![]() |
Yakında çıkarlar hatta çok bile olmuş 1 hafta daha bekle çıkmassalar eğer soğuk katlamaya yap bide öyle dene bakalım...
|
Turunçgilll sağol cevapladığın için sağol.Çıkmassa soğuk katlamayı nasıl yapacağım?
|
Topraktan topla çekirdekleri buzdolabında 1 hafta gibi beklet ılık topraga ek (oda sıcaklığında)sonra sağlıklı tohumlarsa çimlenmeleri gerekir...
|
Turunçgilll cevabın için sağol.
|
Elma çekirdeğimi ektiğim kabın çok dibine ekmişim çekirdek filizlenmiş dipte olduğu için çıkamamış başka bir kaba toprağın üst tarafına yakın ektim.Çıkma ihtimali varmı?Kökü kapta uzayacak yer bulamayınca kıvrılmış.
|
Turunçgil soğuk katma yap demişti.Elma çekirdeğinin çıkmaması soğuk katladan değilmiş.Çekirdeği çok derine ektiğimden dolayıy mış.
|
Hala yeşilse ve kökü incilmemişse hala yaşama şansı bulunmakta :))
|
Kökü hala yeşil köküne zarar gelmemiş toprağın ne zaman toprağın üzerinde fide görünür?
|
Ben de yaklaşık üç hafta önce elma çekirdeği ektim ve bugün çimlendiğini gördüm :)
|
Alıntı:
uygun zamanını o bılır çıkacaktır korkma agır olsunda molla desınler |
Ben yeni elma çekirdekleri ektim torflu toprağa.Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Çekirdeklerin çıkmaları ne yapmam gere kiyor.SERA ETKİ YARATSAM KAÇ GÜNDE ÇIKARLAR? |
Hiç bişey yapmanıza gerek yok saksının üzerine streç film geçirerek sera etkisi yaratabilir daha erken çimlenmesini sağlayabilirsiniz
|
İki adet elma çekirdeğinin kabuklarını ve zarlarını soyup suyun içine bıraktım, umarım birkaç gün içinde bir hareketlilik görebilirim. Bilgiler için teşekkürler herkese.
|
Alıntı:
|
Sn. Ancıl, çok mutlu oldum. Yeşillendikleri zaman fotoğraflarını görmek isterim. Benim çekirdekler suyun içinde gayet keyifli bir şekilde duruyorlar ve herhangi bir kıpırtı yok :) Henüz yeni toprağa aldım, beni üzmeyeceklerini umuyorum :)
|
Elma Fidanı
Elma çekirdeği diktim. İnşallah yeşerir. Bunu çok istiyorum. :rolleyes:
|
çayda çimlendirdiğim minik elma
çayların kullanılmışlarını bir kaba boşalttım içine elma ve limon çekirdeklerini attım ve ilk siftah elmadan geldi.
|
cok enteresan :) denemek lazım
|
denemek lazım dedim ve denedim ama çayda değil pamukta çimlendirdim:)
|
ancak o elmanı ve diğer çimlenen bitkilerin çayda fazla yaşamadığını öğrendim çünkü bizzat yaşadım. birkaç gün sonra gövdesi çayın içindeki suyu emince siyahlaştı . bende attım en iyisi bence toprak ama besin değeri yüksek olmalı.
|
elma
1 Eklenti(ler)
yeni elmalar ve limonlar ;)
|
Elma Çekirdeği Çimlendirme
1 Eklenti(ler)
Merhabalar;
Benimde ekmiş olduklarım arasında 3-4 elma vardı. Maşallah hepsi çıktı. Bir tanesinin fotoğrafını ekledim. |
darısı bana artık buralardan okuduklarımla bugun deniyorum:)
|
Bir bitki hayranı olarak 1.sini pek bilinçli olarak yapmadığım (tohumdan diktiğim çiçekli fasülye gibi kahverengi tüylü meyveleri olan sarı çok güzel çiçekli bir ağaç ve tek tohumda tuttu ve 7 yaşında şuan:) ) tohumdan bitki dikmeyi elmayla 2. sefer yeniden yapacağım bakalım çimlenecekmi benim elmacıklar:)
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim sizlerden esinlenerek çimlendirdiğim yaklaşık 1,5 aylık elma ağaçlarım ;)
|
Alıntı:
|
sadece tahmin, acaba köke gidiyor olabilir mi?
|
Sayın clioGT tahmininiz şimdi bana da mantıklı geldi telaş etmeye gerek yok o zaman ;) Teşekkürler.
|
valla sadece mantıksal düşündüm bu arada işin kompetanları da yrumlarsa daha sağlıklı olur:)
|
2 Eklenti(ler)
Ektiğim 5 adet elma çekirdeğinden 3'ü normal çimlenirken, diğer 2 tanesi 3 kotiledonlu çıktı.
Acaba bu neye işaret eder? :rolleyes: Eklenti 549142 Eklenti 549143 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025