![]() |
Bitkinize kabuklu bitler musallat olmuş. Gördüğüm kadarıyla pek büyük değil. Elle mücadele edebilirsiniz. Arap sabunlu zeytinyağlı solüsyonu hazırlayıp bir sünger vasıtasıyla yaprakları zararlılardan temizleyebilirsiniz. Tek tek silerek çıkarmanız gerekir. Ya da yazlık yağ ile ilaçlamalısınız. Elle temizlerseniz gövdeyi de temizlemeyi unutmayın.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Oldukça yaygın görünüyorlar, elle temizlenecek gibi gelmedi bana. Bitki yetiştirme işlerinin acemisiyim, pek fazla bilgim yok, yazlık yağ nedir, kendim mi hazırlıyorum, yoksa satın mı alacağım, biraz açabilir misiniz? Bir de kapalı balkonda bu tür bitler nasıl olabiliyor, acaba bana geldiğinde var mıydı dersiniz? |
Alıntı:
Bu arada yukarıdaki ikinci sorumla bağlantılı olarak; bitkinin kapalı balkonda olması sebebiyle yapacağım herhangi bir uygulama bitleri öldürür mü, kaçırtır mı? Çünkü balkonumda keyfi yerinde olan iki başka tür yaseminim daha var, bu sefer kaçıp onlara musallat olmalarını istemem :) |
Arkadaşlar merhaba, benim minik sarmısaklarım bu sabah uyandığımda minik uçuşan sineklerle doluydu buradan öğrendiğim bilgilere dayanarak hemen arapsabunlu su yaparak püskürttüm üzerlerine ve toprağına öldü gibi görünüyorlar ama aradan birkaç saat geçtiğinde toprak üzerinde ilki kadar fazla olmasada yeniden dolaştıklarını gördüm ve yeniden arapsabunlu su sıktım.
Balkonumda domates çeşitlerinden salatalığa fasülyeden havuca biberden marula ve kamkata kadar pek çok bitki çeşidim var diğerlerinede zarar vermesini istemem başka yapabileceğim birşey var mıdır? bu minik sinekçikler tüm bitkilerime ulaşmadan onları durdurmam lazım :( |
Birde neden olmuş olabilir bu sorun burda fazla sulamak gibi bazı etkenler yazıyor ama emin olamadım bileyim ki tekrarlamayayım hatamı...
|
Arapsabunlu su sonuç veriyorsa yani azaltıyorsa birkaç gün ara ile tekrarlarsınız. Diğer bitkilere bulaşmasın diye onlara da atabilirsiniz.
|
Yazdığımdan beri tekrar sineklenmedi kapalı balkonumun dış kısmına koydum sarımsaklarımı bakalım yarın yine olursa yine sıkarım artık balkonda havalarda gördüğü uçan sineklere fıs fısla su sıkan bir şaşkın görüntüsü oluyor dışardan bakanlara ama olcak artık :)
|
Alıntı:
|
H doğan bey merhaba gecenin bu vakti uyku tutmadı akşam üstü sulamak için baktığım saksılarımdan birinde beyaz renkli ince 3 cm boylarında bir solucana rastladım alıp atmak için mutfağa gittiğimde solucak yon olmuştu şu saate kadar o solucan ve tüm arkadaşları her gözümü kapattığımda üstüme üstüme geliyor :( (böyle şeylere karşı biraz hassasım hobime çok ters olsada) Ben balkonumdaki bitkilerime ne yapabilirim böcek solucan gibi şeylerle uğraşmamak için, bu gördüğüm nedir çoğalır mı? bitkilerime zarar verir mi? iki gündür sizinde dediğiniz gibi (sinekler için) arapsabunlu su sıkıyorum ama daha etkili ne yapabilirim acaba? Evde sürekli balkonumda koşuşturan henüz 15 aylık bir kızım olduğundan konu benim için extra önem taşıyor...
|
Sevgili Mine Hanım,
Plumeriam ile ilgili bir sıkıntı yaşamaktayım. Sorumu Plumeria başlığı altında sordum. Teşekkür ederim :) http://www.agaclar.net/forum/1138735-post2102.htm http://www.agaclar.net/forum/1138737-post2103.htm http://www.agaclar.net/forum/1139485-post2109.htm |
2 Eklenti(ler)
Frenk üzümünün yapraklarında fark ettiğim bu sorun nedir? Bu bir hastalıksa çözümü tedavi yöntemleri neleredir? Yardımlarınızı rica ediyorum.
Eklenti 396772 Eklenti 396773 |
Alıntı:
Kükürtlü preparatlarla sorununuzu çözebilirsiniz. Saygılar... |
Güllerde Külleme hastalığı için fungisitlerin kullanım sıklığını öğrenmek istiyorum. Ne yazık ki terasımda açık havada ve kuzey yönüne bakan 13 tane çeşitli güllerim var. Külleme hastalığına geçen yıl yakalandılar. konuya tam olarak vakıf olmadığımdan önce insektisit kullandım. sonradan öğrendim ki insektisitlerin bir yararı olmuyor bu hastalığa. fungisit kullandım ancak bir sonraki ilaçlamamı ne zaman yapmam gerekiyor onu bilmiyorum. ilgilenen bir üye arkadaşımız olur ise müteşekkir olurum.
|
Merhabalar
Limon ağacımın yapraklarında yağımsı bir sıvı kaplanmaya başladı. Araştırmalarımda kabuklu bitten bahsedildiğini gördüm. Gidip hemen limon ağacımı kontrol ettim. gözle görülür bişey bulamadım ancak daha sonra elime bulaşmış birkaç birşey gördüm. Elime bulaşan şeylerin fotoğrafını çektim. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz. bunlar kabuklu bit mi? Resim 1 http://r1305.hizliresim.com/19/g/n1p8l.jpg Resim 2 http://j1305.hizliresim.com/19/g/n1p9k.jpg |
2 Eklenti(ler)
Aşağıdaki başlıkta da sordum, kevzi denen bir zararlı kiraz ağaçlarımıza musallat olmuş. İnternetten araştırdığımda kevzinin bir tür bit olabileceğini düşündüm. Ama söylediklerine göre bizim bahçedekiler uçabiliyor ve yaprakları kemiriyor.
http://www.agaclar.net/forum/1157238-post303.htm Resimleri ekledim, zararı yapraklarda büyük delikler şeklinde. Maymuncuk olabileceğini söyleyenler oldu. Kimyasalsız bir çözüm önerebilecek kimse var mı? |
Alıntı:
|
Merhabalar bu sene fındık bahçelerime fındık koşnilleri musallat oldular önceden folimat isimli ilaç kullanıyorduk şimdi yasaklandı yerine kullanabileceğimiz ruhsatlı bir ilaç varmıdır.
|
Yardım
2 Eklenti(ler)
Merhabalar ekte resimleri mevcut bitkinin adını bilmiyorum ama üzerindeki beyaz şeyler yaprakların rengini sarartıyor. Bu durumda ne yapmalıyım
|
Fotoğraftan net olarak ayırt edemedim ama büyük ihtimalle unlu bit ve çok sarmış , bir an önce müdahale etmelisiniz.Bu başlığa bakın lütfen.
http://www.agaclar.net/forum/genel-b...ruma/10740.htm |
Deneyeceğim teşekkürler
|
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Sitenin yeni üyesiyim. Bahçelerde bu yıl ilk gördüğüm kabus gibi bir ot var. Kökü yok (toprakla hiçbir bağlantısı yok), sarmaşık gibi bitkileri sarıyor ve boğup kurutuyor. Keçi gübresinden olduğunu söyleyenler var, adının boğucu ot olduğunu söyleyenler var. Yoketmek için hiçbir ilaç olmadığını duydum. Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar paylaşabilir mi? Teşekkürler. |
2 Eklenti(ler)
Bu canlıyı nar ağacımın yapraklarında gördüm.Çok fazla olduğu için zararlı olduğunu düşünüyorum.Ağacın meyveye dönüşmeye başlayan çiçekleri dökülüyor , sebebi bu zararlı mı ?
|
Alıntı:
|
1 yıl önce begonyamda beyaz bit ve meyve sineği karışımı uçuşan böceklere rastladım. hemen diğer çiçeklerimden uzaklaştırdım. Böcekler aylarca üzerinde kaldı. Tam yok olduğuna emin oldum. Yeniden çiçek açmaya başladı. Eski yerine koydum ama bir süre sonra birçok çiçeğimde birden ortaya çıktı. Elimden geleni yaptım ama işe yaramayınca çiçekleri atmak zorunda kaldım. Balkon düzelmiş gibiydi. Birkaç gün sonra çiçeklerimi sulamak için balkona girdiğimde bu minik böceklerin tüm çiçeklerimi sardığını gördüm. 1 Haftadır tüm çiçeklerim hasta. Bu böceklerden tiksindiğim için çiçeklerimin yanına yaklaşamıyorum. Böcekleri yok etmemin bir yolu var mı??
|
çekirgelerle mücadele
Çekirgeler bahçeyi istila etti ve en kıymetli bitkilerimin yapraklarını yiyorlar.
İmdat... |
Kestane ağacımın yaprakları
2 Eklenti(ler)
Merhabalar ben bir konuda yardım istiyorum. Benim küçük bir kestane ağacım var, fakat yaprakları kuruyor, fotoğrafını yükledim. Bu konuda ne yapabilirim, bu neden olmuş olabilir acaba yardım ederseniz sevinirim. Bir de vilmorin besin çubuğu var yeşil renkte 4-5 gün kadar ondan koymuştum saksıya, sonra çıkardım acaba ondan olmuş olabilir mi? :(
|
Üzerinden oldukça zaman geçmiş ama bilgi olarak kalsın diye yazıyorum. Ağacınızdaki bu böcekler uğur böceği pupası (ayaklı uzun olan) ve larvalarıdır. Faydalı olduklarını söylemeye gerek yok tabi. Yeşil bitlerle beslenirler.
Keske benim bahçemde de oyle çok miktarda olabilseler.. Alıntı:
|
Alıntı:
Görülen yabancı ot küsküt. Parazit bir yabancı ot. Bitkilerin üzerinde çimleniyor doğal olarak, kökleri yok parazitlediği bitkiye yapışıp hayatının evrelerini tamamlıyor. Kimyasal mücadelede kullanılan ilaç var birkaç bitkide ruhsatlı. Yani diğer bitkilerde kullanırsanız sorumluluk sizin. En uygun mücadele bu ot ilk görüldüğünde yapıştığı bitki ile beraber söküp yakmak. Kimyasal mücadele diyorsanız "Kerb" isimli ilaç var. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Teşekkürler, herşeyi patır patır yiyorlar, onca yaprağın arasında gidip en sevdiklerimi tırtıklıyorlar. |
Populasyonu yüksek olunca ne var ne yok talan ediyorlar. Özellikle bazı yıllar epidemi yapıp ne ürün varsa %100'e yakın zarar verebiliyorlar.
|
Kestane ağacıma ne olduğunu kimse söylemeyecek mi bana :(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Her gün suluyordum az az ama son 4 gündür sulamıyorum
|
Bitkinin Adı
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba,
Aşağıdaki fotoğraflarda göreceğiniz gibi biberlerin ve domateslerin yapraklarını delik deşik eden bir zararlı ile karşı karşıyayım. Mümkünse kimyasal olmayan bir ilaç arıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? |
Ev yapımı terkiplerden sarımsaklı ve acıbiberli karışımları kullanın.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025