agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Genel bitki koruma (https://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/)
-   -   NEEMAZAL®–T/S Organik Böcek İlacı (https://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/1621.htm)

Turuncumercan 05-06-2019 00:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü (Mesaj 1568278)
Neemazal böcek ilacı, küf/mantar üzerine bir etkisi yok.

Teşekkürler. Güllerim mevsimsel nedenlerden sanırım cok erken uyanmislardi. Tabi hava sıcaklıkları çok değişken bu mevsimde Kisa bir süre içinde hem külleme, hem kara leke, hem de filiz burgusu ile hastalandilar. Kurtarılacak bir durumları kalmayınca hepsini sert budayip dalları imha ettim. Taze sürgünleri de hem kimyevi ilaçla hem de neemazal ile ara ara ilacliyorum. Bakalım durum ne olacak.

Robinson Crusoe 29-05-2020 21:23

Bitkilerde yaşadığım bazı sorunları araştırırken bu ilacın ismi sık sık geçince almaya karar verdim.

2016 dolar kuru 3.5 lirayken ilaç 200 lira, 2020'de dolar kuru 7 ilacın fiyatı internette araştırdığım kadarıyla 1000 lira :eek: Fırsatçılar sınır tanımıyor gerçekten :mad:

Neyse ki çok ihtiyacım olmayacak, 20 ya da 50 ml sipariş edeceğim, sanırım Neemazal Organik Neem yağı şeklinde satılan ürünler de aynı ürün :confused:

MeyveliTepe 30-05-2020 00:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Robinson Crusoe (Mesaj 1589856)
Bitkilerde yaşadığım bazı sorunları araştırırken bu ilacın ismi sık sık geçince almaya karar verdim.

2016 dolar kuru 3.5 lirayken ilaç 200 lira, 2020'de dolar kuru 7 ilacın fiyatı internette araştırdığım kadarıyla 1000 lira :eek: Fırsatçılar sınır tanımıyor gerçekten :mad:

Neyse ki çok ihtiyacım olmayacak, 20 ya da 50 ml sipariş edeceğim, sanırım Neemazal Organik Neem yağı şeklinde satılan ürünler de aynı ürün :confused:

Bu ürünün hayli pahalı olması ciddi handikap. Ancak çok az miktarda ve doğru kullanım genellikle çok etkili oluyor. Bol bulamaç kullanmaya gerek yok yani. Kullanımını sadece yaprak bitleriyle sınırlı tutmak ve lokal uygulama yapmak daha doğru olur. Uygulamada hazırlanan solusyona çok az mineral yağ da eklemek bitler için net bir çözüm oluyor.

Diğer neem ürünleriyle benzerliği olsa da aktif madde bileşenleri diğerlerinden daha etkili.

bahcedenn 30-05-2020 11:31

NeemAzal®–T/S, bu ilacın fiyat araştırmasını farklı yerlerde yapıyorsunuz. Daha uygun fiyata bulunabilecek bir yer var.

Dutlubahçe 30-05-2020 16:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1589893)
NeemAzal®–T/S, bu ilacın fiyat araştırmasını farklı yerlerde yapıyorsunuz. Daha uygun fiyata bulunabilecek bir yer var.

Bu yeri paylaşabilir misiniz?

bahcedenn 30-05-2020 23:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1589924)
Bu yeri paylaşabilir misiniz?

Reklamını yaptığım düşünülmesin diye yazmamıştım. Zaten Google'a
|| VIT || NeemAzal®–T/S Organik Böcek ilacı yazdığınızda ikinci sırada çıkıyorlar. Aynı zamanda İnşaat ve Turizm işi de yapıyorlar. :D:D Çarşamba günü konuştuğumda bu seneki ürünlerinin gümrükte olduğunu söylemişti konuştuğum bayan. En geç Pazartesi gününe kadar ellerinde olacağını ve şu anki fiyatının da tahminen litresinin 400 lira civarında olacağını söylemişti. Hatta ürün şu anda belki de gelmiştir. :D:D Ben kendimi Pazartesi arayacağım diye şartlandırdığım için aramamıştım.

vural-can 31-05-2020 11:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1589871)
Bu ürünün hayli pahalı olması ciddi handikap. Ancak çok az miktarda ve doğru kullanım genellikle çok etkili oluyor. Bol bulamaç kullanmaya gerek yok yani. Kullanımını sadece yaprak bitleriyle sınırlı tutmak ve lokal uygulama yapmak daha doğru olur. Uygulamada hazırlanan solusyona çok az mineral yağ da eklemek bitler için net bir çözüm oluyor.

Diğer neem ürünleriyle benzerliği olsa da aktif madde bileşenleri diğerlerinden daha etkili.

Fukuoka da mineral yağ kullanıyordu..ama hangi mineral yağ ? Gugıla yazınca çok ceşidi var...bir ornek verebilirmisiniz ?

MeyveliTepe 31-05-2020 11:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vural-can (Mesaj 1589984)
Fukuoka da mineral yağ kullanıyordu..ama hangi mineral yağ ? Gugıla yazınca çok ceşidi var...bir ornek verebilirmisiniz ?

Ben Saf-T-Side isimli mineral yağı kullanıyorum. Bulamazsanız "yazlık yağ" diye satılanlardan kullanabilirsiniz.

Robinson Crusoe 01-06-2020 18:21

1 Eklenti(ler)
Ben de internetteki fahiş fiyatları görünce kendilerine web sitelerinden yazmıştım. Bugün ilacı Verim firmasının Beyoğlu'ndaki yerlerinden aldım.

İleride fiyatta değişiklik olabileceği için kafa karışıklığı yaratmak istemem ama bugün itibarıyla 400 lira nakit ödeme ile aldım, POS cihazıları yok. Fatura kesiyorlar. Ürün artık bidonda değil şişede satılıyor.

Eklenti 709712

Ayaküstü biraz sohbet etme şansımız oldu. Korona sebebiyle sanırım tedarik zorlaşıyor, firma 2.5 litrelik şişelerde satışa başlayabilir dediler. Yani internette küçük şişelere koyan ya da pet şişede satanlara mecbur kalacağız gibi yakın bir zamanda.

Üzerinde son kullanma tarihi 2022 görünüyor, aldığım ürün 2020 Nisan ürünü yani yeni sayılır. Ancak daha uzun süreler kullanılabileceği hem burada yazılmış, hem kısa sohbetimizde laf arasında geçti.

Neem ağacının Türkiye'de yetişip yetişemeyeceğini sordum. Denemişler, olmamış. Bizdeki şartlar uygun değil bu ağaç için, mecburen ithal edeceğiz yani.

Ben pire için yorganı yakmış oldum, ama çok geç kaldığım için bitkilerimdeki bitleri öyle kürdanla temizleme falan imkansızdı. Sanırım 400 sene falan yetecek ilacı almış oldum bu bahaneyle :D

İnternette araştırdığımda en doğal ve zararsız çözüm bu ilaç gibi geldi. İlk uygulamayı yaptım, umarım kısa zamanda sağlığına kavuşur bitkilerim.

melihcevik 02-06-2020 09:44

Sayın Robinson Crusoe , hem maliyetinizi azaltmak hem de yardımlaşmak amacıyla ücreti karşılığında ihtiyacı olan diğer üyeler ile paylaşabilirsiniz bence. Özellikle balkonunda/terasında hobi olarak bitki yetiştirenler için 1Lt'lik şişe oldukça fazla gibi.

Robinson Crusoe 02-06-2020 10:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi melihcevik (Mesaj 1590127)
Sayın Robinson Crusoe , hem maliyetinizi azaltmak hem de yardımlaşmak amacıyla ücreti karşılığında ihtiyacı olan diğer üyeler ile paylaşabilirsiniz bence. Özellikle balkonunda/terasında hobi olarak bitki yetiştirenler için 1Lt'lik şişe oldukça fazla gibi.

Haklısınız, aklıma geldi aslında ama derdim satış yapmak gibi görünmesin diye yazmadım buraya.

Daha önceki sayfaları okuduğumda üyeler birlikte almaya çalışmış, kargo firmaları likit ürün taşımadığı için olmamış. Yani gönderme işi zor.

Ben İstanbul/Göktürk'teyim. Gelip alabilecek olan varsa aldığım ücretten yardımcı olurum(100 ml 40 lira gibi).

melihcevik 02-06-2020 15:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Robinson Crusoe (Mesaj 1590130)
Haklısınız, aklıma geldi aslında ama derdim satış yapmak gibi görünmesin diye yazmadım buraya.

Daha önceki sayfaları okuduğumda üyeler birlikte almaya çalışmış, kargo firmaları likit ürün taşımadığı için olmamış. Yani gönderme işi zor.

Ben İstanbul/Göktürk'teyim. Gelip alabilecek olan varsa aldığım ücretten yardımcı olurum(100 ml 40 lira gibi).

Yakın çevrede olanlar bence faydalanabilir. Ben işten fırsat bulursam özelden mesaj atıp gelip alabilirim.Bu aralar oralara yolum düşecek gibi :D

hobibahce 04-06-2020 13:34

Ben sizden almak isterim. Yardımcı olursanız mutlu olurum.

hobibahce 04-06-2020 13:35

İlacı ararken, tesadüf ki sizin sayfaya yazmanızla sevindim açıkcası.

melihcevik 12-06-2020 01:09

5 Eklenti(ler)
Henüz Robinson'a uğrayamadım ama biberlerdeki yaprak bitleri için geçtiğimiz hafta sonu Tekirdağ'dan topladığım uğur böcekleri görevini yaptı. Toplayabilen ( doğaya zarar vermeden ) bulabilen , imkanı olan varsa az miktarda doğadan bahçesine ve balkonuna koyabilir. Hem izlemesi zevkli hemde doğal olması yaprak bitlerine kesin çözüm.

Video da çektim ama yükleyemiyorum.

Yabancı bir siteden okuduğum şekli ile gece bitkilerin arasına saldım. Ertesi sabah 7 böcekten 6 tanesi gitmişti ama 1 tanesi 2 gün boyunca hemde hiç durmadan bütün bitkilerin üzerinde ve altında gezdi. Bir av köpeği gibi yaprak biti aradı ve bulduğunu anında imha etti. Uzun zamandır büyümeyen frenk üzümü çok hızlı bir şekilde gelişmeye başladı , biberler meyve vermeye başladı.

umitu 21-06-2020 01:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Robinson Crusoe (Mesaj 1590130)

Selamlar. Ozelden mesaj attim size.

melihcevik 01-07-2020 00:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umitu (Mesaj 1591377)
Selamlar. Ozelden mesaj attim size.

haftasonu tekrar Tekirdağ'a gitme ihtimalim var. Pazar akşam **** Pazartesi alma ihtimaliniz olursa size uğur böceği getirebilirim. Ekim yaptığınız alan büyüklüğünü yazarsanız belki faydalı olur.

Ben 1 ay önce getirdiğim uğur böcekleri sayesinde ilaçsız tüm zararlılardan kurtuldum.

@Robison , balkon bahçeciliği için tavsiye ederim. 1 aydır gidip geliyorlar ve tek bir zararlı görmedim sayelerinde.

Kemal-ank 11-07-2020 19:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Robinson Crusoe (Mesaj 1590085)
Ben de internetteki fahiş fiyatları görünce kendilerine web sitelerinden yazmıştım. Bugün ilacı Verim firmasının Beyoğlu'ndaki yerlerinden aldım.

İleride fiyatta değişiklik olabileceği için kafa karışıklığı yaratmak istemem ama bugün itibarıyla 400 lira nakit ödeme ile aldım, POS cihazıları yok. Fatura kesiyorlar. Ürün artık bidonda değil şişede satılıyor.

Eklenti 709712

Ayaküstü biraz sohbet etme şansımız oldu. Korona sebebiyle sanırım tedarik zorlaşıyor, firma 2.5 litrelik şişelerde satışa başlayabilir dediler. Yani internette küçük şişelere koyan ya da pet şişede satanlara mecbur kalacağız gibi yakın bir zamanda.

Üzerinde son kullanma tarihi 2022 görünüyor, aldığım ürün 2020 Nisan ürünü yani yeni sayılır. Ancak daha uzun süreler kullanılabileceği hem burada yazılmış, hem kısa sohbetimizde laf arasında geçti.

Neem ağacının Türkiye'de yetişip yetişemeyeceğini sordum. Denemişler, olmamış. Bizdeki şartlar uygun değil bu ağaç için, mecburen ithal edeceğiz yani.

Ben pire için yorganı yakmış oldum, ama çok geç kaldığım için bitkilerimdeki bitleri öyle kürdanla temizleme falan imkansızdı. Sanırım 400 sene falan yetecek ilacı almış oldum bu bahaneyle :D

İnternette araştırdığımda en doğal ve zararsız çözüm bu ilaç gibi geldi. İlk uygulamayı yaptım, umarım kısa zamanda sağlığına kavuşur bitkilerim.

Kardeş kaç litre aldın sen.16 litrelik bir pompaya 50 ml koyarsak bu ilaç nasıl yeticek evin yolunu bulamayız.sadece birkez mi kullancaz bahçede :rolleyes:

Robinson Crusoe 15-07-2020 07:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kemal-ank (Mesaj 1592596)
Kardeş kaç litre aldın sen.16 litrelik bir pompaya 50 ml koyarsak bu ilaç nasıl yeticek evin yolunu bulamayız.sadece birkez mi kullancaz bahçede :rolleyes:

1 litre aldım. Elimdeki 40 litrelik 20 tane saksıya çok fazla oldu. Zaten hepsinde de bit yoktu. Bahçede kar amaçlı üretim yapan tabi ki hesabını kitabını yapsın.

Bu koruyucu bir ilaç değil. Sizin bahçedeki tüm bitkiler mi bitlendi ki hepsini ilaçlayacaksınız? Öyleyse bahçenize uğur böceklerini çekmenin bir yolunu bulun, daha ekonomik olur sanırım.

oz35 11-08-2020 13:25

arkadaşlar merhaba,
elma ağaçlarımdaki pamuk biti için neemazal almak istiyorum. Ankara da olup paylaşım yapabilecek bir arkadaş var mı acaba?

Doku_Kültürcü 16-10-2020 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umityesil (Mesaj 1597786)
Fungisitler - Mantar ilaçları organikmidir. Bilen arkadaş varmı. Hektaş tarafından üretiliyormuş. Yerli üretim.

Fungisitler organik değildir. Ya bakır sülfat gibi mineral kökenli veya üre molekülü temel alınarak geliştirilmiş sentetik maddelerdir. Kökeni bakır olan bazı fungisitlere organik tarıma uygundur sertifikası verilmiştir.

halcur 27-10-2020 15:01

Herhangi bir neem yağını kullanabilir miyiz yoksa neemazal olmak zorunda mı?

guneydefne 27-04-2021 20:32

Merhaba

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1598373)

Aynı soruyu bende sormak istiyorum. Litresi 1500 TL de neem yağı var 250 tl de ...neemazal a en yakın ürün hangisidir.

ozlem39 09-05-2021 15:00

güldeki yaprak bitlerine karşı kullanılıyor mu?

its_just_a_ride 09-05-2021 22:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozlem39 (Mesaj 1606823)
güldeki yaprak bitlerine karşı kullanılıyor mu?

Kullanılır.

halcur 21-06-2021 14:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1598373)

?

8 ay önce soruğumuz bu soru havada kalmış. Bilenler okumamış ya da önemsememiş. Bu günlerde tuta ile ilgili araştırma yaparken NeemAzal'ın ergin tutalarda faydalı olduğunu okudum ki bu da bu başlığa tekrar dönmeme vesile oldu.

Neem yağı ile NeemAzal arasında fark olduğuna dair şöyle bir site/yazı buldum. Aynı soruna odaklanmışlara yardımcı olur belki. Sitede yazılanlar özetle,
Alıntı:
Diğer Neem Yağı içeren ürünler ile NeemAzal®–T/S arasında ne fark var?
Neem yağı, neem tohumlarının ezilmesiyle elde edilir. Bu şekilde elde edilen ürünün çoğu yağdır ve çok az dozda bio-aktif madde içerir.
Devamı için bakınız-->
https://www.vit-verim.com/tr/natsss_tr.php

its_just_a_ride 21-06-2021 15:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1608455)
?

8 ay önce soruğumuz bu soru havada kalmış. Bilenler okumamış ya da önemsememiş. Bu günlerde tuta ile ilgili araştırma yaparken NeemAzal'ın ergin tutalarda faydalı olduğunu okudum ki bu da bu başlığa tekrar dönmeme vesile oldu.

Neem yağı ile NeemAzal arasında fark olduğuna dair şöyle bir site/yazı buldum. Aynı soruna odaklanmışlara yardımcı olur belki. Sitede yazılanlar özetle,
Alıntı:
Diğer Neem Yağı içeren ürünler ile NeemAzal®–T/S arasında ne fark var?
Neem yağı, neem tohumlarının ezilmesiyle elde edilir. Bu şekilde elde edilen ürünün çoğu yağdır ve çok az dozda bio-aktif madde içerir.
Devamı için bakınız-->
https://www.vit-verim.com/tr/natsss_tr.php

Neemazal T/S neem yağına göre 2-3 kat daha pahalı. Bütçeniz varsa ikisinden de 20'şer ml alıp farklı bitkilerde veya yapraklarda test edebilirsiniz. Forum için de güzel bir çalışma olmuş olur. Kesin sonuç almak zorunda kaldığım için T/S temin etmiştim geçmişte.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025