![]() |
Sn.mesut5, sizin oralarda zeytin aşılamaları başlayabildi mi?
|
Zeytin çiçekteyken kabuk verir. Göz aşısı o zaman yapılır.
|
Sn.İzzet Erisen bey,biz zeytin aşılamaya nisan 15 ten sonra başladık,hatta ben 25 tane delice söküp aşıladım,diktim.
Benim sorum hakkında bilgi sahibiyseniz aydınlatırsanız memnun olurum.(Deliceler ormandan değil kendi arazimden fazlalar.:D |
Alıntı:
|
Detaylı olmasada teşekkür ederim Tekin bey.
|
sonuç uygun olmustur umarım
|
bu bilgiler oldukça önemli takip etmek gerekir
|
Sayın Yöneticimiz,
Geçen sene yapıp yayınladığımız matkap aşılarımın bu sene çektiğim fotoğraflarını belki merak eden **** neticesini takip eden arkadaşlar olur diye buradan yayınlıyayım mı,veya şuradan yayınla diyeceğiniz bir yer olurmu.Çünkü konu çok eskilerde kaldı.Birde Sayın karaaslan50 nin makasla yaptığı aşıları makas kullanmadan yapmıştım.Onlarında önce ve şimdiki hallerinin fotoğraflarını çektim yayınlamamı istermisiniz ve nereden göndereyim.Teşekkürler. |
Merakla bekliyorus sevgili öbekçi?
|
Matkap aşıları 2009
3 Eklenti(ler)
2008 Şubat'ında yaptığım matkap aşılarının tutan dört tanesininson durumları
aşağıda fotoğrafladığım durumdalar.Gayet sağlıklı ve büyüyorlar.Daha önce de bahsettiğim gibi matkap aşısı ağacımızı çok yoruyor.Bu yüzden bir ağaca birden fazla matkap aşısı yapmamak ağaç sağlığı açısından tavsiyemdir. 2008 de yapmış olduğum italyan eriğine papaz eriği aşısıfotoğrafları:Eklenti 77664 Eklenti 77665 Eklenti 77666 |
Matkap aşıları 2009
1 Eklenti(ler)
Şimdi aşağıda ayva ağacıma yaptığım elma matkap aşısı.Eklenti 77667
|
Matkap aşıları 2009
3 Eklenti(ler)
aşağıda formoza eriğime yapmış olduğum papaz eriği matkap aşısı ve hemen ardından üçüncü foto da yine geçen sene sitemizden görerek yaptığım formoza
eriğime kayısı '' çoban aşısı ''.Eklenti 77668 Eklenti 77669 Eklenti 77670 |
2009 Şubat'ında yaptığım aşılar
4 Eklenti(ler)
2009 Şubat'ında karaaslan 50 nin aşı makası ile yaptığı aşıyı ben aşı makası olmadan yaptım.Bunu daha önce de denemişama kocaman bir dalı aşı yapmaya
kalkınca başarılı olamamıştım.Şimdi saadece iki üç göz bırakarak aşıladım . Aşilarımın tutma yüzdesi sanırım % 100 gibi.Gibi diyorum çünkü kabarıpta daha yaprak vermeyen asma aşılarım var ama sanırım hepsi yakında yaprak verir.Bu aşıyı Matkap aşısında yaptığım gibi aşama aşama fotoğraflamadım .Zaten çok da basit ama hocalarım isterse temsili yapıyormuş gibi aynen fotoğraflıyarak buradan yayınlarımda. Şimdi ayva ağacıma zaten elma aşılamıştım.Birde deveci armudu aşılıyayım dedim ve iki adet aşı dalını ayva ağacıma aşıladım.Eklenti 77671 Eklenti 77672 Eklenti 77673 Eklenti 77674 |
2009 Şubat'ında yaptığım aşılar.
2 Eklenti(ler)
2008 de çok uğraştım matkapla yaptığım aşılar elma ağacımda tutmadı.Bu sene
bende yeniden elma ağacıma ayva ve armut aşılamak istedim.Aşağıda elmada iki adet deveci armudu ve bir adet ayva aşımı göreceksiniz.Ayvanın fotoğrafı galiba çıkmamış ama aşının son halinin fotoğrafları var.Eklenti 77675 Eklenti 77676 |
1 Eklenti(ler)
2008 de naylon poşette aldığım deveci armudunu yoğurt kabına koydum ve orada meyva vermesini arzulamıştım.Bu sene önünden geçerken ,sen neden
ayvada vermiyesin dedim ve saksıdaki deveci armuduma ayva aşıladım.Eklenti 77677 |
1 Eklenti(ler)
2008 de asmalarıma matkap aşısı yaptım.Aşılarım maalesef tutmadı .Ben ısrarla bir asmada değişik bir çok cins üzümüm olsun istiyordum ve bu sene yeniden
asmalarımı aşılamaya karar verdim.Kuşadasında sevilen ve tanınan işadamı ağabeyim sayın Ünal ALP beyefendiden bu senede seçkin üzümlerinden aşı dalları vermelerini rica ettim.Beni kırmayıp altı cins üzümden bana aşı dalları getirdi ve sayesinde aşılarımı yaptım.Buradan kendilerine teşekkürü borç bilirim.Aşağıda topluca aşıların dallarda nasıl göründüklerini fotoğrafladım.Eklenti 77678 |
2009 Şubat'ında yaptığım aşıların sonuçları:
4 Eklenti(ler)
Şimdi yeniden başa dönüyoruz ve aşıların son durumlarına bir göz atıyoruz.
Önce ayva ağacımızdaki armut aşılarına bakalım.Eklenti 77679 Eklenti 77680 Eklenti 77681 Eklenti 77682 |
5 Eklenti(ler)
Şimdi elma ağacımıza bir göz atalım.armut aşılarını yapraklarından ayva aşısınıda
çiçeklerinden ayırabilirsiniz.Eklenti 77683 Eklenti 77684 Eklenti 77685 Eklenti 77686 Eklenti 77687 |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Aşağıda asmalarımız ,yaprak veren üzüm veren ve aşısı kabaranlar.Eklenti 77691
Eklenti 77692 Eklenti 77693 Eklenti 77694 Eklenti 77695 |
2 Eklenti(ler)
|
2008 Şubat'ında yaptığım kaktüs aşılarının sonuçları
4 Eklenti(ler)
2009 yılında kaktüs aşılarıma devam ediyorum ama geçen senekileri buradan
göstermek istedim.Aşılarımı izlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.Eklenti 77701 Eklenti 77702 Eklenti 77703 Eklenti 77704 |
2008 Şubat'ında yaptığım kaktüs aşılarının sonuçları:
3 Eklenti(ler)
|
Ellerinize sağlık sevgili orcanöbekçi gerçekten sağlam bir çalışma olmuş.
|
Sayın Orcanöbekci, aşılarınız gerçekten çok güzel bizim makas aşılarını aratmıyor.
|
Sayın Orcanöbekci,
daha önceleri bahsedilen matkap aşılarının uygulanmış halini görmek güzel oldu. Ellerinize sağlık. |
Sayın Orcanöbekçi şovunuz için teşekkürler... Hatırladığım kadarıyla birde rüzgar enerjisiyle ilgileniyordunuz...?
|
Iyi günler sayin site dostlari.
Sizlere bir sorum olacakti su anda hangi asilar yapilir acaba beni bilgilendirirseniz sevinirim. Saygilarimla. |
sevgili muammer-budak,
öyle bir soru somuşsunuzki ,size hemen şu demek imkansız gibi.Çünkü anlatmak gerekiyor uzun uzun.Siz aşılama bahsinin başına döneceksiniz ve bizim yaptığımız gibi önce iyice bir bu bahsi okuyacaksınız. Sanırım sorunuzun büyük bir kısmına cevap alacaksınız.Ancak bu aşamadan sonra özel sorularınız olursa işte o zaman soru sorduğunuzda inanın sorunuza burada kaç kişi cevap verecektir.Saygılarımla. Burada yazdıklarımı lütfen ukalalık olarak değerlendirmeyin.Gerçekten bahsi okuyunca sizde şaşıracaksınız.Çok kıymetli bilgiler verilmiş,göreceksiniz.Kolay gelsin. |
Orcan bey...!
Aşılamayı yaparken.makkapla kalem için anaç ağaca delik açtığınızda kabukta yanma olmuyomu.ayrıca kalemin kabuğu ile anaçtaki kabuğu birbirine temas için özel yaptığınız işlem varmı,hürmetler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025