![]() |
Alıntı:
|
|
Alıntı:
Çok ayıp etmişsin. Ben Bursa'ya kadar gidip ziyaretimi yaptım. Arabayı kargo ile göndermedim:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.feebleminds-gifs.com/b4.gif |
Cihangir;
S1 yok ama S2 var.Ben 4-5 ay önce aldım.O günden bu güne fiyatı epey düştü.Fazla zaman geçmeden bir üst modelin (muhtemelen S3) çıkacağını tahmin ediyorum.O zaman S1 ve S2 nin fiyatı daha da düşer.Biraz daha beklersen iyi olabilir.Hemen alacaksan da kendini biraz zorlayıp S2 alsan.Almaya karar verirsen eksilerini de sayabilirim.(Bu konudaki forumlara baktığımda herkes aldığı makinanın en iyisi olduğunu söyler.) |
Teşekkürler adige... Bekleyeceğim zaten, elim mahkum.. :o
Bu arada, S1 S2 S3 sohbetlerine devam ederiz.. S2 konusunda haklısın, fotokritikte de "kendini biraz zorla S2 al" demişlerdi.. Bendeki makina ile kıyaslanmaz ama yine de bir süre kullandıktan sonra makinanın yetersiz kaldığı durumlarda insan "keşke bir üst modelini alsaydım" diye hayıflanıyor.. Bu durumlarda da bütçe yetersiz kalıyor.. Değneği hep ortadan tutmak zorunda kalmak ne kötü.. :p |
S1 ile S2 yi karşılaştırdım.
*Sayfada en az dört makineyi karşılaştırmak gerektiğinden casioları mecburen ekledim. |
|
S1 veya S2 ile ayak kullanarak ******, çok rahat yıldırım çalışabilirsiniz. Açıkçası ben **** başkası çeksin her türlü yıldırım fotoğrafı beni büyüler.
Makinenin diyaframını kısıp pozlama süresini en üst seviyeye çeker, bir de deklanşör kablosu ve üç ayak kullanırsanız gönül rahatlığı içinde yıldırım yakalayabilirsiniz. (Korkmadığınız takdirde) Zaten bir tane yakalasanız onun heyecanıyla daha çok yakalamak isteyeceksiniz. Şunu da unutmayın, makinenizi evin gördüğü en iyi manzaraya karşı kurarsanız en iyi sonucu alırsınız. |
Güzel bir site... A'dan Z'ye bütün makinalar hakkında bilgi bulabilirsiniz..
Linkler bölümünden de pek çok siteye de ulaşabilirsiniz.. http://www.dcresource.com/reviews/allreviews.php |
|
"Bir ağacın dört mevsimi" kategorisinde en güzel, en özenli çalışma 1. sıradaki bence..
Malina'nın gönderdiği fotoğraflar kadar milimetrik olmasa da, titiz bir çalışma.. Eh, biz daha iyiyiz demek ki ! ;) |
Bu linkte de sayısal fotoğraf makinelerinin pek çoğunun karşılaştırılması yapılabilir.
http://www.letsgodigital.org/en/came...n/compare.html Cihangir Abi 1000ler kulübüne hoş gelmişsin.;) 2000e inşallah. |
Makinemle ilgili bir sorun var veya şu ara bende bir şey var.
Gün ışığında su dolu bardağa netleme yapamadım. Gün ışığından uzakta çekim yaparsam veya Flaş kullanırsam netlemede sorun yok. Aynı konumdaki başka bir cisme netleme yaparak da denedim olmadı. ??? |
Alıntı:
Mesafeyi merak ettim.. Varsa bir örnek gönder de görelim... Fazla çalışmaktan fotoğrafçı da odaklanamıyor olabilir belki.. :p |
Bana kalırsa , yakın mesafeden normal çekim yapmaya çalıştığından netleme yapamıyorsun.Çekmeye çalıştığın nesneye uzaklığına göre makro veya süper makro modunda çekmen gerekiyor.Yanılıyorda olabilirim.
|
Fuji 5100 filan en yakın 10 cmden çekim yapabiliyor. Işığın uygun olmadığı zamanlarda netleme sorunu olabiliyor. Ben özellikle gün dooğum ve batımlarında ve çok yakınlaştırma yaptığımda otomatik netleme ile ilgili sorun yaşıyorum. Sorunu el ile netleştirme ile çözüyorum. 5100de el ile netleme özelliği varsa denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Aynı zamanda eğer yakın çekimde o sorun ile karşılaşıyorsanız yakın çekim modunda değilde uzaktan yakınlaştırma yapmak suretiyle denemenizi öneririm.
|
Alıntı:
|
Sizin makinaya fuji S5500 de deniyor.Elle netleme özelliği var.
• Objektif Fujinon 10 kat optik yakınlaştırıcı objektif F:2,8 - F3,1 • Odak Menzili f = 5,7 - 57,0 mm (37 - 370 mm (35 mm film kullanımına) eşdeğer) • Netleme Otomatik netleme (alan , çoklu, noktalı, merkezi), El ile netleme, İstikrarlı netleme • Netleme Menzili Normal: Geniş açı: 0,9 m - sonsuz, Dar açı: 2m - sonsuz • Makro: Geniş açı: Yakl. 0,1 m - 2m, Dar açı: 0,9m - 2m |
Makinem 3-4 ay önce elime geçti.
Daha çok kurcalamam gerek anlaşılan. |
Acemi fotoğrafcı senii... :p
Makinaya çamur atacaktım ama biraz inceleyince içimden gelmedi.. Zaten fotoğrafını görmek yetiyor.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Mümkün olduğunca kullanmamanızı önereceğim.. Full optik zoom kullanıp, pc'de fotoğrafı yakınlaştırın, dijital zoom'un yaptığı farklı birşey değil... Optik zoom ile çekim yaparken de tripot kullanmak zorundasınız biliyorsunuz.. |
Alıntı:
Ben mekanik makinelerin adamıyım. Digital makine icad oldu, mertlik bozuldu:rolleyes: |
Merhaba arkadaşlar.Fotoğrafçılığa yeni başladım.Bu nedenle sizlerle bilgi alışverişinde bulunmak istemekteyim.Sohbetlerinize katılabilirsem sevinirim.
|
|
|
|
Merhaba Sequoia gigantea hoşgeldin,
galeride güzel fotoğrafını koyacak iyi bir yer olduğuna eminim. |
galeri mi ben orayı bilmediğim için buraya astım..
arkadaşlar fotoğrafı makine mi çeker, fotoğrafçı mı çeker. makineler konusunda bu kadar para harcamaya gerek var mı.. önemli olan göz ve açısı. bu fotoğraflar zenit-e veya instamatic bir makine ile de çekilebilir veya 100 dolarlık bir dijital ile de.. |
Galeri için www.agaclar.net ana sayfasına gidin. Üst menüde galeri linki yer alıyor.
|
Alıntı:
Biri söylemişti bir zamanlar. Fotoğrafın basımını görmeden fotoğrafçı sonucu görürmüş. |
Merhaba Sequoia gigantea.. Öncelikle şunu söylemeliyim, bu topiği fotoğraf üzerine yapacağımız sohbetlere ayırdık... En baştan okursan anlarsın..
Ben önce kullandığın makinanın markasını ve hangi resim işleme proğramlarını ne kadar kullanabildiğini öğrenip, listeye seni de eklemek istiyorum.. |
Alıntı:
Şaka bir yana, elbette makinadan makinaya fark var.. Hele, elindeki makina senin gördüğünü göremesin, deklanşöre basarken hayal ettiğin netliği yakalayamasın, bak o zaman dolar euro hesaplarına nasıl dalıyorsun.. Yıllar önceki bir hikayeyi anlatayım, ne demek istediğimi anlarsın.. Birgün, benim külüstür Murat 124'le Bursa'dan Bandırma'ya 1 saat 5 dakikada geldim.. Bahsettiğim yol 100 km.. Hız yapmayı severim, şoförlüğüm de fena değildir, hatta evlenene kadar trafikte başımdan geçenleri anlatsam inanamazsınız.. Neyse.. Arkadaşımın çay ocağında çay içerken tanımadığım birisi lafa karışıp "Ben Bursadan 20 dakikada geldim" dedi.. ??? Güldüm.. "Emin misin ?" dedim.. "Evet" dedi, " 5 geçe çıktım 25 geçe geldim ".. Saatte ortalama 300 km hız yapması gerekmiyor mu ? Arabasının markasını sordum.. 78 model Murat 131'miş.. Kadranında maksimum 160 km/h yazıyor !! Dolayısıyla, bu işte ustalık önemli ama usta fotoğrafcıların hiçbirinde benim kullandığım makina yok.. Neden acaba ? Tatmin etmediği için olabilir mi ? |
1 Eklenti(ler)
Lise yıllarında sıradan makinalar ile bol bol fotoğraf çekerdim, kısıtlı olan harçlığımın büyük kısmı fotoğrafa gidiyordu. Sonra Zenith' e terfi ettim.Bu kez memur maaşımın yüklüce bir kısmını götürmeye başladı.Düğün dernek ne bulsam çekiyordum.Kullananlar bilir bu zenith lerin en kötü yönü zırt pırt perdesinin yırtılması idi ve odukça da ağırdı.İstanbul'dan objektif ve telesini de aldım uzun yıllar kullandım.(Perdesi yırtıldıkça yenisini alarak)Askere giderken 1992 yılında objektifleriyle beraber arkadaşıma sıfırları karıştırmıyorsam 600 bin liraya sattım, o da hemen arkadaşına 750 bine ve bir haftalık da Kayseri tatili karşılığı vermiş.(nasıl ticaret ama)Askerlik sonrası evlilik,çoluk çocuk derken bas-çek makinalar talim..
Dijital makinaya ben de bir süre direndim ama sonunda yenildim. Üç yıl önce hem webcam, hem de fotoğraf çeken dandik bir makina aldım,hiç sorup soruşturmadan ,sonraki gün filaşlısı gelecek olmasına karşın beklemeden filaşsızını aldım,onun yüzünden neler neler kaçırdım.(Yeni aldığım sıralarda çektiğim yaban domuzu sürüsünü bir türlü yükleyemedim siteye,demek ki o kadar berbat çekim yapıyromuş)Şimdi çocuklar bile kullanmıyor. Aradan bir yıl geçtikten sonra biraz daha iyisini(datron dan minton'a terfi ettim) aldım.Ama baktım bu da işimi görmüyor, en son 3-4 ay önce Canon S2 aldım.(Laf aramızda bu da artık yetmiyor ama daha makina almak bir yana lafını bile etmeye korkuyorum,hanım biraz eli sopalıda ondan) Şimdi gel de hak verme, ikisi filmli 5 tane fotoğraf makinası var ama kolunda bir bileziği bile yok., Makina alacaklar iyice düşünmeden sakın ha makina almayın. Sahi şu domuz sürüsünü buraya ekleme çalışsam çok mu aykırı kaçar? |
Alıntı:
|
Hele bir sene geçsin üstünden, bakarız.Daha 5-6 taksidi duruyor.
|
Taksitleri Ciho öder, sen merak etme Adige. Sevgili makinenle şimdiden vedalaşsan iyi olur.
|
İş makinayla vedalaşmayla bitse iyi, hanımla da vedalaşmak gerekiyor,yeniden makina almak için.Gönlünü etmek sanırım 6 ayımı alır.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025