agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni146Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-02-2013, 06:58   #1
Yeni Üye

altinkukurt.com's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2011
kükürt uygulaması

merhaba

toz kükürt organik bir maddedir. çünkü %99.80 saflıktadır.
ama sulu kükürt ve bentonitli kükürt içerisinde karışımlar vardır.
toz kükürt en etkili ve en ucuz olanıdır. sıvı kükürt'ün 1 litresi yaklaşık toz kükürtün 10 katı kadardır. üstelik 1 litre sıvı kükürt içerisinde 800 gr kükürt, 700 gram çözücü ve su gibi maddeler vardır. bentonitli kükürt içersindeki bentonit su tutabilir ama toprağa nasıl bir etki ediyor incelemek gerekli.
üstelik bentonitli kükürt %90 kükürde sahipken fiyatı toz kükürdün 3 katı kadardır. görülüyorki çiftçimiz kolay çözüm peşinde. pahalı ve etkisi az ürünlere daha çok ilgi gösteriyor. bunu anlayamıyorum !

domates, biber, patlıcan, karpuz, elma, kiraz, zeytin, üzüm, portakal, mandalina, nar, mısır, bezelye, yer fıstığı gibi ürünlerde çok rahatlıkla toz kükürt kullanabilirsiniz. kazancınız bol olsun. kükürt hakkında her türlü ve doğru bilgi bulabileceğiniz altinkukurt.com kaucuk,pH duzenleme,bitki besleme,toz,sivi,yagli kukurt sitesini inceleyiniz.

Düzenleyen altinkukurt.com : 05-02-2013 saat 07:02 Neden: türkçe karakter sorunu
altinkukurt.com Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2013, 00:43   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi altinkukurt.com Mesajı Göster
merhaba

toz kükürt organik bir maddedir. çünkü %99.80 saflıktadır.
ama sulu kükürt ve bentonitli kükürt içerisinde karışımlar vardır.
toz kükürt en etkili ve en ucuz olanıdır. sıvı kükürt'ün 1 litresi yaklaşık toz kükürtün 10 katı kadardır. üstelik 1 litre sıvı kükürt içerisinde 800 gr kükürt, 700 gram çözücü ve su gibi maddeler vardır. bentonitli kükürt içersindeki bentonit su tutabilir ama toprağa nasıl bir etki ediyor incelemek gerekli.
üstelik bentonitli kükürt %90 kükürde sahipken fiyatı toz kükürdün 3 katı kadardır. görülüyorki çiftçimiz kolay çözüm peşinde. pahalı ve etkisi az ürünlere daha çok ilgi gösteriyor. bunu anlayamıyorum !

domates, biber, patlıcan, karpuz, elma, kiraz, zeytin, üzüm, portakal, mandalina, nar, mısır, bezelye, yer fıstığı gibi ürünlerde çok rahatlıkla toz kükürt kullanabilirsiniz. kazancınız bol olsun. kükürt hakkında her türlü ve doğru bilgi bulabileceğiniz altinkukurt.com kaucuk,pH duzenleme,bitki besleme,toz,sivi,yagli kukurt sitesini inceleyiniz.
Sayın Altinkukurt.com, sorun uygulamada. Daha önceleri uyuz için toz kükürt kullandım. Çok büyük zorluklar yaşadım. Geçen yıl portakalda uyuz için, eriyebilen kükürt kullandım. Gene kükürt motoru ile attım (sıvı olarak). Hiç bir zorluk yaşamadım. Hem de tek bir uygulama ile uyuzdan kurtuldum. Geri kalan dönemlerdede uyuz geri gelmedi.

Selamlar.

kasap.94 ve Halil Önen beğendi.
bozon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2013, 13:09   #3
Yeni Üye

altinkukurt.com's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2011
toz kükürt mü sıvı kükürt mü?

****** toz kükürt atmanın zorlukları var. en başta göz yakar. çalıştıracak işçi bulamazsınız .... ama binlerce dönüm arazileri olan çiftçiler için pH düzenleme de toz kükürt ten daha etkili ve ucuz bir çözüm yoktur. **** toz kükürtten daha ucuz ve daha etkili bir çözüm var ise lütfen yazın biz de öğrenelim.

kauçul,pH düzenleme,bitki besleme,toz,sıvı kükürt

kenan kırca beğendi.

Düzenleyen altinkukurt.com : 07-02-2013 saat 13:10 Neden: türkçe karakter sorunu
altinkukurt.com Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2013, 00:58   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi altinkukurt.com Mesajı Göster
... toz kükürt atmanın zorlukları var. en başta göz yakar. çalıştıracak işçi bulamazsınız ...
Aslında zorlukları bunlarla bitmiyor. Havanın rüzgarsız olması, yaprakların ıslak olmaması gibi...

Şimdi sırtta bağlanıp hava ile kükürt püskürten makineler var ve gözler koruyucu gözlük ile korunabilir...

Ama toprağa da faydası olan toz kükürtün yerini dolduran ucuz ve etkili bir şey yok biliyorum...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2015, 12:03   #5
Yeni Üye

Hasan061's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2015
Fungusit Mantar ilacı yazan kutuların dışındaki WP 80-WP 50 tarzında ibareler neyi kastediyor,sulandırılmış kükürt yerine geçer mi acaba,bu kutların dışını okuduğumuzda kükürt'ün faydalarıyla aynı derecede çakışmış oluyor,ayrıca Fungusit Mantar ilaçlarının açıklama bölümünde Elma,Armut,Domates,Biber,Bağ,Narenciye gibi ibareler var ama benim güllerim var,bunlarda da mantari hastalıklar ve yaprak biti oluışuyor havalar ısındığı zaman önleyici olarak hastalık ortaya çıkmadan kullanabilirmiyim.Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Hasan061 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2015, 12:41   #6
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hasan061 Mesajı Göster
Fungusit Mantar ilacı yazan kutuların dışındaki WP 80-WP 50 tarzında ibareler neyi kastediyor,sulandırılmış kükürt yerine geçer mi acaba,bu kutların dışını okuduğumuzda kükürt'ün faydalarıyla aynı derecede çakışmış oluyor,ayrıca Fungusit Mantar ilaçlarının açıklama bölümünde Elma,Armut,Domates,Biber,Bağ,Narenciye gibi ibareler var ama benim güllerim var,bunlarda da mantari hastalıklar ve yaprak biti oluışuyor havalar ısındığı zaman önleyici olarak hastalık ortaya çıkmadan kullanabilirmiyim.Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Bahsettiğiniz fungusitlerin aktif maddesi nedir?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025