![]() |
Alıntı:
ayol marka ne yapsın, inan berbat çekmişim malina şahidim ama tabi benim bir minolta makinam var, ben onla zamanında ne güzel şeyler çekmiştim hah buldum dijital kameralar çıktı mertlik bozuldu!! |
Malina bu işte üstadımızdır, o öyle dediyse öyledir ama makina faktörünü o da kabul eder zaten.. Neyse, ben o son cümleye katılmıyorum..
Dijital çıktı, fotoğraftan para kazananların işleri bozuldu.. Yaşasın dijital özgürlük !! :p |
yav ben fotoğraftan çok anlamam ama karanlık odaların bir büyüsü olduğunu düşünüyorum
şimdi herşey çok teknolojik, çek fotoyu, zırt diye yükle makinaya ve hatta mail at fotoprintçisine sana postalasın çıkanları malina duymasın :cool: |
Alıntı:
http://www.wdyd.com/topic.asp?TOPIC_ID=3722 KARANLIK ODA:filmli makinalarla çekilen fotoğrafların neden karanlık odalarda basıldığı sürekli tartışılmıştır. Aslında karanlık odada yapılan bütün işler aydınlık odalarda yapılabilir. Fakat fotoğrafçılar sanatçı ruhlu insanlar olduğundan yaptıkları işe konsantre olabilmek, kendisini meşgul eden gereksiz kişilere, eşlerinin dırıdırına mani olmak için karanlık odayı icat etmişler ve günümüze kadar sürdürmüşlerdir. Bak bakalım, kim yazmış bunları :):):) |
:( :( Fotoğraf yükleyemiyoruuuuum. Çıldıracağım ya, sabahtan beri aynı şeyleri yazıyorum, gönder diyorum, 64 kb'de kalıyor.. Tekrar tekrar aynı şeyleri yazmaktan sinir geldi.. Gidiyorum ben..
|
Bence fotoğrafta önemli olan makine değil objektif. Ben şimdiye dek dört makine kullandım. Canon A10, Zenit, Canon EOS500N, Canon EOS 300. İlk ikisi mekanik, son ikisi otomatik makinalardı. Bunlardan en iyi çekimleri çoğu kimse tarafından külüstür sayılabilecek Canon A10 ile yaptım; fakat makinenin merceği çok iyiydi. Mesela Canon da iyi makinedir, Nikon da; ama Nikonun mercekleri daha iyi olduğundan profesyonellerce daha çok tercih ediliyor (son cümle bir fotoğrafçının sözleri, benim değil).
Dijital makineler ise bence amatör fotoğrafçılar için büyük kazanç. Film ve banyo derdinden kurtuluyorsunuz. Çektiğiniz kareleri bilgisayarda düzenleyebiliyorsunuz. |
:cool: sanıyorum NİKON yazmak istedin ama nokia yazdın
ayrıca katılıyorum makina sadece filmi barındıran bir kutudur asıl ışığı filme ileten obj en önemli fotoğraf ekipmanıdır. |
Fotoğrafçılar
malina - İstanbul =) DarkYES - Rize,Artvin,Trabzon higs - Bursa adige - Samsun aybala - İstanbul backyard - Adana civarı (umarım) GEZEN1 - Antalya neslibek - İstanbul Enfantin - Isvicre catman - .......... gisela - Ankara qitted - Ankara SalihGüler - Ankara (diyelim mi efendim) SZT- Mersin capacı - egedoğa / İzmir Yilmaz - Kütahya Ömer Balyalı - Bursa zafer10el - İstanbul YKS - ........ Designum-Eskişehir,Adana... Cihangir-Bandırma Forester - Mudurnu /Bolu Marty - Almaty/Kazakistan Altunn - Kilis Kıvılcım - İstanbul Sevelim - Bursa :) Kağan- Muş |
Sevelim - ?
Sevelim - Bursa
|
Fotoğraf boyutunu küçültmek
Arkadaşlar aranızda FreeHand kullananlar var ise söyleyebilirler mi acaba? Jpeg formatında kaydedebiliyor muyuz bu programda? FreeHand kullanmayı Photoshop kadar bilmiyorum ama fotoğraf boyutunu küçültmek amacı ile kullanacağımdan bir sorun yaşamam zannediyorum. Hatırladığım kadarıyla kaydedebiliyorduk ama yıllardır kullanmıyorum unutmuşum.
(Bunları yazarken servisteki çilli şirin kızın sorusu geldi) |
Freehand'te yeni bir döküman açtıktan sonra alttaki sayfa ölçü birimini piksele çevir.
Fotoğrafını sayfaya çağır. (ctrl +R) Bir köşesinden tutup, eni 700 piksel olacak gibi küçült. (Küçültürken fotoğraf orantılı küçülsün diye shift tuşunu basılı tutmayı unutma) Kaç piksel olduğunu properties objectten görebilirsin. Kaydet seçeneğini değil, export seçeneğini kullanacaksın. Export ederken jpeg bölümünü seçili hale getir. Bu kadar :) |
Fotoğraf küçültme
teşekkürler malina.
Belki bu arada freehand'i de öğrenirim. |
|
Webdersleri
Yıllar önce Photoshop'u Webderslerindeki örnekleri uygulayarak öğrenmiştim. Öğrendikten sonra da, bir daha uğramamıştım oraya. Yine favorilerim arasına almam gerekecek galiba.
|
Freehand'i yükledim, fotoğrafları küçülttüm. Birkaç tanesini ekledim bile.
|
Fotoğraf
Bugün birkaç fotoğraf çektim.
Çam ağaçlarının sürgünleri çok güzeldi ve hemen görüntüledim. Ben ağaçları severim ama hangi türden olduğunu pek bilmem. Sürgünlerinden anladığım kadarıyla her biri değişik bir çam türüydü. İlginç bir ağaç gördüm fotoğrafın boyutunu küçülttüğümde onu da ekleyeceğim siteye. Bugün fotoğraf çekerken şunu farkettim. Eskiden de doğa aşığıydım; ağaçlara, kuşlara, çiçeklere bakmaya doyamazdım. Güzel bir manzara bana enerji verirdi. Bu siteye üye olduktan sonra sadece bakmakla yetinemediğimi farkettim. Gördüğüm her güzel objeyi (ağaç ve doğayla ilgili tabii ki) sizlerle paylaşmak zorundaymışım gibi hissediyorum. Hele o an fotoğraf makinam yanımda değilse çoook üzülüyorum. |
Aynı ağacın farklı açılardan görünüşü
İlginç bir görüntüyü tek açıdan değil de farklı yönlerden çekerim hep. Bugün aynı ağacın üç farklı yönden görüntüsünü ekledim siteye.
http://www.agaclar.net/gallery/album.php?id=316 En ilginç olan tek fotoğrafı mı yoksa değişik görünümlerini mi eklemeliyim? Site yöneticileri bir yanıt verirlerse sevinirim. |
Alıntı:
Ondan sonrada al başına belayı. Yolda ağaçlara bakıcam diye sağa sola çarpıyorum. Etrafta sizi izleyen " napıyo bu? " bakışları da cabası. :) |
Alıntı:
Eklediğin fotoğrafa baktım. Bu ağaç sadece 1 kare eklenebilirdi... |
@sevelim, doğada dolaşırken bizi de yanında taşıdığın için teşekkürler :)
|
HTML Kod:
Eklediğin fotoğrafa baktım. Bu ağaç sadece 1 kare eklenebilirdi... Hani derler ya başkalarını nasıl bilirsin? Kendim gibi... İşte bunun için eklemiştim. Farklı görüntüleri kendim için çekiyorum aslında. Sizler hep benimlesiniz zaten. Sizleri şahsen tanımıyorum ama aramızda bir gönül (ağaç sevgisi) bağının oluştuğu kesin. Asıl ben hepinize teşekkür ederim. Paylaşmayı seven birine bu fırsatı verdiğiniz için. |
Adını dik açı olarak değiştirip dikaci03'ü bıraktım. Diğerlerini sildim.
Aslında silmeyecektim ama yanlış örnek olmasın diye içim acıyarak sildim yine de :) |
Aybalam
Size aybalam diyorlar izninizle ben de böyle demek istedim.
Sadece size demiyorlar. Aynı garip bakışlar benim de üzerimde. Bu kadın kafayı yemiş dediklerinden eminim. Elimdeki makine öyle profesyonel birşey de değil. Belki de özenti diyorlardır, alsın hevesini garip.... :) |
Dik açı
İyi olmuş malina. Elceğinize sağlık.
Biliyorsunuz yeniyim buralarda. Zamanla öğreneceğim. Kötü örnek olmayı hiç istemezdim. Görüntü kirliliği oluşmasın değil mi. :) Bir soru daha: Az önce yazdığım mesaj almış başını gitmiş. Sizler alıntı yaptığınızda eni genişlemiyor da ben yapınca niye öyle garip bir şekilde genişliyor anlayamadım. |
Alıntı yüzünden genişlemiş sayfa göremiyorum. Seninkiler de gayet düzgün:)
|
#141 mesajda, mesajınızı [HTML] kodlari yerine [QUOTE] arasına alırsanız , sorun çözülüyor
<> HTML kodları arasına alıyor, onun yanındaki php Quote ise en sondaki butondan çıkıyor |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
------------------------------------------------------ Gelelim benim kahve muhabbetine !! " Dur abicim ya, ne yaşlılığı ? Ben kızıma takılırım arada böyle, acayip kızıyor.. "Babaaa" diyor manalı manalı, kabul edemiyor.. Şimdi, yaşlı başlı adamın dağda ne işi var diye sorarlar adama.. Yaaaa " ------------------------------------------------------- Sevelim'e diyorum... Ben.. :p Kafam karıştı şimdi ! E yuh yani bana !!! I'm Sorry !!!! |
Kadrolu dedektifimiz iş başında :)
|
Alıntı:
Bu fotoğrafını da yeni gördük bu arada :) |
Bana abi deyişinizi farketmiş ancak bozuntuya vermemiştim. İz süreceğinizi bilsem o zaman söylerdim.
:) sorun değil. Çok istiyorsan yine abi diyebilirsin. Bence sakıncası yok. |
Alıntı:
Bir oraya bak, bir buraya... Söylenecek ne olabilir ki ? Ben sana bundan sonra sevelimciğim deseeem olmaz.. Sevgili Sevelim deseeem, çok uzun, kısaca SS desem ? Hem sen de anlamış olursun !! :p |
Bence en güzeli, sen söyle sana nasıl hitabetmemi istiyorsan.. Hiç olmazsa risk almamış olurum.. Bu günlerde kime ne desem kırılıyor.. Ciddiyim !!
|
Ben kırılmam. Canın ne istiyorsa öyle hitap edebilirsin. Relax. İçinden geleni söyle.
|
Bende katılmak istiyorum.HP 735 digital foto makinem var. İstanbul'da oturuyorum fakat Edirne ,Tekirdağ ve Kırklareli civarlarında fotoraf çekebilirim.En son Edirnede çektiğim bir anıt çınarın resmi galeriye gönderdim saygılar...
|
Fotoğrafçıların üye olması gerekmiyor sanırım..Örneğin İzmir'den katılanları üye listesinde bulamadım.
|
Fotoğrafçılar
malina - İstanbul =) DarkYES - Rize,Artvin,Trabzon higs - Bursa adige - Samsun aybala - İstanbul backyard - Adana civarı (umarım) GEZEN1 - Antalya neslibek - İstanbul Enfantin - Isvicre catman - .......... gisela - Ankara qitted - Ankara SalihGüler - Ankara (diyelim mi efendim) SZT- Mersin capacı - egedoğa / İzmir Yılmaz - Kütahya Ömer Balyalı - Bursa zafer10el - İstanbul YKS - ........ Designum-Eskişehir, Adana... Cihangir-Bandırma Forester - Mudurnu /Bolu Marty - Almaty/Kazakistan Altunn - Kilis Kıvılcım - İstanbul Sevelim - Bursa Kağan- Muş Oktars - İstanbul, Edirne ,Tekirdağ, Kırklareli hasanulas - izmir aybala yerine ben yaptım :) |
Sahi capacı üye listesinde neden görünmüyor.
Onu Darkyes eklemişti. Hayali biri mi acaba :) |
:) eline sağlık backyard
Aklıma bir fikir geldi şimdi Listenin son halini tutmak için, bir önceki listeyi silerek ilerleyelim mi? |
''Egedoğa''...?
|
Alıntı:
Darkyes değil ben eklemişim listeye :rolleyes: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025