![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
|
Hibiscus sabdariffa
Ebegömeci japon gülü, sıcak ve soğuk çayı yapılıyor. Hemen bir deneme yapacağım, bakalım tadı nasıl. İsmini unutmayayım diye buraya yazdım. Tomurcuklar açılmadan toplanıyor, kuru veya taze iken çayı yapılıyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
|
Hibiscus sabdariffa
Roselle, sudan bamyası, aktarlar hibiscus çayı derken birde ben ebegömeci japon gülü ismini verdim di ![]() 2 adet çiçeği ve bir sürü tomurcuğunu topladım ve çayını yaptım, sıcakken 1 bardak içtim. Şekersizken bile içiliyor, tadı itici değil. Sonra soğuduktan sonra içtim, tadı daha anlaşılır soğukken. Hafif ekşimsi ve kendine has bir kokusu var. İçtikten sonra karnımdan epey bir ses geldi ama 5-10 dakika anca sürdü şu an sakin ortalık. Ama İnsanı iyi hissettiriyor içildikten sonra. Afrodizyak etkiside varmış ondanmı acaba ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|