![]() |
Merhaba,
Jakarandam yapraklarını dökmeye başladı, kışın yapraklarını döken bir bitkimidir bu acaba? Teşekkürler |
Mehmet beyden tohumlar dün geldi. Öncelikle teşekkür ederim. Ekmek için mart ayını beklemek gerekir mi?
|
Ben beklerim. Şubat ve mart soğuklarını geçirdikten sonra çimlendirin.
|
Sayın Ağaç dostları; Jakaranda tohumlarından gönderebilecek arkadaş varmıdır acaba
|
İzmir'de jakarandayı fidan olarak da bulabilirsiniz heryerde. Fuarda, kentin heryerindeki ağaçlarda tohumlarını da bulabilirsiniz.
|
Sevili dostlar şu aralar jakaranda tohumları fuarda ağaçlarda mevcut. Ben alçak olanlarından birkaç tohum kesesi aldım.Çimlendirme çalışmalarına başlıyorum..
|
Merhaba, bende iki adet jakaranda fidanı var biri bahçemde yaklaşık 2 metre boyunda diğeri saksıda 0.5 m tohumdan yetiştirdim. Hiçbir özel işlem yapmadım.Toprağa tohumları attım ve çıktılar yer olmadığı için diğerlerini söktüm.Jakaranda bonsai olabilen bir ağaç mıdır saksıdaki küçük fidan bonsai olur mu? Bilgilenmek istiyorum.Teşekkür ederim.
|
Jakarandalar fuarda tohum kapsüllerini yere dökümüşler, meraklıları için.
|
merhabalar, ben de jakaranda nın 2 adet pul şeklindeki tohumunu çay bardağına çeşme suyunun içine ısladım. yaklaşık 1 haftada, çimlendiler, bu akşam onları pet bardaklara diktim, biraz boy verince saksıya alacağım. jakaranda tohumlarında bizim evin yakınında, bolca var. dileyen olursa temin edebilir, gönderebilirim.
|
Arkadaşlar Konuyu Hortlatıyorum kusura bakmayin.. Tohumu çimlendirdim toprağın dışında kalan kısım 10-12 cm boylarında geldi 8 adet dal çıktı plastik bardaktan saksıya aldım solmaya başladı tüm yapraklar kurudu döküldü ve fidan kurumaya başladı ne yapmam gerekir tekrar yeşertmek için ?
|
Saksıda neyin içine diktiniz.
Resim atabilirmisiniz. |
ben de ispanya ya gittiğimde ağaçtan tohumunu almıştım ektim 2 tane 40 cm civarını geçti 3 ayda ancak büyümesi durdu gibi, bir de alttaki yapraklar sararmaya başladı, toprağını beslemek için ne kullanmam gerekir?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025