![]() |
Alıntı:
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Sayın Ozlem A,
Bence geç kalmadınız. Tohumlar kurumamıştır daha. Bence tam zamanı. Sayın dostca, Başarılar dilerim. Sonuçları paylaşmanızı bekliyorum. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Kıskanç ve sevimsiz sahiplerine inat güzel büyüyorlardır. Bizimkilere bakıcaz bakalım 2 hafta oldu dolapta. |
Alıntı:
|
elime aldığım tohumları götürüp attım ağacın dibine sanki karşıdaki kütük anladı... Şimdi pişmanım keşke atmasaydım :D. Ağaç da kıpkırmızıydı vallahi aklıma geldikce iyice içim yandı şimdi
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Acer tohumlarında ilk çimlenme başladı. Bu çimlenenler bloodgood tohumları. Dissectumlardan da aynı performansı bekliyorum :)
|
Benim Acer tohumlarım soğuk katlama için bıraktığım dolapta ve benden 200 km uzaktalar.
Belki de onlar da çimlenmiştirler... Çimlenmişlerse dolapta kalıyor olmalarında yanlış ne derecedir ölebilirler mi acaba ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 50 60 tane yazmissiniz zaten yukarda. |
Alıntı:
SN. duşunenadam; Eyvah! çabuk çimlenseler diye dua ederken şimdi inşallah çimlenmemişlerdir diyorum. Çünki iki ayı geçti hiç açmadım, kontrol etmedim. Kontrol etmem de acaba sakıncalımıdır diye düşündüm. Şu anda yanımda değiller. Belki şu günlerde çimlenmiş olabilirler. İnşallah yetişirim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yaklaşık 20 tane de poşetleyip dışarı koymuştum. Onlardan da çimlenenler var :)
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Ben aldigim tohumlari artistik olsun diye geri koymustum. Arkadaş la yaptiklarimizdan da ses seda yok.
Değerli üyeler,
Benim sorum tohumdan üretmek ile ilgili değil ama sizlerin bilebileceğini düşündüğüm için buraya da yazıyorum. Geçen sene balkonumuz için büyük bir acer palmatum almıştık. Şimdi balkonu kapatmaya karar verdik. Bu ağaç kapalı balkonda yaşar mı? Satın aldığımız yer açık olması gerek demişti. Bu agacı çok seviyoruz ve vaz geçmek istemiyoruz. Ama balkon 50 metre kare ve kapatınca bir oda kazanacağız. Şimdiden teşekkür ederim. |
Sayın aigneis, kapalı yerde sağlığı bozulur. Çok iyi bakım yapsanız dahi en fazla 1, en iyi ihtimalle 2 sene idare eder. Sonunda mutlaka öldürürsünüz. Acerler, özellikle palmatum varyetesi daha hassastır. Havadar, nemli ve serin iklim ister.
|
Çok teşekkür ederim cevabınız için. İstanbulda ne zaman yapraklanır peki?
|
şimdilerde hareket başlamış olmalı.Gerçi varyeteler arasındada fark oluyormuş,heyecanlı erken uyananlar var,daha geç uyananlar vs.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
havalar biraz ısınsa kurtarıcaz yavruları ama florasanla çok yavaşlar.
not:aradakileride,, japon akçaağacı olduğunu düşündüğüm bir ağaçtan almıştım (çalmıştım :o ama değilmiş ,büyüsünler bakalım ne çıkacak. |
Arkadaşlar, dissectum tohumları palmatumlardan daha mı geç çimlenir? Bilen yok mu?
|
Herkese merhaba arkadaşlar. Bende sizler gibi toğumdan acerleri cimlendirmeye giriştim ve bir kısmında basarılı oldum gibi. Konuyu baştan okudum ve aynı aşamada olduğum arkadaşlar olduğunu gördüm. Mümkünse hem Yardımlaşma hemde fikirleşme için bu konunun dinç tutulmasina özen gösterelim derim.
|
Bildiğim 5-6 tane Japon Akçaağacı var etrafımda, Haziran ayı itibariyle ağaçlarda tohumlarda var. Bu başlık altında okuduğum 9 sayfanın özeti, eğer 'teorik olarak' yanlış anlamadıysam;
1-Eylül Ekim gibi tohumları ağaçtan toplamak 2-Kuru olarak buzdolabına koyulması gerekiyor ki erken çimlenmesinler. Tahminimce No-Frost değil Low-Frost buzdolabı olanlar daha şanslı hem tohumların kurumaması hemde erken çimlenmemesi için. 3-Aralık sonu gibi nemli nemli torf içinde fermuarlı poşete koyup tekrardan buzdolabına koyuluyor 4-Mart-Nisan gibide muhtemelen çimlenen tohumlar hava durumuna göre çok sıcak olmayan bir günde buzdolabından alinip toprağa geçiriliyor ki bitki 1 saat içinde 4 dereceden 20 dereceye ısı farkı yaşamasın diye. Zannedersem işin özeti bu. |
Sayın ibrahimErden, dediğiniz gibi tohumları eylül ekim gibi toplayın. Olgunlaşmadan değil ama... Tohum kanatlarının ucu hafif kurumaya başladığı zaman olgunlaşmış demektir. Yere düşen tohumlar genelde kurumuş oluyor. Tohumları ağaçtan alır almaz, bir kilitli poşete koyup dolabın kapağına atın. Ben çeşitli şekillerde denemeler yaptım. En iyi sonuç böyle. Tohumu suda bekletmek, torf içine koymak falan bende iyi sonuç vermedi. 2 gün, 1 hafta ve bir ay suda beklettiğim; suda bekletip torf içine koyduğum tohumlar binbir nazla çimlenirken, direkt poşete doldurup dolaba attığım tohumlar çok başarılı. Önemli olan tohumun havayla temasını kesmek, yani kurumasına müsaade etmemek. Tohum kurursa çimlenmesi zor.
|
İşin kolayına kaçtım fidesinden söyledim 2 tane. 100-120cm kadardı boyları. torf pomza perlit vs ile daha büyük saksıya aldim. Delirmiş gibi büyüyorlar, 1 ayda 50-60cm boy attılar. Gövde baş parmağım kalınlığında da dallar sarmaşık gibi, uzadıkça uzuyor ama incecik.
|
Nerde bizim çimlenen acer palmatum fideleri .bak büyüdükçe ayrılması daha zor olur.:D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025