![]() |
Alıntı:
Göz aşısından bahsettiğine göre yaz sonu Ağustos ayı gibi göz aşısı yapabilirsiniz. Ancak göz aşılarında 20 gün sonra bağladığınız bezi almalı ve aşı tutmuşsa üstteki dalı bir süre sonra (en iyisi) patlayacağı sonraki yılda budama döneminde Mart gibi) üstte kalan kısmı kesmeniz gerekir. Yarma aşılarda ise aşı dönemi Mart Nisan gibidir. Sonraya kalırsa tutmaz. Selamlar. |
3 Eklenti(ler)
Geçen hafta Boluya gittiğimde yaptığım yarma aşı ve dilcikli ingiliz aşılarım. Sonrasında havalar bayağı soğudu, hatta kar da yağdı. Bu aşılar konusunda pek tecrübemde yok ama inşallah tutarlar. Erik anacına yine erik, kiraz, kayısı ve vişne aşıları denedim. Bakalım nasıl olacak.
Eklenti 279357 Eklenti 279358 Eklenti 279359 |
trabzon hurması ve hünnap çeliklerini hangi ağaca aşı yapabilirim.?
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
ilk yılımda yaptıgım aşılar hadi hayırlısı; dutlara ekşi kara dut, acı bademe kiraz erik şeftali, ayvayada armut aşıladım.
|
2 Eklenti(ler)
yabani alıçaya erik kiraz şeftali, elmayada armut,
bişi sormak istiyorum bademe yaptıgım kara erik aşılarında erik gözleri patladı ve yeşermeye başladı bu azda olsa aşının tuttugu anlamına gelirmi yoksa bunu söylemek için erkenmi 20 gün oldu. diger meyve aşılarında henüz bişi yok. sadece kara erik patladı. |
forumdan aldığım bilgilere göre 50 kadar meyve fidanını kalem aşı şeklinde aşıladım.
yine 3 adet kabuk aşısı ve 3 adette matkap aşısı denemesi yaptım. vişne fidanlarına kiraz, erik fidanlarına kayısı ve kiraz, ayva fidanlarına armut ve ayva, elma ağacının bir dalına matkapla armut, kayısı ağacına matkapla kayısı aşıladım. |
şimdi sormak istediğim
1-ben bazı kalem aşılarım da sarı çamur kullandım ve etrafını poşetle sardım ve bağladım. 2-bazı kalem aşılarımda da aşıyı pet şişe içerisine koydum ve içini toprakla doldurdum. şimdi bu poşeti veya pet şişeyi ne zaman sökmem gerekiyor? aşı yapılan noktanın toprak içerisinde uzun süre kalması sorun yaratır mı? |
birde matkap ile yaptığım aşılar henüz patlamadı ama kalemler ilk günkü gibi,
matkapla yapılan aşılar daha geçmi canlanır? |
5 Eklenti(ler)
tuttuğunu düşündüğüm aşılar
|
hasan bey bişi sorabilirmiyim kırklarelindemi ikamet ediyorsunuz birde bu aşıları yapma tarihleriniz nedir acaba..
resimlerdeki aşılarınızın cogu tutmuş görünüyor sorularınız için ustaların yorumlarını beklemek daha isabetli olur sizi yanlış yönlendirmeyeyim.. |
Kabak<--Karpuz aşı fiyaskosu
3 Eklenti(ler)
İlk denemem, malesef başarısız geçmiş gibi görünüyor.
Kabak cinsi: Cucurbita ficifolia (İncir yapraklı kabak). Almanya tarım sektöründe salatalık için kullanılan tek kabak. Karpuz için aslında şişekabağı (Lagenaria siceraria) öneriliyor(muş), ama malesef çimlenmesi 2 hafta sürdüğünden, karpuz fidesiyle denk getiremedim. İncir yapraklı kabak ise 2 günde çimlendi. "Cut grafting" aşılama yöntemini denedim. Gördüğüm yanlışım: Kabağın gerçek yaprağını dibinden kestikten sonra, kotyledonlar arasına karpuz için gereken deliği biraz kalın çubuk' ile delmişim ki, kabak yan taraftan (içten) yırtılmış ve 2 gün sonra bu yırtık dışa vurdu. Aşağıda'ki linkde, bu aşılamayı uyguluyan japon bayanı görebilirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=enomhe_clJw |
Alıntı:
lüleburgaz da ikamet ediyorum. |
ustalar dan ses yok
|
bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olucak:
bugun ayva ağacına aşıladıgım armut gözlerden hafif çıkmış gibiydi sanırım büyük ihtimalle tutmuştu. hafifde yeşerme olmuştu. aşı etrafına dallar koymuştum kimse değmesin zarar gelmesin diye maalesef ben çapa yaparken dala çarptım oda gitti aşıya degdi ve aşıladığım cubuklar biraz eğildi. ama düşmedi bende elimle yanlarda tekrar kambiyumlar öpüşsün diye bastırdım sanırım eski haline geldi. yanlardan bastıgımda aşı bandının kenarlarından jel kıvamında sıvılar cıktı sanırım kallus dokusu olsa gerek.. şimdi abilerim bu aşı mutlak zarar görmüştürde ,acaba kaynama olmuş bir aşıda kaynama yeri bi şekilde bozulup tekrar eski haline getirilirse(hava almadan) bu aşının tutma ihtimali nedir aşıyı kaybetmiş sayılırmıyız. tahminim kallus oluşmutu çünkü sıktıgımda jelimsi bir sıvı çıktı aşı yerinden inşallah aşı yı kaybetmemişizdir çünkü kesin tutan aşılarımın birini traktör ezdi, birini babam budadığı ağacı çarpmış aşı kırıldı. buda giderse çok üzülücem ama ne yapalım nasip en iyi yönü tecrübe olması... cevap verirseniz cok minnettar olacam bişey dikkatimi çekti cogu arkadaşların ustalara soruları uzun zamandır sitede havada kalıyor umarım benimki kalmaz:-) şimdiden teşekkurler. |
hocam ben bildiğim kadarıyla konusuyum...bende bir çok kez aşı denedim tutu tutmadı orasıda kısmet:D...simdi olay soyle benim yaptığım aşılarda ne aşılar gördüm tutmaz dedik tutu kesin tutar dedik sonradan kurudu yani bence ümidini hiç kaybetme tüm aşamaları doğru yaptıysan bozduktan sonra gerçektende hava almadıysa bence yeniden tutma ihtimali yuksek...ilerleyen gunlerde bizi haberlendirisen sevincini seninle paylasırız insallah üzücü haber gelirsede beraber üzülürüz...
|
Alıntı:
sevindigim en guzel tarafı tecrübe olması eğer inşallah bişi olmasa kallus oluştuktan sonra hava almayıp cubuk bişekilde egilmişse düzeltilince aşıya zarar gelmez ALLAHIN İZNİYLE diyebilicez. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
aşının ona çarpmadan önceki resmini eklemişimde haberim yok yanlız bu ilk hali bide macunun etrafına kalınca bantla sarmıştım resimde bant yok.. zarar görmüş resminide çarşamba günü gibi eklerim. |
takipteyim:)
|
2 Eklenti(ler)
bugun bahçeyi ziyaret ettim aşıda pazardan bu yana bir sorun görünmüyor bakalım biraz daha beklemek gerekiyor sanırım sorun yok demeye erken . ilk resimde sagdaki cubugun üst gözü hafif yeşermişti kaza olmadan önce hala yeşil görünüyor. resimden belli olmuyor ama çıplak gözle seçiliyor.
bu arada diğer ayvaya yaptıgım aşıda filizler sürmeye başlamış. |
sanki hala canlılar...govde renklerinin yesil olması umut verici:)...
|
inşallah.
|
Aşı yeşermediği için zarar görmediği kanatindeyim. Kalemler canlı görünüyor ve inşaallah tutar. Beklemeni tavsiye ederim.
|
önümüdeki hafta gidebilecem hayırlısı bekliycem sonucu burda paylaşırım yeni resimleriyle.
|
Defne ağacı
arkadaşlar, bahçemde kalınlığı 10 cm. ye ulaşmış bir defne ağacı var.Bu ağaca ne tür meyve aşılayabilirim
|
Alıntı:
|
Aşılarınızın tutmamasına çok üzüldüm.Ben mart başlarında İstanbul Pendik te evimin arkasındaki küçük bahçede bulunan yaban armuduna Yarma aşı yöntemiyle hayatımda ilk defa armut ve elma, elma ağacına da elma aşıladım. Çok acemi olmama,kalemleri komşunun bahçesinden alıp hemen aşılamama rağmen ( hatta aşı bandım bile yoktu bezle sardım ) hepsi tuttu. Şu an itibarıyle sürgünler yaklaşık 15 santimetreye ulaştı.
Bu gün de göz aşısı denemeleri yaptım. Zeytin, elma,armut ve kayısı aşıladım. bakalım ne olacak. Daha önce hiç aşı tecrübem yoktu tamamen Burada öğrendiklerimle uygulama yapmaya çalışıyorum. sanırım siz aşılamayı çok erken yapmışsınız.Saygılar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bahçede iki tane defne var. Birini kaldırmak istiyorum.Zira bahçe çok küçük.Onun için defnenin birisini kesmek yerine eğer aşılanabiliyorsa herhangi bir diğer tür aşılama yapmak istiyorum. Bu konuda bilgisi veya duyumu olan varsa sevinirim. Saygılar. |
Alıntı:
Ben göz aşınızı merak ettim. Göz aşısı için biraz erken diye biliyorum. Nasıl yapıldığını biliyormusunuz. Yaklaşık 20 gün sonra bağları çözmeniz gerekir. Zaten ağaç geliştiği için şişme yapmaya başlayacaktır. Şimdi yapılan sürgün göz aşısıdır. Eğer göz tutmuş gözüküyorsa da ana dal aşı yerinin yaklaşık 5 cm üstünden kesilmesi gerekir. Hayırlısı. İnşallah tutar. |
Alıntı:
Fakat şu defneye yapılabilecek aşı konusunda bilgi bulamadım.Bakalım araştırıyorum. |
Alıntı:
|
Defne ağacının bir koluna elma göz aşısı yaptıp denemek için.Henüz sürgün yok ama kuruma da yok Sanki her an sürgün verecekmiş gibi.Eğer sürgün verirse ilkbahara yarma aşı yapmayı düşünüyorum
Bu arada bu aşı işine bayağı kafayı taktım .Geçen hafta KARASU ya kısa bir tatile gittim.Gördüğüm her güle başka renk gül aşıladım.Şimdi merak ediyorum ne oldular diya .Haftaya tekrar gidip bakmak istiyorum.Ama anladığım kadarıyla gül çok kolay aşı tutuyor.On gün önce büyük adadan getirip aşıladığım gül tuttu. |
arkadaşlar acaba bu aralar göz aşısı olur mu?
|
hem de harika olur
|
göz aşısının zamanı zaten bu aralar:)...
|
Sürgün göz aşısı için geç, durgun göz aşısı içinde biraz erken sanki. Ağustos ayının 15 inden sonra daha uygun olmaz mı acaba?
|
Merhaba,
Bahçemdeki erik,elma,kiraz ağaçlarına aşılama yapmak istiyorum,Bursada bu konuda deneyimleri ile yardımcı olacak arkadaşlar var mı?teşekkürler. |
Merhaba
Yaptığım ters T durgun göz aşısı şimdiden yeşermeye başladı. Üst dalda yaptığım flüt göz aşısı vardı. O da tuttu galiba ama yeşerme yok. Acaba yeşeren gözün üstünden kesip daha hızlı büyümesini sağlamak mı daha uygun olur, yoksa hiç dokunmayıp gelecek yılda ortaya çıkan duruma göre mi değerlendireyim? Hazır tutan aşı varken ona yatırım yapmak daha mantıklı ama şu an patlayan göz kışta donmadan kalabilir mi? Resmin olduğu bağlantı:http://www.agaclar.net/forum/1024259-post33.htm Soruma cevap veren olursa çok sevinirim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025