![]() |
İnternette duyduğum bir aşılama yöntemi. Acaba nasıl bir şey.
Ağaç kökünden patlıcan yetiştirdi haberi |
Alıntı:
|
Yaptığım bazı aşıların kaynama noktaları
5 Eklenti(ler)
Badem anacına erik (3 yıllık durgun göz aşısı)
Eklenti 351328 Badem anacına kayısı (2 yıllık durgun göz aşısı) Eklenti 351329 Armut anacına armut (3 yıllık yarma kalem aşısı) Eklenti 351332 Armut anacına armut (3 yıllık yarma kalem aşısı) Eklenti 351333 Armut anacına armut (3 yıllık yarma kalem aşısı) Eklenti 351334 |
DEVAMI aynı armut anacına 4 farklı tür armut aşılanmış
5 Eklenti(ler)
3 yıllık yarma kalem aşısı
Eklenti 351335 3 yıllık yarma kalem aşısı Eklenti 351336 2 yıllık durgun göz aşısı Eklenti 351337 3 yıllık yarma kalem aşısı Eklenti 351338 3 yıllık yarma kalem aşısı Eklenti 351339 |
Devamı
3 Eklenti(ler)
Aşı makinesiyle yapılan V kalem aşısı (4 aylık, badem anacına kayısı)
Eklenti 351344 İngiliz kalem aşısı (4 aylık, badem anacına kayısı) soldaki kalem, sağdaki anaç Eklenti 351345 22-Ağustos-2011 'de yapılan durgun göz aşısının, 12-Nisan-2012 'deki hali Eklenti 351346 |
bilek gibi kalınlıgında asma agacı var ben buna matkapla nasıl aşı yapabilirim bana yardımcı olurmunsuz
|
fidan aşı ustaları. çok gariptir ki herkesin elinden aşı tutmuyor. ??
|
Tutmuş aşıların fiilzlenmesi
5 Eklenti(ler)
25-Ağustos-2011' de yapılan durgun göz aşısının 25-Nisan-2012' de filizlenmesi (badem anacına kayısı)
Eklenti 351517 20-Haziran-2012' de yapılan sürgün göz aşısı'nın 40 gün sonra filizlenmesi Eklenti 351518 Yine 40 günlük sürgün göz aşısı Eklenti 351519 40 günlük başka bir sürgün göz aşısı Eklenti 351520 25-Mart-2012' de yapılan ingiliz kalem aşısı'nın 45 gün sonra filizlenmesi Eklenti 351521 |
Devamı
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Bugün iş yerinin arkasındaki çöğüre armut aşısı yaptık, sonucu merakla bekleyeceğiz.
|
Ceviz'deki yarma kalem aşısı (3 yıllık)
3 Eklenti(ler)
Anaç -- ceviz (Şebin cinsi)
Kalem -- ceviz (Kaplan 86 cinsi) Önden görünüş Eklenti 353496 Yandan görünüş Eklenti 353497 Üstden görünüş Eklenti 353498 |
3 Eklenti(ler)
Ateş Dikeni üzerine alıç aşısı denemesi, dün hazır birkaç çelik bulmuşken deneyeyim dedim. Ateş Dikenleri de henüz köksüz, ancak hormonla rahat köklenebilecek bir tür. Alıç ise imkansız gibi birşey. Alta köklenecek türü, üzerine ise anacımızı yanaştırma ve yarma aşı tarzında uygulayıp önce toz hormona sonra perlite yatırdım bakalım. Sonucu üç ay sonra...
Tayland'ta Tik ormanları savaş sonrası tahrip edilince bu tarz iyi bireylerden aşılayıp sonra özel ortamda köklendiriliyordu. Bizim özel ısı ve nem ayarlı iklimlendirme dolaplarımız yok ama bakalım? |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/galeri/files/...3716_thumb.jpg |
Sayın Orçan Öbekçi
Matkap aşılarınız şu anda ne durumda acaba? |
Gül Aşılama
4 Eklenti(ler)
Merhabalar.
Rosa Multiflora altlıklara yaptığım gül aşılama denemeleri. Yongalı ve T göz aşı. Eklenti 359263 Eklenti 359264 Eklenti 359265 Bunlar da köklendirmeye alınan altlık çelikleri. Bir ay kadar sonra köklenmeye başlamış olurlar. Sonrasında şaşırtma ve aşılama. |
Alıntı:
|
herkese hayırlı günler bu sene 100 ağaç ceviz aşılamam gerekiyor kendim aşılamak istiyorum zira seneye 1000 adet daha yapacam bu aşı makası hakkında bilgisi olan varmı ne tür makas almalıyım ve hangi vakit yapmalıyım herkese saygılar
|
Gül Aşılama
3 Eklenti(ler)
Güller büyümeye devam ediyor.
Eklenti 361082 Eklenti 361083 Eklenti 361084 Alıntı:
|
Her yapılan aşı,aşı kalemi içindeki su oldugunda 8-10 cm büyüme yapar,aşının tuttugu bizim Kırşehirde haziranda belli olur.Ama agaçta ki kalem canlı degilse tutmadugı nı belli eder.
|
Arkadaşlar merhaba ,
Bu başlığı dikkatli bir şekilde okudum ama yine de sizlere danışmak istiyorum. Bizim dededen kalma bahçemizde yaklaşık 50-60 yaşlarında yerel adı amesgene ve üryani olan erik ağaçları var.Bu ağaçlar 2-3 yılda bir erik verirler.Bu güne kadar bu ağaçlara çapalama,sulama.budama hiçbir bakım yapılmadı.Herhangi bir hastalık belirtisi de görülmedi. Bu ağaçlardan dökülen eriklerden 500 civarında çöğür meydana geldi.Ağaçların diplerinde çok sık bir şekilde duruyorlar.Kalınlıkları ise 1 parmak 2 parmak en fazla 3 parmak kadar.Bu topraklara alışkın olduğu için bu çöğürleri ticari olarak değerlendirmek istiyorum. Düşüncem şöyle ,bu çöğürlere bu mart ayında oldukları yerde erken sürgün göz aşısı yapıp tutanları gelecek mart ayında kalıcı yerlerine almak. Ancak içinde bulunduğumuz yer itibariyle cinsine kara veremedim. (Burası Çankırı ili Ilgaz ilçesi.Geçen yıl -20 leri gördü , bu yil da Çukurova gibi.).Yani kısaca İç Anadoulu. Ankara Kastamonu yolu üzerinde. Bu konudaki öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.Ayrıca göz alabileceğim kalemleri nereden bulabilirim. Tüm forum arkadaşlarıma selamlar. NOT : sadece erik olarak düşünmeyebilirim ,bölgemize uygun olan erik anacına uyumlu diğer meyve ağaçları da düşünülebilir.Önerilerinizi bekliyorum |
Alıntı:
|
Bende dün urla dan erik ,elma,trabzon hurması,şeftali kalemleri aldım .Buzdolabında poset içinde bekletiyorum.Erik ve şeftalinin gözleri uyanmış.Küçük tomurcuklar olmuş.Haftaya aşı yapılsa tutarmı acaba.Erik üzerine trabzon hurma olurmu bilmiyorum.Sert çekirdeğe sert çekirdek diye duymuştum.Ege için aşı zamanımıdır .Yardım lütfen.
|
Degerli dostum aşınız tutar inşallah .ama o kullandığınız cam macunumu aceba.
|
2013 merhaba dedik
ayvanın dibinden çıkan patlamalara bu yılın ilk aşısını dilciksiz aşı yaptık hadi hayırlısı inşallah tutarlar... |
Alıntı:
Erik, Gülgiller- Rosaceae familyasından Trabzon hurması sert çekirdekli meyve grubuna girmiyor. Sonuç olarak ikisinin aşı tutması imkansız gibi bir şey. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2-3 göz bıraksanız daha kuvvetli gelişir. Bu şekilde bütün gözler uyanırsa aşı tutmada sorun olabilir. Sonuçta tuttu mu su çekmeğe başlayacak yapraklardan terleme yapacak.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025