![]() |
Alıntı:
Ben de İzmirde oturuyorum ve şu an elimde 16 bitki oldu. Sadece 2 tanesi yeni. Zor falan da değil bakımı en kolay bitkilerden biri, ben 8 saat çalışan biri olarak bakabiliyorsam herkes bakar.;) Şimdi keşke demek için 4-5 yıl deneyip başaramamış olmak gerekiyor bence... Siz tek bitkiyle denediniz olmadı diye bizim 14 bitkimizi ve 3 yıllık tecrubemizi yok sayabiliyorsunuz... Sayabilirsiniz, ancak onlar ve ben tüm pesimistlere rağmen varız:p Allaha çok şükür. |
Kelebek Çalısı sağ salim ulaşmışlar ve 2 güzeli kapmışsınız çok sevindim..
Bol bol çiçeklensinler fotoğraflarını da izleyelim.. ;) Sözde, pazar günü Karşıyaka-Bostanlı arasında yapılan koşu için tekrar gidip lila renkliden alacaktım.. Ares faranjit olup ateşlenince kaldı.. İki gündür okula da gitmiyoruz.. Koşuya katılan eşime söyledim, ne renk alırsa alsın razıydım, ama önemsememiş.. :( Başka zaman artık.. Bu arada aklıma takıldı.. Satılan bitkilerin boyu ne olursa olsun üzerinde tek bir çiçek olması garip değil mi? Ve bendeki bitkideki çiçek cumadan beri ilk aldığım gibi duruyor.. Çiçeği bu kadar dayanıklı mı? Başka bir kimsasalla mı çiçek açtırılıp bu kadar dimdik ayakta? |
Sevgili selis, olur mu, benimkinde 2 çiçek var.
Clematis çiçeklerinin bazıları, özellikle katlı olanlar daha uzun ömürlü olur. Bazıları da 3 günde geçer. Genelleme yapmak mümkün değil. Sevgiyle. |
Sevgili selis Clematisler daha yavru:) Yaklaşık bir ay önce serasına gittiğimizde Gönül hanım onları satışa sunmak niyetinde değildi. Ben ve Hülya ısrar edince, İzmirli arkadaşların da İzmirde Clematis bulamadığını, çok aradıklarını belirtince, o zaman çiçekleri açıp, belli olanları satmaya karar verdi.
Üretimde olan bütün bitkilere üreticiler besin desteği uygulamak zorundalar. Clematislere de mutlaka besin verilmiştir. Bence siz de satın aldığınız Clematisinize başlığı iyice inceleyip, uygun besin takviyesi yapın ki; dallanması ve çiçeklenmesi sağlıklı olsun:) Güle güle büyütün:) |
Alıntı:
Bitkilerin hepsinin tek çiçekli oluşu, çiçekleri alırken ailemin de dikkatini çekmiş olmalı ki, aynı konu bizim evde de konuşuldu :) Gerçekten ilginç. Selamlar. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Adına festival denilince, beklenti büyüyor. Katılım artışı ve eğlence organizasyonu ile şenliğe dönüşmeli mi?
Hemen yanında sahildeki Dragon kürek yarışmasında şirketleri adına yarışan gençlerin coşkusu hem pozitif mesajlar verme hem de eğlenme açısından muhteşemdi... Renk cümbüşü, yeni bitki dostlarının artması için güzel. İki ziyaretim oldu şakayık sahibi oldum. Orman fidanlıkları niye katılmıyor anlamadım. Gözlerim kokulu Osmantus ve kalikantus aradı. Bulamadım. |
Haklısınız Dragon Festivali pek eğlenceliydi.Çiçek festivali daha sakindi.Kulvar farkı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025