![]() |
Kahve çekirdeği ekerken yaptığım araştırmalarda derin bir kap olması gerektiğini okumuştum sevgili gravel. İsterseniz hiç bozmadan olduğu gibi toprağı ile aynı cins toprak içeren büyük bir saksıya alın. Çekirdek yeri değiştirildiğini anlamasın.
|
Alıntı:
Uzunca bir saksıya geçireyim en iyisi. Bunun dışında yine ufak bir saksının içinde çimlenmiş 3 kahve çekirdeğim daha var. Umarım hasar vermeden yeni yerlerine taşıyabilirim. |
2 ay sonra benim çekirdekler de nihayet çimlenmeye başladı.http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1244711479
|
Merhabalar,Kahve çekirdeğinin satışını yapan bir yer varmı?Nereden bulabiliriz? :(
|
Alıntı:
|
Kahve yok.
Eskiden çuvallarla dükanlarda yer alan kahve ne yazık ki endüstriyel yeni kahve ürünlerinin piyasaya girmesi ile kaybolmuş. Bir baharatçıda kavrulmuş kahve çekerken görmeme karşılık kavrulmamış kahveyi Gaziantep çarşılarında aradım ama hiç yok, Bir dükkanda kavanozda zulaya koyulmuş bir avuç gördüm. Üç-beş adet aldım. Çimlenmeye bıraktım, renkleri yeşillenmeye yüz tutmuş ama henüz filizlenme yok. |
Bana da amerikadan geldi tohumlar 6 tane ama cesaret edip henüz ekemedim mevsimi var mı ekmenin evimiz 25 derecenin altına düşmüyor ,umarım başarabilirim .
|
30 C ye yakın sıcaklık olursa başarı sağlıyor. Bir de 2-3 gün suda bekleterek dikiniz ve en az 2 ay sabrediniz.
|
Öyleyse Allah bana sabır versin!
|
Alıntı:
Kavrulmamış Kahve çekirdeklerini dün akşam çerezciden aldım.Bir kısmını suda ve 5-6 adetinide toprağa diktim.Bizdeki çerezcide bayağı kavrulmamış kahve çekirdeği vardı.Genelde sizde bilirsiniz buralarda kendileri kavurup kahveyi çeker taze halde satarlar.Kavrulma esnasında dükkanın önü çok güzel kahve kokar.Umarım çekirdekleriniz yetişir tabi bizimkilerde.Saygılar |
Benimkilerde bir umut henüz yok, Sayın Bahtiyar, pamuk arasındaki siyahlaşıyor. Bardaklar da ki sessiz birtanesi köksürgünü verir gibi bir çıkıntı yapmışa benziyordu bende onu toprağa gömdüm ama bir hareket olmadı 20 gün oldu herhalde. Kök verse de kotiledon noktası düşmüşse sürgün vermez. Bunlarda iki parçaya ayrılmış gibi. Orijinal kahve çekirdeği böyle yarım küre mi yoksa bütün mü, bunu da bilmekte fayda var.
|
Sevgili dostum dediğiniz gibi belkide olgunlaştıktan sonra ikiye ayrılıyor.Sabırla baklamak lazım.Saygılar
|
ben kurukahveci mehmet efendi den kahve çekirdekleri aldım kavrulmamışlar kağıt mendil arasına koydum ve bir torba içindeler şuan bakalım n'olacak
|
Pamuk arasında duran önce yeşilimsi bir renk aldı dün geçtikçe siyahlaşıyor. Diğerlerinden haber yok beklemekteyiz.
|
bakayım bende deneyim ne çıkacak torf içine de ekeceğim
|
Benimkiler çürüdü, siyah renk verdi grimsi oldu çimlenme olmadı. renklenme ilaçlamadan kaynaklanmış olabilir.
|
Kahve fidanı üretiyorum
Yurtdışından bir tohum firmasından ithal ettiğim 300 kahve tohumunu pet bardaklara ektim ve gerekli ortamı sağlayıp yetiştirmeye çalışıyorum, başarıyla sonuçlanırsa ilk aşamadan son aşamaya kadar olan süreci resimli şekilde foruma ekleyeceğim
|
Avusturya'dan bir yakınım iki adet kahve çekirdeği getirdi, yarın fotoğrafını yüklerim.
Bu mevsimde ekilebilir mi acaba? |
Geç kalmış sayılmazsınız.
Ben baharatçılardan aldığım kavrulmamış kahveleri kışın odada ektim hepsi de siyahlaşıp çürüdü. |
Kahve bitkisi Türkiyede ticari anlamda üretilebilir mi sizce ?
|
Yetiştiği ülkelerde ki iklim şartlarının benzerliğine bağlı.
|
Alıntı:
ilgilenirseniz pm'den ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin |
Benim de elimde hala kirazları içinde olan çekirdekler var.Acaba ekerken çekirdekleri çift olarak mı ekmeliyim?
|
14.02.2011 tarihin de bir arkadaşımın evdindeki kahve ağacından aldığım beş tane tohumu hiç bir işlem yapmadan ektim, bu sabah saksıya baktığımda üç tanesi çimlenmişti.
|
Benim de 15.02.2011 de ektiğim kahve çekirdeklerinden 6 tanesi çimlendi. İnşallah büyürler Güngör'cüğüm:)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
*Haftada iki kez **** üç günde bir sulayın, *Direk güneş ışığına bırakmayın, perdenin arkasındaki ışıktan yaparlansın |
Çok teşekkürler sn.Trapezun:)
|
Alıntı:
|
Benim de üç tane kahve çekirdeğim çimlendi hatta bir tanesi kabuğunu atmak üzere.Bunu görünce sanırım sekiz tane daha çekirdek ektim.İnternette fidanları çok pahalıydı.Sanırım iç mekanda çok rahat yetişebiliyormuş.
|
2 Eklenti(ler)
Çimlenen kahve çekirdeklerinden 2 tanesi kabuğunu attı diğerleride yolda:)
Eklenti 222595 Eklenti 222596 |
Çok sağlıklı görünüyorlar, aşırı sulamadan ve direkt güneş ışığından muhafaza etmeyi unutma
|
Bu mevsimde kahve çekirdeği eklilir mi yani Kasım ayında ?
|
Güzel konu için teşekkürler.
Saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
|
kahvenin yetişme ortamı nasıl olmalıdır? aydında yetişir mi mesela
|
Alıntı:
|
Kahve fidelerinde saksı değişimini ne zaman yapmalı acaba?
|
Alıntı:
Benim fidanlarımdan bir örnek verecek olursam; 20 cm boyunda kahve fidanlarım var bu fidanları 0,5 lt'lik saksılara dikmiştim. geçen gün kontrol ettiğimde köklerinin saksıyı sardığını gördüm ve değişeceğim. |
Anladım Teşekkür ederim sn. Trapezus:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025