![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
Mine Hanım ve diğer tüm değerli bilgileri sağlayan herkese çok teşekkürler ... İlk yazımı takip eden birkaç gün içinde beş yıldır emek verdiğim erik ağacı birden tüm yapraklarını döktü. Diğer ağaçlarımızı (onlar da beşer yaşında) bari kurtaralım diye dün eşim Pyrinex 25 WP diye bir toz almış onu kullandı, doğru ilaç mı bilmiyorum, ziraatci önermiş ... Üzerinde ZEHİRLİ yazıyor. Akşamları terası aydınlatıp ergin avına çıkıyoruz ancak rüzgar var ise, gelmiyorlar ... Bir de hemen genç ağaçları kireçledik. Daha önce bahsetmiştim, yaşadığımız yerde sincap, kuş ve diğer yöre canlıları (insanların tüm yoketme gayretlerine rağmen) çok olduğu için ağaçları ilaçlama yönüne hiç gitmedik ve onların sağlığını tehdit etmeyecek bir çözüm bulunmadıkça da gitmeyeceğiz. Bu zehirli olan Pyrinex'i de kullandıktan sonra kararımı verdim ve bir daha kesinlikle bu kadar zehirli ya da zehirli ibaresi olan hiçbir ilacı kullanmayacağım. Etrafımızda birçok yerleşim var. Bunlar nasıl bir mücadele veriyor bilmiyorum ama zaten mahvettiğimiz tabiata daha fazla zarar verme hakkımızın ya da kendi adıma konuşayım, hakkımın olmadığını düşünüyorum. Zararlıları yoketmek için diğer canlıları da tahrip ediyoruz. Bir de bizim köpeklerimiz var ve burunlarını nereye ne zaman sokacakları belli değil. Kısacası tüm okuduklarım ve gözlemlerim sonucu, kazanamayacağım bir savaş için de çok fazla mücadele gücüm kalmadı. Kendimce bazı pratik yöntemler geliştirmeye çalışıyorum. Örneğin, teflon sinek telini böceğin yumurtlaması ihtimali olan bazı genç ağaçlarımın zeminine serdim (ortalarına ağacın çapı kadar bir delik açıp) ve sabitledim. Tabii böyle bir yöntem daha önce uygulanmış mı bilmiyorum ama benim bu "zihni sinir" projemi, toprağın hava almasını engellemeyecek, su geçişine izin verecek ancak erginlerin girmesini de engelleyecek gibi bir mantık ile geliştirdim. Diğer ağaçlarımı da tabiat anaya emanet ettim ![]() Ağaçlar.net mükemmel bir kaynak ... Her kim ve kimler emek verdi ve veriyorsa hepsine candan teşekkürler ... Hepinize gönlünüzce bir yaz diliyorum! Pelin Düzenleyen pelintezer : 20-06-2009 saat 18:53 Neden: Ek not ... |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
ağaç kök kurdu, ağaç kök kurt |
|
|