agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Tohumdan Acer Palmatum Üretimi (https://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/758.htm)

reguler 12-11-2014 23:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dusunenadam (Mesaj 1333188)
Utanç verici ama itiraf edeyim, çaldım :) Zaten dökülüp kaybolacak olan tohumlar bile kıymete biniyor sorunca.

Çiçekler çalınaca daha iyi büyüyormuş.[emoji16]

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dusunenadam 12-11-2014 23:30

Sayın Ozlem A,
Bence geç kalmadınız. Tohumlar kurumamıştır daha. Bence tam zamanı.

Sayın dostca,
Başarılar dilerim. Sonuçları paylaşmanızı bekliyorum.

reguler 12-11-2014 23:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dusunenadam (Mesaj 1333188)
Utanç verici ama itiraf edeyim, çaldım :) Zaten dökülüp kaybolacak olan tohumlar bile kıymete biniyor sorunca.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi reguler (Mesaj 1333189)

Aynen öyle ya sorunca hemen para akıllarına geliyor kiymete biniyor. Benimde gece gidip çalasım geldi. Adamın tutumundan sonra. Ama ben ağacı çalacak tım[emoji16]

dusunenadam 12-11-2014 23:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi reguler (Mesaj 1333189)

Kıskanç ve sevimsiz sahiplerine inat güzel büyüyorlardır. Bizimkilere bakıcaz bakalım 2 hafta oldu dolapta.

dusunenadam 12-11-2014 23:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi reguler (Mesaj 1333192)
Aynen öyle ya sorunca hemen para akıllarına geliyor kiymete biniyor. Benimde gece gidip çalasım geldi. Adamın tutumundan sonra. Ama ben ağacı çalacak tım[emoji16]

:D:D:D Çok yaşa. Gece gece güldürdün beni.

reguler 12-11-2014 23:58

elime aldığım tohumları götürüp attım ağacın dibine sanki karşıdaki kütük anladı... Şimdi pişmanım keşke atmasaydım :D. Ağaç da kıpkırmızıydı vallahi aklıma geldikce iyice içim yandı şimdi

dusunenadam 13-11-2014 11:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi reguler (Mesaj 1333197)
elime aldığım tohumları götürüp attım ağacın dibine sanki karşıdaki kütük anladı... Şimdi pişmanım keşke atmasaydım :D. Ağaç da kıpkırmızıydı vallahi aklıma geldikce iyice içim yandı şimdi

Ben 40-50 kadar tohum attım dolaba. Çimlenirlerse paylaşırız :)

dusunenadam 15-03-2015 22:35

1 Eklenti(ler)
Acer tohumlarında ilk çimlenme başladı. Bu çimlenenler bloodgood tohumları. Dissectumlardan da aynı performansı bekliyorum :)

asmalıtepe 16-03-2015 03:31

Benim Acer tohumlarım soğuk katlama için bıraktığım dolapta ve benden 200 km uzaktalar.

Belki de onlar da çimlenmiştirler...

Çimlenmişlerse dolapta kalıyor olmalarında yanlış ne derecedir ölebilirler mi acaba ?

dusunenadam 16-03-2015 19:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1363637)
Benim Acer tohumlarım soğuk katlama için bıraktığım dolapta ve benden 200 km uzaktalar.

Belki de onlar da çimlenmiştirler...

Çimlenmişlerse dolapta kalıyor olmalarında yanlış ne derecedir ölebilirler mi acaba ?

Sn asmalıtepe, çimlendikten sonra hemen dolaptan çıkarılmalı ve kademeli olarak ısı yükseltilmeli. Yoksa en fazla bir 10-15 gün içinde ölürler.

reguler 17-03-2015 14:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dusunenadam (Mesaj 1363601)
Acer tohumlarında ilk çimlenme başladı. Bu çimlenenler bloodgood tohumları. Dissectumlardan da aynı performansı bekliyorum :)

Çimlenen tohumlar sadece bu kadar değil dimi . 200 taneye yakin koymustunuz sanirim.

50 60 tane yazmissiniz zaten yukarda.

asmalıtepe 17-03-2015 18:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dusunenadam (Mesaj 1363818)
Sn asmalıtepe, çimlendikten sonra hemen dolaptan çıkarılmalı ve kademeli olarak ısı yükseltilmeli. Yoksa en fazla bir 10-15 gün içinde ölürler.

Mesajınızı geç gördüğüm için özür dilerim. Ve teşekkür ederim.

SN. duşunenadam; Eyvah! çabuk çimlenseler diye dua ederken şimdi inşallah çimlenmemişlerdir diyorum.

Çünki iki ayı geçti hiç açmadım, kontrol etmedim. Kontrol etmem de acaba sakıncalımıdır diye düşündüm. Şu anda yanımda değiller. Belki şu günlerde çimlenmiş olabilirler. İnşallah yetişirim.

dusunenadam 17-03-2015 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi reguler (Mesaj 1363943)
Çimlenen tohumlar sadece bu kadar değil dimi . 200 taneye yakin koymustunuz sanirim.

50 60 tane yazmissiniz zaten yukarda.

Sn reguler, tek tek saymadım ama 60-100 arası. Fotoğrafını koyduklarım ilk çimlenenler. 3-4 günde bir bu kadar daha çimlendi. Yalnız sadece palmatum bloodgoodlar çimleniyor. Dissectumlarda henüz bir hareket yok. Size vermiş olduğum sözü de unutmadım :)

dusunenadam 17-03-2015 21:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1363993)
Mesajınızı geç gördüğüm için özür dilerim. Ve teşekkür ederim.

SN. duşunenadam; Eyvah! çabuk çimlenseler diye dua ederken şimdi inşallah çimlenmemişlerdir diyorum.

Çünki iki ayı geçti hiç açmadım, kontrol etmedim. Kontrol etmem de acaba sakıncalımıdır diye düşündüm. Şu anda yanımda değiller. Belki şu günlerde çimlenmiş olabilirler. İnşallah yetişirim.

Sn asmalıtepe, dolaba koyalı 2 ay olduysa büyük ihtimalle henüz çimlenmemişlerdir. Çünkü en az 3 ay soğuk uygulama istiyor. Ama belli de olmaz tabi. Kontrol etmenizde bir sıkıntı olmaz.

dusunenadam 17-03-2015 21:25

Yaklaşık 20 tane de poşetleyip dışarı koymuştum. Onlardan da çimlenenler var :)

reguler 17-03-2015 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dusunenadam (Mesaj 1364050)
Yaklaşık 20 tane de poşetleyip dışarı koymuştum. Onlardan da çimlenenler var :)

Sizin eliniz uğurlu o zaman hepsinde muvaffak olursunuz inşallah. Benimde aldıklarım sadece bana kalsa... eş dost tırtıklıyolar hep. 3 e bölüyorum artik tohumları. 😆

dusunenadam 17-03-2015 22:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi reguler (Mesaj 1364079)
Sizin eliniz uğurlu o zaman hepsinde muvaffak olursunuz inşallah. Benimde aldıklarım sadece bana kalsa... eş dost tırtıklıyolar hep. 3 e bölüyorum artik tohumları. 😆

Sizdekilerde çimlenme başladı mı?

reguler 17-03-2015 23:30

Ben aldigim tohumlari artistik olsun diye geri koymustum. Arkadaş la yaptiklarimizdan da ses seda yok.

aigneis 18-03-2015 07:26

Değerli üyeler,

Benim sorum tohumdan üretmek ile ilgili değil ama sizlerin bilebileceğini düşündüğüm için buraya da yazıyorum. Geçen sene balkonumuz için büyük bir acer palmatum almıştık. Şimdi balkonu kapatmaya karar verdik. Bu ağaç kapalı balkonda yaşar mı? Satın aldığımız yer açık olması gerek demişti. Bu agacı çok seviyoruz ve vaz geçmek istemiyoruz. Ama balkon 50 metre kare ve kapatınca bir oda kazanacağız.

Şimdiden teşekkür ederim.

dusunenadam 18-03-2015 23:06

Sayın aigneis, kapalı yerde sağlığı bozulur. Çok iyi bakım yapsanız dahi en fazla 1, en iyi ihtimalle 2 sene idare eder. Sonunda mutlaka öldürürsünüz. Acerler, özellikle palmatum varyetesi daha hassastır. Havadar, nemli ve serin iklim ister.

aigneis 19-03-2015 11:22

Çok teşekkür ederim cevabınız için. İstanbulda ne zaman yapraklanır peki?

caglarxx 19-03-2015 12:43

şimdilerde hareket başlamış olmalı.Gerçi varyeteler arasındada fark oluyormuş,heyecanlı erken uyananlar var,daha geç uyananlar vs.

dusunenadam 19-03-2015 20:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aigneis (Mesaj 1364353)
Çok teşekkür ederim cevabınız için. İstanbulda ne zaman yapraklanır peki?

Şimdiden, küçük kırmızı tomurcuklar belirmeye başlamıştır. Bu hafta havalar soğuk geçti. Muhtemelen önümüzdeki hafta ilk yaprakları görürsünüz.

caglarxx 20-03-2015 15:13

1 Eklenti(ler)
havalar biraz ısınsa kurtarıcaz yavruları ama florasanla çok yavaşlar.

not:aradakileride,, japon akçaağacı olduğunu düşündüğüm bir ağaçtan almıştım (çalmıştım :o ama değilmiş ,büyüsünler bakalım ne çıkacak.

dusunenadam 27-03-2015 01:52

Arkadaşlar, dissectum tohumları palmatumlardan daha mı geç çimlenir? Bilen yok mu?

tokatman 13-05-2015 07:55

Herkese merhaba arkadaşlar. Bende sizler gibi toğumdan acerleri cimlendirmeye giriştim ve bir kısmında basarılı oldum gibi. Konuyu baştan okudum ve aynı aşamada olduğum arkadaşlar olduğunu gördüm. Mümkünse hem Yardımlaşma hemde fikirleşme için bu konunun dinç tutulmasina özen gösterelim derim.

ibrahimErden 16-06-2015 00:51

Bildiğim 5-6 tane Japon Akçaağacı var etrafımda, Haziran ayı itibariyle ağaçlarda tohumlarda var. Bu başlık altında okuduğum 9 sayfanın özeti, eğer 'teorik olarak' yanlış anlamadıysam;

1-Eylül Ekim gibi tohumları ağaçtan toplamak
2-Kuru olarak buzdolabına koyulması gerekiyor ki erken çimlenmesinler. Tahminimce No-Frost değil Low-Frost buzdolabı olanlar daha şanslı hem tohumların kurumaması hemde erken çimlenmemesi için.
3-Aralık sonu gibi nemli nemli torf içinde fermuarlı poşete koyup tekrardan buzdolabına koyuluyor
4-Mart-Nisan gibide muhtemelen çimlenen tohumlar hava durumuna göre çok sıcak olmayan bir günde buzdolabından alinip toprağa geçiriliyor ki bitki 1 saat içinde 4 dereceden 20 dereceye ısı farkı yaşamasın diye.

Zannedersem işin özeti bu.

dusunenadam 24-06-2015 07:52

Sayın ibrahimErden, dediğiniz gibi tohumları eylül ekim gibi toplayın. Olgunlaşmadan değil ama... Tohum kanatlarının ucu hafif kurumaya başladığı zaman olgunlaşmış demektir. Yere düşen tohumlar genelde kurumuş oluyor. Tohumları ağaçtan alır almaz, bir kilitli poşete koyup dolabın kapağına atın. Ben çeşitli şekillerde denemeler yaptım. En iyi sonuç böyle. Tohumu suda bekletmek, torf içine koymak falan bende iyi sonuç vermedi. 2 gün, 1 hafta ve bir ay suda beklettiğim; suda bekletip torf içine koyduğum tohumlar binbir nazla çimlenirken, direkt poşete doldurup dolaba attığım tohumlar çok başarılı. Önemli olan tohumun havayla temasını kesmek, yani kurumasına müsaade etmemek. Tohum kurursa çimlenmesi zor.

ibrahimErden 31-07-2015 02:56

İşin kolayına kaçtım fidesinden söyledim 2 tane. 100-120cm kadardı boyları. torf pomza perlit vs ile daha büyük saksıya aldim. Delirmiş gibi büyüyorlar, 1 ayda 50-60cm boy attılar. Gövde baş parmağım kalınlığında da dallar sarmaşık gibi, uzadıkça uzuyor ama incecik.

reguler 06-09-2015 22:39

Nerde bizim çimlenen acer palmatum fideleri .bak büyüdükçe ayrılması daha zor olur.:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025