![]() |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Bu sene gold Raider servisinden aldığım çeliklerin köklenmelerine ait fotoğraflar aşağıdaki gibidir. Alttan ısıtma sistemi ile çok güzel sonuçlar alınmaktadır. Bu konuda alttan ısıtmayı tavsiye ederim.
|
Alıntı:
|
Çelik ve tohumlarınızın köklendirilme ve çimlendirilme aşamalarında kullanabileceğiniz alttan ısıtma için yardımcı olabilirim.
|
Merhaba, fuchsia (küpe çiçeğimden aldığım çelikler) daldırma yöntemiyle 2-3 gün içinde ölecek gibi oldular, çıkartıp suya koydum ve dirildiler. Birer küçük çay bardağındaki suda yaprakları dik ve yeşil duruyorlar. Çelik alalı sadece 1 hafta oldu. Bitki direkt günışığını sevmiyor, asıl saksısının yanındalar genelde %50-65 arası nem ve 20-25 C arası sıcaklıkta oda. Ne kadar sürede köklenir? Suyunu değiştirmem gerekir mi? Yoksa hep aynı suda mı bekletilirler? Kalorifere oturtmak gibi alttan sıcaklık sağlayan (sanki yaprakları da haşlar gibi gelen) yöntemlere başvurmalı mıyım?
|
Alıntı:
|
çelik hormonu hakkında
Alıntı:
|
sayın mtuncer bey saksılarım geldi.Teşekkür ederim.
|
Selamun aleyküm arkadaşlar bende pepino fidanları var bunları budadım ve çelik aldım
Çelikleri serada yetiştirmeyi düşünüyorum . Fakat kafama takılan birşey var yardımcı olursanız sevinirim. Çeliklerin sağlıklı yetişmesi için seram nasıl olmalı? Güneş gören biryer mi yoksa güneş görmeyen bir yer mi olmalı, lütfen yardımcı olursanız sevinirim |
Alıntı:
saygılar |
İstanbul' da İBA arayanlara!
1 Eklenti(ler)
Eklenti 119545
Yer: Eminönü- Mısır Çarsısı arkası Sirkeci yönü(Bahçekapı) çıkış kapısından çıkıldığında, sol karşı köşede Vakıf Han karşımıza çıkıyor. O hanın arkasındaki dar sokak (Rahvancı Sok), tamamen kimyasal ürün satıcılarının bulunduğu bir sokak. Ben dün gidip aldım. Ancak benim aldığım 5 gramlık şişe ambalaj (en küçük ambalaj imiş) her an ellerinde olmuyor. Çünkü genelde toptan alıcılara hitabediyorlar. Ben iki saat bekledim. Kurye ile getirttiler. Fiyatlar Euro bazında. Hepsinde üç aşağı beş yukarı aynı! 5gramlık şişe(Bu arada toz olduğunu belirteyim!)pazarlıklı, kdv dahil 80 tl. Dilerim, ihtiyacı olan arkadaşlarımıza bir katkım olur. Herkese iyi seneler! Not: İsteyen arkadaşlara, benim satın aldığım firmanın adres ve telefonlarını özel mesajla verebilirim. |
Alıntı:
Dilerseniz konu bütünlüğünün dağılmamasına özen göstermek adına ilgili başlıkta sorularınıza daha kolay bir şekilde cevaplayabilirim. Çelik üretiminde toprak ısısını kontrol altında veya belirli seviyede tutmamız gerekmektedir. Çelik köklendirilmesinde veya tohumların çimlendirilme aşamalarında belli başlı saç ayaklar bulunmaktadır, bunlardan çelikler için toprak ısısı, belirli oranlarda otsu veya odunsu çeliklerinizde kullanılmak üzere hazırlayacağımız IBA(İndol Bütirik Asit) - alkol çözeltisi ve perlit/tatlı su kumu(tercihim kumdan yanadır)- Cocopeat (Hindistan Cevizi Torfu) belirli oranlarda karıştırılmak üzere metaryeller hazırlanmış bir şekilde çeliklerimizi dikmekteyiz. Kış şartlarının olumsuzluklarını soğuk havanın köklendirilmeye yönelik dezavantajını en aza indirgememiz gerekmektedir. Bu amaçlı ısı kaynakları oluşturmamız gerekmektedir, bu çeşitli şekillerde olabilir. Toprak ısısını 18 C ile 22 C derece arasında tutmamız yeterli olacaktır. |
Alıntı:
Aleyküm Selam Sn. sancaktarizmir, Seranızın güneş görmesi gün içerisinde ortamın ısınmasını sağlayacaktır,seranızın yerini sadece pepino çelikleriniz için düşünmeyin, ileride başka çelikler üretmek amacıyla kullanabileceğiniz bir sera oluşturabilmelisiniz. Pepino çelikleriniz için güneş gören, ılık bir yer olması yeterlidir. |
Thevetia peruviana ya da peru zakkumu, çelikle üretilebilir mi?
En uygun çelikleme ayı hangisidir? Teşekkürler. |
Karadut çeliklerini hangi ayda dikersem köklendirebilirim?
|
Alıntı:
yerli zakkumu çelikle çoğaltmıştım.Beyaz çiçek açanı da tuttu ve büyüdü. Nisan,mayıs ayı gibiydi. Ancak peru zakkumunu bilmiyorum, nasıl çiçek açıyor. |
Alıntı:
Ancak gözler uyanmadan, yani kabarmaya başlayınca çelik kesilir 2 ya da 3 gün, yarısından fazla gelecek kadar suya konur bekletilirse, çelik suya doyduğu için daha iyi tutuyor. Geçen yıl denemiştim. Bazı siyah dutlar erkenci, bazıları geç uyanıyor. |
2 Eklenti(ler)
Adını bilmediğim çiçekten almış olduğum çeliği suda köklendirdim. Bu çeliğin hangi çiçeğe ait olduğunu öğrenmek ve bakımını ona göre yapmak istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
|
Sayın SDurul;
Bu soruyu ''Bu bitkinin adı nedir?'' başlığında sorsaydınız daha güvenli bir cevap alırdınız. Zira burada fazla dikkati çekmez. Ama ben tahminimi söyleyeyim. Spathiphyllum-Barış Çiçeği' ne çok benziyor! Saygılar. |
Sayın orijin teşekkür ederim. Fakat benim barış çiçeğim var, onun yaprağı daha farklı.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
sayın mtuncer54 !
ben emekli bir sanayiciyim .Bir mahsuru yoksa,nasıl alttan ısıttıgınızı açıklarmısınız .Bahcemde sarılı pepinolar var ,limonlar var .herkese vermek istiyorum .Tatlı limonlar digerlerine gore daha iyi netice veriyor .Selamlar |
Sn. kumyaka2010,
Isıtıcı ile ilgili bilgiler vermem Çelik ile üretim konusunu ve forum kurallarına riayet etmeme durumu oluşacağı için lütfen ilgili kısımda soracağınız tüm soru ve merak ettiklerinizi rahatlıkla cevaplayabilirim. |
Alıntı:
|
Begonia Rex yaprak çelikleri için hangi zamanı önerirsiniz?
Sıcaklık, toprak karışımı hakkında neler söyleyebilirsiniz? |
merabalar benimde TEKIN abiye bir sorum olacak eger cevaplandirirsaniz cok sevinirim veya bilen diger arkadaslarda yorumlarini esirgemesin lutfen..
burda yasadigim yerde cok guzel bir erik agaci var gecen sene kalem alarak asi yapmaya calistim ama beceremedim.agacin butun dallari burus burus acaip eski bir agac ve kalem almak mumkun degil aldigin kalemleri de asilamak da mumkun olmadi.. ben de celik alarak yetistirmek istiyorum acaba ne zaman almaliyim ve nasil bir isleme tabi tutmaliyim yardimci olursaniz cok tesekkur ederim |
Alıntı:
Bu tür üretme yönteminde etli yapraklara sahip tropik kökenli, süs bitkileri olan kalanchoe, peperomia, Afrika menekşesi, Peygamber kılıcı, rex begonya, zambak, dam korukları vb. bitkiler üretilir. Yaprak çelikleriyle üretim, bitkilere göre bazı değişiklikler gösterebilir. Rex begonya gibi kalın etli yapraklı bitkilerde yaprak çeliği olarak olgun yaprağın alt kısmında bulunan kalın damarlar bir jilet yardımı ile çizilir. Burada sadece yaprağın aya kısmı kullanılır. Daha sonra kesilen taraf yaprak köklendirme ortamına iyice temas edecek şekilde yerleştirilir. Temasın daha iyi sağlanması için iğne, çivi veya herhangi bir ağırlıktan faydalanılır. Gölge ve nemli şartlara konan bu yapraklardan jiletle kesilen her noktadan yeni bir bitki oluşturur ve eski yaprak kurur. |
Teşekkürler sn. mtuncer54...
Peki köklenmeyi kızlandırmak için yapılabilecek birşeyler varmıdır? |
Alıntı:
|
Sayın arkadaşlar !
Bende koklendirme için bir oneride bulunmak istiyorum . Çelik alınacak bitkinin mumkunse tepesini kesmeyiniz , çunki oradan hava alıyor . En kutu durumda malgaçlayınız . Gozun hemen altından kesip ,gozun arka tarafının kabugunu soyup , odun kulu , sigara kulu veya varsa koklendirme tozuna batırıp , yukarıda 2 en fazla 3 goz bırakack şekilde gomunuz . Golge ve nemli bir yerde tutunuz . Goreceksiniz , çelikler tutacak . Selamlar . |
selamlar,
http://cgi.ebay.com/Clonex-Cloning-G...item1e5a4f763c bu linkte bulunan ürünü alıp çevremde gördüğüm ağaçlardan dal alıp köklendirmeyi düşünüyorum, bu ürünü kullanan arkadaşlardan bilgi almak isterim, Açık havada ağaçı kesip budayıp hemen bu jele daldırarak koruyup eve gidene kadar zarar görmemesinide amaçlıyorum |
Alıntı:
|
Aslında çevremde ne bulursam kullanmayı düşünüyorum, bulunduğum mahallede ve çevre sokaklarda dut, çam manolya defne ve benzeri bitkiler var, gezip beğendiğim ağaçlardan toplayarak bunu uygulamak istiyorum
|
Solan Çeliklerim için yardım istiyorum
İnternetten adaçayı tohumu aldım. Organik torf alıp içine ektim üzerine 1 c kadar torfla kapayım arada bir suluyorum. Yeşerip yeşermeyeceğini bilemiycem şimdi.
Yalnız arkadaşımdan adaçayı çelikleri aldım tohumları ektiğim torfun içine diktim ertesi gün hepsi solmuş ve 3 cü günde çürümeye başladılar. Yanlız bir iki çeliği suya koymuştm onlar canlılar. Onları da öldürmemek için ne yapmalıyım? Onları nasıl köklendirebilirim? Teşekkürler |
Geçtiğimiz günlerde bir tanış geçen sene erikten yaptığı çelikleri bu sene bahçesine ektiğini söyledi, erikten çelik olacağını hiç tahmin etmezdim.
|
Sere yöntemi ile çelik alma
2 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar .Bu çok sevdiğim siteyi okuyup inceledikten sonra bende kendimce birşeyler yapmaya karar verdim.Alev ağacından çelik alarak onu hemen bir saksıya diktim üzerini de büyük bir pet şişe tarzı bir şeyle kapattım.İnşallah bu çeliklerim bu sayede köklenirler.
Sevgi ile kalın. Eklenti 134129 Eklenti 134130 |
Altaki saksının petini bu sabah açtım biraz hava alsın diye 5 daika geçmedi hemen büzüşmeye başladı bende hemen geri kapattım.Bir arkadaşımız arada açın havalandırın demişti ama ben nerdeyse aybedyordum bitkimi.Lütfen hangi zamanlarda nasıl yapmam gerektiğini anlatırmısınız.
|
Ben tepelerinden birkaç hava deligi açıyorum . Pet şişeyi çıkarmana luzum kalmıyor . Selamlar .
|
Ne kadar genişlikte bir delik açıyorsunuz mesela toplu iğne ile açılmış bir kaç delik olur mu ?Bu şekilde canlılığını devam ettiren bir bitki sonunda köklenir mi?Lütfen bu sorumu yanıtlarsanız çok sevinicem.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025