![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Benim evin çatısına arılar yuva yapmış, cam açamıyorum hemen eve giriyorlar. Yuvalarından nasıl uzaklaştırabilirim arıları? Yuvalarına böcek ilacı sık dediler ama ben onları öldürmeden yuvalarını terketmelerini istiyorum. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Beni yanlarına yaklaştır diyeceğim. Nerede olurlarsa olsunlar yine de beni sokmaktan zevk alıyorlar. Bizim de çatı arasına ve klima fanlarının içlerine yuva yapmışlardı ancak ilaç sıkarak kurtulduk. Ama siz isterseniz sıkıca giyinip, yuvalarına çomak sokarak bozun kaçarlar. Sonra da tekrar gelmesinler diye yuvaya ilaç sıkarsınız. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Ari yetistiriciligi yapan birinden dumanla uzaklastirmasini isteyebilirsiniz belki |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Alıntı:
Yuva üzerinde arı varken yuva rahatsız edilirse; yanıt verirler. ![]() Çatıdaki bal kovanının içinde petekli bal kaldığından, yaz sıcakları nedeniyle bal erimiş olmalı. Kötü kokması; peteklerin güvelenmesi ya da balın nem alması sonucu ekçimesi sirkelenmesi nedeni ile olsa gerek. İndirilip temizlik yapılacak. Bu kovanın uçma deliği açıksa; içersinde de eşekarısı olabilir! dikkatle bakmalı, izlemeli. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2008
|
kapalı mekanlarınızı arı,hamam böceği, örümcek vs. lerden korumak için devekuşu yumurtası kullanmak da etkiliymiş.krutulmuş ve dekoratif amaçlıları var. |
|
|
|
![]() |
|
|