![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Fikriniz olsun diye bikaç örnek, photo. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 resim açık hava 2 resim sağda yanan bir floresan ışığında 3 resim yine tavandan floresan aydınlatmalı bir odada 4. resim gece sokakta normal çekim 5 resim tavandan aydınlatmalı 100 mumluk ışık altında Hiçbirinde flas kullanılmadı. hepsi otomatik çekim müdahele yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Yine bir küçük floresan masa lambası ile aydınlatılan ortamda çekilen fotolar. Nergisler simdi çekildi. Sayın Pria'nın bu sene erken açan nergislerinden ![]() Elbette resimler çok küçültüldü. isterseniz emailinize gerçek boyutları atabilirim. farkı görürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
Söylediğim gibi fotoğraflarınız çok güzel, kullandığınız cihaz tam olarak hangisi ve bununla ilgili bir takım sorularım olacak; 1- zoom da başarı durumu nedir. (bahçede bulduğum bir böceği zoomlamaya çalışsam tüm ayrıntıları verebilir mi? veya göl kenarındasın su kuşlarını yanına yaklaşıp kaçırmadan net olarak kaç metreden çekim yapılabilir.) 2- Hareketli nesnelerde görüntü kalitesi ne durumda. 3- Yine havada ki kuş örneği gibi, görüntü yakalama hızı nasıl. 4- Çekilen fotolar kaç mb. ve farklı seçenekler sunuluyor mu? 5- Flash diskten söz etmişsiniz, diski direkt olarak makineye takıp foto veya video aktarabilme özelliği var mı? (Gezilerde hafızayı boşaltma açısından çok işe yarayacak özellik.) Şimdilik aklıma gelenler bunlar, unuttuğum olmaz sa olmaz özellikler var ise siz ilave ederseniz sevinirim. Kusura bakmayın biraz fazla yazdım galiba. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Tek tek cevap vermek gerekirse; Söylediğim gibi fotoğraflarınız çok güzel, kullandığınız cihaz tam olarak hangisi ve bununla ilgili bir takım sorularım olacak; 1- zoom da başarı durumu nedir. (bahçede bulduğum bir böceği zoomlamaya çalışsam tüm ayrıntıları verebilir mi? veya göl kenarındasın su kuşlarını yanına yaklaşıp kaçırmadan net olarak kaç metreden çekim yapılabilir.) Zoom oranı bence yeterli. Ancak tüm ayrıntılardan kastınız nedir bilemem. Benim prof. makine anlayışıma göre elbette ki o makine kadar olamaz. Bir örnek. Birinci resim max. genişş açı, diğeri max. zoom. Her hangi bir kırpma düzenleme yapılmış değil. ![]() ![]() 2- Hareketli nesnelerde görüntü kalitesi ne durumda. Hareketli nesnelerde hiçbir makine (prof. lar dahil) manuel ayarlama (fotoğraf bilgisi gerektirir) veya bunun için cihazda olan özel mod. lar kullanılmadan sonuca ulaşılamaz. Bu modlar birçok cihazda olduğu gibi S6 serisinde de var. 3- Yine havada ki kuş örneği gibi, görüntü yakalama hızı nasıl. Bu da yine hareket söz konusu olduğu için mod. larla ilgilidir. Mümkündür. 4- Çekilen fotolar kaç mb. ve farklı seçenekler sunuluyor mu? Çekilen fotolar max Çözünürlükte ( 5312X2988 pix) barındırdığı renk miktarına göre değişmekle beraber. 2.5 ile 5 mg arasında değişir. Farklı daha düşük seçenekler elbetteki var. 5- Flash diskten söz etmişsiniz, diski direkt olarak makineye takıp foto veya video aktarabilme özelliği var mı? (Gezilerde hafızayı boşaltma açısından çok işe yarayacak özellik.) Direct olarak takabilirsiniz. . Bir ucu normal usb bir ucu micro usb olanları ben şahsen kullanıyorum. Minicik bir şey. 64 gb. 80 tl gibi de bir fiyata almıştım.Taktığınız anda otomatik tel zaten dosyaları ekrana getirecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Kullandığım flashdisk de budur. Fiyatı yanlıs yazmışım. 55 tl ![]() Sandisk 64 Gb Ultra Android Dual Bellek Usb 3,0 GittiGidiyor'da 205831870 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Tüm ayrıntılar derken; bahçe de yaprak arkalarında çıplak gözle görülemeyen ancak iyi bir mercek veya zoomlu fotoğraf makinesi ile görülebilen teşhis edilebilen türler vardır, böceklerin gözle görünür olanlarında bile dikkatli bakmayınca bir birlerine benzemeleri söz konusudur. Tüm ayrıntılar derken; Ayaklarındaki, hareket ve koku duyargalarında ki ayrıntıları net görmek gerekir, çekilecek fotoğrafları bir yerde yayımlanacaksa ve bu ayrıntılar üzerinde konuşulacak yazılacaksa çok daha önem kazanıyor. Bu durum da konu biraz makro çekimlere kayıyor galiba. Aslında işin doğrusu Zoom özelliği iyi olan bir fotoğraf makinesi almak ama hem telefon hem fotoğraf makinesini taşımak benim işime gelmiyor, ayrıca her anında yanında bulundurma imkanı olmaz. Güvercinleri güzel zoomlamışsınız, aranızda ki mesafe yaklaşık ne kadardır. Googleden derlediğim örnek fotoğraflar. Ayrıntıları daha iyi tespit için örnek fotoğraflar. ![]() Çıplak gözle görünen ve görünmeyen böcekler için örnek fotoğraflar. ![]() Bu arada flaşdiskiniz güzelmiş. Bende normal (galiba 2.0) USB olanlarından 4 tane ( 4 tür müzik) var. (bahçede müzik dinlemek için kullanıyorum.) ![]() Böyle bir makine alırsak mecburen sizin ki gibi bir şey bulundurmak lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Örneklediğiniz fotoğraflar Prof makinelerle ve çok özel macro lenslerle çekilmistir ki bu lensler fotoğraf makinesinin neredeyse iki katı değerindedir. Heleki bikraçı Microskop üzerine konan ozel makine ile çekilmiş. normal macro lensle dahi çekilemez. Hiç bir telefonla bu resimleri çekemezsiniz. Prof makinelerle dahi ciddi fotoğraf bilgisi, becerisi ve teknik başka ekipmanlar gerektiren fotoğraflardır. Telle kaçmayacak bir böcege çok yaklasarak yakın resimler çekebilirsiniz. Gönderdiğim sigara resmini inceleyin. Güvercin resmi karşı binalara uzaklık yaklaşık elli metre kuşların objektifi uzaklığı 7-8 metre kadardır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sonyXperia Z5 premium'un kamera özelliklerini ayrıntılı incelemişler ben pek anlamam bir de siz göz atarsanız bakalım nasılmış. Sony Xperia Z5 serisinin ana kamerası aslında 25 MP! sonyXperia Z5 premiumla çekilen fotoğraf ve video örnekleri |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bulmaca sayfamızda bu şekilde sorular da olabilir mi acaba ![]() Sn musk çok güzel bir ayrıntı, siz çektiniz sanırım. Ellerinize sağlık. Ben de yeni bir cep telefonu almayı az da olsa düşünenlerdenim ![]() Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Faydamız olursa ne ala... |
|
![]() |