![]() |
Bence ası kalemlerın çok kart.kalemlerın bır yıllık olması lazım ası tutturmada yıllık kalem asılar onerılır .vede kabuk altı yapsaydınız sımdıye kadar uyanırlardı.aşı kalemlerınde problem var sızın.
|
Busenekı yapmıs oldugum 16 elma 4 seftali 15 cevız kalem asılarının tamamına yakını uyanmıs durumda 10 cm surgun yaptılar.dedıgım sıstede (kabuk altı ve dılcıklı ası yontemı ıle)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl ilk defa denediğim göz aşılarımın ikisi de filizlendi. Bir karış arayla aynı elma fidanına iki adet aşı yapmıştım, şimdi birini kopartmalı mıyım? Küçük olan filiz altta büyük olan üstte duruyor.
|
Alıntı:
|
Sayın Birol Ketenci; Aşınız hayırlı olsun. Kıvrık yaprağın altında yaprak biti olabilir. Sayın feyzon'un dediklerine katılıyorum. Anaç fidan tohumdan mıydı? Yoksa aşılı fidan mı?
|
Sn Feyzon
İki aşı gözüde aynı ağaçtan alınmıştı. Acemi işi ancak bu kadar denk gelebilir :p budama noktası aşının yaklaşık 5 cm üstünden. |
Alıntı:
Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi altta yaprak bitleri küçük bir aşiret kurmuşlar. Ben güllerde beklerken onlar elmaya dadanmış. Anaç fidan tohumdan kendi çıkmıştı. Bu yıl benim saksıda idare edecek, gelecek yıl babamın bahçesinde rahata kavuşacak. |
Sayın Birol Ketenci; Aşının az üzerinden kesimi yapmanızı tavsiye ediyorom.
Sadece aşı sürgünleri büyüsün diye. |
Tüm doğacılar
28 nisanda daha önce buzdolabına ayıtdırdığım kalemlerimi kiraz ağacına aşı yaptım biraz sularını çekmişlerdi yine aynı anaca yeşillenmiş kalemlerdende aşı yaptım tutarmı bilmiyorum deneyimi olan arkadaşların bilgilerinden faydalanmak isterim saygılarımla |
Alıntı:
|
Dut agacina asi
Alıntı:
Belki, yine dibine asma dikilir. Büyüyen asma dut kabuk verdiginde dis kabugu soyularak dut kabugu icine alacak sekilde konarak macunlanip sarilabilir diye düsünüyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Size anaçınız ile ilgili söyleyeceğim bir şeyde vardı. Eğer kaliteli bir elma çekirdeğinden yetiştirme yapmışsanız anacınızın da kaliteli olma ihtimali var diye düşünüyorum. Hem belkide farklı bir tür gelişmiş de olabilir. Bir çok meyvede çaprazlama yoluyla kaliteli ürünler geliştiriliyor. Size tavsiyem bir iki dalı yetiştirip meyvelerini görmeniz. Eğer kalitesi kötüyse daha sonra o dalları kesersiniz. Elma aşırı budama yapılabilen bir ağaçtır. Sorun yaşanmaz. |
Dut ve asma
Alıntı:
http://www.haberler.com/50-yillik-sa...-asisi-haberi/ |
Bu sene kendiliginden cikan ve cok hizli büyüyen 3 seneye girmis dut agacima nisan basi siyah (kara) dut asisi yaptim. Bir tanede sadece denemek amaci ile asma asiladim fakat haziran sonundan evvel bahcemde olamiyacagim Ayrica 200 den fazla zeytin asisi yapmistim. 20 nisan zeytin asilarimi actim hepsi yesil olarak duruyordu.
Dut a asiyi asmayi bir ucundan 4-5 cm 45 derece kestim. Dut dalini kesip kabuk arasina tirnak makasi üstü ile girdim. gerisini bir metal ile derinletirdim. Asma nin dis kabugunu siyirdim. Kabuk arasina soktum. Biraz yukaridan catladi. macunladim. Ve su tesisatcilarin kullandigi teflon ile sardim. Biliyorsunuz asi icin, cekirdek uyumu baz alinir. Cekirdekleri birbirine benziyen her meyva birbirine asilanabilir. Bir de ceviz ve dut kesildiginde beyaz bir süt cikarir. Bazilari bu asitin tutmayi engeledigini söyler. Bunun icin, beyaz akinti icin ters T yapildigini hatta asi altina bir cizgi atildigini okumustum. |
Bilgiler için teşekkürler. İnşallah tutar aşılarınız, bizde fotoğraflarını görebiliriz. Bende denemek isterim böyle bir aşıyı.
Ağacın içinden geçen dalla ilgili kafamda soru işaretleri oluşmuştu. Gözlerin geçişi nasıl olacak. kabuğu sıyırmak gerekirmi diye ama matkap veya anlattığınız yöntem daha uygun gibi gözüküyor. |
Alıntı:
Anaç fidan işyerinde kendi kendine çıkmıştı, sanırım bu yıl 3 yaşına girdi. Kalitesini bilemiyorum ancak çok inatçı olduğu kesin. Sökerken toprakta kalan kökünden 20cm kadar boyda yeni filiz çıkarmış. Bu yıl aşılar biraz kendilerini kurtarınca bir iki dalda kendi sürgünlerinden bırakacağım. Bu sürgünlere de döllenmede kolaylık açısından farklı elma aşıları yapmak istiyorum. |
Elmalarını yemek nasip olur inşallah. Yaptığınız aşı hangi cins elma acaba.
|
Alıntı:
|
Bunlarda geçen yıl yaptığım Ters T durgun göz aşıları. Aslında 5 adetlerdi. Bir tanesi yongalı göz aşısı idi. O kurudu. Diğer ikisi ise kazaya kurban oldu. Fakat 13 ve 14. mesajlardaki aşılarım tutmuş ve oldukça güzel büyümüş durumdalar.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...4&postcount=14 |
80-90 cm lik Yabani hurma fidanlarıma trabzon hurması aşısı yapmak istiyorum , şimdi ne tür aşı yapılabilir acaba?
|
Alıntı:
|
Veredelungszange=Aşı makasının Almancası
|
Ters T, Yama göz aşıları denemesi yaptım. İnşallah tutarlar. Sürgün göz aşıları için en uygun zaman. Gecikmeden yapmakta fayda var. Duyurulur.
|
Bende aşılı dut ağacı var 3 yaşında 12 cm çapında, şimdi ona birde kara dut aşılamak istiyorum, şimdi T aşı yapsam tutarmı veya ters T aşımı yapmalıyım, bir ağaçta iki cins istiyorum, yoksa geçmi kaldım, bu arada Ankaradayım, yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Sayın Feyzon bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. İnşaallah hafta sonu sizin de dediğiniz gibi Ters T aşısı yapayım, bakalım tutturabilecekmiyim. Aklıma gelmişken bir dut ağacına İKİ tane Ters T aşısı yapsam daha mı iyi sonuç alırım, yoksa bir ters T aşısı yetermi aceba?
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Sayın Feyzon, aşımızı yaptık, ilk defa ters T aşısı yaptım ağaca ters T harfi çizerken sorun yok ama T'yi elbisenin yakası gibi ikiye ayırdıktan sonra T'nin yere paralel olan kısmına aşı dalını yerleştiriken orası yırtılıyor benim aşıda, neyse sonucu bekleyeceğiz artık İnşaallah tutar.
|
ayvaya yeni dünya aşılama
3 Eklenti(ler)
Ben aşı konusunda internetten araştırma yaparken ayva ağacına yenidünya aşılanabileceğini gördüm ve çoban aşısı şeklinde bir uygulama yaptım.Gayet başarılı bir aşılama oldu.Ayrıca çoban aşısı hem pratik hemde kolay.Gelişmiş ve kök yapısı geniş bir alana yayılmış bir ağacın çoban aşısı ile aşılanması sonucu aşı kalemleri çok hızlı gelişiyor ve bir dahaki yıla meyve verecek boyuta ulaşıyor.Ayrıca yabani bir eriğede aynı uygulamayı yaptım.Ancak eriğe kendi türünden başka bir erik aşıladım, sonuç erken gelişmiş ve bir yıl sonra meyve verecek ıslah edilmiş meyve ağaçlarım oldu.Birde küçük bir dut fidanına kırmızı dut aşıladım.fotoğraflardan görebilirsiniz.
|
Ayvaya aşıladığınız yeni dünya büyük bir ihtimalle kışı çıkaramayacaktır. Ayva yaprak döker. Yeni dünya ise yaprak dökmez. Sonucu merakla bekliyorum. Selamlar.
|
hepinize iyi günler sevgili arkadaşlarım. eğer yanlış yere yazıyorsam lütfen beni bilgilendirin. yeni üye oldum ve henüz tam bilmiyorum forum özelliklerini.
son zamanlarda pek soru ve yorum yazılmamış ama benim yazımı ve sorumu göreceğinizi umarım. uzun zamandır sizleri takip ediyorum.sayenizde birçok konuda bilgi sahibi bile oldum. bizim 20 dönüm kadar üzüm bağımız var şaraplık üzüm yetiştiriyoruz. yalnız bazı üzüm türlerini değiştirip öküzgözü cinsini aşılamak istedik. sizlerin yazılarınızda omega aşı makasını gördük ve hemen aldık. bahar ayında yani mart ve nisan başlarında bu makas ile aşılama yaptık ilk günlerde cok güzel tuttular gibi oldu. yeşerdi yaprak verdi sonra hepsi ama hepsi kurudu birtanesi bile tutmadı...bağlarımız 15 yıllık falan...üzüm kollarına aşı yapmıştık..yani hepsi boşa gitti..nerede hata yaptık anlamadım..şimdi yarma aşı yapalım diyoruz...ne zaman, nasıl bir yöntem denemeliyiz. ben ve eşim bu konuda çok bilgili değiliz. yardımcı olabilirseniz çok memnun oluruz. lüfen yardım edin))) |
1 Eklenti(ler)
http://www.blacklionmakas.com/images...20kataloğu.pdf kataloğun 4. sayfasını okursanız size faydalı olacaktır. Ayrıca tutmuş gibi sürgün vermesinin nedeni, asmadaki ağlamadan dolayı gelen bol suyla yeşerip ağlama bitiminde kuruma yapmıştır.
|
merhabalar ben badem ağaçlarına aşı yapmak istiyorum ama hangi aşı tekniğini ve hangi aylarda uygulamalıyım bilen arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirler mi?
|
bu forum konusu gayet faydalı oldu. teşekkür ederim.
|
Eriğe kaysı aşısı
2 Eklenti(ler)
Boluda bir komşumuz erik ağacına kaysı kiraz ve erik aşılamıştı. Ancak kiraz kırılmış haldeydi. Ben fotoğraf çekerken sadece kayısı kalmıştı. Eriğe kiraz şeftali ve kayısı aşılanabildiğini duymuş ancak görmemiştim. Fotoğrafı aşağıda.
|
feyzon bey aşıda mantık şudur çekirdek tipleri uygunluk gösterenler birbirleri üzerine aşılanabilir; ama bu kaba taslak bir yaklaşım daha iyi sonuçlar için biraz daha derinlemeisne öğrenmeli. 1.Elma-Armut-Ayva.....2.Erik-Kiraz-Vişne-Kayısı-Şeftali........3.Ceviz-Fındık-Kestane.... gibi bunlar kendi aralarında aşılanabilir ama mesela kiraza vişnenin aşılanması iyi sonuç vermediğini duydum
|
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar,
Gliricidia sepium adlı ağacımı gelecekte hangi bitkiyle aşılamalıyım ? Tek bildiğim gliricidia sepium'un fabacae ailesinin mensubu olduğu :) Teşekkürler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025