuttu. istanbulda kükürte ulaşım kolay olmadığı için Halil Önen beyin pratik tavsiyesini uygun dozajda fidanlarıma püskürttüm (arap sabunu, yemek sodası..) fakat üzülerek söylemeliyim mantar hiç azalmadığı gibiuygulamanın ilk günü özellikle yeni sürgün yaprakları kıvrılıp buruştu. ilerleyen günlerde de uç ve yanları kurudu. moralim de bozuldu. 2. kez kullanmadım. Önerisi olan varsa sevinirim. bu aşamadan sonra kükürt yine de kullanılır mı?

Halil Önen 01-07-2012 01:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drmgunes (Mesaj 992105)
bu yıl ve geçen yılki meşe saplı ve sapsız meşe fidanlarımda külleme vardı. Hem yeni sürgünlerde hemde eski yapraklarda mevcuttu. istanbulda kükürte ulaşım kolay olmadığı için Halil Önen beyin pratik tavsiyesini uygun dozajda fidanlarıma püskürttüm (arap sabunu, yemek sodası..) fakat üzülerek söylemeliyim mantar hiç azalmadığı gibiuygulamanın ilk günü özellikle yeni sürgün yaprakları kıvrılıp buruştu. ilerleyen günlerde de uç ve yanları kurudu. moralim de bozuldu. 2. kez kullanmadım. Önerisi olan varsa sevinirim. bu aşamadan sonra kükürt yine de kullanılır mı?

Sevgili drmgunes,

bu aşamadan sonra ve her aşamada küllemeye karşı kükürt kullanılır. Kükürt kullanırken yaprakların ıslak olmamasına dikkat etmelisiniz, güneş vurunca biraz yakabilir.

Bir yanlışınız olmalı;

külleme için arap sabunu hiç tavsiye etmedim zaten arap sabunu karışımları külleme değil akar hastalıkları için kullanılır...

Külleme için karbonat kullanıldığını biliyorum ama hiç denemedim...

Ağacınızın yapraklarının kıvrılıp, buruşup kurumasının sebebi kullandığınız karışım değil küllemenin zararıdır.

Külleme 300 yıldır var olan tüm doğal ve zehirli kimyasallara karşı savaşı kazanmış zorlu bir hastalıktır. Bitkiniz ya da meyvesi küllemeye yakalandığında üzerinden silemezsiniz ancak durdurabilirsiniz...

Külleme her yağışta, nemli ortamda_çiğde_ her sulamada tekrarlayabilen bir hastalık.

Gözlemlemesi zordur.

Külleme her yerde ve her bölgede olmaz. Eğer devamlı bir bölgede tekrarlıyorsa;

daha gelmeden önce ilaçlarla kaplamak yapmak gerekiyor...

Biz bağda ve diğer birçok sebzede en etkili doğal ilaç olan gülleci bulamacını dikkatli kullandığımız halde az çok bize de zarar veriyor.

Zaten en kaliteli kimyasalları kullanmış olsan da az çok görülebiliyor.

Külleme öyle ev yapımı ilaçlarla başa çıkılacak bir hastalık değil...

agozce 01-07-2012 02:04

Sayın drmgunes merhaba, kükürdün zararı olmaz. Bence deneyin. Biz bahçede ağaçlarda hastalık başladıktan sonra da kullanıyoruz.

(Ne kadar ihtiyacınız var bilmiyorum ama, İstanbulda bulamadıysanız, size yarım kilo kadar yollayabilirim)

selim_50 02-07-2012 10:40

sayın syıldıran,
Geçen hafta bağ için sıvı kükürt aldım, ilaç bayisinin söylemiş olduğu dozaj sırt tulumbası için bir kola kapağı şeklinde, önceki yıllarda da diğer ilaç bayilerinin ölçüsüde aynı şekilde idi. (Kükürt tam sıvı halde değil biraz konsantre kıvamında)

hepgül 03-07-2012 00:49

Suda eriyen kükürttü salatalıklarda fıs fıs yardımı ile kullanmıştım yapraklarda kurumalar, sararmalar, oldu acaba sıvı kükürt yaparmı? Ben normal toz kükürtemi döneyim?

syıldıran 03-07-2012 08:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 (Mesaj 992846)
sayın syıldıran,
Geçen hafta bağ için sıvı kükürt aldım, ilaç bayisinin söylemiş olduğu dozaj sırt tulumbası için bir kola kapağı şeklinde, önceki yıllarda da diğer ilaç bayilerinin ölçüsüde aynı şekilde idi. (Kükürt tam sıvı halde değil biraz konsantre kıvamında)

Sn. selim_50 ,
Kullandığınız sıvı kükürtün markası veya adı nedir ? Selamlar . .

denizakvaryumu 03-07-2012 08:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hepgül (Mesaj 993224)
Suda eriyen kükürttü salatalıklarda fıs fıs yardımı ile kullanmıştım yapraklarda kurumalar, sararmalar, oldu acaba sıvı kükürt yaparmı? Ben normal toz kükürtemi döneyim?

Kabakgiller ve kayısı kükürde hassastır.
Sıvı kükürt paketlerinin üzerinde bu uyarı var...

syıldıran 03-07-2012 08:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hepgül (Mesaj 993224)

Sn. hepgül ,
El fısfısı yaklaşık olarak 1 lt. civarında su alır , bu suya da 5-6 gr. sulu kükürt koymak gerekmektedir , dozajı aşmış olabilirsiniz , birde hastalanmış ölecek olan yaprakları tedavi etmek mümkün olamaktadır. Kükürt uygulamasındaki asıl amaç sağlam yaprak ve meyvelerin hastalanmamasıdır. Selamlar . .

ahmt_thr 15-07-2012 19:30

kükürtün zararları ve faydaları?

merhaba birkaç yerde kükürtün yararlarını okudum ancak kükürtün zararları varmıdır yokmudur bilemediğimden kullanamadım. Acaba organik tarıma uygunmudur? artı ve eksileri nelerdir? selamlar.

denizakvaryumu 31-07-2012 12:54

1 Eklenti(ler)
http://www.boyutft.com/pdf/HelioKukurt_Flyer.jpg

Bir de bu ürün çıkmış...

Eklenti 322534

Zeki Yağlı 31-07-2012 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 1004386)

Ben bu sene kullandım.

Her sene küllemeden mahvolan dahlia, monarda dydima, gibi birçok süs bitkimde çok iyi netice aldım.

Bakalım mevsim nasıl bitecek.

Sanki küllemeye karşı yıllardır beklediğim ilaç bu imiş:)

herkese kolay gelsin

Zeki Yağlı

denizakvaryumu 03-08-2012 16:02

Arkadaşlar

son gelişmeler ışığında kükürdü 3 e ayırmakta fayda var.

1-Toz kükürt (geleneksel- dede-nene kükürdü) tarım kükürdü...
Halil Beyin "meşe külü ile birlikte atın" dediği kükürt...
Bugünlerde domateslerde bolca kullanılması lazım.

2-WP 80 de denilen toz ama suyla karıştırılıp atılan kükürt...

3-Sıvı halde satılan kükürt...

Ben domateslerde toz olanını ağaçlarda WP 80 olanını kullanıyorum.

altinkukurt.com 05-02-2013 06:58

kükürt uygulaması

merhaba

toz kükürt organik bir maddedir. çünkü %99.80 saflıktadır.
ama sulu kükürt ve bentonitli kükürt içerisinde karışımlar vardır.
toz kükürt en etkili ve en ucuz olanıdır. sıvı kükürt'ün 1 litresi yaklaşık toz kükürtün 10 katı kadardır. üstelik 1 litre sıvı kükürt içerisinde 800 gr kükürt, 700 gram çözücü ve su gibi maddeler vardır. bentonitli kükürt içersindeki bentonit su tutabilir ama toprağa nasıl bir etki ediyor incelemek gerekli.
üstelik bentonitli kükürt %90 kükürde sahipken fiyatı toz kükürdün 3 katı kadardır. görülüyorki çiftçimiz kolay çözüm peşinde. pahalı ve etkisi az ürünlere daha çok ilgi gösteriyor. bunu anlayamıyorum !

domates, biber, patlıcan, karpuz, elma, kiraz, zeytin, üzüm, portakal, mandalina, nar, mısır, bezelye, yer fıstığı gibi ürünlerde çok rahatlıkla toz kükürt kullanabilirsiniz. kazancınız bol olsun. kükürt hakkında her türlü ve doğru bilgi bulabileceğiniz altinkukurt.com kaucuk,pH duzenleme,bitki besleme,toz,sivi,yagli kukurt sitesini inceleyiniz.

bozon 06-02-2013 00:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi altinkukurt.com (Mesaj 1097045)
merhaba

toz kükürt organik bir maddedir. çünkü %99.80 saflıktadır.
ama sulu kükürt ve bentonitli kükürt içerisinde karışımlar vardır.
toz kükürt en etkili ve en ucuz olanıdır. sıvı kükürt'ün 1 litresi yaklaşık toz kükürtün 10 katı kadardır. üstelik 1 litre sıvı kükürt içerisinde 800 gr kükürt, 700 gram çözücü ve su gibi maddeler vardır. bentonitli kükürt içersindeki bentonit su tutabilir ama toprağa nasıl bir etki ediyor incelemek gerekli.
üstelik bentonitli kükürt %90 kükürde sahipken fiyatı toz kükürdün 3 katı kadardır. görülüyorki çiftçimiz kolay çözüm peşinde. pahalı ve etkisi az ürünlere daha çok ilgi gösteriyor. bunu anlayamıyorum !

domates, biber, patlıcan, karpuz, elma, kiraz, zeytin, üzüm, portakal, mandalina, nar, mısır, bezelye, yer fıstığı gibi ürünlerde çok rahatlıkla toz kükürt kullanabilirsiniz. kazancınız bol olsun. kükürt hakkında her türlü ve doğru bilgi bulabileceğiniz altinkukurt.com kaucuk,pH duzenleme,bitki besleme,toz,sivi,yagli kukurt sitesini inceleyiniz.

Sayın Altinkukurt.com, sorun uygulamada. Daha önceleri uyuz için toz kükürt kullandım. Çok büyük zorluklar yaşadım. Geçen yıl portakalda uyuz için, eriyebilen kükürt kullandım. Gene kükürt motoru ile attım (sıvı olarak). Hiç bir zorluk yaşamadım. Hem de tek bir uygulama ile uyuzdan kurtuldum. Geri kalan dönemlerdede uyuz geri gelmedi.

Selamlar.

altinkukurt.com 07-02-2013 13:09

toz kükürt mü sıvı kükürt mü?

****** toz kükürt atmanın zorlukları var. en başta göz yakar. çalıştıracak işçi bulamazsınız .... ama binlerce dönüm arazileri olan çiftçiler için pH düzenleme de toz kükürt ten daha etkili ve ucuz bir çözüm yoktur. **** toz kükürtten daha ucuz ve daha etkili bir çözüm var ise lütfen yazın biz de öğrenelim.

kauçul,pH düzenleme,bitki besleme,toz,sıvı kükürt

Halil Önen 08-02-2013 00:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi altinkukurt.com (Mesaj 1098195)
... toz kükürt atmanın zorlukları var. en başta göz yakar. çalıştıracak işçi bulamazsınız ...

Aslında zorlukları bunlarla bitmiyor. Havanın rüzgarsız olması, yaprakların ıslak olmaması gibi...

Şimdi sırtta bağlanıp hava ile kükürt püskürten makineler var ve gözler koruyucu gözlük ile korunabilir...

Ama toprağa da faydası olan toz kükürtün yerini dolduran ucuz ve etkili bir şey yok biliyorum...

kubrat 27-03-2013 18:39

merhaba. bordo bulamacı ve suda eriyen kükürtü karıştırıp ilaçlama yapabilirmiyiz

MeyveliTepe 27-03-2013 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kubrat (Mesaj 1128280)
merhaba. bordo bulamacı ve suda eriyen kükürtü karıştırıp ilaçlama yapabilirmiyiz

Hayır, öyle bir karşım yapmayınız.

adavci 27-03-2013 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1128367)
Hayır, öyle bir karşım yapmayınız.

Sayın meyveli Tepe ;
Sonbaharda hazırladığım Gülleci bulamacı nı bu yıl sebzelerde kullanmak istiyorum.Görüşlerinize ihtiyacım var.Selamlar.

venompd26 01-06-2013 19:47

benim balkonumda 4 saksı domates, 2 saksı hıyar ve 1 saksı biberim var. hıyarlarımda küllenme vardı. bugün toz kükürt attım, önlem olsun diye domatesler ve bibere de attım. hepsinin hem topraklarına attım hem de yapraklarına ama haliyle meyvelere de geldi. daha önceki yazılanlara göre meyvelere her hangi bir zararı yokmuş ama emin olmak için sormak istiyorum.

ayrıca kükürdü hangi aralıklarla uygulamalıyım?

yapraklarda kükürt olduğu süre boyunca sulama yaparken yapraklara su değirmemeli miyim?

yapraklar ve toprak şu anda sapsarı oldu, bu kükürt zamanla uçar ve ya erir gider mi acaba?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Pardus61 30-06-2013 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi venompd26 (Mesaj 1164282)
benim balkonumda 4 saksı domates, 2 saksı hıyar ve 1 saksı biberim var. hıyarlarımda küllenme vardı. bugün toz kükürt attım, önlem olsun diye domatesler ve bibere de attım. hepsinin hem topraklarına attım hem de yapraklarına ama haliyle meyvelere de geldi. daha önceki yazılanlara göre meyvelere her hangi bir zararı yokmuş ama emin olmak için sormak istiyorum.

yapraklarda kükürt olduğu süre boyunca sulama yaparken yapraklara su değirmemeli miyim?

yapraklar ve toprak şu anda sapsarı oldu, bu kükürt zamanla uçar ve ya erir gider mi acaba?

bunları ben de merak ettim.

Pardus61 30-06-2013 22:48

Ben de binamızın önündeki külleme hastalığına yakalanan çınar ağacıma fayydalı olabilmek için girdim foruma.allah razı olsun birçok bilgi edindim sizden..

09murmur 12-04-2014 09:21

Merhaba, yaklaşık 200 metrekarelik bahçemizde çim, asma, erik, incir dahil karma bir profil var. Ayrica küçük bir alanda da sebze yetiştiriyoruz. Bunlara ek olarak bir de sokak kedileri bahçemizde. Onları da besliyoruz. Bahsettiğiniz ilaçlamayı yaptığımızda sokak kedilerine zarar verir miyiz?

antihistaminik 14-04-2014 18:21

bir adet bodur elma:)mda külleme var.
toz kükürt için şunlar ya da aktardan alacağım kükürt uygun mudur? yoksa zirai diye bir ayrım var mı dostlar?

TOZ KKRT - 500 GR 6 TL Sanalpazar.com'da (kodu:11621418)
KÜKÜRT ( SÜLFÜR ) 1 KG

mnelam 31-07-2014 05:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi venompd26 (Mesaj 1164282)

bu soruların cevaplarını bende bilmek isterim...

diabolos 02-08-2014 10:16

Sevgili Denizakvaryumu öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum,bahçemizdeki asmanın külleme hastalığına yakalandığını düşünüyorum,,üzüm tanelerinin üzerinde pas gibi lekeler oluşuyor ve çok büyük verim kaybına yol açıyor ayrıca omçanın üzeri sürekli soyuluyor,rekolte her sene dahada azalıyor,,,rica etsem kükürt kullanımı hakkında biraz bilgi verebilirmisin,?birde biz sulamayı akşam saatlerinde yapıyoruz ,,sabah sulamanın küllemeyi önlediğini iddia eden bir yazı okumuştum,,siz tam tersini söylüyorsunuz,,

handancakan 24-03-2015 09:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 500096)
...Biz kükürtü buralarda tarım ilacı, börtü böçek ilacı satan yerlerden 1 ve ya 2 kg. buluyoruz.

Kükürtü asmaya atarken, dallarına, yapraklarına ve üzüm salkımının üzerine atınız.

Korkmayın, asmanız ıslak değilse ve sıcakta atmazsanız bir şey olmaz. Akşamleyin atınız.

Kükürt tane üzerinde hafif acık sarı bir beneklenme şeklinde renk değişimi yapar, tabii beyaz üzümde, bunun hiç bir zararı yok.

Zaten pazardan alırken salkım ya da tane üzerinde bu renkleri görürsünüz.

Bu kökürtün marifetidir. Deneyin o salkımın daha tatlı olduğunu görürsünüz.

Nedenini sormayın bilemem, belki psikolojik beilki damak tadı...

Kükürtlü salkımı, yıkayın hepsi akar gider. Hiç bir zararı olmaz.

Elle de atabilirsiniz, bir tülbentin içine azıcık koyup silkeleyerek de atabilirsiniz.

Ancak mutlaka gözlük kullanın. Ya da gözlerinizi koruyun. Ellerinizi de gözünüze sürmeyin, yoksa benim gibi evin yolunu bulamazsınız. Yakması dışında gözlere zararı yok.

Saygılar

agaclar.net - View Single Post - Asma (Üzüm) hastalık ve zararlıları

Toz kükürt birçok bitki hastalığına ve kırmızı örümcek ile akar türleri için mükemmel etkide bir madde olup çiftçinin vazgeçilmezidir.
Kullanım sırasında yüzü yakması ve kötü kokması dışında bir sıkıntısı yoktur.

Kullanırken gözlük takın ve ağzınızı nemli tülbent ile örtün.
Kullanım sonrası ise yüzünüzü sirke ile yıkayın.

tarku 24-03-2015 12:12

Benim sorunum vişnelerimin normal hasat tarihinden yaklaşık 1 ay önce olgunlaşması. Doğal olarak fiyatlar düşük oluyor ve toptancılarda almakta nazlanıyor. Biri bana "vişnelere al düşmeye başladığında, ağaçları sulu kükürt ile yıkarsan olgunlaşmayı geciktirirsin" dedi. Acaba kükürtün meyve olgunlaşmasını geciktirici **** meyvenin dalda durma süresini uzatma gibi bir işlevi var mıdır? yoksa pek çok şeyde olduğu gibi şehir efsanesi mi?

alkan5 28-03-2015 19:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarku (Mesaj 1365416)
Benim sorunum vişnelerimin normal hasat tarihinden yaklaşık 1 ay önce olgunlaşması. Doğal olarak fiyatlar düşük oluyor ve toptancılarda almakta nazlanıyor. Biri bana "vişnelere al düşmeye başladığında, ağaçları sulu kükürt ile yıkarsan olgunlaşmayı geciktirirsin" dedi. Acaba kükürtün meyve olgunlaşmasını geciktirici **** meyvenin dalda durma süresini uzatma gibi bir işlevi var mıdır? yoksa pek çok şeyde olduğu gibi şehir efsanesi mi?

bordo bulamacı ağaçların çiçek açmasını bir hafta kadar geciktiriyormuş doğal olarak olgunlaşmada bir hafta gecikir. Yinede ziraat mühendisi arkadaşlara danışmak lazım

Hasan061 21-04-2015 12:03

Fungusit Mantar ilacı yazan kutuların dışındaki WP 80-WP 50 tarzında ibareler neyi kastediyor,sulandırılmış kükürt yerine geçer mi acaba,bu kutların dışını okuduğumuzda kükürt'ün faydalarıyla aynı derecede çakışmış oluyor,ayrıca Fungusit Mantar ilaçlarının açıklama bölümünde Elma,Armut,Domates,Biber,Bağ,Narenciye gibi ibareler var ama benim güllerim var,bunlarda da mantari hastalıklar ve yaprak biti oluışuyor havalar ısındığı zaman önleyici olarak hastalık ortaya çıkmadan kullanabilirmiyim.Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

MeyveliTepe 21-04-2015 12:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hasan061 (Mesaj 1372586)
Fungusit Mantar ilacı yazan kutuların dışındaki WP 80-WP 50 tarzında ibareler neyi kastediyor,sulandırılmış kükürt yerine geçer mi acaba,bu kutların dışını okuduğumuzda kükürt'ün faydalarıyla aynı derecede çakışmış oluyor,ayrıca Fungusit Mantar ilaçlarının açıklama bölümünde Elma,Armut,Domates,Biber,Bağ,Narenciye gibi ibareler var ama benim güllerim var,bunlarda da mantari hastalıklar ve yaprak biti oluışuyor havalar ısındığı zaman önleyici olarak hastalık ortaya çıkmadan kullanabilirmiyim.Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz fungusitlerin aktif maddesi nedir?

Muda 21-04-2015 13:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarku (Mesaj 1365416)

Sayın tarku;
Vişnelerin normal hasat tarihinden önce olgunlaşmalarının sebebi muhtemelen ağaçların yeteri kadar suyu alamaması ve meyvayı daha çabuk olgunlaştırmaları. Sulama durumunuz var ise agaçlarınızı sulayabilirseniz hem daha fazla ve kaliteli normal zamanında ürün alabilirsiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025