![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
mutlu bey; elinizde sosyete sarımsağı var mıdır? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Elimizde sürekli sosyete sarımsağı var sn. İlksen Öztürk, |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
|
Hibiscus sabdariffa
Ebegömeci japon gülü, sıcak ve soğuk çayı yapılıyor. Hemen bir deneme yapacağım, bakalım tadı nasıl. İsmini unutmayayım diye buraya yazdım. Tomurcuklar açılmadan toplanıyor, kuru veya taze iken çayı yapılıyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
|
Hibiscus sabdariffa
Roselle, sudan bamyası, aktarlar hibiscus çayı derken birde ben ebegömeci japon gülü ismini verdim di ![]() 2 adet çiçeği ve bir sürü tomurcuğunu topladım ve çayını yaptım, sıcakken 1 bardak içtim. Şekersizken bile içiliyor, tadı itici değil. Sonra soğuduktan sonra içtim, tadı daha anlaşılır soğukken. Hafif ekşimsi ve kendine has bir kokusu var. İçtikten sonra karnımdan epey bir ses geldi ama 5-10 dakika anca sürdü şu an sakin ortalık. Ama İnsanı iyi hissettiriyor içildikten sonra. Afrodizyak etkiside varmış ondanmı acaba ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2014
|
***,alti sacakli kök tohumlarinin adi nedir turkiyede bide bunu tekrar kullanmak ivin hangi ayda toprakdan cikarip diger sene icin kullana bilirim ben ne acini bulabildim nede bakimini eger biliyosan bana yardim edermisin ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu.
|
Altı saçak tohum derken: Patates köklü bitkiler, rizom şeklinde (kökleri boğum boğum) olanlar, kökleri salkım şeklinde olanlar (hemerocallisler gibi)soğanlı ve pul pul olanlar. Ne sorduğunuzu anlamak zor, tarif ettiğiniz çiçeğin ismini yazsanız daha anlaşılır olurdu. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|