![]() |
Konunun üzerinden oldukça fazla zaman geçmiş ama ağaçlar.net in sadece bizlere değil yetişecek gençlere de kaynak değerinde olduğunu düşündüğüm için yazıyorum..
|
Narda fidan üretimi
sn. Ağaç tutkunları, narda çekirdekten çoğalma kesinlikle (ticari amaçlı) düşünülmemeli. Sapmalar o kadar güçlü olabiliyor ki; örneğin ekşi bir nar çekirdeğinin çimlenmesi sonucu tatlı bir çeşit ile karşılaşabilirsiniz.Bu anlamda çeşit kayması istenmiyor ise çelikten üretim şarttır.
|
Alıntı:
|
merhaba,
benim amacım süs narı yetiştirmek ve elimde dalından koparılmış bir kaç adet süs narı var bunları şimdilik buz dolabında tutuyorum mart ayı gibi dikmek istiyorum o zamana kadar tecrübe edinmek için normal bir narın çekirdeklerinden bir miktarını yaklaşık 1 ay önce dondurma kabına diktim ve 5 6 tanesi çimlendi çimlenen narları ne zaman daha derin bir kaba almam gerekiyor bilgi verebilecek olan varmı... bu narları yeterince büyütünce bahçeye dikeceğim asıl amacım saksıda süs narı büyütmek ve belki ileride bonsai haline getirmek umarım başarabilirim... |
bir kaç aydır buzdolabında tuttuğum süs narlarından bir tanesini bu sabah açtım içi tamamen kurumuş sadece çekirdekler kalmış bir kısmını kaba ektim acaba bu şekilde kurumuş bir narın çekirdekleri filizlenirmi
bu konuda deneyimi olan bir arkadaş varsa bilgi verebilirmi acaba |
Bende internetten cuce nar tohumlari aldim ve 20 - 30 gun once ekmistim. Iki gun once farkettim ki, cimlenmis..
Bu benim ilk deneyimimdi. https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...17741897_n.jpg |
Tohumdan çimlenme içn gecmi kaldk.Bu gün sipariş verdim netten.
|
merbaha öncelikle
bu sayfa sayesinde baya bir bilgi topladım ama ben şey yaptım narların içinden çıkan tanecikleri direk toprağın 1-2 cm altına koydum acaba çimlenir mi ? toprak toprağıda bizim burdaki ormanlık alandan gürgen ağaçlarının dibinden koydum ? ? bilgilendirirseniz sevinirim...
|
ben 1 ay biraz fazla nemli şekilde olan toprak torfa dikip yaklaşık -5 ile +5 arası sıcaklıkta yine biraz fazla nemli şekilde beklettim. bugün içeri aldım. bakalım çürümüşler mi yoksa çimlenecekler mi merak ediyorum.
|
4 hafta önce ektiğim 4 adet nar tohumunun çimlenmesini sabırsızlıkla beklemekteyim. torfa ekmiştim, nem ayarınıda spreyleme yöntemiyle yapıyorum fakat yazdıklarınıza bakarsak benim narların şu zamana kadar çimlenmiş olmaları gerekiyor. sabah bi kontrol yapmalıyım sanırım. meraktan çatlayacağım yoksa.
|
1 Eklenti(ler)
çekirdekten yetişmiş bir nar.. hediye geldi bana, ben çimlendiremeyince halime üzüldüler herhalde:p
|
Bu nar ağacını nasıl ayırabilirim?
Merhabalar, foruma yeni üyeyim ve bitki yetiştirmeye çok yeni başladım. Bir hediye olarak verilen nar tohumundan yaklaşık 2 ay kadar sonra,( hatta ben ümidi kesip saksıya reyhan diktikten sonra) minik nar filizlendi. Şimdi beklemeli miyim, yoksa hemen ayırmalı mıyım emin olamıyorum. Foruma ilk mesajım, şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
|
Çekirdekten yetişen bir nar meyve verir mi? Yukarıda gördügünüz geçen yıl ki fotoğrafı.
|
Nar fidanlarım
Ekim başı pazardan aldığım narların çekirdeklerini 24 saat usulü kaynamış ılık suda beklettim sonra tohumların ince ucundan kalın tabakayı biraz aldım burada dikkat edeceğiniz husus çekirdeğin ucunu tamamen koparmamak ve tamamen sert tabakadan çıkarmamak sadece 1 milim kadarını işliyoruz,yani ayçiçeğinin içini tamamen değilde uç kısmından biraz atıyoruz gibi,baktığınızda çekirdeğin içi gibi ucundan görünecek,sonra peçete veya kağıt havluyu nemlendirip hafif ıslak 4,5 katman halinde arasına yerleştirip kilitli poşette ılık ve karanlık bir ortamda muhafaza ediyoruz.
1 veya 1,5 hafta gibi sürede ucunu açtığınız yerden süğdüğünü yani kök verdiğini göreceğiz,sonra su bardağı büyüklüğünde veya ona yakın altı delik viyollere,petbardaklara petbardak olursa şeffaf olmasın nem kaybı olur, zenginleştirilmiş torfu nemlendirerek ekimini gerçekleştiriyoruz tohumun süğen tarafı aşağı gelebilir veya yatay pozisyonda ekebilirsiniz zaten tohum güneşe doğru boy atacaktır,sonra serçe parmağınızın tırnağı kadar üzerine torf koyunuz ve tekrar nemlendiriniz,güneş gören yere koyarak çıkana kadar fısfısla nemlendiriniz. Bu kadar http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...b7e2a1678e.jpg MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Nar çekirdeği çimlendirme
|
Nar çekirdeği çimlendirme
|
Merhaba, süs narı meyvesinden yararlanılarak yapılan çimlendirmede ilerleyen zamanlarda süs narı elde etmek mümkün mü yoksa diğer meyvele gibi aşı ihtiyacı duyar mı? Deneyimleyen arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025