![]() |
Çelik köklendirme karışımı:
TORF , GBRE , SAKSI , BAMBU UBUK , HYDROTON , / AGROMART TORF , GBRE , SAKSI , BAMBU UBUK , HYDROTON , / AGROMART |
Dut Çeliği suda köklenirmi arkadaşlar ? Köklenmesse elimde torf perlit karışımı var. Önerirmisiniz. Bu arada kara dut, beyaz dut fark edermi? Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
|
Alıntı:
Çeşit olarak hangi duttan alırsanız bitkiniz o olacaktır. Ters dut için ayrıca aşı gerekli. Bitki tam uyanmadan çelik alıp dikebilirsiniz. |
Alıntı:
|
Teşekkürler, peki sıcaklık önemlimidir, bu ayda dışarıda köklenirmi?
|
5 Eklenti(ler)
selamlar arkadaşlar,
18.01.2015 tarihinde hazırladığım ateş dikeni çeliklerimin, ilk kökünü 08.02.2015 tarihinde fark etmiş bulunmaktayım. çok hoş bir duygu. suda köklenen çelikler iğrenç bir koku ve görüntüye sahip olduklarından kendileri balkona geçti muhtemelen iptal olacaklar. **** boşa gitmesinler diye torfa dikeceğim bu akşam. yorumlarınız önemli. saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Cocopeat poşetlerde dut çeliği köklendirme
Eklenti 536565 Başka biryede bir paket(kurusu 5kg) cocopeat, 40 lt. perlit ve 25ml. humican(kök geliştirici)karışımı harç ile köklendirme yapılmış. https://www.facebook.com/photo.php?f...=1&pnref=story Bu sitede, doğalbahçe cocopeat satıyor. http://www.agaclar.net/forum/toprak-...atis/36340.htm |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu Arada yöntem çok güzel. Üzerini kapatıyormusun ve kaç derecede tutuyorsun merak ettim. |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1345398-post807.htm http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...si/8452-28.htm |
kağıt havlu yöntemini bende görmüştüm sanırım incir köklendiriyordu paylaşan kişi. ben buz dolabı poşetlerine koyuyordum onları, saklama kabı da iyi fikirmiş. :) Bu arada tembeladam konuya can verdin helal olsun fazla paylaşım yapılmazdı burada :) buraya hergün girerim yeni birşeyler varmı diye :)
|
Tembeladam tohum çimlendirme ile ilgili deneylerinide bekliyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Geçtiğimiz yıl aşı yapmak için buzdolabında sakladığım çeliklerde de aynı şekilde oluşum meydana gelmişti. Ben de çok şaşırmıştım. Dışarıda köklendirmek yerine buzdolabında köklenebileceğini düşünmeye başladım.
Mesele suya koymak değil. Suya konulduğu zaman istenmeyen bakteriler de çoğalarak bitkiyi çürütebiliyor. Nemli ortamda buzdolabında biraz zaman alsa da köklenme gerçekleşebiliyor. Sayın tembeladam kağıt havluları çıkarıp fotoğrafladığı zaman beyaz beyaz minik köklerin bulunduğu yerlerde büyümeler rahat bir şekilde görülebiliyor olacak. Bendeki armut çeliklerinde aynı şekilde olmuştu. |
Alıntı:
|
Alıntı:
öcncelikle bu yöntemi kendim bulmadım youtubeda şans eseri denk geldim. ortalık dağıldığı, battığı ve görüntünün hoş olmaması nedeniyle hanımdan azar yemeyi de en aza indirmesi dolasıyla denemeye karar vermiştim. youtube da izlediğim arkadaş sadece sarıp nemlendiriyordu. başka bir açıklama yoktu artık gerisi de şansa kaldı diyerek giriştim. kısaca özetleyecek olursam; 1-çelikleri 20-25 cm hazırladım +-5 olabilir hepsi muntazam olmayabilir. 2- genelde kalın-orta-ince olmak üzere 3lü gruplar yaparak kağıt havlulara sardım. 3-kağıtları elimi çeşmede ıslatarak sıktım. 4-hepsini bu şekilde yaptıktan sonra köklenecek kısımlar bir yönde olacak şekilde saklama kabına sıraladım. 5- nem olsun diye çok az miktar su ekledim zemine, kağıtlar ıslanmasın diye eğim verdim ve kök kısımları kalorifere gelecek şekilde masanın altında gözden uzak aydınlık bir yere koydum. kapağı kapalı tabi ki bu arada. 6- 2-3 günde bir nem kontrolü ve hava alsın diye açtım. 7- 2 hafta sonra öyle ekşimsi bir koku nedeniyle kağıtları değiştirdim. 8- aynı işlemleri tekrarladım. altta kalanlar üsttekilere nazaran daha verimli olduğumdan alt üst yaptım. 9- aspirin denemelerim oldu çok bir etkisini görmedim. nasip olursa tohum çimlendirmelere de aynı methodla başlıyorum. başarılar dileyin mustafa bey, saygılar. |
Alıntı:
yukarıda maddeler halinde yazdım. ancak, hanımın o köklenecek kısımları küf sanması nedeniyle hepsi çöpe gitme riski yaşadı ama Allah'tan bana sormadan bir şey yapmaması sayesinde kurtuldular. hobilerime çok itinalıyımdır, oda sağolsun bunu bilir. :)) köklendirici herhangi bir şey yapmadım kesik bile atmadım. gülleri henüz bu yöntemle denemedim ama, armut çeliği aldım 20-30 kadar onları da aynı yöntemle hazırladım babama emanet ettim. :) umarım onlarda aynı şekilde olurlar. ama denemelerimde gördüm ki söğüt dahil hiç bir çelik bende suda istediğim şekilde köklenmedi. belki benim hatamdır, bilemiyorum. kokusu ve berbat görüntüsü ve kapladığı yer itibariyle suda köklendirme benim için tarih olmuştur. toprağın kendisinde yaptığımız gül çeliklerinde de gözle görülür bir gelişme yok. hatta hiç bir gelişme yok, geçen yaz alınlarına rağmen, ne kurudular ne köklendiler. ayrıca torf - kum karışımı da verim olarak düşük gibi sanki ben hiç bir gelişme görmedim. nasip olur da bitki agaç sevgim yıllarca devam ederse ben bu kağıt havludan şaşmam 2 cm çaplı odunu bile 3 haftada köklendirdiğine göre etkili, temiz kokusuz ve verimliliğini benim için kanıtlamış bir yöntem oldu. gönül rahatlılığıyla öneririm. bu gazla devam edersem bolca çeliğimiz olacak. paylaşırız inşallah. saygılar. |
4 Eklenti(ler)
sn.tembeladam
Ben ne yazıkki kağıt metodunu beceremedim.mantar ettim hepsini. bir kısım çeliğimi de spaghnum yosunu içinde çok az nemle saklama kabında bırakmıştım.yavaş gelişiyorlar ama umut var.Hatta bir tanesi en öndeydi kumlu torflu toprağa diktim(yaklaşık 1 haftadır).1 aylık durumları ektedir. sanıyorum akçaağaç biraz daha zor köklenenlerden. |
Alıntı:
ben amerikan sarmaşığının dışında bir köklenme hareketi de görmedim. ondanda kağıt havlu denememde uçlarının pamuksu olduğunu, yani küflendiğini gördüm. galiba sadece odun yapısı için ideal bir yöntem oldu bu. birde sormak istediğim birşey var. bu sirke maşallah inanılmaz her şeye iyi geliyor. bazen gördüğüm o pamukçuklu kısımları **** tüm çelikleri sirke ile silsem dezenfekte yapabilir miyim? zararı olur mu? armutta da işe yararsa gül çılgınlığı yapacağım valla. :))) yorumlarınızı her daim bekliyorum. saygılar. |
Sayın tembeladam, çelikler şuan mühürlenme zamanında. Eğer steril ve çok az nemli bir alana ekim yapmaz iseniz ilerde oluşacak kökler çürüyecektir. Bu dönem en hassas dönem diyebilirim.
|
yaşama arzusu
1 Eklenti(ler)
Malumunuz bitkiler canlı varlıklardır .Bir çogu insandan hassas birkısmıda vurdumduymazdır.
öncelikli olarak çimlendirme ve köklendirme için en önemli konu karar aşamasıdır. Bu karar sizin değil ektiginiz diktiginiz bitkinin kararıdır. Doğal ortamlarında yaşayıp yaşamayacaklarına karar vermelerini sağlayan etkenleri uyğulamalarınızda göz önünde bulundurun. Ağactan yere dusen tohum kurusammı yoksa çimlensem mi kararını iklim ve çevre kosulları ile bağdaştırır zorlu toprak kurak bir dönem hastalıklı bir dış zar ölmeyi kolaylastırır. Kısacası tüm canlandırma işlemleri için çevre gözlemi ve uygun koşullar şart. Gül çeliği örnegi vererek devam edeyim. Suya düşmüş bitki çürüme eğilimindedir yaşama olan inancı sudaki besinler ve toprağa kavuşma umuduna bağlıdır .Kısa bir süre suda tutup (3-5 gün)sonra bol kumlu biraz torflu bir toprakta. 30 santim uzunluğunda serce parmagı kalınlığında çiçek kısmına yakın bir gül çeliğini aşşagıdaki şekilde bol kumlu az torflu toprağa yatırabilirsiniz. standart nemlendirme işlemleri toprak karısımını nemli tutup beklemelisiniz. Cok kalın olmayan genç çelikler daha cok yaşama azmındedır 10 santım dısarıda 20 santim belirli bir açıyla topraga yatırdıgınız çelik istedgi yerden beslenir istedigi yerden sürgün verir çunku bu sistem çoklu olanak sağlar. yağmur suyu içerik olarak boştur vermek yerıne almak taraftarıdır bitkinizi çabucak çürütür ancak çeşme suyunu duzenlemek icin karıstırabilirsiniz.hastalık bulundurmayan kuyu suyu kullanıma daha uygun olmasına ragmen yer altı suları zararlı gazlar ihtiva eder kullanmadan önce kovadan kovaya dokup havalandırmak ve 2 gun dinlendırmekte fayda var. ellerimizde bulunan ph 5.5 asit ve koruyucu tabaka bitkileri tuttugunuz yerlerınden yakabilir bilhassa hassas dönemlerinde. Normal zamanda da çiçek ve meyveyi kolayca cürütebildiğinizi gözlemleyebilirsiniz steril bir eldiven kullanmak faydalı olacaktır. Elleriniz zaten topraktan kavrulmus tozlu durumda ise eldivene gerek yok.Daha bir sürü şey var ama uzatmayayım.Gözden kacırdıgımız detaylar bitkileriniz için ölümle yaşam arasındaki cizgiyi belirler. Saygılarımla.. |
Arkadaşlar Söğütleri 20 cm uzunluk 1cm kalınlık olmak üzere kesin suya koyun oda sıcaklığında %99 kökleniyor. Sadece 1 haftada kökler ufak tefek çıktı ve üstten tomurcuklar yeşerdi :) Soğuk odaya ve dışarı koyduklarımda ise tık yok. Sıcaklık kesinlikle önemli.
|
Osuruk agacı cifligi ni nasıl köklendirebilirim
|
Alıntı:
|
köklendirme ortamı
Birkaç gündür forumu okuyorum. Pek çok bilgi edindim diyebilirim. Katkı sağlayan herkese teşekkürler.
Yeşil leylandi köklendirmek istiyorum. Forumdan okuduklarım ışığında 4000 ppm köklendirme hormonu hazırlamak üzere IBA ve toprak karışımı için cocopeat, perlit ve organik toprak düzenleyicisi (leonardit) siparişi verdim. Hepsi de elime ulaştı. Çelik alacağım ağaçlar da belli. Tek sorunum yerle ilgili. Şöyle ki, Apartmanın altında 20 metrekare bir depom var. Sıcaklık genelde 15-18 derece arası nem de %60-%70 arası. Işık ise zayıf. Küçük bir penceresi var. Bu ortam köklendirme için kullanılabilir mi? İyileştirme yapmam gerekir mi? Örneğin oda nemlendiricisi kullanarak nemi artırabilirim. Sıcaklık da havaların ısınmasıyla beraber 18-20 derece olacaktır. Işık için birşey yapmam gerekir mi? Ampül kullanmam gerekirse nasıl bir ampul olması gerekir? (Tasarruflu mu geleneksel ampul mü? Kaç watt?) Bu lambanın sürekli mi yanması gerekir veya günde kaç saat yanması gerekir? Cevaplar için şimdiden teşekkürler. |
acaba cevizden çelik alarak köklendirmek mümkün mü?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sayın İsmail Kuzucu. Linkini verdiğiniz konuyu inceliyorum.
Çelik köklendirme için kullanmak üzere derin viyol aradım ama bulamadım. Viyoller genellikle 4-7 cm derinliğinde. Fidanlıklarda kullanılan 12-20 cm. civarı derinliği olan viyol nereden bulabiliriz? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025