![]() |
Yetiştiği ülkelerde ki iklim şartlarının benzerliğine bağlı.
|
Alıntı:
ilgilenirseniz pm'den ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin |
Benim de elimde hala kirazları içinde olan çekirdekler var.Acaba ekerken çekirdekleri çift olarak mı ekmeliyim?
|
14.02.2011 tarihin de bir arkadaşımın evdindeki kahve ağacından aldığım beş tane tohumu hiç bir işlem yapmadan ektim, bu sabah saksıya baktığımda üç tanesi çimlenmişti.
|
Benim de 15.02.2011 de ektiğim kahve çekirdeklerinden 6 tanesi çimlendi. İnşallah büyürler Güngör'cüğüm:)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
*Haftada iki kez **** üç günde bir sulayın, *Direk güneş ışığına bırakmayın, perdenin arkasındaki ışıktan yaparlansın |
Çok teşekkürler sn.Trapezun:)
|
Alıntı:
|
Benim de üç tane kahve çekirdeğim çimlendi hatta bir tanesi kabuğunu atmak üzere.Bunu görünce sanırım sekiz tane daha çekirdek ektim.İnternette fidanları çok pahalıydı.Sanırım iç mekanda çok rahat yetişebiliyormuş.
|
2 Eklenti(ler)
Çimlenen kahve çekirdeklerinden 2 tanesi kabuğunu attı diğerleride yolda:)
Eklenti 222595 Eklenti 222596 |
Çok sağlıklı görünüyorlar, aşırı sulamadan ve direkt güneş ışığından muhafaza etmeyi unutma
|
Bu mevsimde kahve çekirdeği eklilir mi yani Kasım ayında ?
|
Güzel konu için teşekkürler.
Saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
|
kahvenin yetişme ortamı nasıl olmalıdır? aydında yetişir mi mesela
|
Alıntı:
|
Kahve fidelerinde saksı değişimini ne zaman yapmalı acaba?
|
Alıntı:
Benim fidanlarımdan bir örnek verecek olursam; 20 cm boyunda kahve fidanlarım var bu fidanları 0,5 lt'lik saksılara dikmiştim. geçen gün kontrol ettiğimde köklerinin saksıyı sardığını gördüm ve değişeceğim. |
Anladım Teşekkür ederim sn. Trapezus:)
|
Acaba hala gönderecek kahve çekirdeği olan varmı :)
|
merhabalar
ben de kahve çekirdeği istiyorum var mıdır acaba sizlerde :) |
kahve tohumu dikimi
Bende 7 adet taze, 3 adet kuru tohumu bugün kuma diktim bakalım ne olacak.
http://img21.imageshack.us/img21/8330/02032012886.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img29.imageshack.us/img29/5168/02032012887.jpg Uploaded with ImageShack.us |
arkadaşlar merhaba elinde coffee robusta kahve çekirdeği olan var mıdır? Eğer varsa benimle irtibata geçebilir mi?
|
Ben malum internet sitelerinin birinden 10 adet almıştım. fakat hiçbiri çıkmadı.
2-3 gün geçmeden toprakta küf tutup gittiler |
Ben bir türlü kahve çekirdeğimi çimlendiremedim.lütfen yardım edin.Nasıl çimlendirebilirim ?
|
çiçeğimin dibinden saçma bir bitki geliyordu koparmayı denedim çok sertti bende toprağı kazıp kökünde ne olduğuna baktım kahve çekirdeğiymiş. çok şaşırdım kahve alıskanlıgım hıc yoktur ama arasıra cıkolatalı kahve cekırdeklerınden alır yerdım sanırım onlardan bırı kazayla ıcıne dustuyse cıkolatası erımıs kahvesı cıkmıs olmalı baska turlu mumkun degıl evdekı saksı cıcegının dıbınde istemsiz bi gelişim sergilemiş.
|
Aaa ben çok denedim çimlendiremedim.Sizin ne ilginç kazayla çimleniyor. :D
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar 2 sene önce ektiğim, daha önce de bu başlık altında bahsetmiş olduğum çimlenen kahve çekirdeklerimden bir tanesinin resmini ekledim.
Kahve fidanlarının ne kadar estetik ve güzel olduklarını gördükten sonra olayı biraz abarttım ve 300 civarı kahve fidanı çimlendirmeyi başardım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025