agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Genel bitki koruma (https://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/)
-   -   Toz kükürt - Islanabilir kükürt (https://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/17396.htm)

acemifüsun 03-11-2011 09:11

Teşekkür ederim sn. mrduran, daha önce oraya sormuştum, suda eriyebilen yoktu, yine sorarım. Saygılar.

acemifüsun 04-11-2011 22:06

Kızlarağası Hanının civarında İl Özel İdare'nin olduğu, Ziraatçiler Sokağında suda eriyebilen kükürtü buldum.

mrduran 21-11-2011 11:11

Teşekkürler Sayın Acemifüsun;

İl Özel İdare bitişiğinden, suda eriyebilen kükürdü buldum, aldım.

Sağlıkla kalın inşallah.

Herkese Saygılarımla lütfen.

coskunkan 13-04-2012 19:09

Toz kukurtle toprak ph'si dusurme hakkinda bir sorum olacak, yardimci olabilen varsa memnun olurum.

24 dekar yere macar figi ektim. Toprak tahlili daha sonra elime ulasti, PH 8,36. Fig 3 santim cikti ama gelismiyor. Diger degerler cok guzel, sadece demir eksik.

Sorum:

Salma suyla sulasam, ve suya mikronize toz kukurt karistirsam;

1 Toprak ph'si duser mi?
2 Urune zarari olurmu?

Arti urun kalktiktan sonra yanmamis tavuk gubresi karistirsam topraga, kukurtle ayni etkiyi gosterir mi?

Halil Önen 13-04-2012 20:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi coskunkan (Mesaj 946249)
Toz kukurtle toprak ph'si dusurme hakkinda bir sorum olacak, yardimci olabilen varsa memnun olurum.

24 dekar yere macar figi ektim. Toprak tahlili daha sonra elime ulasti, PH 8,36. Fig 3 santim cikti ama gelismiyor. Diger degerler cok guzel, sadece demir eksik.

Sorum:

Salma suyla sulasam, ve suya mikronize toz kukurt karistirsam;

1 Toprak ph'si duser mi?
2 Urune zarari olurmu?

Arti urun kalktiktan sonra yanmamis tavuk gubresi karistirsam topraga, kukurtle ayni etkiyi gosterir mi?

Sn. coşkunkan,

kükürt suda erimez ve sulama suyu ile veremezsiniz. Kükürdü ürünü aldıktan sonra direk toprağa atıp sürmelisiniz.

Ahır gübresine de _ürün sonrası_ kükürt ile karıştırp toprağa atarsınız ve sürersiniz.

loveforlife 27-05-2012 07:47

Ne zaman uygulanmalı?

Suda eriyebilen kükürt uygulaması için en uygun zaman nedir? Sabahları mı, yoksa akşamları mı uygulamalı?

HAKAN_O 29-05-2012 08:16

Silivride 350 m2 yerimiz var. Burada kendimiz için sebze meyve yetiştiriyoruz geçen sene çok fazla yılan a rastladık , b,r yerde okumuştum kükürt e gelmez ler diye bende yılan gördüğüm yerlerde kükürt kullandım . Bırakın yılanı ne karıncqa nede sinek hiçbiri gelmedi çok etkili . kokusundan belli zaten.

musbet 06-06-2012 22:54

Kırmızı örümcekten kurtulmak için tüm sebze fidelerine toz kükürt uyguladım aynı uygulamayı yeniden yapmam gerekirmi yoksa tek sefer yeterli olur mu, birde sebzelere kükürt atarken toprağa da atmalımıyım yoksa sebze fidelerinin kükürtlenmesi yeterlimidir?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Halil Önen 07-06-2012 00:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musbet (Mesaj 980587)
Kırmızı örümcekten kurtulmak için tüm sebze fidelerine toz kükürt uyguladım aynı uygulamayı yeniden yapmam gerekirmi yoksa tek sefer yeterli olur mu, birde sebzelere kükürt atarken toprağa da atmalımıyım yoksa sebze fidelerinin kükürtlenmesi yeterlimidir?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sn. musbet,

toz kükürt uygulamasını yapraklarda kükürt kalmadığında tekrarlaya bilirsiniz. Bol kullanırsanız zaten toprağınıza da ulaşır. Sadece yapraklar _ meyveler_ ıslak iken atmaktan kaçınmak gerekir. Çünkü yaprakları biraz yakabilir ama bu pek zarar sayılmaz.

1 kg kükürt de bir avuç kadar odun külü karıştırıp atarsanız daha iyi olur...

Toprağınızda pH yüksekse toprağa da atabilirsiniz.

Özellikle bostanlara üzerine attığınız gibi _ kavun, karpuz, kabak salatalık gibi _ yaprak altlarına işlesin diye toprak yüzeyinden atmak daha iyidir.

Yayılıcı bitkilerin altına atılan kükürt aynı zamanda bu bölgelerde bulunması muhtemel _ börtü_ böcek yılan çiyan akrep gibi canlıları barındırmaz...

musbet 07-06-2012 22:13

Sayın Halil Önen,
vakit ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.
sanırım toprağın ph olması gerekenden çok yüksek diye hatırlıyorum.

mandalinci 07-06-2012 22:28

Ne kadar faydalı bir bilgi oldu benim için, bilgi veren herkese teşekkür ederim.

merlict 08-06-2012 01:55

Arkadaşlar iyi geceler.

Ben kükürdün koruma amacı dışında bitkilerde kök-dal yapısı geliştirici olarak kullanıldığını duydum, hatta önerdiler.Deneme olarak bazı havai köklendirmelerde ve yeni diktiğim delice zeytin çeliklerinde toz kükürt kullandım.Sonucu merak ediyorum, bu konuda fikri veya bilgisi olan var mı ?

Burada bahsettiğim toz kükürt, toprağa ekleyerek karıştırdım.

Mehmet

selim_50 08-06-2012 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merlict (Mesaj 981423)
Arkadaşlar iyi geceler.

Ben kükürdün koruma amacı dışında bitkilerde kök-dal yapısı geliştirici olarak kullanıldığını duydum, hatta önerdiler.Deneme olarak bazı havai köklendirmelerde ve yeni diktiğim delice zeytin çeliklerinde toz kükürt kullandım.Sonucu merak ediyorum, bu konuda fikri veya bilgisi olan var mı ?

Burada bahsettiğim toz kükürt, toprağa ekleyerek karıştırdım.

Mehmet

merhaba;
arkadaşlar artık piyasada jips denilen ürünler var, kükürt ve kalsiyum içerikli, tarımın her alanında kullanılabiliyor.Fiyatlarıda uygun.

alpp89 22-06-2012 19:09

merhabalar.

Bir sorum olacak. Bir hobi bahçemiz var ve kabak salata falan ektik.
Yapraklarının altlarında böceklenme olmuş çokta anlamam açıkcası. Yaprakların bazıları kurumus bazılarıda kurumaya yakın. kükürt su karışımı atmak istiyorum kükürtüm var yalnız kaç litre suya ne kadar kükürt atacağımı bilmiyorum. Webte araştırdım bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

merlict 22-06-2012 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 (Mesaj 981573)
merhaba;
arkadaşlar artık piyasada jips denilen ürünler var, kükürt ve kalsiyum içerikli, tarımın her alanında kullanılabiliyor.Fiyatlarıda uygun.

Yanii, böyle derken kükürdün bitkide kök-dal yapısında faydası varmı yoksa tek başına işe yaramaz, diğerleri de eklenmeli mi ?

Mehmet

selim_50 27-06-2012 12:09

kükür topraktaki ph değerini dengelemek için kullanılır, ph'ı yüksek veya düşük toprakta mineraller bitki tarafından alınamazlar, bu nedenle bitkinin ihtiyacı olan minerallerin alımı için kükürt kullanılır, ayna zamanda kükürtle birlikte kimyasal reaksiyona girmeyecek olan toprağın ihtiyacı diğer minerallerde aynı anda verilebilir.

selim_50 28-06-2012 09:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alpp89 (Mesaj 988535)
merhabalar.

Bir sorum olacak. Bir hobi bahçemiz var ve kabak salata falan ektik.
Yapraklarının altlarında böceklenme olmuş çokta anlamam açıkcası. Yaprakların bazıları kurumus bazılarıda kurumaya yakın. kükürt su karışımı atmak istiyorum kükürtüm var yalnız kaç litre suya ne kadar kükürt atacağımı bilmiyorum. Webte araştırdım bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

kullanacağın kükürt sıvı kükürt ise, 20 lt için bir kola kapağı kullanacaksın.

syıldıran 29-06-2012 17:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 (Mesaj 990957)
kullanacağın kükürt sıvı kükürt ise, 20 lt için bir kola kapağı kullanacaksın.

Sn. selim_50 ,
Bir kola kapağı takriben kaç gr. veya cc. gelir. Tahminimce 5-6 cc. / gr. olduğunu düşünüyorum. Sulu kükürt olarak tabir edilen WP. formundaki kükürtlü preparatlar bildiğim kadarıyla 400-800 gr./ 100 lt. dozajında kullanılıyor. Bu durumda 20 lt. suya 80-160 gr. konulması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle belirttiğiniz dozajın çok az olduğunu :confused: düşünüyorum. Selamlar . .

drmgunes 30-06-2012 14:08

bu yıl ve geçen yılki meşe saplı ve sapsız meşe fidanlarımda külleme vardı. Hem yeni sürgünlerde hemde eski yapraklarda mevcuttu. istanbulda kükürte ulaşım kolay olmadığı için Halil Önen beyin pratik tavsiyesini uygun dozajda fidanlarıma püskürttüm (arap sabunu, yemek sodası..) fakat üzülerek söylemeliyim mantar hiç azalmadığı gibiuygulamanın ilk günü özellikle yeni sürgün yaprakları kıvrılıp buruştu. ilerleyen günlerde de uç ve yanları kurudu. moralim de bozuldu. 2. kez kullanmadım. Önerisi olan varsa sevinirim. bu aşamadan sonra kükürt yine de kullanılır mı?

Halil Önen 01-07-2012 01:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drmgunes (Mesaj 992105)
bu yıl ve geçen yılki meşe saplı ve sapsız meşe fidanlarımda külleme vardı. Hem yeni sürgünlerde hemde eski yapraklarda mevcuttu. istanbulda kükürte ulaşım kolay olmadığı için Halil Önen beyin pratik tavsiyesini uygun dozajda fidanlarıma püskürttüm (arap sabunu, yemek sodası..) fakat üzülerek söylemeliyim mantar hiç azalmadığı gibiuygulamanın ilk günü özellikle yeni sürgün yaprakları kıvrılıp buruştu. ilerleyen günlerde de uç ve yanları kurudu. moralim de bozuldu. 2. kez kullanmadım. Önerisi olan varsa sevinirim. bu aşamadan sonra kükürt yine de kullanılır mı?

Sevgili drmgunes,

bu aşamadan sonra ve her aşamada küllemeye karşı kükürt kullanılır. Kükürt kullanırken yaprakların ıslak olmamasına dikkat etmelisiniz, güneş vurunca biraz yakabilir.

Bir yanlışınız olmalı;

külleme için arap sabunu hiç tavsiye etmedim zaten arap sabunu karışımları külleme değil akar hastalıkları için kullanılır...

Külleme için karbonat kullanıldığını biliyorum ama hiç denemedim...

Ağacınızın yapraklarının kıvrılıp, buruşup kurumasının sebebi kullandığınız karışım değil küllemenin zararıdır.

Külleme 300 yıldır var olan tüm doğal ve zehirli kimyasallara karşı savaşı kazanmış zorlu bir hastalıktır. Bitkiniz ya da meyvesi küllemeye yakalandığında üzerinden silemezsiniz ancak durdurabilirsiniz...

Külleme her yağışta, nemli ortamda_çiğde_ her sulamada tekrarlayabilen bir hastalık.

Gözlemlemesi zordur.

Külleme her yerde ve her bölgede olmaz. Eğer devamlı bir bölgede tekrarlıyorsa;

daha gelmeden önce ilaçlarla kaplamak yapmak gerekiyor...

Biz bağda ve diğer birçok sebzede en etkili doğal ilaç olan gülleci bulamacını dikkatli kullandığımız halde az çok bize de zarar veriyor.

Zaten en kaliteli kimyasalları kullanmış olsan da az çok görülebiliyor.

Külleme öyle ev yapımı ilaçlarla başa çıkılacak bir hastalık değil...

agozce 01-07-2012 02:04

Sayın drmgunes merhaba, kükürdün zararı olmaz. Bence deneyin. Biz bahçede ağaçlarda hastalık başladıktan sonra da kullanıyoruz.

(Ne kadar ihtiyacınız var bilmiyorum ama, İstanbulda bulamadıysanız, size yarım kilo kadar yollayabilirim)

selim_50 02-07-2012 10:40

sayın syıldıran,
Geçen hafta bağ için sıvı kükürt aldım, ilaç bayisinin söylemiş olduğu dozaj sırt tulumbası için bir kola kapağı şeklinde, önceki yıllarda da diğer ilaç bayilerinin ölçüsüde aynı şekilde idi. (Kükürt tam sıvı halde değil biraz konsantre kıvamında)

hepgül 03-07-2012 00:49

Suda eriyen kükürttü salatalıklarda fıs fıs yardımı ile kullanmıştım yapraklarda kurumalar, sararmalar, oldu acaba sıvı kükürt yaparmı? Ben normal toz kükürtemi döneyim?

syıldıran 03-07-2012 08:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 (Mesaj 992846)
sayın syıldıran,
Geçen hafta bağ için sıvı kükürt aldım, ilaç bayisinin söylemiş olduğu dozaj sırt tulumbası için bir kola kapağı şeklinde, önceki yıllarda da diğer ilaç bayilerinin ölçüsüde aynı şekilde idi. (Kükürt tam sıvı halde değil biraz konsantre kıvamında)

Sn. selim_50 ,
Kullandığınız sıvı kükürtün markası veya adı nedir ? Selamlar . .

denizakvaryumu 03-07-2012 08:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hepgül (Mesaj 993224)
Suda eriyen kükürttü salatalıklarda fıs fıs yardımı ile kullanmıştım yapraklarda kurumalar, sararmalar, oldu acaba sıvı kükürt yaparmı? Ben normal toz kükürtemi döneyim?

Kabakgiller ve kayısı kükürde hassastır.
Sıvı kükürt paketlerinin üzerinde bu uyarı var...

syıldıran 03-07-2012 08:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hepgül (Mesaj 993224)

Sn. hepgül ,
El fısfısı yaklaşık olarak 1 lt. civarında su alır , bu suya da 5-6 gr. sulu kükürt koymak gerekmektedir , dozajı aşmış olabilirsiniz , birde hastalanmış ölecek olan yaprakları tedavi etmek mümkün olamaktadır. Kükürt uygulamasındaki asıl amaç sağlam yaprak ve meyvelerin hastalanmamasıdır. Selamlar . .

ahmt_thr 15-07-2012 19:30

kükürtün zararları ve faydaları?

merhaba birkaç yerde kükürtün yararlarını okudum ancak kükürtün zararları varmıdır yokmudur bilemediğimden kullanamadım. Acaba organik tarıma uygunmudur? artı ve eksileri nelerdir? selamlar.

denizakvaryumu 31-07-2012 12:54

1 Eklenti(ler)
http://www.boyutft.com/pdf/HelioKukurt_Flyer.jpg

Bir de bu ürün çıkmış...

Eklenti 322534

Zeki Yağlı 31-07-2012 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 1004386)

Ben bu sene kullandım.

Her sene küllemeden mahvolan dahlia, monarda dydima, gibi birçok süs bitkimde çok iyi netice aldım.

Bakalım mevsim nasıl bitecek.

Sanki küllemeye karşı yıllardır beklediğim ilaç bu imiş:)

herkese kolay gelsin

Zeki Yağlı

denizakvaryumu 03-08-2012 16:02

Arkadaşlar

son gelişmeler ışığında kükürdü 3 e ayırmakta fayda var.

1-Toz kükürt (geleneksel- dede-nene kükürdü) tarım kükürdü...
Halil Beyin "meşe külü ile birlikte atın" dediği kükürt...
Bugünlerde domateslerde bolca kullanılması lazım.

2-WP 80 de denilen toz ama suyla karıştırılıp atılan kükürt...

3-Sıvı halde satılan kükürt...

Ben domateslerde toz olanını ağaçlarda WP 80 olanını kullanıyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025