agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma (https://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/)
-   -   Etkinlik Duyuruları 2005-2008 (https://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/211.htm)

Detail 20-11-2005 15:01

HAYAT KADINI linkin adı üstüne tıkla :)

backyard 25-11-2005 11:00

Yaprak Ağaç mıdır?

Sergi - Polen Çağı

Alıntı:

İSTANBUL - 'Yaprak yapraktır ama aynı zamanda ağaçtır' fikrini yurtiçi ve yurtdışında sergilediği büyük boy taş heykellerde somutlaştıran Nilhan Sesalan'ın yeni çalışmaları 9 Aralık'a kadar Artisan Sanat Galerisi'nde görülebilir. Sesalan'ın İstanbul'daki bu heykel sergisi 'Polen Çağı' başlığını taşıyor. Tel: 0 212 247 90 81 (Kültür Sanat)

Kaynak: Radikal

Baki Berk Kayalar 25-11-2005 23:24

29 Kasım' da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu' nda "Kocaeli Dört Mevsim Fotoğraf Yarışmasını" kazanan ve sergileme alan fotoğrafların sergisi açılacak. Ne yalan söyleyim aralarında benimde bir çalışmam var;) Belki benimde bir çalışmamın olması sizleri sergiye gelmeye teşvik edebilir;) Gerçi o fotoğrafı tesadüfen çekmiştim ama olsun.

Herkesi sergiye bekliyorum.

spooky_spook 26-11-2005 02:52

sadece 1 günlüğüne mii? aaa.. keşke ben oradayken olsaydı.. konusu da çok güzelmiş, benim belki de en ilgimi çeken konudur dört mevsimdeki farklılıklar.. tüüühhh... neyse.. sen o fotoyu galeriye ekledin mi bakiiim?

Baki Berk Kayalar 26-11-2005 03:22

29 kasımda açılacak Spooky:) tek günlük değil. Bir hafta filan sürer.

aybala 28-11-2005 12:01

3 Aralık 2005 de Küresel Isınmaya Karşı Miting

3 Aralık 2005 te Monteal'de Kyoto Protokolü Toplantısı(28 Kasım-9 Aralık) sırasında düzenlenecek olan toplantıya katılım bekleniyor.
Bu eylem ABD ve Avustralya'nın Kyoto Protokolü'nü imzalamasını talep etmektedir.

Eylemler aynı zamanda tüm ülkelerin
-mümkün olduğu kadar hızlı şekilde emisyonları azaltmasını
-petrol, doğal gaz ve kömür gibi fosil yakıtlarınkullanımından kaynaklanan sera gazlarının etkin bir şekilde stabilize edilerek, büyük bir tehdit haline dönüşen iklim değişikliklerinin engellenmesini talep etmekte.

Konu ile alakalı Türkiye çalışma grubunun talepleri şunlardır;

-ABD ve Avustralya gibi bugüne kadar imza vermeyen ülkeler Kyoto Protokolünü derhal imzalamalıdır.
-Türkiye sera gazı envarterini acilen çıkarmalıdır
-Küresel ısınmaya sebep olan yatırımlar derhal iptal edilip temiz enerji tercih edilmelidir.

İrtibat Numarası:

İstanbul çalışma grubu ofisi:
0212 249 17 76

Vildan Sönmez 28-11-2005 12:49

Selam Bay Mineral,TebriklerYarışma ile ilgili belediyenin sayfası varmı ?(Katılan fotoları izleyebileceğimiz)

sezinci 30-11-2005 12:26

Sempoyum

Orman Mühendisleri Odasının düzenleyeceği "Türk Ormancılığında Acil Eyleme Dönüştürülmesi Gereken Konular, Mevzut ve Yapılanmaya Yansımaları" konulu sempozyum 22-24 Aralık 2005 tarihlerinde Antalya'da yapılacak.

Konular:
-Ormanların ekosistem tabanlı ve çok amaçlı planlanması ve uygulanması esasları
-Ulusal orman envanteri ve uygulama esasları
-Ormanların karbon döngüsü ile çölleşmeyle mücadeleye ve hava kirliliğinden etkilenmesi
-Ormancılığımızda katılımcılık ve kırsal kalkınma ilişkileri
-Sürdürülebilir orman yönetimi gösterge ve ölçütleri ile setifikalandırma
-Ormancılık eğitimi, orman mühendisliği ve istihdamı

E®TY 01-12-2005 15:33

yılmaz abı bı yerden sponsor ya da odenek bulup bırkacımız gıtsek ya su sempozyuma ne dersın ? bu ısı halletsen halletsen sen halledersın bı buyugumuz olarak hımm??... sıte adına bırkacımız gıdıp guzel bır calısma hazırlayıp daha sonra da sıtede paylasabılır. gercekten konular cok guncel ve onemlı konular kı bırkacıyla ılgılı benımde yakından semınerlerım olmustu hazırladıgım ılgılendıgım ve sevdıgım konular...
bısııler yapalım be abı....

sezinci 01-12-2005 16:07

Erty ben bu sempozyuma gidemem. Siteden gidebilecek birinin de olacağını zannetmiyorum. Ya Antalya'ya yakın üyelerden birisi gönüllü olacak ya da Antalya'dan aktif birinin üye olmasını bekleyeceğiz. Bu da zor.

En iyisi sempozyum sonunda genellikle bir rapor yayınlanır. Bu rapor nasıl olsa elimize geçer. Onun koyarız siteye.

Cihangir 11-12-2005 21:00

18 Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü web sitesindeki bir seminer duyurusu.. Tarih bulamadım ama yazının içeriği çok hoşuma gitti, paylaşmak istedim.. :)

ORMANLARIMIZIN ve ORMANCILIĞIMIZIN EKOLOJİK, EKONOMİK ve TOPLUMSAL KOŞULLARI ÜZERİNE…

Doç. Dr. Yücel ÇAĞLAR

Milli Prodüktivite Merkezi

Ormanları, çoğunlukla yalnızca çeşitli ekolojik yararları olan ağaç ve ağaççık toplulukları olarak algılıyor, yanıp yakılmasından kaygılar duyuyor, olanak bulduğumuzda da ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Başka bir söyleyişle, çoğumuzun ağaçlarla, ormanlarla bir gönül bağı var. Ancak, ağaçlarlarla ve ormanlarla gerektiğince tanışık değiliz; öyle ki, ülkemizdekileri bile yakından tanımıyoruz. Oysa, sevginin kalıcı olabilmesinin öncelikli koşullarından birisi emek ise eğer ötekisi de yeterince tanışmak değil midir ? Öğrenmek için, onları korumak kollamak için değil; bunlara da sıra gelecek belki de, ancak, şimdi amacımız yeterince yakından tanışmak olmalı bizce. Tanışalım öyleyse; kim engelleyebilir ki bu isteğimizi gerçekleştirmeyi !..

Öte yandan; söz aramızda, yine çoğunluğumuz ormancılığı, yalnızca teknik bir uğraşı, bir mühendislik dalı olarak görüyor ve anlıyor. Ne büyük bir yanılgı !.. Ormancılık, özellikle Türkiye örneği ülkelerde kültürel, toplumsal, ekonomik ve dolayısıyla siyasal boyutları da olan bir etkinlik, daha da önemlisi bir ilgi ve duyarlılık alanı çünkü: Ülkemizin dörtte biri “orman” sayılan alanlarla kaplıysa ve bu alanların tümüne yakın bir kısmı da devletin mülkiyetindeyse, yani bizlerin, hepimizinse; devlet tarafından yönetiliyorsa ve bu amaçla göz ardı edilemeyecek boyutta kaynak kullanılıyorsa; içinde ve bitişiğinde 7-8 milyon insan yaşamını sürdürmeye çalışıyorsa, varlığı ve yokluğu tüm canlıları ayrım yapmaksızın etkileyebiliyorsa bu alanlara herhangi bir biçimde zarar verebilecek gelişmelerin, konumumuz, yaşımız, cinsiyetimiz, mesleğimiz ne olursa olsun bizleri ilgilendirmemesi düşünülebilir mi? Düşünülemeyecekse eğer, bu gelişmelerin neler olduğunu da öğrenmemiz gerekmez mi?

Çok açık; hepimizin gönül verdiği farklı farklı ilgi ve duyarlılık alanları var; yoksa da olmalı. << - Ağaçlar, ormanlar ve dolayısıyla ormancılık da olsun; ne çıkar bundan …>> diyorsanız eğer, zorlu ama bir o denli de hoş bir yolculuğa hazırlanın; gönlünüzde ağaçlara, ormanlara, ormancılığa da küçücük bir köşe açın; inanın, bundan ağaçlar da, ormanlar ve ormancılar da hoşnut kalacak. << - Bana ne ağaçlardan, ormanlardan, ormancılardan ? >> mı diyenlerdensiniz; ne söyleyelim, Sizin de canınız sağolsun; kalan sağlar bize yeter çünkü…

http://fef.comu.edu.tr/bolum/cografya.php

backyard 12-12-2005 13:14

Alıntı:

Ormanlarımızın ve Ormancılığımızın Ekolojik, Ekonomik ve Toplumsal Koşulları Üzerine.” konulu konferans Çanakkale’de yapılacak.Ormanlarımızın ve Ormancılığımızın Ekolojik,Ekonomik ve Toplumsal Koşulları ÇOMÜ Coğrafya ve Çevre Topluluğu 2005-2006 öğretim yılı, güz yarı yılı etkinlikleri kapsamında, Milli Prodüktivite Merkezi çalışanı Doç. Dr. Yücel ÇAĞLAR tarafından verilecek olan “Ormanlarımızın ve Ormancılığımızın Ekolojik, Ekonomik ve Toplumsal Koşulları Üzerine...” konulu konferans 28 Kasım 2005 Pazartesi günü saat 14:30 da Troia Kültür Merkezi Prof. Dr. Sevim BULUÇ Oditıryumu nda gerçekleşecek Konferansın ardından “Anadolu Yeşillemesi” konulu saydam gösterisi yapılacak.
kaçırmışız :)

backyard 12-12-2005 13:15

belki Yücel Çağlar la iletişim kurup konferans metnini isteyebilirsin mi?

E®TY 13-12-2005 10:19

Ege Orman Vakfı İzmir Seminerleri

Ege Orman Vakfı İzmir' deki okullarda seminerler vermeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Vakıf Mühendisleri ve Vakfın gönüllü eğitmenleri görev alıyor. Seminerler okullara ücret alınmaksızın sunuluyor. Seminer yapılmasını istediğiniz okullar için başvuru yapabilirsiniz.
Ege Orman Vakfı Telefon numaraları : (0232) 464 51 60 - 463 80 80
Kendim de bu eğitim çalışmalarında bulunuyorum. Siz de bu eğitim çalışmalarına Ege Orman Vakfı gönüllüsü olarak katılabilir. Bu seminerlerden faydalanabilirsiniz.
Ertuğrul YILMAZ

Mine Pakkaner 20-01-2006 16:13

"Köy Tarımı Tohum Ağı" Eğitimi

http://www.gdoyahayir.org/toh_moza/t...m_duyurusu.pdf

9-10 Şubat 2006 tarihlerinde,
İzmir’de Ege Üniversitesi Tohumculuk Enstitüsü’nde
“Köy Tarımı Tohum Ağı”nın çekirdeklerini oluşturacak ilk eğitim atölyesi,
GDO’ya Hayır Platformu tarafından başlatılıyor. GDOHP yararına, Ekolojik Tarım
Organizasyonu (ETO) eğitmenleri tarafından verilecek kurs,
tarımsal üretimin her noktasında yer alan kişi ve örgütlere açıktır.

Kimi organizasyon bedellerinin karşılanması ve Tohum Ağı projesinde değerlendirilmesi üzere
kişi başı kurs katılım bedeli 50.00 YTL olarak belirlenmiştir.
Konaklama ve ulaşım katılımcıların kendilerine aittir.
Rezervasyon için Berin Ertürk ile iletişime geçiniz.
Kontenjan kısıtlı olduğu için bir an önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Rezervasyon onayıyla; Garanti Bankası-Kadıköy Şubesi, 0886699365 no’lu hesaba
katılım bedelinin yatırılması gerekmektedir.
Konu hakkında detaylı bilgi için:

Berin Ertürk / berinerturk@gmail.com / Tel: 0264-693 3372 - GSM: 0532-213 8764
Tansel Kaygısız / Tel: 0232 388 4000 (Dah:2628-14)

Katılım 35 kişi ile sınırlıdır. Talep olduğu takdirde ikinci bir kurs programı düzenlenecektir.

www.gdoyahayir.org

benim 04-02-2006 16:28

1.Erguvan Çevre Ödülleri Yarışması

1.Erguvan Çevre Ödülleri Yarışması
Yeşil değerlerimize sahip çıkmak, çevre bilincine erişmek, çevre dostu fikirler üretmek, İstanbul’umuzu ve Türkiye’mizi daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla ödülleri 05 Haziran 2006 tarihinde sahiplerine ulaşacak olan 1. ERGUVAN ÇEVRE ÖDÜLLERİ başlıklı bir yarışma düzenliyoruz. Amacımız, yaşadıkları şehirle ilgili sorumluluğu paylaşmaya hazır, sorunları gören, çözüm önerisi getiren ve çevreye duyarlılıkla bakan ilk ve orta öğretimdeki bütün öğrencilerine, daha temiz ve yaşanabilir bir İstanbul için çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarına, halkı bilinçlendirmek ve kamuoyu duyarlılığını arttırmak için gayret gösteren basın kuruluşlarına ulaşmaktır.
Projenin Amacı: İstanbul’un çevresel mirasını korumak, geliştirmek ve çevre sorunlarına çözüm bulmak amacıyla kamuoyunu harekete geçirerek, bu yöndeki çalışmaların teşvik edilmesini sağlamaktır.
Projenin Hedefi:Çevre bilincinin geliştirilmesi ve İstanbul’un çevre sorunlarına çözüm bulunması amacıyla, bu yönde çalışmalar yapan, öneriler getiren bütün kişi ve kuruluşlara ulaşılması hedeflenmektedir.
Projenin Katılımcıları:Katılması planlanan hedef grup ve kuruluşlar aşağıda sıralanmıştır:
  1. İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları:7-17 yaş grubu, çevre bilincinin yerleşmesi açısından büyük önem taşımaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülecek çalışmayla ilk öğretim ve orta öğretimdeki 2 milyon öğrenciye ulaşılması hedeflenmektedir.
  2. Medya Kuruluşları:Günümüzde medyanın kamuoyu oluşturmada ve yönlendirmede etkisi bilinmektedir. Dolayısıyla İstanbul için yapılacak böyle bir çalışmada gazete, televizyon ve radyo gibi araçların ve burada çevre konusunda hassasiyet gösteren kişilerin yer alması çok yararlı olacaktır. Böylelikle bu kişi ve kuruluşlar yeni yayın ve haberler için teşvik edilmiş olunacaktır.
  3. Sivil Toplum Kuruluşları: İstanbul’un çevresel sorunlarına farklı bir bakış açısı ve öneriler getirmiş Sivil Toplum Kuruluşları, halkın da desteğini alarak yeni projeler için teşvik edileceklerdir.
  4. Projenin Duyuruları: Duyurular, projenin içeriğinin açıklanacağı 50x70 afiş, broşür, davetiye ve internet yoluyla yapılacaktır.

http://www.istanbulcevor.gov.tr/haber_detay.asp?id=45

backyard 12-02-2006 17:42

Ege 4.Süs Bitkileri Seracılık ve Peyzaj Fuarı 16-19 Mart

Türkiye’de süs bitkileri üretiminde en önemli yetiştirici il konumunda bulunan İzmir,16-19 Mart 2006 tarihlerinde Ege 4. Süs Bitkileri Seracılık ve Peyzaj Fuarı’na ev sahipliği yapacak.

Türkiye’de ilk ve tek sektörel buluşma mekanı olan fuar, Türkiye’nin tüm bölgelerinden sektör temsilcilerini bir araya getirecek.

Fuar bu yıl, 11.000 metrekare kapalı, 2.000 metrekare açık alanda İzmir Kültürpark’ta yapılacak.

Fuar kapsamında düzenlenecek olan Çiçek Yarışması’nın yanı sıra sektörün sorunları ve geleceğine yönelik öngörülerin ele alınacağı çeşitli seminerler gerçekleştirilecek.

Geçen yıl, 4000 metrekarelik alanda 105 katılımcıyı buluşturan fuarı, Hollanda, İtalya, Kıbrıs, İngiltere, Ukrayna, İsrail, İsviçre, Moldova, Azerbaycan, Yunanistan ve Suriye’den 2.053’ü profesyonel toplam 8.491 ziyaretçi gezmişti.

Fuarda sergilenebilecek ürünler

• İç ve dış mekân süs bitkileri
• Kesme çiçek, fide, çiçek soğanları, bitki besinleri, bitki ilaçları
• Sera malzemeleri, sera imalat ve montajında kullanılan alet ve ekipmanlar
• Bahçe mobilyaları, dekorasyon malzemeleri, peyzaj

Proje Sorumlusu
Canan KARAVİT
Meşrutiyet Cad. No: 44/5
06420 Kızılay-ANKARA
Tel: 0 (312) 430 70 00 (pbx)
Faks: 0 (312) 430 70 03
GSM: 0 (533) 620 29 60
e-mail: canan@forzafuar.com.tr
http://www.forzafuar.com.tr

malina 16-02-2006 19:32

Zonguldak'tan bir proje

Metince Yazdı:

Ben öğretmenim ve kendi okulumda çevre koruma kulübünde çalışıyorum. Bu gün kulüp toplantımız vardı öğrencilerime de sitenizden bahsettim. Çalışmalarınızda yer almak bizi onurlandırır.

Bizim bir projemiz var anadoluda bir hatıra ormanı oluşturma gibi şu an bunun düşünce çalışmalarını yapıyoruz. Burdaki orman işletmesinden mühendis arkadaşlar ve diğer sivil toplum örgütleriye görüşüyoruz. Burdaki amacımız öğrencilere orman sevgisini aşılamak.

İç anadoluya gittiniz mi bilmiyorum. Gözünüzün alabildiğince bozkır kilometrelerce gidersiniz ve bir tek ağaca rastlamayabilirsiniz. iste bu bozkıra yapabilirsek bir hatıra ormanı kurmayı düşünüyoruz.

Çalıştığım ilçe batı karadenizde (Ereğli/zonguldak) Burada ağaç kendiliğinden yetişiyor diye düşündük. oysa anadoluya dikeceğimiz ağaçlar gerçekten çok önemli.

Bizim düşüncemiz ereğli'deki 22 okuluda çalışmamıza katarak 10.000 fidanı gönderebilmek böylelikle tüm öğrencilerimizin bu ormanda bir ağacı olacak ve fiili olarak bu olayın içinde yer alarak ormanlarımız konusunda duyarlı olacaklar ve ayrıca gerçekten ihtiyacı olan bir bölgede ağaçlandırma yapmış olacağız.

malina 16-02-2006 19:34

Alıntı:

Çalıştığım ilçe Batı Karadeniz'de... (Ereğli/zonguldak) Burada ağaç kendiliğinden yetişiyor diye düşündük. Oysa Anadoluya dikeceğimiz ağaçlar gerçekten çok önemli. Bizim düşüncemiz Ereğli'deki 22 okulu da çalışmamıza katarak 10.000 fidanı gönderebilmek
Ağaçların orada yaşabilmesi için yöreye uygun olması gerekli. Bu konuda mesleki bilgisi olan arkadaşlar bakalım ne diyecek...

metince 16-02-2006 23:44

Öneri ve görüşlere açığız buradaki orman işletme müdürlüğünden mühendis arkadaşlarda bizlere yardımcı oluyorlar .Amacımız söylediğim gibi olabildiğince çok öğrencinin bu olaya katkı sunmasını sağlamak ve Öğrencilerde orman sevgisi ve yardımlaşma bilincini yerleştirmek diye düşündük.
Düşündüğümüz bölge Nevşehir ve yozgat arasında ve bu bölgede daha önce çayıralan orman işletme müdürlüğünce bir ağaçlandırma çalışması yapılmış.
tabi tüm bu söylediklerimiz şu an fikri bir tartışma Bunun ne kadarını gerçekleştiririz bilmiyorum .Ama 21 martta bir köy ilköğretim okuluna 100 tane çam fidanı dikeceğiz bununla ilgili etkinlik resimlerini göndereceğim.
Yuakarıda fikri olarak çalışmasını düşündüğümüz projede görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.

Plumbago 25-02-2006 19:10

2006 yılı fuarları

Ege 4. Süs Bitkileri, Seracılık ve Peyzaj Fuarı, 16-19 Mart 2006 tarihleri arasında İzmir Kültürparkta yapılacaktır. Detayli bilgi http://www.flowerfairs.com/ adresinden alinabilir. Tüm dogaseverlerin katilmasini tavsiye ederim...

sezinci 25-02-2006 20:19

Hadi bakalım İzmir'liler. Sanırım Pumbago fuarın açık olduğu süre boyunca orada bulunacak.

Bu iyi bir fırsat toplantı için.:)

sezinci 25-02-2006 20:20

Bu arada Plumbago duyuruyu aşağıdaki linke de eklesen iyi olacak.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=369

backyard 25-02-2006 20:30

kör yılmaz :)

Plumbago 27-02-2006 16:01

Fuar dahilinde 16 Mart gunu saat 17:15 te (Herhangi bir aksilik olmazsa tabii) "Süs Bitkileri Sektöründe Bilgisayar kullanımları" isimli bir seminer verecegim agaclar.net uyesi herkesi beklerim. Ayrica yine fuarda DijitRA Bilgisayar olarak bir standimiz olacak oraya da cay icmeye beklerim tabii :)

sezinci 27-02-2006 17:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi backyard
kör yılmaz :)

Ben bu admine'den şikayetçiyim.

Üyelerin kalbini kırıyor.:)

arsakay 27-02-2006 17:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Plumbago
Fuar dahilinde 16 Mart gunu saat 17:15 te (Herhangi bir aksilik olmazsa tabii) "Süs Bitkileri Sektöründe Bilgisayar kullanımları" isimli bir seminer verecegim agaclar.net uyesi herkesi beklerim. Ayrica yine fuarda DijitRA Bilgisayar olarak bir standimiz olacak oraya da cay icmeye beklerim tabii :)

İlginç bir konu. Rica etsek sunumunuzdan sonra burada bizleride özet olarak bilgilendirebilir misiniz? En azından bir fikrimiz olur.

Plumbago 27-02-2006 17:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arsakay
İlginç bir konu. Rica etsek sunumunuzdan sonra burada bizleride özet olarak bilgilendirebilir misiniz? En azından bir fikrimiz olur.

Tabiiki. Su anda hazirliyorum henuz. Tamamladigim zaman .ppt dosyasi halinde isteyenlere gonderirim.

sezinci 27-02-2006 17:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Plumbago

Plumbago programı yetiştirdin galiba. Başarılar dilerim şimdiden. Kolay gelsin.

Plumbago 27-02-2006 17:23

Tesekkur ederim. Demo halinde elimizde olacak gibi fuara kadar :)

malina 27-02-2006 19:43

Demonun bitmesine sevindim :)

metince 27-02-2006 20:22

yukarıda bahsettiğimiz projemiz yavaş yavaş şekillenmeye başladı.Orman bakanlığı ağaçlandırma genel müdürlüğpü ile görüştük.Onlardan 10 bin tane karaçam fidanı konusunda söz aldık.Okul müdürümüzde bize bu konuda destek sunuyor.Yarın ilçe mili eğitimm müdürümüzle görüşmeye gideceğiz.İlçedeki tüm okulların bu kampanyaya aktif katılımını sağlayacağzız ereğlideki10 bin çocuğun Anadolunun bu bozkırında 1 tane ağacı olacak.
Yozgattan arkadaşlarda bu fidanların dikimi konusunda araştırmalar yapıyor.
Siteye üye orman mühendisi arkadaşalardfan bu kopnudaki görüşlerini bekliyorum.Biz karaçam düşündük.Fidanları Eşkişehir veya Ankara'daki fidanlıklardan alacağız. Neler tavsiye edersiniz ?

sezinci 27-02-2006 22:14

Bu konudaki en sağlıklı bilgiyi fidan dikeceğiniz yerdeki Orman İşletmelerinden alabilirsiniz. Size toprak ve iklim özelliklerini de gözönüne alarak en uygun türü söyleyeceklerdir.

Ankara Fidanlıklarını bilmiyorum ama Eskişehir Orman Fidanlığı'nın ürettiği fidanlar çok iyidir. Büyük oranda başarı elde edebilirsiniz.

malina 27-02-2006 22:48

Bu konuya neden ilgi gösterilmedi anlamadım. En azından proje hakkında fikirlerinizi söyleyebilirsiniz :)

sezinci 27-02-2006 22:55

Veya benzer çalışmaları herkes kendi bulunduğu yörede yapabilir.
En azından öğretmenler çocuklarına önderlik yapabilirler.

metince 28-02-2006 00:56

işletme müdürlükleri bu konuda pek duyarlı değilller çayıralan orman işletme şefliği ile yer için bir görüşmemiz oldu bizi pek sıcak karşılamadı programımızda böyle bir çalışma yok diyerek geçiştirdi. Toprağın killi yapıya sahip olduğu söylendi .iklim karasal iklim bütün bu özelliklerini düşünerek karaçam olsun dedik. yalnız dikeceğimiz alanın korunması için dikenli tel içine alınması gerekiyor .
Bu sorunu çözmeye çalışıyoruz umarım bir aksilik olmazsa mart sonu gibi bu iş olacak.Burda bizim için birinci öncelik orman sevgisinin çocuklarımızda kazanım olarak sağlanması ve anadolunun bozkırlarında bir sevgi ormanının yeşermesi.
yılmaz ve malina arkadaşlar sizlere ilginizden dolayı teşekkür ediyorum.Bir hikaye vardır bilirsiniz.binlerce deniz nası sahile vurmuş ve bir adam bunları denize atmaya çalışmaktadır.Ordan geçenler bunu meraklı gözlerle izlerken delimidir diye düşünüyorlarmış.Sonra birisi soruyor beyefendi burda binlerce deniz anası var siz boşuna uğraşıyorsunuz demiş
Adam kendisine sorutyu sorana bakmış ve elindeki deniz anasının denzie bırakmış.
-BAK BU KURTULDU DEMİŞ
Biliyorum belki beklediğim ilgiyi bulamayacağım ,çeşitli beklemediğim ummadığım güçlüklerle karşılaşacağım ama arkadaşlarım ve ben birkişiyi dahi orman sevdalısı yapabilirsek orman sevgisini bir kişinin gönlünde yeşertebilirsek işte o zaman diyeceğiz
-BAK BU ORMANI SEVİYOR VE KORUYOR DİYECEĞİZ
Her şeye rağmen sizlere teşekkür ediyorum çünkü biliyorum ki sizlerde en az benim kadar bu işe gönül vermişsinizdir.Yaptığınız siteden bu anlaşılıyor.yılmak pes etmek yok.

metince 08-03-2006 19:09

selam malina ankara gurubuyla nasıl bağlantı kurabilirm

aybala 08-03-2006 21:34

böyle bir topikleri var ...
http://www.agaclar.net/forum/showthr...p?t=242&page=7

malina 11-03-2006 13:38

23 - 26 Mart 2006
Bahçe Dünyası 2006
1.İstanbul Bahçe, Mobilya, Peyzaj Tasarımı, Bahçe Mimarisi, Bahçe Ekipman, Havuz ve Bitkiler
Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi İstanbul

06-09 Nisan 2006
FLORIST'06
16. Çiçekçilik, Seracılık, Bahçe Kültürleri ve Aksesuarları Fuarı
CNR EXPO Fuar Merkezi Yeşilköy İstanbul

06-09 Nisan 2006
5.Uluslararası Organik Ürünler ve Çevre Fuarı
Harbiye Askeri Müze - Ahmet Fethi Paşa Salonu

12 - 16 Nisan 2006
4. Yalova Süs Bitkileri Fuarı
İç Mekan ve Dış Mekan Mevsimlik Süs Bitkileri
Yalova Fuar Alanı Yalova

13 - 16 Nisan 06
Bahçe 2006 Bahçe Mobilyaları, Peyzaj ve Bahçe Mimarisi, Bahçe Bakımı ve Bitktileri
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İstanbul

14 - 17 Aralık 06
Exponatura Fuarı 2006
Doğal, Organik, Bitkisel Ürün ve Gıdalar, Sağlık Turizmi, Spa, Welness, Doğal Tedaviler
Dünya Ticaret Merkezi İstanbul

Humeyra 11-03-2006 18:47

FLORIST'06
16. Çiçekçilik, Seracilik, Bahçe Kültürleri ve Aksesuarlari Fuari
06.04.2006 - 09.04.2006

CNR EXPO Fuar Merkezi
Yeşilköy/İstanbul

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025