![]() |
Alıntı:
Nisanın 29 unda yapmış olduğum çelikler filiz vermeye başladı Yarın nasip olursa fotolarını çekip yayınlıcam. Kuru üzüm ağacı dedigim google de Japon Kuru Üzüm Agacı olarak geçiyor fotolarını da şimdi yüklüyorum meyvelerinin güzel tadı var tavsiye ederim yüklemiş oldugum foto daki kuru üzümlere bakarsan uç kısımların da tohumlarını görürsün yanlış hatır lamıyorsam bir salkım dan 50 - 60 adet ten fazla tohum var. http://m.YollaYap.com/ban/1338313330271.jpg http://m.YollaYap.com/ban/1338313637362.jpg |
4 Eklenti(ler)
Limon Selvi köklendirme ilacın da 5 dk kadar beklettikten sonra dikimini yaptım
Japon kuru üzüm agacı tohumların dan elde ettiklerim.. Zakkum dan hazırlamış oldugum çelikler |
Sayın skyynet sizi tebrik ederim.Çelikten köklendirme limonda zordur ama siz başarmışsınız. Bu arada ben resimleri göremiyorum, eğer düzeltirseniz veya foruma eklerseniz süper olur.
Tekrar tebrikler Mehmet |
1 Eklenti(ler)
Çeliğin bir ay sonraki durumu
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Sizi tebrik ederim, gelişmeleri güzel görünüyor ve çelikleriniz canlılığını yitirmemiş. Merak ettim kaç günde bu hale getirdiniz, köklendirme ilacı harici bişey kullandınız mı ? Ayrıca toprağın içeriği nedir ? Bu gibi bilgiler herkese bilgi desteği olacaktır. Mehmet |
Alıntı:
Bu arada adımı da belirtmem gerekiyor tabi ki de facebook dan da bu isimle aratabilirsiniz Eklemek İsterseniz tabi Ali Asım Öğütlü |
Çelikle çoğalttıgımız limonun çekirdeğini diksek bûyüyünce meyve verirmi yoksa odamı aşı ister
|
Alıntı:
Neyle çoğaltığınız önemli değil, önemli olan çekirdekten büyüttüğünüz her ağaç delice olur, mutlaka aşılanmalıdır Mehmet |
limon çimlendirme
Limon,portakal,mandalin gibi ağaçların çeliklerini çimlendirmenin en iyi yolu ,söğüt ağacın dallarını suda çimlendirin çimlenmiş söğüt dallarının içine limon portakal çeliklerini koyun 1,5 ay sonra dalların bol sacaklı sekilde çimlendiğini görürsünüz sonra ordan alıp torf içine dikin.
|
Serdar Bey kusura bakma tam olarak anlayamadım limon,portokal,mandalin çeliklerinin köklenmesi için söğüt dallarının olmasımı gerekiyor sadece limon,portokal,mandalin olsa olmaz mı burasını anlayamadım kusura bakma lütfen.
|
Belki birilerine faydali olur noktasindan yola cikarak son deneyimlerimi paylasmak istiyorum. Koklendirme icin kullandigim malzemeler: perlit, clonex(koklendirme hormonu) terra cota guvec. Gecen dolu yagislarindan kirilan bektasi uzumu, goji berry ve chokeberry dallarini clonexe 3 saniye kadar batirip toprak guvecin icindeki nemli perlite daldirdim, ustunude seffaf naylon posetle sardim. Kuzeye bakan ama endirek bol isik alan ilik-sicak kapali ortama yerlestirdim. Goji berrylerin cogu koklendi, chokeberry zaten tek daldi ondada sorun yok. Bektasi uzumunun biri guzel koklenmisken digerinde henuz bir kipirti yok. Biberlerin hepsi koklendi zaten sadece suya koyun kokleniyor o derece kolay. 3 hafta once topraga daldirdigim yerden yatay cikan bektasi dallarinda henuz koklenme olusmamis sanirim bir iki aya kadar onlarda layering methoduyla koklenir. İyi gunler.
|
Alıntı:
|
Serdar Bey bunu da ögrenmem çok iyi oldu çok teşekkürler nasip olursa seneye çelik yapmaya başlıcam işşallah bu metodu denicem bilgin için teşekkürler.
|
Merhaba,
ben de bir kaç hafta önce iğde ağıcının gözüme kestirdiğim bir dalında havada köklendirme dedikleri yöntem ile işlem yapmıştım. Dün nemini ve kök durumunu kontrol etmek için açtığımda kalın ve bembeyaz köklerinin olduğunu gördüm. Köklerin iyi gelişmesi için 1-2 hafta daha bekleme niyetindeyim. Pekii sonrasında ne yapmalıyım? Ne zaman dalı ağaçtan ayırıp dikmeliyim? Son baharı veya mart ayını beklemelimiyim yoksa bu havalarda da sağlıklı bir şaşırtma (sanırım böyle söyleniyor) yapabilirmiyim? Dalı şimdilik büyükçe bir saksıya şaşırtmak istiyorum ve Ankara ilindeyim. teşekkürler |
Kökler iyce saçaklandıysa saksıya alabilirsin ama gölge yerde 1-2 hafta tutarsan daha iyi olur kendini toplaması için tabi ki bu benim düşüncem
Agaçlar.Net sayfamız daki hem büyklerim hem küçüklerim ben den daha iyi bilirler onların görüşleri daha iyi olur. |
Bahçedeki ağaçlardan bazılarından çelik almak istiyorum. Şu anda bahçede dut, erik, elma, ceviz, çeşitli çamlar, kavak ve iğde ağaçları var. Bunların arasından çelik alabileceklerim var mı? Eğer varsa çelik kalınlıkları ne kadar olmalı ve hangi mevsimde çelik almalıyım?
|
Bu mevsim de 10-15 günlük taze sürgünleri 10 -12 cm kadar 3-5 yapraktan 1-2 yaprak bırakarak, Önceden hazırlamış olduğunuz kumlu torflu karışıma, Parmağınız ile açacağınız yuvaya yerleştirip yandan sıkıştırarak dikimi gerçekleştirin. Tüm bu işlemi 1-2 dakikada yapmanız köklenmede başarınızı yükseltecektir. Kolay gelsin.
|
#534 de bahsi geçen clonex i kullanmam iyi olur sanırım?
|
Alıntı:
|
Bilgi paylaşımı yaparsanız çok sevinirim...
3 Eklenti(ler)
Öncelikle çook guzel bir forum... Emeği geçen herkese teşekkurler...
KONU : Yaklaşık 25 gundur çeşitli meyva agaclarından çelikleme için dal aldım (FORUMDAN BİLGİLERİ ARAŞTIRARAK TABİ) aldıgım bu çelikler tomurcuklandı eksem mi hemen, yoksa köklesene kadar bekleyeyim mi... Bugunde ceviz agacı aldım... Ne yapmam lazım... Resimleri ekleyecem ...Forumda yeni olduum için tam özelliklerini kavrayamadım.. umarım başarırım... Daha şimdiden herkese çoook teşekkur ederim... Saygılar... |
2. resim ve 3 . resim ceviz... bugun aldım...
|
forumda bilgi verecek kimse yok mu acaba...
|
Alıntı:
Siz bu mevsimde bu maceraya nasıl kapıldınız onu söyleyin yaptıgınız tam bir macera...... Baş sayfaları okuyunuz... O dallardan güzel bir oyuncak yapabilirsiniz başka bir şey olmaz..... |
Bu dönem cevizde çelik için çok erken, 11.ayın 15in aşmak lazım normalde... Çok zor, serada çok iyi sisleme ve köklenmeyi uyarıcı hormon şart.
|
pekalaa oyuncak yapıp size yollarımm..
sagol dostum... önerilerini ve tavsiyelerini aklımda tutacam... o kadar genel kulturun varsa(MACERA ADINA ) kendine sakla... yuzlerce forumda okudum olur dediler olmaz dediler...olmaz denilen şeyler canlılık gösterdi nedense... guzel macera...nedense hep br bilgi eksikliğimiz var..sana da tavsiye edrim... bu ayda bu macera gayet yasam belirileri verdi... sevgiler..sqagol...
Alıntı:
|
teşekkur ederim...
tek teredutum cevizdi... geri kalan diğer çeliklemeler gayet guzel...ay ya da mevsim tanımıyorlar yeni surgunler...tıkandıgım konu cevizdii... bilgi için çook teşekkur ederim... sevginin yuceliği sizinde yuceliğinizdir... saygıla
Alıntı:
|
Değerli Şahindoğan Bey;
ceviz daldan tutmaz. üstelik şuan bu iş için mevsimi değil. Gözlerinin patlak vermesi suyun ısının etkisiyle yalancı ortam oluşmasındandır. Toprağa diktiğiniz vakit, patlayan sürgünler solup kuruyacaktır. Çünkü topraktan suyu emecek kökleri yok ! Daha uzun süre suda tutamazsınız, çünkü dallarınız çürümeye başlayacaktır. Yıllar önce bende ayva dalını suya koyduğumda böyle heyecanlanmıştım. Ama sonuç hüsran oldu. Not: ayva daldan tutar, ama ceviz için hiç umut yok. Babamla her yıl bu konuda tartışırız. :dilli: |
çook teşekkur ederim aydın kardeş...
100 adedt gibi de ceviz diktim cimlenmesi için... umarım bunlar cıkar...bilgi için tekrar tesekkurler..
Alıntı:
|
Yurtdışından plumeria çeligi aldım. Bazı yazılarda çeliğin 1-2 hafta kurtulmasını öneriyor, acaba gelen çelikleri köklenecek kısmı enine kesip,IBA uygulayıp mı dikmek gerekir, yoksa kurumuş haliyle mi? ( Alt kısmı.)
|
Çook teşekkur ederim aydın bey...
yaz ayından biraz teredutluydum zaten.. sonbahar **** ilk baharda bir de deneyecem...saygılar, sagolun...
Alıntı:
|
bu konuda sana uzman arkadaşlar cevap verecektir...
ben fidan agaclarını sabah aldım ve akşam diktim (YAZ AYINDA YAPTIGIM CELİLİKLEME) cevizi de denemek istedim fakat ceviz olmaz dediler arkadaşlar belli mevsimde celikleme almak gerekiyormus...ama diktim... saygılar...
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Çelik den yapmış olduğum zakkum lar güzel kökleri ve boyları da gittikçe iyiye gidiyor Haziran ayı nın başlan gıcın da çelikleri yap mıştım bi çok kişi olmaz bu mevsim den sonra de mesine rağmen şuan çok mutluyum ilk defa çelik yaptığım için çok şükür kötü sonuç almadım
Resim.1 |
Alıntı:
Plumeria çelikleri ile ilgili şu linkte bazı bilgiler mevcut. |
Merhaba,
Yazliga gittigimde insaat sahasindaki zeytin agaclarinin yan dallarinin kesilecegini ogrendim.Malum zamanim kisitliydi ve bu yuzden ben kesip celiklendirmeye karar verdim.Mevsimi,zamani olmadigini biliyorum ama zaten sonbaharda oldurulecegi kesin bir dali alip kurtarmayi denemek istedim.Zeytin dalini topraga diktim peki simdi ne yapmaliyim ? Sevgiler |
Merhabalar, 2008 de 1-1,5 m. olarak dikmiş olduğum leylandilerim şu anda 3,5-4 m. arası oldular.Acilen budamam gerekiyor.İşletmemde manzara sorunu yaşamaya başladık. Yaz mevsiminde budama yapmamda sıkıntı olur mu ve budamadan sonra kesmiş olduğum bu tepe kısımlardan çelik alabilirmiyim?
|
IBA toz ve sıvı nereden kaç paraya temin edebilirim? Adres ve telefon lütfen...
|
Alıntı:
Genelde ziraatcilerde bulunur ama Hatay'da bulunuyor mu emin degilim. KÖKLENDİRME HORMONU 50gr... GittiGidiyor'da 61145894 bu linkten de almayi dusunebilirsiniz. |
söğüt çelikleri
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar merhaba, bende birşey sormak istiyorum. onbeş gün önce salkım söğütlerden aldığım çelikleri kestiğim kola şişesine yaklaşık 12 cm'lik boylarda koydum..feci şekilde köklendiler, resimde görüldüğü gibi. yalnız bunları ne zaman toprakla buluşturacağımı bilemedim..daha önceleride denemiştim yaklaşık 1-2 ay önce ama o zamanda çimlendiler saksıya aldığımda malesef çürüdüler...yardımcı olan olursa ihya eder şimdiden teşekkürler.
|
Alıntı:
Söğütleriniz güzel köklenmişler, toprakla buluşma zamanları gelmiş.Benzeri durumdaki zeytin çeliklerini geçen ay bende toprağa aktarmıştım.Dikkat etmeniz gereken öncelikle su içinde serbest gelişen söğüdün toprak içinde de aynı şekilde serbest yaşam sürmesini sağlamak.Dikeceğiniz toprak karışımında torf öncelikli olsun, varsa perlit karıştırın, bahçe toprağı oranı az olsun.Sulamayı periyodik olarak sık yaparsanız ve toprağın nemli ( sulu ve çamur gibi demiyorum) kalmasını sağlarsanız hayata tutunacaktır.Çürümesi fazla sulama ve köklerin toprakta sıkışarak rahat tutunanamaması. Yaşamını toprakta devam ederken gelecek dönemde toprağını değiştirir ve gübrelersiniz, yıllar sonrası altında çay içecek serinliğe şimdiden adım atarsınız :dilli: Mehmet |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025