![]() |
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
|
"Ağaç Fotoğrafı" Üzerine
Çok uzun yazmışım ![]() ( Bir konu açarak yazdıktan sonra, günü geldiğinde yazılmış muhtevayı -malûm karşılanacağını ümit ettiğim sebeplerden- tutup silmek... Bunu birkaç defa yaptım. 2017'de açıp 2024'te sildiğimi gördüğüm bu da onlardan biri olmuş ( Malina Hanım'ın beğenisini askıda bırakma pahasına. Özür dilerim ). Düzenleyen ormanci : 05-01-2026 saat 10:50 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
|
“Dürbünle Ağaçlara Bakmak” konusunda gönderdiğim naçizane meşe fotoğrafının mekânı uydu görüntüleri ve hatta “street photo”lardan görebildiğim kadarıyla, ilçe yolunun tadilatı faslında şantiyeye döndürülmüş. Mekânın ruha oturan peyzaj varlığı talan edilmiş. ( Halbuki hem dürbün hem de fotoğrafta anlatmak istediğim hep o Tabiat peyzajları ) Fakat bu da yetmemiş, hafriyat / yol makinalarının sahası yapılmak yanında, duruma çok iyi giden ve hatta asıl amaçları daha iyi ifade eder şekilde “meşe kömürü” ocakları kondurulmuş. Ne de olsa, kalan son meşeler orada (idi)… Street photo’lar son uydu görüntülerinden öncesine ait. Böyle olunca, uydu görüntülerinde, talan edilmiş mekânın bir yanında yol makinalarının depolanmasından kalan çıplak kireç toprağı dokusu, diğe yanda meşe kömürü ocaklarından kalan simsiyah öbekler. Hepsinin da adı artık peyzaj değil, ada/pafta… Dürbün faslında fotoğrafı biraz aşağılamış isem de, işte o gün birkaç saat bile etmeyen sürede çekebildiğim kadar fotoğraf bana kalmış oldu. Fakat yok edilen tabiat karşısında bunu kârdan sayacak değilim. Yine de "belki bir umut ağaçları kesmemişlerdir" (diyorum). https://ibb.co/SDyVNmMY Düzenleyen ormanci : Dün saat 22:34 |
|
|
|
![]() |
|
|