![]() |
Hocam sana ne diyim bilmiyom. Seni Allaha havale ediyom diyim di mi :D
|
yok saymaya çalıştım ama kabus gibi bırakmadı bu çeviri peşimi :(
bugün içinde yapacağım :) |
vatana millete hayırlı olsun
insaflı davranın biraz yahu :( |
Bir hafta önce benim filizi havalar sıcak diye dışarı koymuştum birden soldu. Yaklaşık bir haftadır florasan altında bekletiyorum ama tık yok.
Kabuklu ve kabuksuzlardan 4 er bardağı dün akşam buz dolabına attım. |
Uzun süredir Acer aleminde icraat yok,
neler oluyor diye merak ediyordum. Eee bu kadarcık mı? |
birileri gurur meselesi yapmış
kışkırtalım en iyisi ;) |
---Şu an benimkiler soğuk katlama için buzdolabında 3-4 aylarını doldurmayı bekliyorlar...Ayrıca kışkırtma için bir notum var : Benim bonsai kolleksiyonumda sayfanın en üstünde bordo yapraklı Acerimi görmüşsünüzdür. 1 aya kadar tekrar yapraklanınca gövdeyle berebr foto yu yenilemeyi **** ikincisini koymayı düşünüyorum. Eğerde benim tohumlar çimlenirse kıskananları görücem ben ...:D Bana sorarlar acer i nasıl yaptın nasıl çimlendirdin ne kadar şurda tuttun nerden aldın :D
|
hiç gözünüzün yaşına bakmam
bütün bonsailerinizi çalarım :mad: |
...Önce çalmayı sonra bakımlarını becerebilene helali hoş olsun :D
|
Backyard bunların yenecek meyvesi yok :D
Çıksınlar yeterki sen gel çal istediğini ;) |
#33 Gitti güzelim acerim :(
|
Alıntı:
|
valla benim suçum yok :(
|
Danaburnu suyunu emmiş gibi oldu.
Çıkarılacak Sonuç : Filiz 10 cm yi geçmeden dışarı çıkarılmayacak ;) |
Yazmayı unutmuşum :) Bu hafta sonu 4 hafta geçtikten sonra 3 kabuklu 3 kabuğu soyulmuş tohum'u buz dolabından çıkarıp dışarı aldım. Odanın sıcaklığı ortalama 13 derece.
|
Bir hafta önce yaklaşık 60 tane tohumu daha bir gün suda beklettikten sonra 28 şişen tabletin içine koydum. Bir haftadır 20-25 derecede beklettim. Bu gün paketleyip buz dolabına attım.
|
...Bugün Karaca arboretumuna telefon ettim ve orda Ömer Bey le görüştüm.Hem sitemizden hemde Ömer Bey edindiğim püf noktası acerin birkaç aylık tazelik süresi var ve bundan sonra çimlenmesi katlama yoluyla yapılması gereken zor sürece giriyor.Yani tohumu tazeyken edenip çimlendirmek önemli.
|
Benim anladığım tohum tazeyken katlama yapmaya gerek yok...doğru mu?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
şok geçiriyorsun gibi geldi bana! :D :D Şimdi eker ekmez çimlenirse eşin ne yapar merak ediyorum.. :D :D |
Ben sizler için kendimi feda ediim siz dalganızı geçin... bi yetiştiriim hiç birinize vermicem :)
|
Ben hiç dalga geçtim mi, çok ayıp valla :)
|
...Ewet tazeyken katlamaya gerek yokmuş..
...Arkadaşlar Kasım ayında karacaya gitmeyi planlıyorum.Oraya hiç gitmedim.Gidenlerin tavsiyesi var. |
Sevgili Bonsaisever keşke tohumları
Mstfcyln'a verseydin, hepimize çimlendirirdi! |
Mstf bir tanecik kardeşim, hocam yaparmısın öyle bir iyilik..biraz yalakalanalım di mi :)
|
elbette.. seve seve yaparım.. ne demek..
:D |
Tamam kardeş sene sonunda tohumları sana gönderiyorum :)
|
7 haftadır buzdolabında beklettiğim, her birinin içinde 3 tane tohum olan 3 kabuklu ve 3 kabuksuz bardağı dışarı çıkardım. Bunlar hindistan cevizi torfunun içinde geçen Cuma ilk buz dolabına attığım tohumlardan 3 kabuklu ve 3 kabuksuz tohumu normal toprağa ektim.Bunların iki katı da buz dolabında sıralarını bekliyor...
Laf aramızda bu kadar tohum içinden bir tane çıkmaz ise gendi gendime Akçaagaçtan aşagi atacagim :) |
Yine olmazsa
aşağı atma işini eşin yapar zaten. :)) |
Şüphen olmasın :(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025