agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni146Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-03-2015, 10:47   #1
Yeni Üye

handancakan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
...Biz kükürtü buralarda tarım ilacı, börtü böçek ilacı satan yerlerden 1 ve ya 2 kg. buluyoruz.

Kükürtü asmaya atarken, dallarına, yapraklarına ve üzüm salkımının üzerine atınız.

Korkmayın, asmanız ıslak değilse ve sıcakta atmazsanız bir şey olmaz. Akşamleyin atınız.

Kükürt tane üzerinde hafif acık sarı bir beneklenme şeklinde renk değişimi yapar, tabii beyaz üzümde, bunun hiç bir zararı yok.

Zaten pazardan alırken salkım ya da tane üzerinde bu renkleri görürsünüz.

Bu kökürtün marifetidir. Deneyin o salkımın daha tatlı olduğunu görürsünüz.

Nedenini sormayın bilemem, belki psikolojik beilki damak tadı...

Kükürtlü salkımı, yıkayın hepsi akar gider. Hiç bir zararı olmaz.

Elle de atabilirsiniz, bir tülbentin içine azıcık koyup silkeleyerek de atabilirsiniz.

Ancak mutlaka gözlük kullanın. Ya da gözlerinizi koruyun. Ellerinizi de gözünüze sürmeyin, yoksa benim gibi evin yolunu bulamazsınız. Yakması dışında gözlere zararı yok.

Saygılar

agaclar.net - View Single Post - Asma (Üzüm) hastalık ve zararlıları
Toz kükürt birçok bitki hastalığına ve kırmızı örümcek ile akar türleri için mükemmel etkide bir madde olup çiftçinin vazgeçilmezidir.
Kullanım sırasında yüzü yakması ve kötü kokması dışında bir sıkıntısı yoktur.

Kullanırken gözlük takın ve ağzınızı nemli tülbent ile örtün.
Kullanım sonrası ise yüzünüzü sirke ile yıkayın.

MeyveliTepe beğendi.
handancakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2015, 13:12   #2
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Benim sorunum vişnelerimin normal hasat tarihinden yaklaşık 1 ay önce olgunlaşması. Doğal olarak fiyatlar düşük oluyor ve toptancılarda almakta nazlanıyor. Biri bana "vişnelere al düşmeye başladığında, ağaçları sulu kükürt ile yıkarsan olgunlaşmayı geciktirirsin" dedi. Acaba kükürtün meyve olgunlaşmasını geciktirici **** meyvenin dalda durma süresini uzatma gibi bir işlevi var mıdır? yoksa pek çok şeyde olduğu gibi şehir efsanesi mi?

Muda beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2015, 20:08   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Benim sorunum vişnelerimin normal hasat tarihinden yaklaşık 1 ay önce olgunlaşması. Doğal olarak fiyatlar düşük oluyor ve toptancılarda almakta nazlanıyor. Biri bana "vişnelere al düşmeye başladığında, ağaçları sulu kükürt ile yıkarsan olgunlaşmayı geciktirirsin" dedi. Acaba kükürtün meyve olgunlaşmasını geciktirici **** meyvenin dalda durma süresini uzatma gibi bir işlevi var mıdır? yoksa pek çok şeyde olduğu gibi şehir efsanesi mi?
bordo bulamacı ağaçların çiçek açmasını bir hafta kadar geciktiriyormuş doğal olarak olgunlaşmada bir hafta gecikir. Yinede ziraat mühendisi arkadaşlara danışmak lazım

alkan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2015, 14:37   #4
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Sayın tarku;
Vişnelerin normal hasat tarihinden önce olgunlaşmalarının sebebi muhtemelen ağaçların yeteri kadar suyu alamaması ve meyvayı daha çabuk olgunlaştırmaları. Sulama durumunuz var ise agaçlarınızı sulayabilirseniz hem daha fazla ve kaliteli normal zamanında ürün alabilirsiniz.

tarku beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2015, 04:00   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Alıntı:
Vişne fidanı ilk 3 yıldan sonra sulama istemez. Gereğinden fazla sulama erken olunlaşmaya yol açabilir.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025