![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2013
|
Bahçede ekili dikili birşey var mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-02-2013
|
Kestane ağacımın yaprakları
Merhabalar ben bir konuda yardım istiyorum. Benim küçük bir kestane ağacım var, fakat yaprakları kuruyor, fotoğrafını yükledim. Bu konuda ne yapabilirim, bu neden olmuş olabilir acaba yardım ederseniz sevinirim. Bir de vilmorin besin çubuğu var yeşil renkte 4-5 gün kadar ondan koymuştum saksıya, sonra çıkardım acaba ondan olmuş olabilir mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Kestane ağacıma ne olduğunu kimse söylemeyecek mi bana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Her gün suluyordum az az ama son 4 gündür sulamıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Merhaba, Aşağıdaki fotoğraflarda göreceğiniz gibi biberlerin ve domateslerin yapraklarını delik deşik eden bir zararlı ile karşı karşıyayım. Mümkünse kimyasal olmayan bir ilaç arıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2013
|
Merhaba, Evde baktığım limon ağacımın yapraklarını beyaz noktalar halinde bir şey sardı. Yaprağın ön ve arkasının fotoğrafları aşağıdaki şekilde. Bu nedir ve nasıl kurtulabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
agaclar.net
|
Kabuklu bitten muzdaripsiniz, yazlık yağla çözersiniz. Ev yapımı terkiplerden arap sabunu ve zeytinyağını deneyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2013
|
Merhabalar. Yeni olduğum için bir kusurum olursa affedin lütfen. Bakım onarım yaptığımız yerde Viburnum tinus (Herdem yeşil kartopu) bulunmaktadır. Bu kartopular çok kötü kokmaktadır. Hele yağmur yağdığında yanından geçilmeyecek seviyeye geliyor. Bunun nedeni ne olabilir. Hem bu işte hem de bu sitede yeniyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
agaclar.net
|
Koku bitkiden olamaz. Muhtemelen toprakta birşey var, çürüyor.Böylesi Kötü kokular bakteri faaliyeti ile ortaya çıkar. Kartopu hiç kötü kokmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-09-2013
|
Ceviz'lerde kurt
Selam arkadaslar. Bahcemizde 1 adet ceviz agaci var ve her sene bir miktar ceviz topluyoruz cok sukur ama maalesef topladigimiz cevizlerin yarisi kurtlu cikiyor. Bunu nasil onleyebiliriz? Onerilerinizi bekliyorum. koksalan75@hotmail adresinede mail atabilirsiniz **** 0-312-3560083 nolu telefondan Muharrem Koksalan'a ulasabilirsiniz. Cok tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-10-2013
|
Yapraklarımız dökülüyor acil yardım!!!
Merhaba arkadaşlar fotoğrafta görünen bitki işyerimde ve geldiğinden beri yaprak döküyor sulama aralığı miktarı, sevdiği konum nedir acaba yaprak dökmesini nasıl engelleyebilirim acil lütfen yardım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
-İşyeimde geldiğinden beri...- diyorsunuz. Ne zaman geldi belirtmemişsiniz ancak yeni olduğunu düsünüyorum. Benjamin konum değişimine çok hassas bir bitkidir. cins olarak sizinki de iki misli hassastır. Yaprak dökümü sebebi yerinin değişmesidir. Toprağı kurumadan su vermeyin ve yerine alışması için zaman tanıyın. Bu sürede bir hayli yaprak dokebilir. Aydınlık direct güneş almayan bir konumda olması iyidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Elma iç kurdu gibi mücadele edin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2012
|
Arkadaşlar merhaba. Barış çiçeğim çiçek açmıştı. Beyaz olan çiçek açtıktan bir süre sonra yeşile dönüyor. Bu bir sorun mu, yoksa doğal işleyişi böyle mi? Sabah güneşi alan odada aydınlıkta, direkt güneş almadan pencere yanında duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2012
|
Kendi cevabımı kendim vereyim. Sonradan gördüm bunu, kusura bakmayın. Agaclar.net E-Dergi Nisan 2007 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-10-2013
|
Bir Allahın kulu cevap vermedi nasıl forum burası? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
unlu bit için aldığım DDVP550 adlı ilacın çiçeklerim için ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek için yardıım lütfen.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-08-2006
|
Bir hafta önce başladı bu yuvarlak kararmalar, bir yaprak feda oldu. Yaprağın üstünde bir tane yuvarlak damga gibi başladı önce, sonra iki üç derken o yaprak düştü, şimdi diğer iki yaprakta da başlamış. Nedir acaba problemi, yardımcı olursanız sevinirim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2012
|
seramızı tehdid eden zararlı
merhaba ...okulumuzdaki serada yetiştirdiğimiz bitkinin üzeri bu canlılarla dolmuş ve neredeyse öldürmüş dere otunu..diğer sebzelere de sıçramasından endişe ediyorum nedir bu..ne yapmalı korunmak için yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
agaclar.net
|
Yaprak biti olmuş dereotunuz. Okulda ev yapımı tarifleri kullanın. http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3062.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Arkadaşlar yok mu resimlere bakıp yardım edecek? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2014
|
merhabalar bu soruyu ortanca başlıgındada sordum ama uygun yerı burası sanırım geçen hafta ortanca çiçeği aldım hemen hemen gunde 1 lıtre sabah aksam olmaz uzere sulamasını yaptım fakat gece ogretım ogrencısı oldugumdan 3-4 gun boyunca geceleri su vermek zorunda kaldım ve yapraklarını gene geceleri ıslak sungerle sıldım sanırım mantarlara davetıye cıkardım ortancamın yaprakları su an kurumaya kahverengi lekeler oluşmaya başladı acaba sorunu nasıl çözebilirim şimdiden teşekkürler.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Çiçeklerimin üzerinde toz örtüsü görünümü
Bir haftadır çiçeklerim ve hederamın yapraklarımın üzerinde toz yağmış görüntüsü oluştu. Toz değil pudramsı bir hali var ![]() Düzenleyen Ozlem A : 20-04-2014 saat 13:18 Neden: Yazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Hedera yaprakları bu şekilde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-05-2010
|
Merhaba arkadaşlar aşağıdaki böceklerden bahçemde yoğun bir şekilde mevcut. Çevremizdeki bakımsız bahçelerden de yoğun olarak bahçeme geliyorlar. Bu böceğin adı nedir acaba? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
bokböceğine benzettim ben. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-05-2010
|
Sn. capsaicin, maalesef değil. Bunların larvaları 2-3cm boyunda oluyor ve bitki köklerini yiyorlar. Tehlike anında hareketsiz kalıyorlar ölü taklidi yapıyor. Sebzelere de çok fazla zarar veriyorlar. Saymadım ama şimdiye kadar yüzlerce öldürdüm. Bahçemde tükendi sayılır ama yan bahçelerden çok yoğun bir şekilde geliyorlar. Karpuz fidelerini tepesinden kesip yiyor. Çilek yapraklarını feci şekilde yiyor ve hatta çileklerin çiçek ve meyvelerini de yiyor. Gözlemlediğim kadarıyla domateslere yanaşmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|